כ"כ נכון, רדידות נוראית.מה שהכי מפריע לי זה למה השדרנים והתקשורת החרדית לא מעלים את זה לסדר היום בקושי מדברים על זה רק עסוקים כל היום בשתייה המתוקה ובחד פעמי
האמת שזה מה שקורה שהאנשי תקשרות שלנו הם נערים פוחזים שחוץ מלנייעס באיזה טשונ'ט בליל שישי הם לא יודעים לעשות כלום
הם צריכים להבין שמקצוע של עיתונאי זו שליחות.
מקפיץ.1. הפתרון האמיתי חייב להיות מיידי, וזה ברור לכולנו.
2. בנייה רוויה למאה אלף דירות, גם בקצב המהיר ביותר תיקח לפחות 6-7 שנים.
3. לא לצחוק עלי, אבל לדעתי הפתרון הוא בניית יישובים חרדיים גדולים, מבתים חד קומתיים, (עיין ערך הקרווליות למפוני גוש קטיף, שהצליחו להביא פתרון דיור מיידי למפונים).
4. המיקום הריאלי והאידיאלי הוא בקרבת ירושלים מאחורי הקו הירוק, באזור ביתר, צור הדסה וכו'. יש שם אדמות מדינה ברמה אסטרונמית.
חברים "אם אין אני לי מי לי"
אנחנו צריכים למצוא את הפתרונות
אם נמשיך לחכות להם זה לא יקרה לעולם
ויש לנו רק לקוות שאחרי שנמצא את הפתרונות הם יסכימו ליישם אותם
דיור בר השגה משמעותו משכנתא 30 אחוז ממשכורת ממוצעתבר השגה (600-900 בהתאמה)
ולפטור אותם ממעמ ודמי פיתוח (בפריפריה)ג. לשווק 100 אחוז מהשיווקים לחסרי דיור
וכן להגביל את יכולות ההתנגדות הבניה של ארגוני הירוקים והירוקות, עם פסקת וכו'יא. חקיקה המאפשרת ייעוד שיווקי משרד השיכון ל"צביון חרדי", עם פסקת התגברות על בג"ץ
יב. חקיקה המבטלת את תביעות הבדואים המרובות ברחבי הדרום, עם פסקת התגברות על בג"ץ
עלות בניה כפרית היא כ4 אלף למטר, דירת 100 מטר ב400,000 מיל לא ירצה? והפיתוח יהיה על חשבון המדינה.
לא צריך להרחיק נדוד לנגב ולא לשאר אזורי הפריפריה, על יד ירושלים באזורי ישובי יו"ש, ישנם אלפי דונמים, אדמות מדינה שמחכות לנו.
אינשאלהאתה יודע כמה עולה פיתוח?
לפחות חצי מיליון ש"ח, אז למה שהמדינה תשלם את מכיסה?
(פיתוח זה אומר, כביש גישה, חשמל מים ביוב, הכשרת השטח כלומר חציבה בהר וסלילת רחובות)
אני מסכים איתך מסיבה אחרת לגמריאני לא רוצה לצנן את התלהבות הכותבים
אבל האם נראה לכם שבאמת יהיה שינוי דרסטי מיידי וממשי של מאות אלפי ש"ח
זה הרי תהליך של כמה שנים לפחות..
להוציא קרקעות ומכרזים פיתוח וכו' ורק אח"כ התחלות בנייה
הלוואי שאני טועה
אני לא בונה על זה כרגע, אולי אפשר לבנות על הורדת המס על ח.פ ושתייה מתוקה
יש את @ועד הדיור החרדי.מה שמשגע אותי שיש כ"כ הרבה עמותות של צדקה בציבור החרדי אבל עמותה אחת שתטפל בנושא הדיור החרדי אין פשוט אין ולא מבינים שזה הצדקה הכי גדולה שיש
אם אתה יכול לחתוך למשפחה את מחירי הדירה במליון ש"ח אין צדקה גדולה מזו
נראה שם בתמונה איזה עסקן מוכר מאוד (גם כאן בפרוג) שכרגע הארגון שלו מפרסם בכל חור דירות על הנייר בעפולה ב14K למ"ר בזמן שהמחיר של דירות מוכנות שם הם הרבה יותר זולות.
צריך לשלוח את זה לחכי"ם של יהדות התורה וש"סשלחו לי להפצה
תכנית פתרון כוללת
א. מיפוי ומחקר עומק ותכנון כולל של 300 אלף יחי"ד במחיר בר השגה (600-900 בהתאמה) ל18 שנה הקרובות
ב. הפסקת שיווקי רמ"י למרבה במחיר , הגורמים ליזמים להקפיץ מחירים הזויים כדי לזכות בהתחרות. אלא להקפיא את כל המחירים על שומת 2020 ולהגריל בין הצעות היזמים.
ג. לשווק 100 אחוז מהשיווקים לחסרי דיור
ד. תחבורה רציפה ומתוגברת לפריפריות החרדיות
ה. בניה מהירה , אוטומציה סינית וכו'
ו. משכנתאות זכאות גדולות ברבית נמוכה לא צמודה. לחלופין, אפשרות קניית דירות בליסינג (פרטים אצל הרב מקלב). מענקי מקום.
ז. הגדלת סכום הסיוע בשכר דירה, ובאופן שיתאים למשפחות אברכים.
ח. המדינה תתחייב למכור במחיר קבוע מסובסד לחסרי דיור במספר ערי ספר בעדיפות לאומית, ולהשאיר בהם את המחירים למשך 15 שנה. כך ירד הלחץ למהר לקנות כי יודעים שהמחיר לא יעלה.
ט. תכנית נתניהו - הנפקת אג"ח הצמודים למדד מחירי הדיור, ובתוספת ריבית של 2 אחוז, והבנקים יתנו משכנתאות לצורך קניית האג"ח, כמו לקניית דירה שניה. (כדי שמשקיעים יעדיפו לקנות את האג"ח במקום דירות, וכך ירדו הביקושים המוגזמים לדירות, ויישארו מספיק דירות עבור חסרי הדיור במחירים מתאימים.)
י.הטבות מס מוגדלות לקבלנים שממהרים למכור ואינם מחזיקים במלאי של קרקעות/דירות במשך זמן (לחילופין מיסוי מוגבר לקבלנים שמחזיקים מלאי זמן רב). הטבות לעיריות המזדרזות בהיתרים. הכפלת ושילוש כח אדם בוועדות התכנון.
יא. חקיקה המאפשרת ייעוד שיווקי משרד השיכון ל"צביון חרדי", עם פסקת התגברות על בג"ץ
יב. חקיקה המבטלת את תביעות הבדואים המרובות ברחבי הדרום, עם פסקת התגברות על בג"ץ
יג. הקמת 2 מרכזי תעסוקה חרדיים גדולים, בצפון ובדרום, כולל תחבורה סדירה לכלל הישובים באזור
יד. ביטול ההקצאות המוגזמות לבני מקום בהגרלות משרד השיכון
*
התגלגלה לפתחנו הזדמנות נדירה, שלא היתה כמותה:
א. תקדים של שנה קודמת בה הוכח שמותר לקואליציה לעשות מה שהיא רוצה וכמה שהיא רוצה, (וקל וחומר לחכי"ם שלנו, שיכולים לדרוש תמורה הולמת לנאמנות העיקשת שלהם בשנה וחצי האחרונה תוך ויתורים עצומים)
ב. הזדמנות נדירה להקמת קואליציה שכולה בעד פסקת התגברות על בג"ץ
ג. הבנה כללית של הציבור הכללי שיש צורך בצעדים דרסטיים בתחום הדיור, והבנה של החכי"ם החרדיים שזה הנושא, בה' הידיעה, שמעיק על הציבור שלנו
הוא כבר הוציא הכחשהנראה שם בתמונה איזה עסקן מוכר מאוד (גם כאן בפרוג) שכרגע הארגון שלו מפרסם בכל חור דירות על הנייר בעפולה ב14K למ"ר בזמן שהמחיר של דירות מוכנות שם הם הרבה יותר זולות.
ואם זה העסקנים שמנסים לדאוג למצוקת הדיור אז המצב שלנו מאוד קשה.
אם מישהו עשה את זה ללא רשותו, אז בבקשה שיוציא כאן הכחשה.
זה אכן סעיף מאוד חשוב.הזדמנות נדירה להקמת קואליציה שכולה בעד פסקת התגברות על בג"ץ
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: