בחירות - 2022 --------- דיור חרדי - 2022

נתיי

משתמש פעיל
חברים "אם אין אני לי מי לי"
אנחנו
צריכים למצוא את הפתרונות
אם נמשיך לחכות להם זה לא יקרה לעולם
ויש לנו רק לקוות שאחרי שנמצא את הפתרונות הם יסכימו ליישם אותם

נתיי

משתמש פעיל
מה שמשגע אותי שיש כ"כ הרבה עמותות של צדקה בציבור החרדי אבל עמותה אחת שתטפל בנושא הדיור החרדי אין פשוט אין ולא מבינים שזה הצדקה הכי גדולה שיש
אם אתה יכול לחתוך למשפחה את מחירי הדירה במליון ש"ח אין צדקה גדולה מזו

משתדלים

משתמש פעיל
מה שהכי מפריע לי זה למה השדרנים והתקשורת החרדית לא מעלים את זה לסדר היום בקושי מדברים על זה רק עסוקים כל היום בשתייה המתוקה ובחד פעמי
האמת שזה מה שקורה שהאנשי תקשרות שלנו הם נערים פוחזים שחוץ מלנייעס באיזה טשונ'ט בליל שישי הם לא יודעים לעשות כלום
הם צריכים להבין שמקצוע של עיתונאי זו שליחות.
כ"כ נכון, רדידות נוראית.
הציבור החרדי זכאי לגוף חדשות רציני ואמין מתי מישהו ירים את הכפפה ?

יוחנן טלידנו

משתמש פעיל
1. הפתרון האמיתי חייב להיות מיידי, וזה ברור לכולנו.
2. בנייה רוויה למאה אלף דירות, גם בקצב המהיר ביותר תיקח לפחות 6-7 שנים.
3. לא לצחוק עלי, אבל לדעתי הפתרון הוא בניית יישובים חרדיים גדולים, מבתים חד קומתיים, (עיין ערך הקרווליות למפוני גוש קטיף, שהצליחו להביא פתרון דיור מיידי למפונים).
4. המיקום הריאלי והאידיאלי הוא בקרבת ירושלים מאחורי הקו הירוק, באזור ביתר, צור הדסה וכו'. יש שם אדמות מדינה ברמה אסטרונמית.
מקפיץ.
לדעתי זה הפתרון היחיד - לפתרון אמיתי ומיידי.
ולא צריך לזה 54 מיליארד כמו שבטיחו למנסור עבאס
עלות בניה כפרית היא כ4 אלף למטר, דירת 100 מטר ב400,000 מיל לא ירצה? והפיתוח יהיה על חשבון המדינה.
לא צריך להרחיק נדוד לנגב ולא לשאר אזורי הפריפריה, על יד ירושלים באזורי ישובי יו"ש, ישנם אלפי דונמים, אדמות מדינה שמחכות לנו.

רק מילים טובות

משתמש פעיל
חברים "אם אין אני לי מי לי"
אנחנו
צריכים למצוא את הפתרונות
אם נמשיך לחכות להם זה לא יקרה לעולם
ויש לנו רק לקוות שאחרי שנמצא את הפתרונות הם יסכימו ליישם אותם

שלחו לי להפצה

תכנית פתרון כוללת

א. מיפוי ומחקר עומק ותכנון כולל של 300 אלף יחי"ד במחיר בר השגה (600-900 בהתאמה) ל18 שנה הקרובות

ב. הפסקת שיווקי רמ"י למרבה במחיר , הגורמים ליזמים להקפיץ מחירים הזויים כדי לזכות בהתחרות. אלא להקפיא את כל המחירים על שומת 2020 ולהגריל בין הצעות היזמים.

ג. לשווק 100 אחוז מהשיווקים לחסרי דיור

ד. תחבורה רציפה ומתוגברת לפריפריות החרדיות

ה. בניה מהירה , אוטומציה סינית וכו'

ו. משכנתאות זכאות גדולות ברבית נמוכה לא צמודה. לחלופין, אפשרות קניית דירות בליסינג (פרטים אצל הרב מקלב). מענקי מקום.

ז. הגדלת סכום הסיוע בשכר דירה, ובאופן שיתאים למשפחות אברכים.

ח. המדינה תתחייב למכור במחיר קבוע מסובסד לחסרי דיור במספר ערי ספר בעדיפות לאומית, ולהשאיר בהם את המחירים למשך 15 שנה. כך ירד הלחץ למהר לקנות כי יודעים שהמחיר לא יעלה.

ט. תכנית נתניהו - הנפקת אג"ח הצמודים למדד מחירי הדיור, ובתוספת ריבית של 2 אחוז, והבנקים יתנו משכנתאות לצורך קניית האג"ח, כמו לקניית דירה שניה. (כדי שמשקיעים יעדיפו לקנות את האג"ח במקום דירות, וכך ירדו הביקושים המוגזמים לדירות, ויישארו מספיק דירות עבור חסרי הדיור במחירים מתאימים.)

י.הטבות מס מוגדלות לקבלנים שממהרים למכור ואינם מחזיקים במלאי של קרקעות/דירות במשך זמן (לחילופין מיסוי מוגבר לקבלנים שמחזיקים מלאי זמן רב). הטבות לעיריות המזדרזות בהיתרים. הכפלת ושילוש כח אדם בוועדות התכנון.

יא. חקיקה המאפשרת ייעוד שיווקי משרד השיכון ל"צביון חרדי", עם פסקת התגברות על בג"ץ

יב. חקיקה המבטלת את תביעות הבדואים המרובות ברחבי הדרום, עם פסקת התגברות על בג"ץ

יג. הקמת 2 מרכזי תעסוקה חרדיים גדולים, בצפון ובדרום, כולל תחבורה סדירה לכלל הישובים באזור

יד. ביטול ההקצאות המוגזמות לבני מקום בהגרלות משרד השיכון

*

התגלגלה לפתחנו הזדמנות נדירה, שלא היתה כמותה:

א. תקדים של שנה קודמת בה הוכח שמותר לקואליציה לעשות מה שהיא רוצה וכמה שהיא רוצה, (וקל וחומר לחכי"ם שלנו, שיכולים לדרוש תמורה הולמת לנאמנות העיקשת שלהם בשנה וחצי האחרונה תוך ויתורים עצומים)

ב. הזדמנות נדירה להקמת קואליציה שכולה בעד פסקת התגברות על בג"ץ

ג. הבנה כללית של הציבור הכללי שיש צורך בצעדים דרסטיים בתחום הדיור, והבנה של החכי"ם החרדיים שזה הנושא, בה' הידיעה, שמעיק על הציבור שלנו

נערך לאחרונה ב:

קוה אל ה'

משתמש צעיר
בר השגה (600-900 בהתאמה)
דיור בר השגה משמעותו משכנתא 30 אחוז ממשכורת ממוצעת
ולפטור אותם ממעמ ודמי פיתוח (בפריפריה)
יא. חקיקה המאפשרת ייעוד שיווקי משרד השיכון ל"צביון חרדי", עם פסקת התגברות על בג"ץ

וכן להגביל את יכולות ההתנגדות הבניה של ארגוני הירוקים והירוקות, עם פסקת וכו'

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
אני מדבר בהנחה שהמדינה רוצה לפתור את המצוקה הזאת
זה לוקח בדיוק 2 דקות
מדוע?
כי המחירים זה עניין פסיכולוגי
אם נצליח לגרום לזוגות הצעירים להבין שמחירי הדיור הולכים לקרוס
אז בשניה אף אחד לא יקנה
ואם אף אחד לא יקנה דירה
אז המוכרים ילחצו
ואם הם ילחצו אז המחירים ירדו

איך מצליחים לשכנע את כולם שהמחירים הולכים לרדת??
שאלה טובה!
והתשובה היא:שבהנחה שבאמת המדינה מעוניינת לפתור את המצוקה
היא צריכה להכריז שהקרקעות מיד ראשונה שימכרו
המדינה תיתן אותם בחינם לזוגות צעירים ללא דיור
ועל כל פנים בהנחה דרמטית של לפחות 50 אחוז מהמחיר

בנוסף שהזוגות לא ישלמו מע"מ (או כנ"ל על כל פנים מע"מ מפוחת)

זהו!!!!
זה לבד פותר בכמה רגעים את מצוקת הדיור

המדינה צריכה להפשיר קרקעות בכמות של 200 אלף יח"ד בהתחלה
ואותם לתת (בתנאים הנ"ל) רק לחסרי דיור בלבד!!
המדינה צריכה להבטיח שזה עומד בראש סדר מעייניה
ולקדם את זה מהר מהר

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
עלות בניה כפרית היא כ4 אלף למטר, דירת 100 מטר ב400,000 מיל לא ירצה? והפיתוח יהיה על חשבון המדינה.
לא צריך להרחיק נדוד לנגב ולא לשאר אזורי הפריפריה, על יד ירושלים באזורי ישובי יו"ש, ישנם אלפי דונמים, אדמות מדינה שמחכות לנו.

אתה יודע כמה עולה פיתוח?

לפחות חצי מיליון ש"ח, אז למה שהמדינה תשלם את מכיסה?

(פיתוח זה אומר, כביש גישה, חשמל מים ביוב, הכשרת השטח כלומר חציבה בהר וסלילת רחובות)

:)&&:)&&:)

משתמש פעיל
אתה יודע כמה עולה פיתוח?

לפחות חצי מיליון ש"ח, אז למה שהמדינה תשלם את מכיסה?

(פיתוח זה אומר, כביש גישה, חשמל מים ביוב, הכשרת השטח כלומר חציבה בהר וסלילת רחובות)
אינשאלה
שיקחו את כל התקציב שנותנים להם ויביאו את זה רק לדיור
אם כל אחד ישלם לפחות פחות 2000 שקל במשכנתא כל חודש זה העזרה הכי גדולה שקיימת לציבור החרדי
פחות חשוב כל השטיקים מסביב כגון תרבות וכדו'

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
ביאור 2022-11-06 024234.jpg

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
הדבר הראשון שצריך למצוקת הדיור זה תכנון של לא פחות מ150,000 דירות למגזר החרדי ב15 שנה הקרובות.
דבר שני, שהמדינה והרשויות (רמ"י, עיריות, וכו') יפסיקו לדחוף לעליית מחירים.
(לדוג', ספסור בקרקעות, שיווק מוגבר, פרסום מסיבי של הפרוייקטים החדשים ע"י הרשויות המקומיות, הבאת אזרחי וקהילות חו"ל לאיזורים חדשים, ועוד דברים שגורמים לעליית מחירים הזויה.)

י"כ

משתמש מקצוען
אני לא רוצה לצנן את התלהבות הכותבים
אבל האם נראה לכם שבאמת יהיה שינוי דרסטי מיידי וממשי של מאות אלפי ש"ח
זה הרי תהליך של כמה שנים לפחות..
להוציא קרקעות ומכרזים פיתוח וכו' ורק אח"כ התחלות בנייה
הלוואי שאני טועה

אני לא בונה על זה כרגע, אולי אפשר לבנות על הורדת המס על ח.פ ושתייה מתוקה

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
אני לא רוצה לצנן את התלהבות הכותבים
אבל האם נראה לכם שבאמת יהיה שינוי דרסטי מיידי וממשי של מאות אלפי ש"ח
זה הרי תהליך של כמה שנים לפחות..
להוציא קרקעות ומכרזים פיתוח וכו' ורק אח"כ התחלות בנייה
הלוואי שאני טועה

אני לא בונה על זה כרגע, אולי אפשר לבנות על הורדת המס על ח.פ ושתייה מתוקה
אני מסכים איתך מסיבה אחרת לגמרי

להוריד את המחירים לוקח מהר מאוד
כי אם תגרום לציבור להאמין שהמחירים ירדו בצורה דרמטית(ב30 אחוז ומעלה)
אז גם אם יקח 5 שנים ליישם את זה

המחירים ירדו כבר עכשיו

*אני מסכים איתך מסיבה אחרת שלמדינה אין אינטרס לעשות את זה
אבל אם הייתה רוצה זה היה לוקח מהר מאוד

אאאא....

משתמש פעיל
מה שמשגע אותי שיש כ"כ הרבה עמותות של צדקה בציבור החרדי אבל עמותה אחת שתטפל בנושא הדיור החרדי אין פשוט אין ולא מבינים שזה הצדקה הכי גדולה שיש
אם אתה יכול לחתוך למשפחה את מחירי הדירה במליון ש"ח אין צדקה גדולה מזו
יש את @ועד הדיור החרדי.
אבל משהו לא טוב קרה בעפולה...

אאאא....

משתמש פעיל
נראה שם בתמונה איזה עסקן מוכר מאוד (גם כאן בפרוג) שכרגע הארגון שלו מפרסם בכל חור דירות על הנייר בעפולה ב14K למ"ר בזמן שהמחיר של דירות מוכנות שם הם הרבה יותר זולות.
ואם זה העסקנים שמנסים לדאוג למצוקת הדיור אז המצב שלנו מאוד קשה.

אם מישהו עשה את זה ללא רשותו, אז בבקשה שיוציא כאן הכחשה.

"תודה לה'"

משתמש מקצוען
שלחו לי להפצה

תכנית פתרון כוללת

א. מיפוי ומחקר עומק ותכנון כולל של 300 אלף יחי"ד במחיר בר השגה (600-900 בהתאמה) ל18 שנה הקרובות

ב. הפסקת שיווקי רמ"י למרבה במחיר , הגורמים ליזמים להקפיץ מחירים הזויים כדי לזכות בהתחרות. אלא להקפיא את כל המחירים על שומת 2020 ולהגריל בין הצעות היזמים.

ד. תחבורה רציפה ומתוגברת לפריפריות החרדיות

ה. בניה מהירה , אוטומציה סינית וכו'

ו. משכנתאות זכאות גדולות ברבית נמוכה לא צמודה. לחלופין, אפשרות קניית דירות בליסינג (פרטים אצל הרב מקלב). מענקי מקום.

ז. הגדלת סכום הסיוע בשכר דירה, ובאופן שיתאים למשפחות אברכים.

ח. המדינה תתחייב למכור במחיר קבוע מסובסד לחסרי דיור במספר ערי ספר בעדיפות לאומית, ולהשאיר בהם את המחירים למשך 15 שנה. כך ירד הלחץ למהר לקנות כי יודעים שהמחיר לא יעלה.

ט. תכנית נתניהו - הנפקת אג"ח הצמודים למדד מחירי הדיור, ובתוספת ריבית של 2 אחוז, והבנקים יתנו משכנתאות לצורך קניית האג"ח, כמו לקניית דירה שניה. (כדי שמשקיעים יעדיפו לקנות את האג"ח במקום דירות, וכך ירדו הביקושים המוגזמים לדירות, ויישארו מספיק דירות עבור חסרי הדיור במחירים מתאימים.)

י.הטבות מס מוגדלות לקבלנים שממהרים למכור ואינם מחזיקים במלאי של קרקעות/דירות במשך זמן (לחילופין מיסוי מוגבר לקבלנים שמחזיקים מלאי זמן רב). הטבות לעיריות המזדרזות בהיתרים. הכפלת ושילוש כח אדם בוועדות התכנון.

יג. הקמת 2 מרכזי תעסוקה חרדיים גדולים, בצפון ובדרום, כולל תחבורה סדירה לכלל הישובים באזור

יד. ביטול ההקצאות המוגזמות לבני מקום בהגרלות משרד השיכון

*

התגלגלה לפתחנו הזדמנות נדירה, שלא היתה כמותה:

א. תקדים של שנה קודמת בה הוכח שמותר לקואליציה לעשות מה שהיא רוצה וכמה שהיא רוצה, (וקל וחומר לחכי"ם שלנו, שיכולים לדרוש תמורה הולמת לנאמנות העיקשת שלהם בשנה וחצי האחרונה תוך ויתורים עצומים)

ב. הזדמנות נדירה להקמת קואליציה שכולה בעד פסקת התגברות על בג"ץ

ג. הבנה כללית של הציבור הכללי שיש צורך בצעדים דרסטיים בתחום הדיור, והבנה של החכי"ם החרדיים שזה הנושא, בה' הידיעה, שמעיק על הציבור שלנו
צריך לשלוח את זה לחכי"ם של יהדות התורה וש"ס
מי מתנדב ??

רק מילים טובות

משתמש פעיל
נראה שם בתמונה איזה עסקן מוכר מאוד (גם כאן בפרוג) שכרגע הארגון שלו מפרסם בכל חור דירות על הנייר בעפולה ב14K למ"ר בזמן שהמחיר של דירות מוכנות שם הם הרבה יותר זולות.
ואם זה העסקנים שמנסים לדאוג למצוקת הדיור אז המצב שלנו מאוד קשה.

אם מישהו עשה את זה ללא רשותו, אז בבקשה שיוציא כאן הכחשה.
הוא כבר הוציא הכחשה

אאאא....

משתמש פעיל
הזדמנות נדירה להקמת קואליציה שכולה בעד פסקת התגברות על בג"ץ
זה אכן סעיף מאוד חשוב.
היה פעם איזה שר שמאוד רצה להוריד את מחירי הדירות, ולכן הוא הטיל מס מאוד צודק על עשירים בעלי 3 דירות.
ואז הגיעו בעלי ה3 דירות שיושבים על כס השיפוט וביטלו לו את זה.
אפילו שהוא היה זה שכל הזמן הגן עליהם.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה