מצב
הנושא נעול.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
ריבלין ב'בקהילה": התמיכה של ׳אגודה׳ בלסרי באשדוד זה משחק מקדים ולא סופי. המטרה של אגודה כרגע זה לאותת גם ללסרי וגם לסרי שהיא לא בכיס של אף אחד. לפני 15 שנה תמכה יהדוה״ת רשמית בצבי צילקר לראשות עיריית אשדוד ובשבוע האחרון העבירה תמיכה ליחיאל לסרי שאכן ניצח.
יענקלה פרידמן ב׳קול חי׳ - ״אני דיברתי עם תושבים בעיר, יש תמיכה אדירה בסרי. הופתעתי. נראה שאשדוד בשלה לשינוי״. גדסי: ״בבחירות הקודמות אגו״י החליטה שלושה ימים לפני הבחירות, הפעם שלוש וחצי חודשים, נראה מוזר״.

יוסקה הזמר

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
ישראל כהן: בכיר ב׳דגל׳: ״חתמנו על 2 הסכמים לפני 5 שנים, בבני ברק עם אגו״י ובאלעד עם ש״ס. נקיים אותם ככתבם וכלשונם. הסכמים צריך לכבד. התחייבנו לזייברט שנתמוך בו והתחייבנו לדרעי שנתמוך הפעם במועמד שלו. כך יהיה. ח״כ פינדרוס שהיה מועמד ׳דגל׳ באלעד אמר זאת בקולו לפני שבועיים בראיון ברדיו. איש במפלגה לא מתחמק מההסכמים״.

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
סוער באשדוד: יו"ר ש"ס בעיר אבי אמסלם יצא במסר לתושבים נגד רה"ע יחיאל לסרי לאחר שלטענתו עצר תקציבים - "בעקבות שיקולים פוליטיים שלא תלויים בנו- פעילויות הקיץ של המרכז למורשת יתקיימו השנה במתכונת שונה, לאחר מאבק שלנו לקיום האירועים". (אבי מוסקוב).

RPO

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
מפלגה חרדית הגיעה לסיכום עם ראש העיר בית שמש עליזה בלוך, לתמיכה במועמדותה לראשות העיר, בכפוף לכך שלא יהיה בסוף דיל ארצי בין אותה מפלגה למפלגה חרדית אחרת שמבקשת להצניח מועמד חיצוני שיתמודד לתפקיד

יוסקה הזמר

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה

פרסום ראשון​

דיל אפשרי? הח"כ מש"ס נועד עם מנהיג הפלג 'בני תורה'​

על רקע הבחירות המונציפאליות: ח"כ אוריאל בוסו נועד השבוע עם מנהיג תנועת 'בני תורה' הגר"א דויטש, הפגישה התקיימה בשעות הלילה קרוב לחצות • הגר"א דויטש הביע תמיכה, במועמדות של בוסו לראשות עיריית בני ברק • 'המחדש' עם כל הפרטים
בשעות הקטנות של הלילה שבין שלישי לרביעי עלה ח"כ אוריאל בוסו למעונו של הגאון ר' אשר דויטש מגדולי הת"ח שבדור ומנהיג פלג 'בני תורה'.

הביקור החשאי שהתרחש בסביבות השעה 23:30 בלילה התקיים לאור מצבו של הגר"א דויטש, ואוריאל בוסו שמקורב להגר"א דויטש עלה להתעניין בשלומו, במהלך הביקור התגלגלו הענינים וח"כ בוסו אף נכנס עם הגר"א לנושאים המונציפאלים שעל הפרק.

יצויין כי ח"כ בוסו למד הוא בשנות צעירותו אצל הגר"ש אויערבך מנהיג הפלגים הירושלמים, שם קיבל את הקרבה ואת המגעים לאנשי ביתו של הגר"א דויטש שכיום מנהיג את פלג הליטאי של 'בני תורה'.

ל'המחדש' נודע כי אחד מהנושאים עמו דן ח"כ בוסו היה על ההצעה שבאה לפתחו בימים האחורנים לפיה הו יערוק לראשות עיירית ב"ב מתפקידו בכנסת, הגר"א ויטש שמע את הפרטים ואף הביע תמיכה נחרצת במהלך, והרעיף מברכתו על ח"כ אוריאל בוסו.

ל'המחדש' אף נודע על דיל מעניין שנרקם במהלך הפגישה, הגר"א דויטש יתמוך בריצתו של בוסו לראשות העיירה ויתמוך במהלך המונציפאלי של דרעי בב"ב, ואנשי ש"ס ידאגו לפרסם את עסקיהם ומודעות ממשלתיות על דפי ביטאון הפלג 'הפלס'.
"הבקשה מצדו של הגר"א דויטש די מפתיעה", אומר גורם בכיר בש"ס ל'המחדש', ומפרט: "הגר"א דויטש שדוגל בהשקפה כנגד המדינה ואינו תומך בכל מהלך ממשלתי- מדיני מבקש מאיתנו לפרסם ע"ג העיתון שלהם מודעות ממשלתיות מטעם משרדים ממשלתים".

יצויין כי הדיל אף מצא חן בעיני אנשיו של דרעי שעומדים למצוא את עצמם עובדים עם בטאון הפלג הירושלמ

פרטנרית

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
ר״ע בית שמש עליזה בלוך לדודי בן חמו באולפן ׳ערוץ 7׳: ״קיבלתי החלטה בתחילת הדרך להחזיק קואליציה רחבה מקיר לקיר, זאת החלטה קשה ומורכבת כי יש המון פיות להאכיל. ברור שבחודשים האחרונים אנשים צריכים להתבדל לקראת הבחירות, זה טבעי, אני לוקחת את זה בפרופורציה והכל בסדר״.

י"כ

משתמש מקצוען
ברקע הבחירות המתחממות לראשות עיריית אשדוד ובציבור החרדי בין יחיאל לסרי לברק סרי

׳ידיעות אשדוד׳ בכותרת ראשית: החרדים נוטשים את העיר! דו״ח של העירייה חושף - 47% מההגירה השלילית ב-15 החודשים האחרונים - באיזורים החרדיים. הנטישה הגדולה ביותר ברובע ז׳: 1895 תושבים עזבו.
עוד מ׳ידיעות אשדוד׳: רוב העוזבים - צעירים חרדים עד גיל 35. ירידה במספר התושבים ברבעים ז׳, ו׳, ג׳. בכל הרובעים הללו אפס התחלות בנייה מתחילת השנה.

יוסקה הזמר

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה

צפת חוזרת לזירה: הגוש החרדי מנסה להציג מועמד מוסכם​

הבחירות המוניציפליות - 2023: כפי שקורה בכל מערכת בחירות, העיר צפת שוב מתעוררת לחיים | הגוש החרדי והחרד"לי מקיים בימים אלו דיונים אינטנסיביים במטרה להציג מועמד מוסכם על כלל הפלגים בעיר | האם ללשכה ברחוב ירושלים ייכנס בעוד מספר חודשים ראש עיר חרדי? | כל הפרטים​

כל רגע
העיר צפת, בירת הגליל, נחשבת לרוב לעיר מנומנמת. אך כשמגיעה עונת הבחירות, העיר המעורבת מתעוררת לחיים. בבחירות לראשות ומועצת העיר בשנת 2018, צפת הייתה במוקד הסערה. 'אגודת ישראל', שהריצה מועמד מטעמה שאף נתמך ע"י חב"ד וסיעת ש"ס, דרשה מ'דגל התורה', שתמכה בראש העיר שנבחר שוקי אוחנה, לקיים את "דין צפת כדין ירושלים" - ולבחור במועמד נחמן גלבך, יו"ר 'אגודת ישראל' בעיר. מה שכמובן לא קרה בסופו של דבר.

וכעת למערכת הבחירות הנוכחית: מי שכבר הצהירו שירוצו לראשות העיר הם ראש העיר הנוכחי שוקי אוחנה, עוזרו לשעבר שלום אלבז, יוחאי עזרא ומועמדים נוספים. יצוין כי כל המועמדים מנסים לקבל את תמיכת הציבור החרדי, שבלעדיו כמובן אין רוב לניצחון. עד כה אף סיעה לא הביעה תמיכה רשמית באף מועמד למרות הלחצים הכבירים של המועמדים השונים.

ל'בחדרי חרדים' נודע כי בימים האחרונים ישבו נציגי הגוש החרדי - חרד"לי בעיר, במטרה להציג מועמד מוסכם על כל הסיעות. אלא, שבעיר מבינים כי גם על מועמד חרדי יהיה לגייס קולות מהמגזר הכללי, והוא לא יוכל להסתמך על המגזר החרדי בלבד. הגוש, שמונה את נציגי חסידות ברסלב, אגודת ישראל, בית הרב מאזוז, דגל התורה, סיעת ש"ס, חסידות חב"ד ואנשי הרב שמואל אליהו רב העיר צפת, מנסים להגיע להסכמות במטרה להשיב את ראשות העיר לידיים חרדיות.

בבורסת השמות נידונו מספר מועמדים, שחלקם עלו וירדו. בין היתר נשמעו השמות יוסי קקון, מנכ"ל מועצת רכסים ששימש במשך מספר חודשים כעוזרו האישי של הרב רפאל כהן, מרבני העיר צפת; יוסי גלנט, נציג ברסלב בסיעת ש"ס שאף הוצב בעשירייה השנייה ברשימת ש"ס לכנסת ומיכאל עייש שהתמודד ברשימתו של אלי ישי לכנסת.

שם נוסף שעלה במהלך השיחות של הסיעות החרדיות הוא חבר מועצת העיר דוד כהן. כהן הוא דמות ציבורית מוערכת בצפת שמהווה נציג של קהילות רבות מתוקף היותו נציג דגל התורה ואיש סיעת ש"ס. כהן אף מכהן כיו"ר הוועד העולמי של מרכז תוניס בירושלים.

כפי שנראה כעת, לאחר מערכת הבחירות הקודמת, צפת מבינה שהיא חייבת לבחור נציג מוסכם על כלל הקהילות, במטרה לצלוח את המשוכה. אם הדבר יסתייע, ונראה שלשם צועדת העיר, בלשכה ברחוב ירושלים ישב בעוד מספר חודשים ראש עיר חרדי שידאג לכלל התושבים.

קצר ולענין

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
עריכה תורנית
הבחירות לרשויות המקומיות: שר הרווחה יעקב מרגי הגיע הערב לעיר שדרות מלווה במנהל אזור הדרום אבי ויצמן, נפגשו עם נציג ש״ס וחבר מועצת העיר דורון טקטוק ודנו בהיערכות לקראת מערכת הבחירות המונציפאלית.

יוסקה הזמר

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה

צפת חוזרת לזירה: הגוש החרדי מנסה להציג מועמד מוסכם​

הבחירות המוניציפליות - 2023: כפי שקורה בכל מערכת בחירות, העיר צפת שוב מתעוררת לחיים | הגוש החרדי והחרד"לי מקיים בימים אלו דיונים אינטנסיביים במטרה להציג מועמד מוסכם על כלל הפלגים בעיר | האם ללשכה ברחוב ירושלים ייכנס בעוד מספר חודשים ראש עיר חרדי? | כל הפרטים​

כל רגע
העיר צפת, בירת הגליל, נחשבת לרוב לעיר מנומנמת. אך כשמגיעה עונת הבחירות, העיר המעורבת מתעוררת לחיים. בבחירות לראשות ומועצת העיר בשנת 2018, צפת הייתה במוקד הסערה. 'אגודת ישראל', שהריצה מועמד מטעמה שאף נתמך ע"י חב"ד וסיעת ש"ס, דרשה מ'דגל התורה', שתמכה בראש העיר שנבחר שוקי אוחנה, לקיים את "דין צפת כדין ירושלים" - ולבחור במועמד נחמן גלבך, יו"ר 'אגודת ישראל' בעיר. מה שכמובן לא קרה בסופו של דבר.

וכעת למערכת הבחירות הנוכחית: מי שכבר הצהירו שירוצו לראשות העיר הם ראש העיר הנוכחי שוקי אוחנה, עוזרו לשעבר שלום אלבז, יוחאי עזרא ומועמדים נוספים. יצוין כי כל המועמדים מנסים לקבל את תמיכת הציבור החרדי, שבלעדיו כמובן אין רוב לניצחון. עד כה אף סיעה לא הביעה תמיכה רשמית באף מועמד למרות הלחצים הכבירים של המועמדים השונים.

ל'בחדרי חרדים' נודע כי בימים האחרונים ישבו נציגי הגוש החרדי - חרד"לי בעיר, במטרה להציג מועמד מוסכם על כל הסיעות. אלא, שבעיר מבינים כי גם על מועמד חרדי יהיה לגייס קולות מהמגזר הכללי, והוא לא יוכל להסתמך על המגזר החרדי בלבד. הגוש, שמונה את נציגי חסידות ברסלב, אגודת ישראל, בית הרב מאזוז, דגל התורה, סיעת ש"ס, חסידות חב"ד ואנשי הרב שמואל אליהו רב העיר צפת, מנסים להגיע להסכמות במטרה להשיב את ראשות העיר לידיים חרדיות.

בבורסת השמות נידונו מספר מועמדים, שחלקם עלו וירדו. בין היתר נשמעו השמות יוסי קקון, מנכ"ל מועצת רכסים ששימש במשך מספר חודשים כעוזרו האישי של הרב רפאל כהן, מרבני העיר צפת; יוסי גלנט, נציג ברסלב בסיעת ש"ס שאף הוצב בעשירייה השנייה ברשימת ש"ס לכנסת ומיכאל עייש שהתמודד ברשימתו של אלי ישי לכנסת.

שם נוסף שעלה במהלך השיחות של הסיעות החרדיות הוא חבר מועצת העיר דוד כהן. כהן הוא דמות ציבורית מוערכת בצפת שמהווה נציג של קהילות רבות מתוקף היותו נציג דגל התורה ואיש סיעת ש"ס. כהן אף מכהן כיו"ר הוועד העולמי של מרכז תוניס בירושלים.

כפי שנראה כעת, לאחר מערכת הבחירות הקודמת, צפת מבינה שהיא חייבת לבחור נציג מוסכם על כלל הקהילות, במטרה לצלוח את המשוכה. אם הדבר יסתייע, ונראה שלשם צועדת העיר, בלשכה ברחוב ירושלים ישב בעוד מספר חודשים ראש עיר חרדי שידאג לכלל התושבים.
בצפת מתקרבים להכרעה: זה המועמד המוביל
גורמים במפלגות החרדיות אישרו הערב כי המועמד המוביל לראשות העיר צפת, שיהיה מוסכם על כל הסיעות מהגוש החרדי-חרד"לי, הוא יוסף חיים קקון | השר חיים ביטון, שקקון נחשב למקורבו, שהה עד כניסת השבת בעיר כחלק מהמגעים
כל רגע

בעוד שמרבית הערים החרדיות הקרב המוניציפלי נמצא רק בראשית, נראה כי דווקא בצפת הציבור החרדי מתקרב להכרעה: גורמים במפלגות החרדיות אישרו הערב (ראשון) כי המועמד המוביל לראשות העיר צפת, שיהיה מוסכם על כל הסיעות מהגוש החרדי-חרד"לי, הוא סמנכ"ל משרד הפנים ולשעבר מנכ"ל מועצת רכסים, יוסף חיים קקון.

ל'בחדרי חרדים' נודע כי השר חיים ביטון, שקקון נחשב למקורבו, שהה עד לכניסת השבת בצפת, כחלק מהמגעים האינטנסיביים בין הפלגים השונים בעיר.

הבוקר פורסם לראשונה ב'בחדרי חרדים' כי בימים האחרונים נועדו נציגי הגוש החרדי - חרד"לי בעיר, במטרה להציג מועמד מוסכם על כל הסיעות. שבעיר מבינים כי גם על מועמד חרדי יהיה לגייס קולות מהמגזר הכללי, והוא לא יוכל להסתמך על המגזר החרדי בלבד.

הגוש, שמונה את נציגי חסידות ברסלב, אגודת ישראל, בית הרב מאזוז, דגל התורה, סיעת ש"ס, חסידות חב"ד ואנשי הרב שמואל אליהו רב העיר צפת, מנסים להגיע להסכמות במטרה להשיב את ראשות העיר לידיים חרדיות.

בבחירות לראשות ומועצת העיר בשנת 2018, נזכיר, צפת הייתה במוקד הסערה. 'אגודת ישראל', שהריצה מועמד מטעמה שאף נתמך ע"י חב"ד וסיעת ש"ס, דרשה מ'דגל התורה', שתמכה בראש העיר שנבחר שוקי אוחנה, לקיים את "דין צפת כדין ירושלים" - ולבחור במועמד נחמן גלבך, יו"ר 'אגודת ישראל' בעיר. מה שכמובן לא קרה בסופו של דבר.

אביר88

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
הבחירות לרשויות המקומיות: שר הרווחה יעקב מרגי הגיע הערב לעיר שדרות מלווה במנהל אזור הדרום אבי ויצמן, נפגשו עם נציג ש״ס וחבר מועצת העיר דורון טקטוק ודנו בהיערכות לקראת מערכת הבחירות המונציפאלית.
הבחירות לרשויות המקומיות: שר הרווחה יעקב מרגי הגיע הערב לעיר שדרות מלווה במנהל אזור הדרום אבי ויצמן, נפגשו עם נציג ש״ס וחבר מועצת העיר דורון טקטוק ודנו בהיערכות לקראת מערכת הבחירות המונציפאלית
:mad:

יוסקה הזמר

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
תוכנית "זירה מקומית" הערב בקול חי לגבי העיר בית שמש:

ראש עיריית בית שמש, עליזה בלוך, אומרת בראיון לאיתי גדסי ויענקל'ה פרידמן ב'עניין מקומי': "אצלנו יש מקום לכולם, חובשי כיפות ושאינם, עולים מארה"ב ואתיופיה. אני קוראת לכולם להצביע לי, כי אני מרגישה שאנחנו באמצע טיפוס הר ולא מרגיש לי נכון לעזוב באמצע".

"הדבר הכי משמעותי שעשיתי הוא שהעיר שהייתה סמל לקונפליקט בישראל, ההישג המרכזי שהורדנו את הלהבות. יש אנשים שיש להם עניין להרים את זה, אבל זו בחירה מודעת שלי להיות ראש העיר של כולם".

"השלט של הכניסה לחרדים אסורה, הוא של קמפיינר שרצה להעלות את העיר לתודעה. אין צורך לעסוק בזה… בנינו המון כיתות, ילדים רבים עברו מקראוונים למבנים, פארקים וגינות. סוף סוף יש עיסוק בתושב. בשלב הזה של ערב בחירות אנשים רוצים לבדל את עצמם ולשפר עמדות לכן הם לא מודיעים על תמיכה בי. אבל כולם אצלי עובדים בקואליציה, יש מוטיבציה לעבוד".

"כל תושב בעיר יגיד שהעיר נקייה. יש עובדי ניקיון ופחים טמונים, סוף סוף עוזרים למה שהציבור רוצה. בניתי סמינרים, והקצאות לכל הקהילות. כל המפלגות מדברים איתי. כולם מנהלים שיחות, הם רוצים להיות שותפים בעירייה גם בקדנציה הבאה. יש כאן הרבה עבודה, זהו לא שיבוץ קלאסי".
יו"ר דגל התורה בית שמש, ישראל סילברסטין אומר בראיון לאיתי גדסי ויענקל'ה פרידמן בתוכנית 'עניין מקומי': "יש בדגל התורה מנגנון להכרעת הדברים, רבני העיר, גדולי התורה וחברי הכנסת. כשיחליטו, המועמד יכבוש את ראשות העיר. אשאל את ראש העיר עליזה בלוך מדוע היא לא מתמודדת בכל עיר חרדית אחרת? בעיר בית שמש היא יכולה להיות מנכ"ל, לא צריך "וורקוהוליק" – אלא נציג חרדי. היא רכבה על חסר מבני ציבור ברמה ג2, זה מה שהביא לעלייתה".

"יותר אנשים נשארו בבית, כאלו שהרגישו שלא נעשה מספיק עבורם. אותם מבנים שהיא קבלה בעבר, בנייתם הושלמה לפני כחודש – היא לא באמת הביאה פיתרון". לגבי "הצנחת" מועמד מבחוץ אמר הרב סילברסטיין והדגיש: "יש כאמור מנגנון שיחליט מי יהיה בסוף".

"עליזה בלוך הצליחה לאחד את כל העיר נגדה, זה מתבטא בקריסת התחבורה הציבורית. המשחק הוא לא משחק עצמאי, צריך לדעת לעבוד עם שותפים. למה שרת התחבורה לא הובאה לכאן?
מלאכי כיטוב, המועמד לראשות העיר בית שמש בתוכנית 'עניין מקומי': "שמעתי את הראיון עם עליזה בלוך וחשבתי שמדובר בעיר אחרת. הייתי מחתים את כל תושבי העיר להעביר אותה לנשיאות המדינה עם האופטימיות הזאת. יש לכם הרבה מאזינים תושבי בית שמש שיודעים היטב מה קורה בעיר. יתכן שבסוף ההתמודדות בסוף תהיה ביני לבין סילברסטיין – אני מתפלא שהיא מתמודדת לסיבוב נוסף"

אביר88

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
'אשדוד נט': ברק סרי הזמין סקר של מנו גבע אך מכיון והתוצאות היו כל כך מאכזבות, הוא נגנז ע"י המטה שלו ולא הוצג לא לציבור, לא לאריה דרעי ולא לנציגי אגודת ישראל. לאחר שאגודה הכריזה על תמיכה בלסרי, ברק סרי בסיכון גדול לאבד את תמיכת ש"ס.

משה 05276

משתמש מקצוען

יוסקה הזמר

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה

פרסום ראשון​

דיל אפשרי? הח"כ מש"ס נועד עם מנהיג הפלג 'בני תורה'​

על רקע הבחירות המונציפאליות: ח"כ אוריאל בוסו נועד השבוע עם מנהיג תנועת 'בני תורה' הגר"א דויטש, הפגישה התקיימה בשעות הלילה קרוב לחצות • הגר"א דויטש הביע תמיכה, במועמדות של בוסו לראשות עיריית בני ברק • 'המחדש' עם כל הפרטים
בשעות הקטנות של הלילה שבין שלישי לרביעי עלה ח"כ אוריאל בוסו למעונו של הגאון ר' אשר דויטש מגדולי הת"ח שבדור ומנהיג פלג 'בני תורה'.

הביקור החשאי שהתרחש בסביבות השעה 23:30 בלילה התקיים לאור מצבו של הגר"א דויטש, ואוריאל בוסו שמקורב להגר"א דויטש עלה להתעניין בשלומו, במהלך הביקור התגלגלו הענינים וח"כ בוסו אף נכנס עם הגר"א לנושאים המונציפאלים שעל הפרק.

יצויין כי ח"כ בוסו למד הוא בשנות צעירותו אצל הגר"ש אויערבך מנהיג הפלגים הירושלמים, שם קיבל את הקרבה ואת המגעים לאנשי ביתו של הגר"א דויטש שכיום מנהיג את פלג הליטאי של 'בני תורה'.

ל'המחדש' נודע כי אחד מהנושאים עמו דן ח"כ בוסו היה על ההצעה שבאה לפתחו בימים האחורנים לפיה הו יערוק לראשות עיירית ב"ב מתפקידו בכנסת, הגר"א ויטש שמע את הפרטים ואף הביע תמיכה נחרצת במהלך, והרעיף מברכתו על ח"כ אוריאל בוסו.

ל'המחדש' אף נודע על דיל מעניין שנרקם במהלך הפגישה, הגר"א דויטש יתמוך בריצתו של בוסו לראשות העיירה ויתמוך במהלך המונציפאלי של דרעי בב"ב, ואנשי ש"ס ידאגו לפרסם את עסקיהם ומודעות ממשלתיות על דפי ביטאון הפלג 'הפלס'.
"הבקשה מצדו של הגר"א דויטש די מפתיעה", אומר גורם בכיר בש"ס ל'המחדש', ומפרט: "הגר"א דויטש שדוגל בהשקפה כנגד המדינה ואינו תומך בכל מהלך ממשלתי- מדיני מבקש מאיתנו לפרסם ע"ג העיתון שלהם מודעות ממשלתיות מטעם משרדים ממשלתים".

יצויין כי הדיל אף מצא חן בעיני אנשיו של דרעי שעומדים למצוא את עצמם עובדים עם בטאון הפלג הירושלמ

חם בבני ברק​

הקרב על ראשות העיר: הגר"מ מאזוז יתמוך במועמד ש"ס?​

בניסיון לייצר סביבו חזית משמעותית, חבר הכנסת אוריאל בוסו ממשיך לפקוד את בתי גדולי ישראל בבני ברק • הבוקר עלה בוסו למעונו של הגר"מ מאזוז, אבל התמיכה טרם התקבלה • הפרטים המלאים
המחדש
על רקע הבחירות לרשויות המקומיות שצפויות להתקיים בחודש חשוון, נמשך הקרב בין ש"ס ליהדות התורה על ראשות הרשויות השונות, כשהפעם נכנסה למירוץ גם העיר בני ברק.

בשבוע שעבר הודיע יו"ר ש"ס אריה דרעי למקורביו כי במפלגה מתכוונים להריץ את חבר הכנסת אוריאל בוסו, לראשות העיר בני ברק, זאת במקרה שלא יושגו הסכמות לפיהן מועמד ש"ס יכהן בתפקיד בבחירות 2028.

על רקע הצגת מועמדותו, חבר הכנסת אוריאל בוסו (ש"ס) ממשיך בסבב הביקורים בבתי גדולי ישראל, בניסיון לקבל תמיכה משמעותית במירוץ והבוקר (ב) עלה חבר הכנסת בוסו, למעונו של מרן ראש הישיבה הגאון רבי מאיר מאזוז, שם התקבל בחביבות לאחר תפילת שחרית.

ל'המחדש' נודע, כי במהלך הביקור, ראש הישיבה חיזקו ועודדו בפעולותיו הציבוריות למען הכלל, אולם נושא הבחירות לראשות העיר לא עלה על הפרק. גורם בבית מרן ראש הישיבה אמר ל'המחדש' כי "לא כל מי שמגיע לברכה מהרב, יקבל תמיכה. חבר הכנסת בוסו הגיע לברכה אישית ולא קיבל שום תמיכה פוליטית".

בתוך כך, בשבוע שעבר נחשף ב'המחדש', כי חבר הכנסת בוסו עלה גם למעונו של מרן ראש הישיבה הגאון רבי אשר דויטש, ממנהיגי פלג 'בני תורה', שם קיבל את ברכת הדרך בכל הנוגע להצגת מועמדותו ושילוב כוחות אפשרי, כשהפלג יודיעו על תמיכה במועמדותו של בוסו, שיתחייב לשמור על אינטרסים של המפלגה.

יוסקה הזמר

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
ח״כ אוריאל בוסו למימרן ב׳קול חי׳ על המועמדות בבני ברק - ״יו״ר ש״ס אריה דרעי אמר היום בישיבת הסיעה שאנחנו הולכים על זה עד הסוף. לוקחים את הנושא הזה ברצינות. אנחנו שווים בין שווים בהכל. לא יכול שבעיר עם 30% מצביעי ש״ס לא נהיה חלק בניהול העיר, שותפים בהכל״.

אברהם חסיד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג

יו"ר דגל בבית שמש ל'JDN': "מעמיד עצמי כאופציה להתמודד לראשות העיר" | ראיון​

בראיון בלעדי ל'חדשות JDN' מסביר ישראל סילברסטין על האפשרות שיתמודד לרה"ע, על הדילים הכלל ארציים המשליכים על העיר, ומדוע טרם הכריזו עליו כמועמד של דגל לרה"ע • מה התרחש בפגישה הדרמטית במהלך סוף השבוע?
העיר בית שמש כמרקחה בשבועות האחרונים וביתר שאת בשבוע האחרון לקראת הבחירות המוניציפליות שיתייקמו בעיר בעוד פחות מארבעה חודשים. ניסינות רבים נעשים במטרה לאחד את כלל המפלגות החרדיות בעיר להריץ מועמד חרדי מוסכם ולהדיח את ראש העיר המכהנת, ד"ר עליזה בלוך. התרחיש הסביר, במידה ותהיה הסכמה בין כלל המפלגות החרדיות בעיר, הוא שהמועמד יהיה ממפלגת דגל התורה.
בתוך המפלגה הליטאית בבית שמש טרם הושגה הסכמה על מועמד אותו יריצו לראשות העיר ושמות של מועמדים עולים ויורדים כל העת. שני השמות המרכזיים שהתמודדתם לראשות העיר נשקלת בימים אלו בכובד ראש בדרגים הגבוהים במפלגה הם יו"ר סיעת דגל התורה בעיר, ישראל סליברסטיין ומחזיק תיק חינוך חרדי בעיריית ירושלים, שמוליק גרינברג, שכיהן בעבר בעיר מטעם דגל התורה.
סילברסטין, שנמצא שנים רבות בזירה הציבורית בעיר מטעם המפלגה ואף רשם הישגים לא מבוטלים לאורך השנים, מציב עצמו כמועמד ראוי לראשות העיר בית שמש, ובראיון בלעדי ל'חדשות JDN' מסביר יו"ר דגל בעיר על התמודדתו לראה"ע, על הדילים הכלל ארציים המשליכים גם על בי"ש, על העשייה שלו לאורך השנים, על הפגישה הדרמטית במהלך סוף השבוע האחרון, וגם – מדוע טרם הכריזו עליו כמועמד של דגל התורה לראשות העיר.
האם אתה הולך להתמודד לראשות העיר בית שמש?
"אני רואה את עצמי ראוי ויכול להתמודד לראשות העיר ואכן, אני מעמיד את עצמי כאופציה להתמודדות. יש לי אפשרויות להביא קהלים נוספים, אך ההחלטה לבסוף תגיע על ידי גדולי התורה, רבני העיר וחברי הכנסת של המפלגה. אני נמצא במערכת של דגל התורה בבית שמש מעל 20 שנים. הייתי כמעט בכל תפקיד אפשרי, מ'טלפן' בבחירות, חבר סניף, מנהל סניף ועד יו"ר הסיעה. תמיד הייתי בכל מקום ולכן אני מכיר את העיר ואת הצרכים של התושבים".

"אני גדלתי פה יחד עם הציבור בעיר ב-23 שנים האחרונות, ואני רואה את עצמי כאחד שיביא את כלל הקהלים, גם קהלים אחרים, ביניהם, הציבור האמריקאי והציבור המודרני. בדרך אגב אומר, שאני לא כל כך אוהב את המילה מודרני בשל הקטלוג שבדבר. יש מקום למגוון בתוך הציבור החרדי וכל אחד צריך לקבל את העזרה והסיוע וכך אני משתדל לפעול. אני חושב שיש לי תמיכה גם מאברכים וגם מהציבור שעמל לפרנסתו. אני לא חושב שמישהו מרגיש שאני מפלה אותו כאשר מבקשים עזרה. גם בציבור האמריקאי יש לי תמיכה כאמור. אני דובר השפה ומכיר את האנשים והצרכים. אנשים יכולים בקלות יתרה להזדהות איתי מאשר עם נציגים אחרים שאינם דוברי השפה. אני בעצמי עשיתי עלייה לארץ בגיל צעיר ומכיר את הקשיים שאנשים עוברים כאשר הם עולים לארץ הקודש".
מדוע לא מכריזים על תמיכה בך כבר כעת?
"אני חושב שזה קשור, בין היתר, למצב הארצי בין ש"ס, אגודה ודגל. כל עוד דברים אלו אינם מתבהרים, ישנו קושי לקבל את ההחלטות הללו. הלא ברור שאם דגל התורה, אגודת ישראל וש"ס ירוצו יחדיו, אין זה משנה מי יהיה המועמד. בתרחיש כזה המועמד יקבל קרוב ל-65 אחוזים מהקולות בעיר והניצחון מובטח. הדיון יתחיל ברגע שאולי, אנחנו מקווים שלא, גורמים מסויימים לא יהיו חלק מהתאגדות כזו בעיר. מי הם אותם גורמים? זה תלוי מאוד במקומות אחרים. אנחנו לא יודעים מה יקרה באלעד למשל, אם ילכו עם גורם מסוים זה יכול להשפיע על גורם אחר. יכולות להיות לזה השפעות גם על בית שמש".
"אני חושב שבאמת היו צריכים להתאגד בבית שמש, בלי קשר למה שקורה בשאר חלקי הארץ, הציבור החרדי לא צריך פטרונים ואנשים שינהלו אותו. הציבור החרדי, במיוחד במקרה שהוא רוב מובהק, אמור לנהל את עצמו, והוא לא צריך טובות מאחרים שידאגו לו. הוא יודע לדאוג לעצמו כמו שצריך. היו צריכים לבצע איחוד עם כל המפלגות יחד. אם זה היה תלוי רק במקומי, זה כבר היה קורה. אין כאן באמת אינטריגות בין הסיעות השונות בעיר שהיו מונעות התאגדות כזו. הסיבה שדבר זה לא קורה לפי שעה היא בעקבות חשבונות ארציים".
מבחינת דגל התורה בפנים, מה המצב?
"השם שהוזכר לאחרונה כמי שיכול להתמודד לראשות העיר הוא הרב שמואל גרינברג שנמצא כיום בעיריית ירושלים. אני רואה את עצמי כמועמד מוביל. השקעתי כאן בעיר, במיוחד בשנים האחרונות. נשארתי כאן בזירה למרות ההפסד של דגל בבחירות האחרונות לאחר שנכנסנו כגלגל חמישי לקואליציה, ובתחילה נערמו קשיים רבים כאשר לאט לאט הצלחנו להביא הישגים רבים למוסדות החינוך, לכיתות ועוד כהנה רבות. הצלחתי להביא לציבור הליטאי בעיר הישגים חסרי תקדים גם בנושא ההקצאות".

סילברסטיין בסיור מיוחד בעיר בית שמש בהשתתפות ראש הישיבה הגרש"ב סורוצקין
"פעלתי רבות, למרות שאני לא מקבל משכורת. לא נטשתי את התושבים רק בשל העובדה שאיני מקבל שכר. נשארתי במקום, השקעתי את מיטב שנותי בעניין ואני חושב שניתן להרגיש זאת הציבור – הוא מאמין בי. אבל שוב, בדגל התורה אלו לא החלטות של הנציגים בלבד, אלא של רבני העיר, גדולי התורה וחברי הכנסת. חלק מהחלטה שתתקבל תהיה – מי מסוגל באמת להבא מירב הקהלים ומי מסוגל להביא את הניצחון".
האם מתקיימים מגעים עם רה"ע עליזה בלוך?
"אני לא מודע למגעים עם רה"ע. עם זאת, אחנו בתוך העירייה וישנם צרכים של כלל הקהילות ומטבע הדברים יש דיבורים על הדברים הנעשים "בשוטף". אך מעבר לכך, מבחינת תמיכה בה, איני מודע לדבר כזה. אולי בדרגים הגבוהים ישנם דיבורים, אני לא מכיר ושמעתי דיבורים כאלה. שומעים פעמים רבות ממפלגות אחרות על מגעים כאלו ואחרים. אפילו בחצי שנה האחרונה היו אמירות שיצאו ממפלגות. דגל התורה היא מפלגה עם אחריות. אנחנו לא רק מסתכלים מה טובתינו כעת אלא מתנהלים באחריות וכל אמירה כזאת יש לכך משמעויות ולכן אנחנו מתנהלים אחרת ממפלגות אחרות".
הייתה פגישה דרמטית בביתו של הגר"מ גולדשטיין, רב בכיר בעיר, ביום שישי. היו הכרעות?
"מה שיצא מהפגישה הוא שצריכים לעשות בדיקה אמיתית לראות מי מסוגל לנצח בעיר בית שמש. הדבר ייעשה על ידי גורם מקצועי ניטרלי שיעשה בדיקה אמיתית מי המתאים ובעל הסיכויים הגדולים ביותר לרוץ לראשות העיר".

אפרים יעקובזון

משתמש סופר מקצוען

יו"ר דגל בבית שמש ל'JDN': "מעמיד עצמי כאופציה להתמודד לראשות העיר" | ראיון​

בראיון בלעדי ל'חדשות JDN' מסביר ישראל סילברסטין על האפשרות שיתמודד לרה"ע, על הדילים הכלל ארציים המשליכים על העיר, ומדוע טרם הכריזו עליו כמועמד של דגל לרה"ע • מה התרחש בפגישה הדרמטית במהלך סוף השבוע?
העיר בית שמש כמרקחה בשבועות האחרונים וביתר שאת בשבוע האחרון לקראת הבחירות המוניציפליות שיתייקמו בעיר בעוד פחות מארבעה חודשים. ניסינות רבים נעשים במטרה לאחד את כלל המפלגות החרדיות בעיר להריץ מועמד חרדי מוסכם ולהדיח את ראש העיר המכהנת, ד"ר עליזה בלוך. התרחיש הסביר, במידה ותהיה הסכמה בין כלל המפלגות החרדיות בעיר, הוא שהמועמד יהיה ממפלגת דגל התורה.
בתוך המפלגה הליטאית בבית שמש טרם הושגה הסכמה על מועמד אותו יריצו לראשות העיר ושמות של מועמדים עולים ויורדים כל העת. שני השמות המרכזיים שהתמודדתם לראשות העיר נשקלת בימים אלו בכובד ראש בדרגים הגבוהים במפלגה הם יו"ר סיעת דגל התורה בעיר, ישראל סליברסטיין ומחזיק תיק חינוך חרדי בעיריית ירושלים, שמוליק גרינברג, שכיהן בעבר בעיר מטעם דגל התורה.
סילברסטין, שנמצא שנים רבות בזירה הציבורית בעיר מטעם המפלגה ואף רשם הישגים לא מבוטלים לאורך השנים, מציב עצמו כמועמד ראוי לראשות העיר בית שמש, ובראיון בלעדי ל'חדשות JDN' מסביר יו"ר דגל בעיר על התמודדתו לראה"ע, על הדילים הכלל ארציים המשליכים גם על בי"ש, על העשייה שלו לאורך השנים, על הפגישה הדרמטית במהלך סוף השבוע האחרון, וגם – מדוע טרם הכריזו עליו כמועמד של דגל התורה לראשות העיר.
האם אתה הולך להתמודד לראשות העיר בית שמש?
"אני רואה את עצמי ראוי ויכול להתמודד לראשות העיר ואכן, אני מעמיד את עצמי כאופציה להתמודדות. יש לי אפשרויות להביא קהלים נוספים, אך ההחלטה לבסוף תגיע על ידי גדולי התורה, רבני העיר וחברי הכנסת של המפלגה. אני נמצא במערכת של דגל התורה בבית שמש מעל 20 שנים. הייתי כמעט בכל תפקיד אפשרי, מ'טלפן' בבחירות, חבר סניף, מנהל סניף ועד יו"ר הסיעה. תמיד הייתי בכל מקום ולכן אני מכיר את העיר ואת הצרכים של התושבים".

"אני גדלתי פה יחד עם הציבור בעיר ב-23 שנים האחרונות, ואני רואה את עצמי כאחד שיביא את כלל הקהלים, גם קהלים אחרים, ביניהם, הציבור האמריקאי והציבור המודרני. בדרך אגב אומר, שאני לא כל כך אוהב את המילה מודרני בשל הקטלוג שבדבר. יש מקום למגוון בתוך הציבור החרדי וכל אחד צריך לקבל את העזרה והסיוע וכך אני משתדל לפעול. אני חושב שיש לי תמיכה גם מאברכים וגם מהציבור שעמל לפרנסתו. אני לא חושב שמישהו מרגיש שאני מפלה אותו כאשר מבקשים עזרה. גם בציבור האמריקאי יש לי תמיכה כאמור. אני דובר השפה ומכיר את האנשים והצרכים. אנשים יכולים בקלות יתרה להזדהות איתי מאשר עם נציגים אחרים שאינם דוברי השפה. אני בעצמי עשיתי עלייה לארץ בגיל צעיר ומכיר את הקשיים שאנשים עוברים כאשר הם עולים לארץ הקודש".
מדוע לא מכריזים על תמיכה בך כבר כעת?
"אני חושב שזה קשור, בין היתר, למצב הארצי בין ש"ס, אגודה ודגל. כל עוד דברים אלו אינם מתבהרים, ישנו קושי לקבל את ההחלטות הללו. הלא ברור שאם דגל התורה, אגודת ישראל וש"ס ירוצו יחדיו, אין זה משנה מי יהיה המועמד. בתרחיש כזה המועמד יקבל קרוב ל-65 אחוזים מהקולות בעיר והניצחון מובטח. הדיון יתחיל ברגע שאולי, אנחנו מקווים שלא, גורמים מסויימים לא יהיו חלק מהתאגדות כזו בעיר. מי הם אותם גורמים? זה תלוי מאוד במקומות אחרים. אנחנו לא יודעים מה יקרה באלעד למשל, אם ילכו עם גורם מסוים זה יכול להשפיע על גורם אחר. יכולות להיות לזה השפעות גם על בית שמש".
"אני חושב שבאמת היו צריכים להתאגד בבית שמש, בלי קשר למה שקורה בשאר חלקי הארץ, הציבור החרדי לא צריך פטרונים ואנשים שינהלו אותו. הציבור החרדי, במיוחד במקרה שהוא רוב מובהק, אמור לנהל את עצמו, והוא לא צריך טובות מאחרים שידאגו לו. הוא יודע לדאוג לעצמו כמו שצריך. היו צריכים לבצע איחוד עם כל המפלגות יחד. אם זה היה תלוי רק במקומי, זה כבר היה קורה. אין כאן באמת אינטריגות בין הסיעות השונות בעיר שהיו מונעות התאגדות כזו. הסיבה שדבר זה לא קורה לפי שעה היא בעקבות חשבונות ארציים".
מבחינת דגל התורה בפנים, מה המצב?
"השם שהוזכר לאחרונה כמי שיכול להתמודד לראשות העיר הוא הרב שמואל גרינברג שנמצא כיום בעיריית ירושלים. אני רואה את עצמי כמועמד מוביל. השקעתי כאן בעיר, במיוחד בשנים האחרונות. נשארתי כאן בזירה למרות ההפסד של דגל בבחירות האחרונות לאחר שנכנסנו כגלגל חמישי לקואליציה, ובתחילה נערמו קשיים רבים כאשר לאט לאט הצלחנו להביא הישגים רבים למוסדות החינוך, לכיתות ועוד כהנה רבות. הצלחתי להביא לציבור הליטאי בעיר הישגים חסרי תקדים גם בנושא ההקצאות".

סילברסטיין בסיור מיוחד בעיר בית שמש בהשתתפות ראש הישיבה הגרש"ב סורוצקין
"פעלתי רבות, למרות שאני לא מקבל משכורת. לא נטשתי את התושבים רק בשל העובדה שאיני מקבל שכר. נשארתי במקום, השקעתי את מיטב שנותי בעניין ואני חושב שניתן להרגיש זאת הציבור – הוא מאמין בי. אבל שוב, בדגל התורה אלו לא החלטות של הנציגים בלבד, אלא של רבני העיר, גדולי התורה וחברי הכנסת. חלק מהחלטה שתתקבל תהיה – מי מסוגל באמת להבא מירב הקהלים ומי מסוגל להביא את הניצחון".
האם מתקיימים מגעים עם רה"ע עליזה בלוך?
"אני לא מודע למגעים עם רה"ע. עם זאת, אחנו בתוך העירייה וישנם צרכים של כלל הקהילות ומטבע הדברים יש דיבורים על הדברים הנעשים "בשוטף". אך מעבר לכך, מבחינת תמיכה בה, איני מודע לדבר כזה. אולי בדרגים הגבוהים ישנם דיבורים, אני לא מכיר ושמעתי דיבורים כאלה. שומעים פעמים רבות ממפלגות אחרות על מגעים כאלו ואחרים. אפילו בחצי שנה האחרונה היו אמירות שיצאו ממפלגות. דגל התורה היא מפלגה עם אחריות. אנחנו לא רק מסתכלים מה טובתינו כעת אלא מתנהלים באחריות וכל אמירה כזאת יש לכך משמעויות ולכן אנחנו מתנהלים אחרת ממפלגות אחרות".
הייתה פגישה דרמטית בביתו של הגר"מ גולדשטיין, רב בכיר בעיר, ביום שישי. היו הכרעות?
"מה שיצא מהפגישה הוא שצריכים לעשות בדיקה אמיתית לראות מי מסוגל לנצח בעיר בית שמש. הדבר ייעשה על ידי גורם מקצועי ניטרלי שיעשה בדיקה אמיתית מי המתאים ובעל הסיכויים הגדולים ביותר לרוץ לראשות העיר".
הוא ממש מביך את עצמו עם כל הראיונות והתידורכים שהוא מעביר לתקשורת.

מישמשית

משתמש מקצוען
הוא ממש מביך את עצמו עם כל הראיונות והתידורכים שהוא מעביר לתקשורת.
רק היום קיבלתי צינתוק ממספר חסום על סקר אם שאלות על מי עדיף סילברסטיין או גרינברג?
מהשאלות היה נראה שזה הגיע מצידו של סילברסטיין............
אפשר קצת להבין אותו על רקע בריחתו ונטישתו את העיר של שמוליק גרינברג
ויש שמועות אפי' שהבטיח שבתמורה לג'וב בירושלים הוא לעולם לא יחזור לבית שמש
לא כ"כ מכירה אבל מה לעשות שצריך פה מישהו עם מרפקים יותר משאר הנציגים בעירייה כיום
וזה לא צריך להיות של שניהם אלא למישהו שבאמת ידאג לצרכים הליטאים

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה