העיר בית שמש כמרקחה בשבועות האחרונים וביתר שאת בשבוע האחרון לקראת הבחירות המוניציפליות שיתייקמו בעיר בעוד פחות מארבעה חודשים. ניסינות רבים נעשים במטרה לאחד את כלל המפלגות החרדיות בעיר להריץ מועמד חרדי מוסכם ולהדיח את ראש העיר המכהנת, ד"ר עליזה בלוך. התרחיש הסביר, במידה ותהיה הסכמה בין כלל המפלגות החרדיות בעיר, הוא שהמועמד יהיה ממפלגת דגל התורה.
בתוך המפלגה הליטאית בבית שמש טרם הושגה הסכמה על מועמד אותו יריצו לראשות העיר ושמות של מועמדים עולים ויורדים כל העת. שני השמות המרכזיים שהתמודדתם לראשות העיר נשקלת בימים אלו בכובד ראש בדרגים הגבוהים במפלגה הם יו"ר סיעת דגל התורה בעיר, ישראל סליברסטיין ומחזיק תיק חינוך חרדי בעיריית ירושלים, שמוליק גרינברג, שכיהן בעבר בעיר מטעם דגל התורה.
סילברסטין, שנמצא שנים רבות בזירה הציבורית בעיר מטעם המפלגה ואף רשם הישגים לא מבוטלים לאורך השנים, מציב עצמו כמועמד ראוי לראשות העיר בית שמש, ובראיון בלעדי ל'חדשות JDN' מסביר יו"ר דגל בעיר על התמודדתו לראה"ע, על הדילים הכלל ארציים המשליכים גם על בי"ש, על העשייה שלו לאורך השנים, על הפגישה הדרמטית במהלך סוף השבוע האחרון, וגם – מדוע טרם הכריזו עליו כמועמד של דגל התורה לראשות העיר.
האם אתה הולך להתמודד לראשות העיר בית שמש?
"אני רואה את עצמי ראוי ויכול להתמודד לראשות העיר ואכן, אני מעמיד את עצמי כאופציה להתמודדות. יש לי אפשרויות להביא קהלים נוספים, אך ההחלטה לבסוף תגיע על ידי גדולי התורה, רבני העיר וחברי הכנסת של המפלגה. אני נמצא במערכת של דגל התורה בבית שמש מעל 20 שנים. הייתי כמעט בכל תפקיד אפשרי, מ'טלפן' בבחירות, חבר סניף, מנהל סניף ועד יו"ר הסיעה. תמיד הייתי בכל מקום ולכן אני מכיר את העיר ואת הצרכים של התושבים".
"אני גדלתי פה יחד עם הציבור בעיר ב-23 שנים האחרונות, ואני רואה את עצמי כאחד שיביא את כלל הקהלים, גם קהלים אחרים, ביניהם, הציבור האמריקאי והציבור המודרני. בדרך אגב אומר, שאני לא כל כך אוהב את המילה מודרני בשל הקטלוג שבדבר. יש מקום למגוון בתוך הציבור החרדי וכל אחד צריך לקבל את העזרה והסיוע וכך אני משתדל לפעול. אני חושב שיש לי תמיכה גם מאברכים וגם מהציבור שעמל לפרנסתו. אני לא חושב שמישהו מרגיש שאני מפלה אותו כאשר מבקשים עזרה. גם בציבור האמריקאי יש לי תמיכה כאמור. אני דובר השפה ומכיר את האנשים והצרכים. אנשים יכולים בקלות יתרה להזדהות איתי מאשר עם נציגים אחרים שאינם דוברי השפה. אני בעצמי עשיתי עלייה לארץ בגיל צעיר ומכיר את הקשיים שאנשים עוברים כאשר הם עולים לארץ הקודש".
מדוע לא מכריזים על תמיכה בך כבר כעת?
"אני חושב שזה קשור, בין היתר, למצב הארצי בין ש"ס, אגודה ודגל. כל עוד דברים אלו אינם מתבהרים, ישנו קושי לקבל את ההחלטות הללו. הלא ברור שאם דגל התורה, אגודת ישראל וש"ס ירוצו יחדיו, אין זה משנה מי יהיה המועמד. בתרחיש כזה המועמד יקבל קרוב ל-65 אחוזים מהקולות בעיר והניצחון מובטח. הדיון יתחיל ברגע שאולי, אנחנו מקווים שלא, גורמים מסויימים לא יהיו חלק מהתאגדות כזו בעיר. מי הם אותם גורמים? זה תלוי מאוד במקומות אחרים. אנחנו לא יודעים מה יקרה באלעד למשל, אם ילכו עם גורם מסוים זה יכול להשפיע על גורם אחר. יכולות להיות לזה השפעות גם על בית שמש".
"אני חושב שבאמת היו צריכים להתאגד בבית שמש, בלי קשר למה שקורה בשאר חלקי הארץ, הציבור החרדי לא צריך פטרונים ואנשים שינהלו אותו. הציבור החרדי, במיוחד במקרה שהוא רוב מובהק, אמור לנהל את עצמו, והוא לא צריך טובות מאחרים שידאגו לו. הוא יודע לדאוג לעצמו כמו שצריך. היו צריכים לבצע איחוד עם כל המפלגות יחד. אם זה היה תלוי רק במקומי, זה כבר היה קורה. אין כאן באמת אינטריגות בין הסיעות השונות בעיר שהיו מונעות התאגדות כזו. הסיבה שדבר זה לא קורה לפי שעה היא בעקבות חשבונות ארציים".
מבחינת דגל התורה בפנים, מה המצב?
"השם שהוזכר לאחרונה כמי שיכול להתמודד לראשות העיר הוא הרב שמואל גרינברג שנמצא כיום בעיריית ירושלים. אני רואה את עצמי כמועמד מוביל. השקעתי כאן בעיר, במיוחד בשנים האחרונות. נשארתי כאן בזירה למרות ההפסד של דגל בבחירות האחרונות לאחר שנכנסנו כגלגל חמישי לקואליציה, ובתחילה נערמו קשיים רבים כאשר לאט לאט הצלחנו להביא הישגים רבים למוסדות החינוך, לכיתות ועוד כהנה רבות. הצלחתי להביא לציבור הליטאי בעיר הישגים חסרי תקדים גם בנושא ההקצאות".
סילברסטיין בסיור מיוחד בעיר בית שמש בהשתתפות ראש הישיבה הגרש"ב סורוצקין
"פעלתי רבות, למרות שאני לא מקבל משכורת. לא נטשתי את התושבים רק בשל העובדה שאיני מקבל שכר. נשארתי במקום, השקעתי את מיטב שנותי בעניין ואני חושב שניתן להרגיש זאת הציבור – הוא מאמין בי. אבל שוב, בדגל התורה אלו לא החלטות של הנציגים בלבד, אלא של רבני העיר, גדולי התורה וחברי הכנסת. חלק מהחלטה שתתקבל תהיה – מי מסוגל באמת להבא מירב הקהלים ומי מסוגל להביא את הניצחון".
האם מתקיימים מגעים עם רה"ע עליזה בלוך?
"אני לא מודע למגעים עם רה"ע. עם זאת, אחנו בתוך העירייה וישנם צרכים של כלל הקהילות ומטבע הדברים יש דיבורים על הדברים הנעשים "בשוטף". אך מעבר לכך, מבחינת תמיכה בה, איני מודע לדבר כזה. אולי בדרגים הגבוהים ישנם דיבורים, אני לא מכיר ושמעתי דיבורים כאלה. שומעים פעמים רבות ממפלגות אחרות על מגעים כאלו ואחרים. אפילו בחצי שנה האחרונה היו אמירות שיצאו ממפלגות. דגל התורה היא מפלגה עם אחריות. אנחנו לא רק מסתכלים מה טובתינו כעת אלא מתנהלים באחריות וכל אמירה כזאת יש לכך משמעויות ולכן אנחנו מתנהלים אחרת ממפלגות אחרות".
הייתה פגישה דרמטית בביתו של הגר"מ גולדשטיין, רב בכיר בעיר, ביום שישי. היו הכרעות?
"מה שיצא מהפגישה הוא שצריכים לעשות בדיקה אמיתית לראות מי מסוגל לנצח בעיר בית שמש. הדבר ייעשה על ידי גורם מקצועי ניטרלי שיעשה בדיקה אמיתית מי המתאים ובעל הסיכויים הגדולים ביותר לרוץ לראשות העיר".