איזה גודל זה מכיל?טשכנוב ברמת שלמה
וכמה עולה באמת לבנות?
איזה גודל זה מכיל?טשכנוב ברמת שלמה
אולם ענק. יועד מעיקרו לישיבת טשכנוב, אם לא סכסוכים פנימיים. כרגע שומם ולא מושלם (למיטב ידיעתי).איזה גודל זה מכיל?
וכמה עולה באמת לבנות?
ומה המחיר חתונה כזאת? יש לך אפשרות לבדוק? (כולל הכל)אז אספר לכם מה קורה בניו יורק,
בחסידות סאטמר יש שורת תקנות שווה מאוד, אבל, צריכים לעמוד בכל התקנות,
אם לא, לא מקבלים את ההטבות,
(כגון לקנות הכל בחתונה מויל- שזה כולל רהיטים והכל, דברים מדהימים!!!!
מהאיכות הכי טובה במחירים משתלמים מאוד!!!!)
ואחד הדברים, זה לחתן בכמה אולמות מסוימות עם סטנדרת בינוני מאוד.
הייתי שם בחותנה כזאת, והייתי בטוחה שזה יהיה סגנון ארמונות פרידמן.
נדהמתי, היה כל כך מכובד, האולם (היפה כל כך) האוכל (הטעים והמכבד את האוכלים...) התזמורת ( כלי אחד!)
אהבתי, זה היה לחסוך ולהישאר מכובד ומכבד!
הלוואי שהיה אצלינו כזה דבר
אז אספר לכם מה קורה בניו יורק,
בחסידות סאטמר יש שורת תקנות שווה מאוד, אבל, צריכים לעמוד בכל התקנות,
אם לא, לא מקבלים את ההטבות,
(כגון לקנות הכל בחתונה מויל- שזה כולל רהיטים והכל, דברים מדהימים!!!!
מהאיכות הכי טובה במחירים משתלמים מאוד!!!!)
ואחד הדברים, זה לחתן בכמה אולמות מסוימות עם סטנדרת בינוני מאוד.
הייתי שם בחותנה כזאת, והייתי בטוחה שזה יהיה סגנון ארמונות פרידמן.
נדהמתי, היה כל כך מכובד, האולם (היפה כל כך) האוכל (הטעים והמכבד את האוכלים...) התזמורת ( כלי אחד!)
אהבתי, זה היה לחסוך ולהישאר מכובד ומכבד!
הלוואי שהיה אצלינו כזה דבר
זה 400 מ"ראיזה גודל זה מכיל?
טעות בידךאולם ענק. יועד מעיקרו לישיבת טשכנוב, אם לא סכסוכים פנימיים. כרגע שומם ולא מושלם (למיטב ידיעתי).
לחתונות מדובר בגודל מיותר. גם לא מפואר.
ייתכן לא ביקרתי שם לאחרונה.טעות בידך
סיימו לבנות אותו לאחרונה
אולם יפייפה (מותר להעיד על עבודה של עצמי?)
לחתונות בגודל סטנדטי הוא קטן
הוא נועד לאירועים בגודל בינוני.
לכן זה נראה לאנשים שזה אולם מאד גדולייתכן לא ביקרתי שם לאחרונה.
יש בו אלמנט אחד שונה מאולם רגיל, הגובה. 2 קומות לפחות.
למה ? שוקלים מעבר לחו"ל??ומה המחיר חתונה כזאת? יש לך אפשרות לבדוק? (כולל הכל)
אז בואו נראה תמונות.זה 400 מ"ר
טעות בידך
סיימו לבנות אותו לאחרונה
אולם יפייפה (מותר להעיד על עבודה של עצמי?)
לחתונות בגודל סטנדטי הוא קטן
הוא נועד לאירועים בגודל בינוני.
נכון שהסטנדרט שם גבוה מאוד.כשהיינו בבית רפואה במונסי, בעלי ואני צחקנו שאנחנו היינו מוכנים להתחתן שם, יותר יפה מנאות ירושלים שזה אולם מעל הסטנדרט פה בארץ.
אז להשוות לחו"ל זה פשוט לא מציאותי, כי להתחתן שם בישיבה או כו', זה אולי להוריד סטנדרט שם, אבל זה להתחתן במקום יפהיפה, מכובד ויכול להיות גם מפואר.
וגם ענין הגודל, כשאומרים שם מקום קטן, מתכוונים מקום שאפשר גם לשבת וגם משאיר רחבת ריקודים, (בשונה מהמקומות הממש סטייליסטים שיש אולם לסעודה ואולם לריקודים עם רחבת בר מרכזית.)
כל החתונות שהייתי שם, היו מעל הסטנדרט הסטייליסטי בארץ, גם המקומות שנחשבים אברכיים הם יפהיפיים... אפילו האולם בית כנסת שעשו שם שבת שבע ברכות, והשבת עצמה הייתה מכובדת ויפה אבל ממש לא מנקרת עיניים מבחינת מזון וכוט', אבל האולם עצמו בכיף היה משמש פה כאולם חתונות ל150-200 איש והיה נקרא חתונה סטייליסטית(והייתי באיזה 12 חתונות שם)
נכון שהסטנדרט שם גבוה מאוד.
אבל מה שרציתי להגיד בזה, (וגם את הדגשת את זה) שהכל מכובד!
וזה מה שחשוב בעיני, אפשר להוריד סטנדרט, וצריך, אבל אנא בלי הזנחה וזלזול, כי זה לא מקובל עלי, ולא על כל המסביב שלי.
וזה לדעתי מה שצריך לשים לב, למה אני מגיעה לאולמות מוזנחות נורא? למה אני צריכה לקבל קלקול קיבה מכל מיני מאכלים תעשייתים?
ומתארת לעצמי שהעשירים הגדולים שיש שם בסטמר, תומכים ועוזרים.
אז מה, בואו נוריד סטנדרט בצורה הנכונה
עד כאן.
רעיון מקסיםזה אני מסכימה במאה אחוז, ואני חושבת ככה לגמרי.
ואני גם חושבת שמה שצריך לעשות פה זה עוד אולמות קטנים ומכובדים שאפשר לעשות שמחות קטנות למי שמעוניין בזה.
לא צריך לשנות נורמות ולא צריך תקנות, אלא לתת אפשרות לאולמות קטנים שאנשים לא צריכים לחפש מי ימלא להם את האולם ואז לזעום על זה שסתם עושים ארוע ראוותני. ואם ארוע קטן ממילא מוריד עלויות של מזון וכו', אז גם יצא יותר זול.
התגובה קצת שיטחית כי אין לי כח לפרט את כל התלונות וכו', אבל זה הרעיון.
לדעתי גם המחירים בלי השוואה.ומה המחיר חתונה כזאת? יש לך אפשרות לבדוק? (כולל הכל)
אני רק שאלה: אפשר לגדל ילדים לערכים של הסתפקות במועט, הקמת בית של תורה מתוך הדגשת העקרונות החשובים, צמצום מותרות לא רק מבחינה כלכלית, אלא עקרונית, ואז להתעקש על מופע ראוותני כזה? נכון, הנורמות הן דבר חשוב מאוד, ול"אל תפרוש מן הציבור" יש משמעות גדולה יותר בציבור שלנו מרק עדריות לשמה. אבל למה הנורמה באה על חשבון הערכים שאמורים להנחיל?יש בתמונה גם חתן וכלה , וכן , הם בני 20 , אבל לא מסכימים לשלם את המחיר של השוני הגורף בשביל חסכון להורים שלהם, ואני לא חושבת שהוגן לדרוש מהם לשלם אותו.
ברגע שתהיה כזו נורמה, יהיה להם יותר נעים .
אי אפשר לגדל ילדים בתוך מוסדות שמחנכים לציבוריות, ולדרוש מהם ביום שלהם שהוא פעם בחיים, להיות שונים , אינדבדואליים, ולא להתרגש בכלל מהנורמות , כן , אלו שעטפו אותם בכל השנים וחינכנו לעמוד בהן.
מרגישה שזה לטחון מים, כל האשכול ויכוח אחד מתמשך... בכל אופן, אני לא חושבת שחינוך הוא הנקודה פהאני רק שאלה: אפשר לגדל ילדים לערכים של הסתפקות במועט, הקמת בית של תורה מתוך הדגשת העקרונות החשובים, צמצום מותרות לא רק מבחינה כלכלית, אלא עקרונית, ואז להתעקש על מופע ראוותני כזה? נכון, הנורמות הן דבר חשוב מאוד, ול"אל תפרוש מן הציבור" יש משמעות גדולה יותר בציבור שלנו מרק עדריות לשמה. אבל למה הנורמה באה על חשבון הערכים שאמורים להנחיל?
בוודאי שאפשר לדרוש מהם להיות אינדבידואליים. אנחנו בהחלט שואפים לגדל ילדים עם כוח לעמוד מול העדר כשהוא לא הולך לכיוון הנכון. במיוחד אם זה לפני הקמת בית של תורה! אי אפשר לשאוף לזה מצד אחד, ומצד שני לרצות להיות בדיוק- בדיוק כמו כולם... ומה יקרה כשכל החברים יטוסו לחו"ל עם משפחותיהם, או יקנו בגדי מותגים יקרים, או ישפצו בפעם השלישית זה עשור את המטבח? האם גם אז נוכל לטעון ש"ייכנסו לחובות כדי לא לחרוג מהציבור, כי השתייכות זה כל כך חשוב"?
להקים בית של תורה זה לדעת להסתפק במועט, להגיד לך ולילדים שלך "אז מה אם כולם", להגדיר לעצמך סולם ערכים וסדרי עדיפויות, ולשמוח בנתוני החיים שלך בדיוק כפי שהשם נתן לך אותם!
אז אני לא טוענת שצריך ללכת לקיצוניות, ונא לא להיתפס לדוגמא עליה הגבתי, כי בוודאי ששונות מוחלטת היא קשה מאוד. וכן צריך להשתייך לציבור בדברים עקרוניים. אך אני מדברת על העיקרון. כן, למרות ההשתייכות שחשובה לנו מאוד, אנחנו בהחלט צריכים להיות אינדבדואליים בעמידה שלנו על עקרונות.
לא יודעת, אני אישית חושבת שהעניין הוא לא רק הכסף. חינוך לצמצום במותרות ובפאר מיותר לא קשור ליכולת הכלכלית לממן אותם. זה אידיאל שחולקים אותו גם בעלי אמצעים יראי שמיים.מרגישה שזה לטחון מים, כל האשכול ויכוח אחד מתמשך... בכל אופן, אני לא חושבת שחינוך הוא הנקודה פה
הרי אם מישהו אחר היה מממן את המופע הראוותני, לא היה נפתח בכלל הנושא ולא היתה שאלה על הראוותנות וכו'...
פשוט עניין של כסף
אם כבר הנושא פה זה לא הסתפקות במועט אלא כיבוד הורים, שלא להכביד עליהם את העול הכלכלי...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: