התייעצות בדחילו ורחימו - איך מדברים עם בת/בן זוג על המשקל שלהם?

מצב
הנושא נעול.

מלי רקפת

משתמש מקצוען
אז כמו שהבנת בעצמך, אוכל ומשקל זה אחד הנושאים הכי רגישים שיש
זה נוגע בהמון רגשות כמו כמה מקבלים את מי שאני, ערך עצמי, אהבה בלתי מותנית
אוכל הוא גם מזון לנשמה, והמח שלנו מתוכנת לצרוך פחמימות ושומנים כמנגנון הישרדותי.
יצא לך פעם לעשות דיאטה? כי מי שלא חווה לא יבין את הקושי, לא סתם אנשים נכשלים בדיאטות
ויותר מזה, אפשר לראות שהערות פוגעניות גרמו להרבה אנשים ובעיקר נשים להפרעות אכילה.

אבל, גם הקושי שלך מובן בהחלט
ורק אחרי שהבנת את המכלול ואת המורכבות אפשר לדבר על פתרון....
לדעתי, להכניס את הבית למסלול של בריאות שזה ערך בפני עצמו, ולא מכוון דווקא למישהו מסוים
ולהשתדל מאד לא להיכנס לאחרים לצלחת!

אורי מלאכי

משתמש פעיל
לפי דעתי אין דרך לגרום בלי לגרום לנקיפות מצפון
ואין דרך לגרום לנקיפות מצפון בלי לפגוע
חוץ מדרך אחת
להיות דגומה להחליט שאתה מתחיל דיאטה לשתף אותה כמה שיותר ולהציא רעיונות(בשבילך) ,ככה יעמוד לה בראש העניין של משקל עודף אבל אתה לא אמרת לה מילה ככה שלא ניתן להפנות את זה כנגדך ומימלא לא ניתן להיפגע, אבל זה יעורר אותה ויגרום לה גם לרצות(וכמובן אז תיתן תמיכה מלאה לבדוק ממה היא הכי תהנה וכ"ו)

מאושר להיות יהודי

משתמש חכם!
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
מניסיון: האישה מאוד מאוד....נפגעת, מלקנות לה סלטיים, וכל מיני מוצרים דיאטטיים.

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
אז ברור לי שאני הולך לקבל התנפלות רבתי רק על עצם העלאת הנושא , איך אפשר להיות כ"כ שטחי, איך אפשר להיות כ"כ אכזרי ולא מתחשב.
מי שרוצה , מוזמן להתנפל עליי בפרטי , כאן אני מבקש דעה של מי שכן מוכן לדבר על הנושא באופן פתוח.

מה דעתכם?

אתה נכנס לקשר הכי חשוב בחיים שלך, וכאדם אתה בוחן כמה דברים , בניהם , גם לא עלינו יופי חיצוני שמתבטא במשקל, יש כאלה שאוהבים יותר נוכחות ויש כאלה שאוהבים פחות , כל אחד והטעם שלו.

אבל מה קורה , כמובן שאתה מכיר מישהי שמכפילה ממש את המשקל שלה , כמובן אחרי לידות כמובן יש נסיבות מקלות , אני לא מדבר על אחת שנמצאת שנה אחרי לידות ועושה הכל כדי "לחזור לעצמה" אני מדבר על אדם שהרים ידיים בנושא , ללא שליטה עצמית ונכונות בכלל לשפר את המצב. זה פוגע בעייפות ובתפקוד כי אדם שסוחב על עצמו עוד אדם מן הסתם יהיה עייף יותר , זה פוגע בבריאות וכן גם ביופי.

אין שום כוונה לפרק את החבילה בגלל דבר כזה אבל כן הייתי רוצה להגיד את הדברים מבלי להיכנס לסכסוך כבד ובצורה מכבדת, רק אציין שהיו ניסיונות כאלה בעבר , שום דבר לא עזר.

בואו תהיו אמפתיים לנושא , ותענו מה לדעתכן ודעתכן מה ניתן ומומלץ לעשות.
תודה רבה
סוף העולם אם בעלי היה רומז לי משהו על המשקל שלי.
לעשות דיאטה זה דבר כל כך קשה ונורא, בפרט כשהחיים גם כך עמוסים...
וזה לא דיאטה חד פעמית, זו גזירה לכל החיים!! כלומר אם מפסיקים את הדיאטה, ישר מעלים שוב במשקל.
לבוא ולבקש לבנ"א אפילו באופן הכי נימוסי ועדין, לעבוד עבודת פרך קשה ונוראית לכל ימי חייו??? כואב לשמוע...
דיאטה זה רק כשזה בא נטו מרצון ומיוזמה עצמית, ללא כל קשר לסביבה הלוחצת גם לא בעדינות.
ומכירה בלי סוף אנשים שהתייאשו מהמלחמה המתישה והקשה הזו במשקל...
ועוד יותר אנשים, שכלל לא נכנסו למלחמה הזו והרימו ידיים מראש.

אספמיה

משתמש מקצוען
רק לומר שלרדת במשקל ממש לא אומר לאכול רק חסה ומלפפון
יש המון תוכנית שמאפשרות מנה מותרת גדולה ומפנקת פעם בשבוע ושוקולד כל יום
באיחולים שתמצאו את הדרך הנכונה
הבסיס נשמע כנה ומכבד, לא פוגע. אז יש להאמין שהתוצאה תגיע בכבוד.
בהצלחה

שימי הכבאי

משתמש מקצוען
ראשית כל הכבוד לך שאתה מחפש דרך מכובדת וטובה
הלוואי על כל הנשים בעל כמוך
לעניות דעתי לא יועיל לדבר על זה גם לא בצורה מכובדת כי היא רוצה יותר ממך ולמה שהרצון שלך יהיה יותר מהרצון שלה
הן אמנם ד’ טבע באשה רצון למצא חן בעיני בעלה אבל זה נשמע שיש כאן נושא של נסיונות וייאושים מה שהוביל לרגשות שליליים שמקשים על התהליך, במיוחד מה שנקרא ”שחזור”
כן יועיל אם בכללית היא תחווה הצלחות בכל מיני דברים ואז היא תחוש ”יכולה” ו”מצליחה” וגם ”שווה” בעיני בעלה, ואז יהיה לה את הכח הנפשי הדרוש לתהליך הקשה הזה
מה שזה אומר שהייתי מציע לך להגדיל ולהעצים דברים שהיא טובה בהם, אין כמו הבעל בלתת לאשתו תחושה של ”מוצלחת”
בהצלחה ענקית

מֶנַחֵם

קופי כובש, רייטינג מנצח
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
בבקשת מחילה מראש
רוב התגובות הנ"ל היו מטופשות או מרושעות
הדבר היחיד שלא יפגע באישה ויגרום לה להתחיל לעבוד הוא לומר לה בכנות אני רואה כמה זה אכפת לך ומציק לך וכדי שתהי שמחה אני מוכן להקדיש הרבה זמן וכסף בשבילך, בוא נחשוב מה מתאים לך: רכישת מכשיר הליכה / מנוי למכון כושר/ מאמנת אישית / רכישת סדנת התעמלות לצפיה בבית/ הליכה משותפת או עם חברה ובאמת להיות מוכן לשלם כסף וזמן בשביל לממש לה את זה
סליחה, אבל זה פשוט לא עובד.
מניסיון הפוך...

חייבים להבין שדיאטה זו לא פעולה, זה לשנות אורח חיים.

זה אמנם קיצוני, אבל תחשבו על חילוני שאתם מנסים להחזיר אותו בתשובה, ויושבים איתו, מסבירים בטוב מסבירים ברע...
כמה סיכויים שזה יעבוד?

חשוב גם לדעת שהשדר הפנימי שלנו עובר לצד השני, גם אם אנחנו מנסים לחייך ולשדר משהו אחר. האמת הפנימית חזקה יותר מהכול!

הצד השני יודע שאנחנו לא אוהבים איך שהוא נראה. נקודה.

אם ניתן לו את המרחב האישי, ונפריד 'בתוך הלב' בין האישיות הרצויה להתנהלות הלא רצויה, ונקבל את האישיות במלוא הקבלה - בדרך כלל זה יקרה.

אולי לא בתוך יום, אולי לא בתוך חודש. אבל זה יקרה.
ואם עובר זמן ואנחנו כבר מתפוצצים למה השינוי לא קורה - סימן שעלינו להעמיק עוד קצת את ההפרדה בין האישיות להתנהלות.

תמר מהמרכז

משתמש רשום
באמת צריך להיות מאוד רגישים בזה, לא חשבתי על זה כי אני אישית לא הייתי נפגעת אבל אם היא אישה רגישה, אז צריך פשוט לתת לה את הזמן שלה ולשתוק. (ובשביל להקל על עצמך אז לנסות לחשוב כמה שאפשר במה היא כן טובה יותר מכל אישה אחרת - ויש הרבה כנראה אם לקחת אותה בסופו של דבר...)

ניק 196

משתמש מקצוען
סוף העולם אם בעלי היה רומז לי משהו על המשקל שלי.
לעשות דיאטה זה דבר כל כך קשה ונורא, בפרט כשהחיים גם כך עמוסים...
וזה לא דיאטה חד פעמית, זו גזירה לכל החיים!! כלומר אם מפסיקים את הדיאטה, ישר מעלים שוב במשקל.
לבוא ולבקש לבנ"א אפילו באופן הכי נימוסי ועדין, לעבוד עבודת פרך קשה ונוראית לכל ימי חייו??? כואב לשמוע...
דיאטה זה רק כשזה בא נטו מרצון ומיוזמה עצמית, ללא כל קשר לסביבה הלוחצת גם לא בעדינות.
ומכירה בלי סוף אנשים שהתייאשו מהמלחמה המתישה והקשה הזו במשקל...
ועוד יותר אנשים, שכלל לא נכנסו למלחמה הזו והרימו ידיים מראש.
אז נגזר עליו כל החיים לסבול?

אספמיה

משתמש מקצוען
יש אפשרות שהיא תעריך. (הם לא דברים זולים)
אולי לא כדאי להכליל.

בעניי הלך הרוח בבית סביב הוא זה שמשפיע. (מכבד או גורם לתחושת השפלה.)
מה שבטוח הרבה מילים טובות סביב כל דבר קטן.

פיית הסיפורים

משתמש רשום
שום אשה לא מעלה במשקל כי לא אכפת לה איך היא נראית.
ותהיה בטוח שהיא יודעת טוב מאוד כמה היא שוקלת ואיך היא נראית.
ירידה במשקל (בפרט אחרי לידות) היא מלחמה בלתי פוסקת וצריך בשבילה כח רצון גדול מאוד והרבה אנרגיה.
אם עיקר האנרגיה מופנית לעניינים אחרים (עול הפרנסה, גידול הילדים, טיפול בבית) יהיה קשה מאוד לגייס אנרגיה למשימה הזו.
הדרך לעזור היא:
א. להקל על בת הזוג במשימות שלה, לדאוג שתנוח מספיק.
ב. להחמיא לה על מה שכן יפה בעיניך.
אשה שמרגישה יפה בעיני בעלה תתאמץ יותר בעניין.
ג. לנהל אורח חיים בריא בבית.
להקפיד על אוכל בריא לך ולילדים, ולא להכנס לצלחת שלה.

מחווה דעה

משתמש רשום
אני רק יכול להבין לפי מגוון התגובות ועומק השיתוף כמה זה נושא רגיש.. לא שלא ידעתי
שיהיה ברור, חס וחלילה שאפגע בה חס וחלילה שאסיר רסן ללשון שלי נגדה, הרי כל מטרת פתיחת הנושא הייתה התייעצות איך לעשות זאת מבלי לפגוע.
תאמינו לי שניסיתי כמעט הכל והתחלתי הליכות יום יום ואוכל והכל, היא עמדה מהצד ולא הראתה הרבה רושם.. תשאלו אותה אם הייתה מעוניינת לרזות? כן מאה אחוז.. רק לא להתאמץ בשביל זה, היא התחילה לקחת ריטלין כי היא יודעת שזה מדכא לה תיאבון אבל גם בזה היא לא מתמידה, ואם אני מחליף הכל בבית היא יכולה לאכול באלף מקומות אחרים בעיקר אצל אמא שלה, ומה גם שזה כמו להגיד בעקיפין את מה שלא רציתי להגיד מלכתחילה.

תבינו שזה עניין של חיים ומוות בכל המובנים לא ניתן להתייחס לזה בקלות ראש.

קל כנשר

משתמש רשום
בבסיס
אשה חשוב לה המראה שלה כמעט כמו או יותר ממה שחשוב לך המראה שלה
זה הולך איתה לכל מקום שהיא הולכת היא מרגישה את זה בכל נימי נפשה.
היא יודעת טוב מאוד מה אתה חושב וגם אם הצלחת להסתיר את זה, התחושה הרעה הפנימית שלה כבר מפרשת לבד כל תנועה וכל מבט שלך כאילו אתה חושב עליה שהיא שמנה.
וזה הסיבה ליאוש
אם בכל מקום שאתה מסתובב אתה ככה זה מייאש.
הדרך לצאת היא במחמאות אמיתיות וכנות שנותנות דרייב להתקדם
המקום הטוב ביותר לתת מחמאות הוא במקום האינטימי ביותר בנפש, בין בני הזוג.
הדרך לדעתי להתקדם מזה מתחילה בעבודה עצמית על קבלה פשוטה שלה כפי שהיא, להסכים לה בתוך עצמך להיות מה שהיא גם אם היא לא שומעת אותך.
ממילא מחמאות על מראה יתחילו לאט לאט להגיע מצדך בצורה יותר כנה ואמיתית
וזה יביא את הדרייב הלאה
אבל זה מתחיל בהסכמה פשוטה לאהוב אותה כפי שהיא
לאחר מכן לעשות איתה דיאטה בשבילך ולא בשבילה, ולמרות שאתה לא צריך, היא תסכים לקבל את ה'סיבוב הזה' רק בשביל התחושה הפנימית, כדי לא לעמוד הבמה במדידת משקל יומית ומלחיצה

לורנס

משתמש מקצוען
לצערי מניסיון של הצד השני.
שום דבר לא יעזור!!
צריך כוחות נפש אדירים לעשות דיאטה, במיוחד לכאלו שכבר הביטחון העצמי בשפל וגם ההרגלים.
זה חייב לבוא ממנה!! מרצון חזק מאד רק כך י לזה סיכוי.
פשוט תתפלל שיהיה לה את הכוחות והתפקיד שלך לתמוך ולתמוך ולתמוך.
משפט מאד אנוכי, מן הסתם מאדם שאף פעם לא עשה דיאטה.
אישה שמנה שלא יכולה ללבוש מה שבא לה, ולא יכולה להסתכל על עצמה במראה זה סבל יומיומי.

תמר מהמרכז

משתמש רשום
זה ממש אבל ממש לא סבל אם לא הופכים אותו לכזה... כמעט כל אחד שהתחתן ידע או גילה אחר כך שיש משהו בבן זוג שלו שהוא לא ממש הזמין אותו מראש, לומדים להתעלם ולהתרגל ומוצאים במה בן הזוג יותר טוב מכולם עד שה'חיסרון' מתגמד או נעלם לגמרי מהמחשבה.

לורנס

משתמש מקצוען
עוד הערה, יש נשים שמנות שמתלבשות מהמם ונראות טוב מאד!!
להשקיע בביגוד טוב! בתיקי מותגים, בפאה עכשווית ולא לחכות רק כשתהיה רזה לקנות את כל הדברים היפים.
אוטומטי כשמתחילים להשקיע במראה וביגוד מגיע הרצון לרזות.

שימי הכבאי

משתמש מקצוען
ורק אני חושב שזה ענין מאד פרסונלי, והכתובת לשאלה הזו כנראה אצל איש מקצוע (יועץ נישואין / מגשר)?
תלוי
וכל אחד ומה שהוא מחפש
ולפעמים גם אם זה נכון אין לאנשים את הכלי לקבל
ופה חיפשו חכמת המונים

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה