התייעצות בדחילו ורחימו - איך מדברים עם בת/בן זוג על המשקל שלהם?

מצב
הנושא נעול.

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
מתאפק למה בדיוק? אני אוכל מאוזן ושומר על כושר ואם בא לי פיצה אני אוכל פיצה, אבל כל עוד שומרים על איזון ברוך השם יש תוצאות.. מה לא ברור?
אם אין לך נטייה להשמנה בגנטיקה שלך, לעולם לעולם לא תבין את הקושי הנורא והאיום להתאפק כל היום כל היום ממאכלים שקורצים.
האיפוק היחסי של אדם ללא נטייה, היא מינורית ממש לעומת בעל הנטייה להשמנה.

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
סוף העולם אם בעלי היה רומז לי משהו על המשקל שלי.
לעשות דיאטה זה דבר כל כך קשה ונורא, בפרט כשהחיים גם כך עמוסים...
וזה לא דיאטה חד פעמית, זו גזירה לכל החיים!! כלומר אם מפסיקים את הדיאטה, ישר מעלים שוב במשקל.
לבוא ולבקש לבנ"א אפילו באופן הכי נימוסי ועדין, לעבוד עבודת פרך קשה ונוראית לכל ימי חייו??? כואב לשמוע...
דיאטה זה רק כשזה בא נטו מרצון ומיוזמה עצמית, ללא כל קשר לסביבה הלוחצת גם לא בעדינות.
ומכירה בלי סוף אנשים שהתייאשו מהמלחמה המתישה והקשה הזו במשקל...
ועוד יותר אנשים, שכלל לא נכנסו למלחמה הזו והרימו ידיים מראש.
כל מילה!!

חנילוש

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
כמה הערות:
1 - אנשים משתנים בחיים - אף בחורה לא נשארת כמו שהיא הייתה אחרי לידות ואחרי כמה שנים טובות מהחתונה - למעט כמה יחידות סגולה שזה עניין של גנים,
2 - עומס בחיים - לאישה שיש עומס מטורף אין זמן להתעסק עם המשקל שלה, ילדים, עבודה, קריירה, זוגיות, ועוד כל מני דברים גומרים את המשאבים הנפשיים וללכת להתחיל להתעסק עם האוכל דורש כל כך הרבה אנרגיות שלא בטוח שיש לה,
3 - דרישה לשינוי אורחות חיים יכולה להועיל בתנאי שכל המשפחה שותפה - כולם עוברים לקמח מלא, רק ירקות אין פיצות לאף אחד, או שיש לכולם או שאין לכולם - אחרת זה פשוט התעללות,
4 - לקחת בחשבון שיכול להיות שאם שמירה על משקל ואורח חיים עדין לא יהיה שינוי דרמטי, - זה הרבה יותר עניין של גנטיקה מאשר אורח חיים

חרש עץ

מטבחים ונגרות יוקרה, מפעל cnc חדשני, עבודה עברית.
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לא קראתי תגובות קודמות
נראה לי קצת מוזר שבעל ואשה לא מסוגלים לדבר בפתיחות על נושא כזה למרות (ואולי דווקא בגלל) רגישותו הרבה.
האם הדיבורים יגרמו לתועלת? ממש לא בהכרח.
אפילו החלטות נחושות של אנשים לעשות דיאטה לא תמיד מחזיקות מעמד, כל שכן אם זה לא בא מהאדם עצמו.
אבל השאלה איך לפתוח את הנושא קצת מעידה שכלל התקשורת ביניהם טעונה שיפור.

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
לא קראתי תגובות קודמות
נראה לי קצת מוזר שבעל ואשה לא מסוגלים לדבר בפתיחות על נושא כזה למרות (ואולי דווקא בגלל) רגישותו הרבה.
האם הדיבורים יגרמו לתועלת? ממש לא בהכרח.
אפילו החלטות נחושות של אנשים לעשות דיאטה לא תמיד מחזיקות מעמד, כל שכן אם זה לא בא מהאדם עצמו.
אבל השאלה איך לפתוח את הנושא קצת מעידה שכלל התקשורת ביניהם טעונה שיפור.
אם את כותבת ככה
כנראה את מהזן הרזה

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  101  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה