דרוש מידע באתי לעזור - עצות לקנייה ובעיקר לתיקון מוצרי חשמל לבית - מכונת כביסה, מקרר, תנור וכו'

מצב
הנושא נעול.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה רבה!
האם יהיה המשך על מקררים?

רינהרינה

משתמש מקצוען
כיון שהשקעתי הרבה בכתיבת מדריכים שעוסקים במוצרי חשמל, חבל לי שהם יעמדו שוממים ומסכנים...
ונראה לי שהם יוכלו לעזור לכם פה ושם...
אז בכבוד, כנסו,

אם ברצונכם לראות את כל האוסף לחצו כאן

מה יש באוסף כרגע?

טיפים מטכנאי - 3 מאמרים קצרים עם טיפים שונים מטכנאי מוצרי חשמל (שזה אני)

כללי
פרק א' - קניתי מכשיר חשמלי חדש (מכונת כביסה, מקרר וכדו'), למה עלי להתכונן? - מומלץ (לדעתי...) למי שקונה מכשיר חשמלי חדש
פרק ב' - השימוש ברב מודד
פרק ג' - מכשיר התקלקל, להתקשר לטכנאי או לנסות לתקן בעצמי?

תקלות במכונת כביסה
פרק א' חלק 1 - - המים לא מתרוקנים מהמכונה (מכונת כביסה לא סוחטת)
פרק א' חלק 2 - - המים לא מתרוקנים מהמכונה (מכונת כביסה לא סוחטת)
פרק ב' - נזילה מהדלת, ודלת שנפלה
פרק ג' - מים לא נכנסים למכונה ותקלות במגירה
פרק ד' - מה הפירוש של קודי התקלה של מכונת הכביסה?
פרק ה' - מכונה מקצרת ומכונה לא מחממת
פרק ו - התוף לא מסתובב

תקלות במכונת כביסה פתח עליון פרק א' - המים לא מתרוקנים ומטבע נפל במכונה

תקלות במקרר
פרק א' - איך בכלליות עובד מקרר סטנדרטי?
פרק ב' - נזילה מהמקרר, קרח במקפיא, ובריחת גז

תקלות בתנור אפייה פרק א' - תא תנור לא נדלק - החלפת בורר מצבים
תקלות בתנור אפייה פרק ב' - תנור מקצר ותנור שמחמם באופן חלקי

תיקון תנור רדיאטור

מוזמנים להכנס לכאן בשמחה, באתי לעזור.

אשמח לקבל הערות והארות
יישר כח גדול!
מייבש כביסה שלא מסתובב- יש הדרכה?

זושא כץ

משתמש מקצוען
@א. שטיגליץ
כתבת לשים את הקבלה עם סלוטייפ על המוצר
הייתי מציע לך רעיון נוסף:
יש את המדבקת אחריות שהיא אמורה להחליף את הקבלה , אבל המוכרים לא משתמשים בה
תדביקו אותה על המכשיר תכתבו עליה תאריך קניה , שם החנות ואת מספר הקבלה.
אם תסתבכו, תמיד ניתן לגשת לחנות ולבקש להוציא העתק ע"פ מספר קבלה

וגם אם לא, כדאי לצלם או לסרוק את החשבונית ולהעלות למייל בצורה מסודרת בתוך אשכול או מייל שתשלחו לעצמכם בו תשמרו את כל קבלות ותעודות האחריות

הכל בסדר

משתמש מקצוען
המייבש שלנו פועל 'כאילו' אבל הכביסה לא מתייבשת,
יש מה לעשות?

לחיל אומר

משתמש מקצוען
תודה על המדריכים המפורטים
שאלה על הרב מודד, מה הערכים (בערך) של התנגדות שאמורים להופיע בגוף חימום תקין ולא תקין וכן של מנוע.
שוב תודה

א. שטיגליץ

משתמש מקצוען
המייבש שלנו פועל 'כאילו' אבל הכביסה לא מתייבשת,
יש מה לעשות?
יכול לנבוע מכמה גורמים. יש שניים נפוצים
אפשרות א - שהתוף לא מסתובב
אפשרות ב' - תקלה בחימום.
נבדוק איזה מהם הוא הנכון, נשים חפץ או בגד כלשהוא בתוך המייבש במקום מסוים ונפעיל את המייבש, לאחר עשרים שניות נפתח ונבדוק אם החפץ זז ממקומו.
אם זז - כנראה שהתקלה בגוף חימום או יותר הגיוני בתרמוסטט שעל הגוף חימום.
אם לא זז - כנראה תקלה ברצועת התוף או בקבל של המנוע. (על זה אכתוב בלנד מדריך, תיקון זה מיועד ליכולת טכנית גבוהה)

אחרי שגילינו את הכיוון של הבעיה אפשר לעצור כאן,

אם כי מהשאלה אני משער שהכיוון הוא תרמוסטט, שהוא קל יותר לתיקון.
גוף החימום נמצא בגב האחורי של המייבש, ועליו נמצא התרמוסטט. (התמונה הראשונה במדריך הזה היא תמונה של תרמוסטט דומה למייבש, הוא יכול להיות עגול ושחור, אבל העקרון דומה)
תקלה בתרמוסטט של מייבש ניתן לתקן לבד - להוציא את המייבש מהחשמל, לפרק מאחורה מכסה מתכת שיש שם (לפעמים עם מדבקה צהובה שמזהירה שהוא חם), מאחוריו נמצא גוף החימום ועליו תרמוסטט או שניים, פעמים רבות ניתן ללחוץ על כפתור במרכזו של התרמוסטט או שיש חור (אולי סתום עם קצת חומר) במרכזו, מכניסים סיכה לתוכו ולוחצים.
ישנם מייבשים שהמערכת קצת שונה אבל כתבתי על פי רוב המייבשים.

תקלה בתרמוסטט פעמים רבות נגרמת כששכחו לנקות את הרשת שבתוך המייבש, במייבש קונדנסור - אפשר גם שצריך לנקות את לוחות המתכת שבקדמת המייבש בצד שמאל למטה ("המעבה")

בהצלחה

א. שטיגליץ

משתמש מקצוען
שאלה על הרב מודד, מה הערכים (בערך) של התנגדות שאמורים להופיע בגוף חימום תקין ולא תקין וכן של מנוע.
הדבר תלוי בגוף החימום, יש גו"ח חלש (של מקרר) ויש חזק (תנור)
בכולם תקול מראה נתק, תקין מראה התנגדות באומים.
(לא קילו אום ולא מגה אום)

גם במנוע חשמלי אותו עיקרון הוא נמדד בקילו אום נראה לי.

דוכסוסטוס

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
@א. שטיגליץ אשמח לקבל טיפים והנחיות איך לשמור על מכשירי החשמל היקרים שבבית. האם יש כללי תחזוקה פשוטים שאנחנו לא יודעים, שיישמרו על אריכות החיים של המכשיר וימנעו תקלות?
יש לי מקרר סמסונג, מקפיא נורמנדי, מכונ"ס קונסטרוקטה ותנור אפיה דלונגי.

א. שטיגליץ

משתמש מקצוען
אשמח לקבל טיפים והנחיות איך לשמור על מכשירי החשמל היקרים שבבית. האם יש כללי תחזוקה פשוטים שאנחנו לא יודעים, שיישמרו על אריכות החיים של המכשיר וימנעו תקלות?
חלק כבר מפוזר במדריכים, אענה כאן בכל זאת באופן ממוקד, בפרט שישנם חסומים, לא אוכל להתמקד על החברות שעליהם שאלתם ספציפית, כי לא עקבתי אחרי החברות הללו אישית.

ראשית , רוב מוחלט של התקלות, נובעות מהעובדה שהחברות לא משקיעות מספיק באיכות החומרים ובמניעת תקלות, וזה דבר שלא תלוי בלקוח.

מה שכן תלוי בלקוח:
המכשיר עם הכי הרבה תקלות הוא מכונת כביסה (40 אחוז על פי הרישומים אצלי).
יותר מ30 אחוז מהתקלות במכונת כביסה הם סתימה בפילטר או בצנרת הניקוז.

למניעת תקלות אלו -לפני הכביסה יש לרוקן כיסים מכל מיני חפצים, קיסמים וסיכות, יש איזה פלסטיק מהצווארון של החולצה שגם תוקע את הפילטר. ומטבעות של שקל תוקעים את המשאבה. לכן פשוט לרוקן.
-לא לדחוס מכונה שיש בה כל מיני פריטים קטנים כמו גרביים, הם ידחפו למקומות לא רצויים. אפשר לשים את הגרביים ברשת.
- מומלץ פעם בכמה חודשים לפתוח את הפילטר ולנקות את הלכלוכים שבו. (במכונה ששאלת, קונסטרוקטה, אמור להיות ליד הפילטר צינור לניקוז המים, יש תמונה והסבר במדריך הזה)
מניעת תקלות נוספות:
בנוסף בסחיטה מומלץ לא להשתמש באופן קבוע על מעל 800 סיבובים . זה שוחק את המיסבים וגם הבגדים לא יוצאים מזה בריאים יותר.

מקרר - אם רוצים להפשיר את המקרר לא לשפוך מים רותחים , אפשר חמימים ולא בכמות גדולה, אם יש למקרר הסטוריה של קצרים - לא לשפוך מים.
לחלקי פלסטיק שנשברו, שזה דבר די מצוי, יש כיום דבקים מצויינים כמו אפוקסי פלסטיק (הסוג שדומה פלסטלינה.) להדבקת מדפים וכו'
נראה לי שעדיף שהמקרר והמקפיא לא יהיו באזור עם הרבה אדים, כך נראה לי מסברא, אולי אני טועה

תנור - רוב התקלות שבתנור אפייה קשורות לאיכות החלקים.

מייבש - לנקות את הרשת של הסיבים אחר כל שימוש, ולפעמים את הצינור פליטה, זה חוסך זמן בייבוש. וגם מונע מהתרמוסטט לקפוץ.
במייבש קונדנסור לנקות את המעבה פעם בכמה הפעלות.
עדיף לא להפעיל את המייבש כשיש לחות גבוהה בחדר (בזמן מקלחות וכדומה) זה מאוד מאריך את זמן הפעולה.

למי שצריך מדיח - לא להכניס כלים עם לכלוכים גסים

נכון לכל המכשירים - לקרוא את חוברת ההדרכה פעם אחת, לפחות שתדעו בכלליות מה רשום שם.
אם יש מקקים קטנים באזור המכשיר - לבצע הדברה לפני שהכרטיס יפגע מהם.

ותפילה לה' הטוב.

אשמח לשמוע טיפים מטכנאים נוספים.

זושא כץ

משתמש מקצוען
מקרר - אם רוצים להפשיר את המקרר לא לשפוך מים רותחים , אפשר חמימים ולא בכמות גדולה, אם יש למקרר הסטוריה של קצרים - לא לשפוך מים.
להפשיר מקפיא או מקרר במהירות
ניתן לשים מאוורר מול המקפיא הפתוח זה מפשיר במהירות וללא טירחה גדולה, מגיעים אחרי רבע שעה והכל מופשר

עשירה

משתמש מקצוען
@א. שטיגליץ אולי מכם תבוא הישועה...
יש לנו מקרר בלומברג גדול (כנראה לא הסטנדרטי), הדגם בתמונה.
שני מדפי בקבוקים נשברו ואנחנו מנסים כבר הרבה זמן למצוא חילופי.
פנינו לרטפון אבל הם סיפקו לנו כל פעם מדף של דגם אחר ולא הצליחו למצוא את של הדגם שלנו.
אולי יש לכם מידע מי יכול לספק לנו חלקי חילוף?
1658991999292.png

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה