דרוש מידע באים לנפוש בעיר אחרת על חשבון הדיירים הקבועים?

מצב
הנושא נעול.

chaia

משתמש מקצוען
תודה על סינון האשכול(y)
(מי שנעלמו לו לייקים מוזמן לתייג ואחזיר לו אותם;))

הלוואי ויהיה כאן פתרון או לפחות העלאת המודעות לגבי התנהגות נאותה של נופשים בישובים השונים.
אני כתושבת מושב שהופך ליעד אטרקטיבי בקיץ סובלת מכך מאד במיוחד מהבעיות שנוצרות בתח"צ, ואני אסביר -
אין לאף אחד זכות לתבוע בעלות על קו מסוים אך כתושבי מושב קטן (או יותר נכון קבוצת מושבים) עבדנו קשה מאד!! להסדיר תחבורה למקום ועדין התדירות מועטה ביותר וכל פניה מצדינו לתגבור נענתה בשלילה.
אממה בראשי חודשים, בחודשי הקיץ ובעיקר בבין הזמנים הישובים שלנו חווים עליה לרגל והאטרקצייה מתחילה כבר באוטובוס.... (משאירה לכם לדמיין איך נראה טיול של משפחה מורחבת למושב)
והתושבים שצריכים לחזור מהעבודה / קניה קטנה לא תמיד יכולים לעלות על האוטובוס (שקיים בתדירות נמוכה מאד!) וגם אחרי שעלו הם מרגישים כמו בתוך טיול שנתי. הנהגים הקבועים גם הם מתלוננים מאד - ובד"כ שופכים את זה על הנוסעים הקבועים.
אז נכון שהתחבורה ציבורית אבל אם אתם ממלאים אוטובוס או את רובו אנחנו נודה לכם אם תחשבו גם על הצד הזה.
מוסיפה עוד נקודה ומאד בעדינות
שימו לב כשאתם עולים על אוטובוס בערים חילוניות/ מעורבות בבקשה אל תצפו שבגלל שאתם עליתם עליו עכשיו הוא יהיה אוטובוס מהדרין.

Esty S

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הפקות ואירועים
פעם השכנים שלי עשו קומזיץ כזה קבוצה בחורים עם רמקולים מרעישים על הווליום הכי גבוה.
היה 1 בלילה. מה זה התעצבנתי עליהם, אבל לא רציתי להיות את השכנה הרעה שמזמינה משטרה.

קומבינה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
תושבי מתיתיהו הם האחרונים שאפשר לקבל את תלונותיהם על הק"סניקים.
רוכבים על ה"עיר הגדולה" אך מסרבים להכיר בתושביה.
מחילה, אך אף אחד לא שאל אותם אם הם בוחרים בזה.
מתיתיהו קדמה לק"ס מבחינה כרונולוגית.
ואני מניחה שיש שם יותר מתושב אחד שהיה מוותר על התענוג.
אי אפשר לכפות על מישהו לקבל טובת הנאה ואח"כ לקחת ממנו בחוסר הוגנות משהו אחר.

אם מתתיהו היתה מוקמת מאוחר יותר - על דעת זה שהיא הולכת להיות צמודה לעיר- יש היגיון במה שאת כותבת
מאחר ועד כמה שידוע לי זה לא כך- אין הגיון בטענה הזו.

רגע של ניצחון

משתמש מקצוען

אם מתתיהו היתה מוקמת מאוחר יותר - על דעת זה שהיא הולכת להיות צמודה לעיר- יש היגיון במה שאת כותבת
ואיפה ילדי מתתיהו לומדים?
חיידרים ובתי ספר?
לא כתבו שממתיהו נוסדה אחרי ק"ס
למעשה- כרגע היא מסתמכת לגמרי על מודיעין עילית- מוסדות קניות וכו'
תארי לך שבמ"ע התושבים יחליטו שהם לא רוצים לקבל למוסדות שלהם ילדים מהמושבים בסביבה (בירושלים למשל זה קיים) בגלל סיבות כאלה ואחרות כמו שתושבי מתתיהו מתלוננים שתושבי מ"ע מגיעים לפארקים במושב שלהם
מה יעשו ילדי מתתיהו? ישבו בבית עם שלטים- מושב מתתיהו נוסד לפני העיר מודיעין עילית?

נערך לאחרונה ב:

חוחית

משתמש סופר מקצוען
בעולם יש מושג ששמו חוק.
חוק ניתן לאכוף ע"י משטרה.
וכמה שזה מצער-זאת הדרך היחידה להתמודד מול תופעת הרעש.
אגב, לגבי מוזיקה בשכונת מגורים-הכללים חמורים עוד יותר ויש מושג של רעש בלתי סביר.
יהיה לא נעים פעם, פעמיים ושלוש
בסוף יצליחו להבין ואולי גם להפנים...

אסתושי

משתמש מקצוען
בינתיים מהסיפורים שאני ראיתי המשטרה לא מענישה אלא השוטרים דואגים שיהיה שקט (במקרה שהם מגיעים) ולכן לא צריך לחשוש אפשר להזמין משטרה והם ידאגו לשקט ככל הנראה הם לא יענישו את המרעישים

חוחית

משתמש סופר מקצוען
בינתיים מהסיפורים שאני ראיתי המשטרה לא מענישה אלא השוטרים דואגים שיהיה שקט (במקרה שהם מגיעים) ולכן לא צריך לחשוש אפשר להזמין משטרה והם ידאגו לשקט ככל הנראה הם לא יענישו את המרעישים
נכון
בד"כ הם משתיקים

לאנשים שפתחו לידם צימר -עם שאלת רב, ניתן להתלונן על כך.
זה בד"כ לא חוקי

חייצ'ו

משתמש פעיל
לגמרי
לפי זה מחוסר תשימת לב
הרי כל המטרה של הנופשים זה להישתחררר ולפעמים לא שמים לב שזה על חשבון האחרים.....
רק צריך טיפת תשימת לב.......
סליחה,
אבל דווקא בזמנים כאלו אמור לבוא לידי ביטוי העבודה על המידות והדרך ארץ שלנו.
זה לא חכמה להיות כאלו בבית...

אני לא חושבת שזה התנהגות שנכון לקבל (ואני לא גרה במקום כזה. נטו מהצד המתארח)

צילומנציה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי

אף אחד גם לא שאל אותם אם הם מסכימים שמחירי הבתים שלהם יעופו מעלה בגלל השכנים,
מסתמא אם היו שואלים -הם היו מסרבים

לכל דבר בעולם יש מחיר

הרב הגו-N

משתמש פעיל

לכל דבר בעולם יש מחיר
זה שהדירה שלהם יותר יקרה זה עניין נטו ליורשים שלהם
הרבה מהם היו מעדיפים לגור בשלווה בבית שלהם גם אם הוא לא שווה שקל..

קומבינה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי

לכל דבר בעולם יש מחיר
אבל אי אפשר לגבות את המחיר בכח
זה לא שתאמרי שיש רעש בגלל משאיות ומכוניות שעוברות בכביש- שזה דבר בלתי נמנע
מדובר בבחירה חופשית של כל אורח בעצמו- אם להרעיש או לא כשהוא הולך ברחובות מתתיהו
ולומר: מחירי הבתים שלהם עלו- זה לא תירוץ, צר לי.
(אני אמנם לא גרה במתתיהו, אבל אי אפשר להתעלם מקינאה של אחוז מסוים של תושבי ק"ס בתושבי מתתיהו, שמתרצת להם התנהגויות שלא אמורות להיות מכל סיבה שלא תהיה)
אף תושב ק"ס לא שילם את מכספו את עליית המחירים של בתי מתתיהו, ולא משלם אגורה על כל שירות שהוא שתושבי מתתיהו מקבלים בעיר
מצד שני- תושבי מתתיהו בהחלט משלמים על ניקיון הטינופת שאורחים משאירים אחריהם, ומשלמים בשעות שינה על רעש אימים שהם מקבלים בלילות
קחי בחשבון שישנם אנשים שעוברים למתתיהו ומשלמים את המחיר הגבוה במיוחד כדי לקבל יותר שקט ופרטיות שהם זקוקים לה, ומוצאים את עצמם עם תיירים שנכנסים לחצר ללא רשות כדי להצטלם, חונים להם בחצר (כי אין גדר, אז למה לא?) ועם אורחים שמרעישים מתחת לחלון חדר השינה שלהם בלילה

נערך לאחרונה ב:

גונן

משתמש מקצוען
לגבי להזמין משטרה (לא דווקא לצימרים) אני חושב שתלוי במי מדובר, שמעתי ממישהו שהזמין משטרה על "מסיבה" שעשו בית לידו בשעה מאוחרת מאוד בלילה והם גם הדליקו שירים פרועים שזכותם (ורצונם) של השכנים לא לשמוע אותם,
כשהשוטרים הגיעו הם השתתקו כמו שצריך ונגמרה החגיגה...
מה שאומר שיש מקרים שאין מנוס מלהזמין משטרה לטפל בזה.

נערך לאחרונה ב:

קומבינה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
ואיפה ילדי מתתיהו לומדים?
חיידרים ובתי ספר?
לא כתבו שממתיהו נוסדה אחרי ק"ס
למעשה- כרגע היא מסתמכת לגמרי על מודיעין עילית- מוסדות קניות וכו'
תארי לך שבמ"ע התושבים יחליטו שהם לא רוצים לקבל למוסדות שלהם ילדים מהמושבים בסביבה (בירושלים למשל זה קיים) בגלל סיבות כאלה ואחרות כמו שתושבי מתתיהו מתלוננים שתושבי מ"ע מגיעים לפארקים במושב שלהם
מה יעשו ילדי מתתיהו? ישבו בבית עם שלטים- מושב מתתיהו נוסד לפני העיר מודיעין עילית?
אף אחד מתושבי ק"ס לא מממן את הלימודים של ילדי מתתיהו
(שרובם, אגב, לומדים בבי"ס ות"ת ספציפיים מאוד, וכמותם מזערית ביחס לכמות ילדי העיר)
ואם עיריית מודיעין עילית תחליט שהיא לא רוצה תילמידים ממתיהו - זה עניין שלה, זו בכל מקרה לא בחירה של התושבים.
אין שום תושב (אולי חוץ מגוטרמן...) שבטוב ליבו החליט שהוא מסכים שבכיתה של הילד שלו יהיה ילד ממתתיהו.
ואני גם לא חושבת שיש בעיה שתושבי ק"ס יבקרו במתתיהו, הגם שהעומס יכול להפריע
שיגיעו בשמחה,
אבל שיתנהגו ברגישות.

דוגמא לאיך לא מתנהגים:
השתוללות של נערות על הדשא, צילומי סטודיו רעשניים מול ביכנ"ס, והשארת מגשי פיצה ואריזות ריקות בשפע, לעולם לא היו עוברים אם היו קורים בק"ס. הדשא מול הביכנ"ס שם הוא המקבילה של חצר ביכנ"ס מבחינת תושבי המקום
נסיעות של נשים ונערות על קורקינטים ואופניים מפריעים לאברכי מתתיהו בדיוק כפי שהם מפריעים לאברכי ק"ס

מר דרור

משתמש צעיר
זה רק "בעד" או "נגד"?
ניתן להבין את נקודת המוצא של הנופשים, 'שרק יצאו לנשום קצת, מחוץ לאטמוספירה העירונית'..
אך כמו נושאים רבים אחרים שיש לחדד בציבור שלנו, קרי:
"זהירות בדרכים, השמנה, סכנות בטיולים, ניקיון במרחב הציבורי, עקיצות כספיות, בניה בלתי חוקית - -"
-חשוב וחיוני להעלות את המודעות בכל דרך אפשרית!

אבל אולי מישהו יופתע.. [ISPOILER]זה בא רק ממקום טוב!![/ISPOILER]
כשיש מידות טובות, ולא מבקרים ושואגים על כל מי שנפל לו טישו.., עקף בטעות בתור.., לא הולך עם כובע שמש בטיול.. או 'שהשם ירחם' צעד רגלית על שביל האופניים:eek:,
יוצאים כולה פעם בשנה בחורי משי, ולא יודעים בכלל מאיזה צד להסתכל על האטרקציה.., מחונכים על וויתור ומחילה ולא רצים לבית משפט על כל שריטה.., ספונטנית חושבים שהזולת הוא אדם טוב.., וגם לא צופים בטלוויזיה שעסוקה בחינוך העולם ע"י שינון עוולות יומם וליל..

אז כן! חובה גמורה ליידע ולשנן בכל דרך אפשרית! -
"בין אדם לחבירו", "שמירת הנפש והגוף", מעל הכל!! גם 'כשיוצאים מהקפסולה'..

ועדיין, 'בתוך עמי' אנו.. נהנים כולנו מ-'היימיש'יות' ואימון הדדי, שומרים על הילדים של השכנים בתורנות, מחליפים הלוואה קטנה בחדר מדרגות.. וזיל גמור...
ולכן לא נפתח בנאצות, ונודה למעירים את תשומת ליבנו!

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
סליחה,
אבל דווקא בזמנים כאלו אמור לבוא לידי ביטוי העבודה על המידות והדרך ארץ שלנו.
זה לא חכמה להיות כאלו בבית...

אני לא חושבת שזה התנהגות שנכון לקבל (ואני לא גרה במקום כזה. נטו מהצד המתארח)
לא הצדקתי ביכלל היתנהגות כזאת...
רק הסברתי שהמצב ניגרם מחוסר תשימת לב......

HP מעצבת

משתמש מקצוען
אבקש את עצת שוכני הפורום
אנו שכונה חדשה הקורצת למחליפי הדירות, בגלל הדירות הגדולות והנוחות בעלות המרפסות, בגלל הנחל השחמחם הזורם במרחק הליכה, בגלל הפרות הריחניות שאפשר להתבשם מצפיה בהן המרחק הליכה, ובגלל גינת המשחקים שבין הבניינים המכונה בפי כל "הגינה". 2 נדנדות 5 ספסלים מגלשה אחת וכ10 שולחנות "לארוחת ערב" במקור לדמקה.
דא עקא, שכונתנו מבורכת בעיקר במשפחות רגילות המגדלות ילדים בגילאי חצי שנה עד חמש, שאמהותיהן החרוצות ממשיכות להשכים קום לעבודה ולכן מתאמצות לשמור על שגרה ובה שעת השכבה נורמלית קרי שש שבע בערב.
ומה קורה בפועל? כל ילדי הנופשים, שמשום מה נדמה להם שהגיעו לכפר נופש , מוצאים את הגינה שבין הבניינים, שאליה פונים חלונות החדרים של כ100 דירות [! ככה זה בבניה לגובה] כמקום להוציא את כל המרץ שצברו במשך היום , בשאגות וצעקות ריצות ומשחקי כדור, עד 12 בלילה!
כל צעקה של ילד אחרי תשע בערב, מעירה לפחות 10 תינוקות בני שבוע עד חודש, כמה עשרות פעוטות בשנתם הראשונה, וכן הלאה ובעקבותיהם [הבנתם את העיקרון. בניה לגובה וכו]
ומי מדבר על הלכלוך והנזק, איתם צריכים להתמודד האחראים על התחזוקה, ותוספת העלות משולמת מכיסם של הדיירים הקבועים?
איפה ההורים אתם שואלים? גם אנחנו שואלים...
[ואיך זה שילדים "מחונכים" משלנו עונים בחוצפה לנשים ולאברכים בגיל של ההורים שלהם כשמבקשים מהם יפה לשמור על השקט בשתים עשרה בלילה, על זה בפעם אחרת]
משהו פה צריך להשתנות בחינוך. של הילדים או אולי של ההורים? יש כאן בשכונה חילוקי דעות בנושא.
כתושבת הרובע החרדי באשדוד מזדהה עם כל מילה.
אנשים שנזהרים במקום מגוריהם לא להרעיש אחרי 10-11 בלילה,
לפתע מרשים לעצמם לשבת בגינה, לדבר בקולי קולות, ולשחק עם ילדיהם באחת, שתיים ושלוש בלילה!!!!!!
לא מדברת על הלכלוך הרב שמשאירים ללא התחשבות!!!!!!

חנה ש.

צילום אומנותי
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
אני שומעת את כל הנפגעים מחוסר התחשבות ושואלת את עצמי:
מי הם אלה שלא מתחשבים, אם לכולם מפריע חוסר ההתחשבות?
מסתבר שהרבה מאוד אנשים חושבים על עצמם ועל הנוחות שלהם,
וזה שייך בהרבה מאוד סיטואציות.
לא יזיק לאנשים להבין שהרעש "שלהם" לא מעניין את השכנים,
תרעישו בתוך הבית אבל לא בחצרות ולא בחדרי המדרגות.
חבל שאין תרבות של התחשבות וחבל שאין "שיח" של התחשבות.
חבל שאין נורמה של התחשבות וכל הרוצה להרעיש במרחב שפוגע בפרטיות, זכאי.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה