עזרה אתם גיבורים??? אוהבים לקטר על זה שאני סותם פיות כאן? נראה אתכם!

• פותח הנושא prog
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

אהרון 0

משתמש פעיל
ובאחריות אזרחית יישא גם האחראי לאמצעי התקשורת.
אז זו בעצם הפיסקה הרלוונטית,
מעניין לברר משפטית האם ככל ותפורסם אזהרה ממנהלי הפורום ("תהא זו הגנה טובה לעורך אמצעי התקשורת שנקט אמצעים סבירים כדי למנוע פירסום אותה לשון הרע ושלא ידע על פירסומה"), עדיין תהיה עילה לתביעה כלפי ההנהלה ("ובלבד שלא ישאו באחריות אלא אם ידעו או חייבים היו לדעת שהפירסום מכיל לשון הרע"),
בכלל צריך להגדיר מה המכוון של "אחראי לאמצעי התקשורת", הבעלים, או מי שהיה אחראי להפעיל ולפרסם את הפרסום השלילי?
כי כתוב אחראי לא בעלים.

אין כאן איזה עו"ד?

[אבל תכלס נראה לי שיפה אמר יוחנן ק "הסיכוי שאי מי יצליח להפליל אותו על שהוא בעלים של פורום בו היו דיבורים עם חברה זו או אחרת,
נמוכים עד אפסיים.

אבל חיים, לא רוצה את זה,
אין לו כוח לזה,
לא בא לו לראות מכתבים, טלפונים, אמיילים זועמים, איומים, חסימות תקשורת, ועוד"]

נערך לאחרונה ב:

סודו של המלאך

משתמש מקצוען
אני שואל, האם במידה ובפורום/אתר מחשבים ימליצו להימנע מרכישת מחשב חברה מסויימת וכד' בשל חסרונות רלוונטיים למבקש, דבר נפוץ מאוד, גם אז יצרנית המחשב תוכל לתבוע את בעל האתר?

נראה לי שיש הבדל בין מוצר שאתה כותב שהוא לא מתאים ללקוח מסוים, שבזה אתה לא פוגע באמינות ובטיב המוצר עצמו, אל רק מגדיר יותר את היעוד שלו, ולמי הוא מתאים.
לבין אם אתה כותב שחברת מחשבים מסוימת היא 'לא אמינה' והכונן זיכרון שלה נמחק 'פתאום' ואין לה שירות, והיא מרמה על לקוחות וכדומה. שאז אתה מוציא עליהם לעז.

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
נראה לי שיש הבדל בין מוצר שאתה כותב שהוא לא מתאים ללקוח מסוים, שבזה אתה לא פוגע באמינות ובטיב המוצר עצמו, אל רק מגדיר יותר את היעוד שלו, ולמי הוא מתאים.
לבין אם אתה כותב שחברת מחשבים מסוימת היא 'לא אמינה' והכונן זיכרון שלה נמחק 'פתאום' ואין לה שירות, והיא מרמה על לקוחות וכדומה. שאז אתה מוציא עליהם לעז.
ועדיין יש כאן מליון וחצי הודעות כאלה, מי ברמזים שא"א לטעות בהם, ומי עם שמות וכתובות מפורשים.
מנהל האתר לא אמור לקרוא את כל ההודעות, כל עוד הוא לא קיבל פניה למחוק הוא מכוסה.
הוא כתב בעצמו שיש כמה חברות יחידות ששולחים כל הזמן.

ובלי לדעת מי הם החברות הללו, לדעתי המשותף שבהם הוא שהם שקרניות מהיסוד, כי כל בעל חברה יודע שתמיד יהיה לקוח לא מרוצה בסיבות שא"א לשלוט עליהם, והציבור לא טיפש, והוא לא בורח מחנות בגלל לקוח אחד או בגלל טעות אחת, וגם אם בתמ"ל מסויים מצאו ברזלים זה לא אומר שנפסיק לקנות אותם. ולכן הוא יותר משקיע בלקוחות מרוצים מאשר ללכת ולבזבז את הזמן בלמחוק כל מיני ביקורות של יחידים

אלף אורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
בתור מי שעבדה בעמותה מאוד מסוימת, אני מבינה היטב על מה מדובר. מספיק שמזכירים איזשהו ארגון או חברה או אפילו אדם פרטי בצורה שמשתמע ממנה גנות כלשהי, אנו חשופים לתביעת דיבה. ואגב, גם מי שיש לו ה' ירחם פייסבוק וכותב שם ככל העולה על רוחו, שיצפה לתביעות דיבה!
ולכן, כאשר מישהו כותב בפרוג שחברה פלונית שקרנית, עבדו עליו, רימו אותו, אל תלכו לשם, אזהרה מפני פלוני ואלמוני ועוד כהנה וכהנה, אז פרוג בבעיה!! כמובן שעליהם למחוק את ההודעה הזאת ואת כל השרשור שלה, אבל לא רק, לפעמים אם ניתן להוכיח נזק, אזי לא עוזר שמחקו את ההודעה ופרוג צריכים לשלם, ממש כפשוטו!!
כמובן שיש דרכים לכתוב באופן שלא ישתמע דיבה - מילים כמו "לכאורה" יכולים לעבור, אבל אל תנסו את זה, כי גם אם כותבים ככה, לא תמיד זה עוזר. רק כאשר יש צורך גדול, למשל אם מדובר בכתבה על איזו עוולה (שימו לב כמה "לכאורה" יש שם וכמה סימני שאלה), או אם מדובר בארגונים ששמו להם למטרה להילחם בעוולות והם מפרסמים אותם, אז הם לוקחים את האחריות לכך שכל מה שהם מפרסמים זו האמת ושיש להם איך להוכיח את זה.

ולכן, שימו לב, לא מדובר בסתימת פיות, אלא בשמירה על הקיים!
אם יש שאלה לגבי בעלי מקצוע תיזהרו מאוד כשאתם כותבים משהו שעלול לעשות נזק, גם אם אתם צודקים. הכי טוב לעבור לפרטי.

צופר הנעמתי

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
כמו שהוזכר למעשה חיים דיקמן הוא לא רפי גינת, ו"פרוג" הוא לא ערוץ תחקירים.

אבל לגופם של דברים, יש שרשור מעניין בקארספורום (הפורום הכי גדול בארץ), של מנהל האתר, בעניין הזה של תביעה אישית נגד מנהל הפורום בגלל השמצה של גולש.
ראו כאן https://carsforum.co.il/topic/664852-נוכלים-שקרנים-רמאים-עקצו-אותי-עבדו-עלי-מכרו-לי-נבלה/#comments

סתם לידיעה, שם בפורום לא "מלטפים בנוצות" ומדברים בקודים,
כשרוצים שם לרדת על מוסך\חברת רכב כו' מורחים אותם בזפת שחור, ונוצות לקינוח...
רמת הקללות שם לא פעם סוחטת מ'נטפרי' שורות של איקסים.

החברות המושמצות שם, הם תאגידים עולמיים המכניסים בקלות את "בית שמאי" בכיס הקטן...
המחיקות שם הם מזעריות, כנראה לא כ"כ מהר אפשר לתבוע מנהל פורום על פטפוטי גולשים,
אבל בשביל להתעסק עם טרטורי עו"ד, כנראה צריך להיות "נהג שודים" .

נערך לאחרונה ב:

אלף אורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L

אבל לגופם של דברים יש שרשור מעניין בקארספורום (הפורום הכי גדול בארץ), של מנהל האתר, בעניין הזה של תביעה אישית נגד מנהל הפורום בגלל השמצה של גולש.
ראו כאן https://carsforum.co.il/topic/664852-נוכלים-שקרנים-רמאים-עקצו-אותי-עבדו-עלי-מכרו-לי-נבלה/#comments

סתם לידיעה, שם בפורום לא "מלטפים בנוצות" ומדברים בקודים,
כשרוצים שם לרדת על מוסך\חברת רכב כו' מורחים אותם בזפת שחור, ונוצות לקינוח...
רמת הקללות שם לא פעם סוחטת מ'נטפרי' שורות של איקסים.

החברות המושמצות שם, הם תאגידים עולמיים המכניסים בקלות את "בית שמאי" בכיס הקטן...
המחיקות שם הם מזעריות, כנראה לא כ"כ מהר אפשר לתבוע מנהל פורום על פטפוטי גולשים,
אבל כנראה צריך להיות "נהג שודים" בשביל להתעסק עם טרטורי עו"ד.

עצם זה שתובעים אותך, ואתה צריך עכשיו לבזבז זמן וכסף כדי שעורך דין יכתוב לך מכתב, זה כבר מעצבן ומיותר לחלוטין. אם יש אתר ששם לו למטרה לרדת על חברות, אז הוא כבר מכין את השרירים ומוכן למלחמה, אבל פרוג הוא לא כזה, אין לו כזו מטרה ואין שום סיבה שיבזבז מיליגרם של אנרגיה על כאלה דברים. תאמינו לי, יודעת במה מדובר. זה לא פשוט!!

צופר הנעמתי

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
עצם זה שתובעים אותך, ואתה צריך עכשיו לבזבז זמן וכסף כדי שעורך דין יכתוב לך מכתב, זה כבר מעצבן ומיותר לחלוטין. אם יש אתר ששם לו למטרה לרדת על חברות, אז הוא כבר מכין את השרירים ומוכן למלחמה, אבל פרוג הוא לא כזה, אין לו כזו מטרה ואין שום סיבה שיבזבז מיליגרם של אנרגיה על כאלה דברים. תאמינו לי, יודעת במה מדובר. זה לא פשוט!!
נכון, ולכן כתבתי

האלמוני

משתמש מקצוען
ולכן, כאשר מישהו כותב בפרוג שחברה פלונית שקרנית, עבדו עליו, רימו אותו, אל תלכו לשם, אזהרה מפני פלוני ואלמוני ועוד כהנה וכהנה, אז פרוג בבעיה!! כמובן שעליהם למחוק את ההודעה הזאת ואת כל השרשור שלה, אבל לא רק, לפעמים אם ניתן להוכיח נזק, אזי לא עוזר שמחקו את ההודעה ופרוג צריכים לשלם, ממש כפשוטו!!

התביעה בדרך;)

אבי2000

משתמש סופר מקצוען
@prog קודם כל תודה על הבמה בכל תחום ועניין כמעט.

אני חושב שהפיתרון פשוט מאוד.

שפרוג ינעצו אשכול שכותרתו משהו כמו "אין לפתוח אשכולות על חברות אלפא ביתא ומימוש חובות"
ובפנים שיהיה כתוב: על אף התלונות המרובות שעלו באשכולות בעניינים אלו, היות וקיבלנו מכתב המצ"ב אין לפרסם שום דבר שקשור אליהם.
בתקווה להבנה.

ולצרף את המכתב עו"ד.
והכל בא על מקומו בשלום.

כל הצדדים כנראה יהיו מרוצים.
כאותו אפפיור שהסכים ליהודי חכם להוציא ספר שלם איפה צריך צנזורה,
אז היה ספר שלם איזה מילים למחוק והיכן...

אגב, סיפור אמיתי!

נערך לאחרונה ב:

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
כאותו אפפיור שהסכים ליהודי חכם להוציא ספר שלם איפה צריך צנזורה,
אז היה ספר שלם איזה מילים למחוק והיכן...
כאותו אחד שפגע בחברו קבל עם ועדה על עבודה שנעשתה שלא לשביעות רצונו, וחייבו הרב להתנצל כתשובת המשקל.

או אז עלה על הבימה בסיום תפילה מוסף של שבת בבוקר בעיצומו של הקידוש, דפק 3 פעמים והיסה את הקהל הרב שסעד ברעבתנות והכריז.
"בהוראת הרב אני מתנצל על שאמרתי על ראובן שהוא XYZ בגלל שעשה לי abc שלשום בצהרים על אף ששילמתי לו תבין ותקילין יותר מאשר המחיר הרגיל בשוק, כפי שדרש ממני".

קרעפט

משתמש מקצוען
כמדומה שיש חור שחור משפטי ביחס לאחריות על כתיבה בפורומים כמו כן ביחס לבעלות על מידע (האם אני יכול לדרוש מהנהלת הפרוג למחוק את כל הודעתי מיום היותי לניק עד עצם היום הזה)
להנהלות הפורומים יש אינטרס בלקונה רק לחשוב על כך שצריך למחוק הודעות בשירשור מסויים שהופך את השרשור לבלתי מובן ובלתי קריא

בשעות הפנאי

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
אולי כדאי שהנהלת פרוג תלך פעם אחת לעורך דין רציני שיתן דעתו על כך, ובהנחה שיקבע שאין עילה לתביעה משפטית על דבר המתפרסם בפורום, יוציא מכתב ברור שישלח לכל אחד שמאיים בתביעת דיבה.
פעם אחת להתאמץ, להשקיע מעט מאמץ, וזהו...

ואני מבין לגמרי שגם זה משהו שפרוג לא מחוייבים לעשות. אני רק מציע.
אולי אפי' נערוך התרמה למימון היעוץ המשפטי החד פעמי הזה.

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
אולי כדאי שהנהלת פרוג תלך פעם אחת לעורך דין רציני שיתן דעתו על כך, ובהנחה שיקבע שאין עילה לתביעה משפטית על דבר המתפרסם בפורום, יוציא מכתב ברור שישלח לכל אחד שמאיים בתביעת דיבה.
פעם אחת להתאמץ, להשקיע מעט מאמץ, וזהו...

ואני מבין לגמרי שגם זה משהו שפרוג לא מחוייבים לעשות. אני רק מציע.
אולי אפי' נערוך התרמה למימון היעוץ המשפטי החד פעמי הזה.
אם החשש שלהם היה רק משפטי הם כנראה היו עושים זאת, הבעיה היא שיש הטרדות טרטורים ואיומים וכד', ואין להם כח גם לזה.

בשעות הפנאי

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
אם החשש שלהם היה רק משפטי הם כנראה היו עושים זאת, הבעיה היא שיש הטרדות טרטורים ואיומים וכד', ואין להם כח גם לזה.
צודק.
רק להכין מכתב נוסף מאותו עו"ד שישלח למטרידים שבו יהיה כתוב מה יקרה להם אם ימשיכו לאיים.
אני מתכוין ללכת לעו"ד ממש מוכר, עם שם מפחיד שהם לגמרי לא ירצו להתעסק איתו.
לא איזה שם אנונימי של עו"ד מתחיל.
אבל אני מבין לגמרי שזה יותר מידי.

גומה

משתמש מקצוען
מישהו יכול להסביר לי,
מה זה בדיוק הוצאת דיבה?
לפי מה שאני מבינה, הוצאת דיבה זה להשמיץ גוף טוב כלשהו שפועל בצדק ויושרה.
ואם הגוף לא פועל כך?

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה