נכתב ע"י בפונטציאל;1989977:תודה על השיתוף.
יש כל כך הרבה אמת בדברים שכתבת,
רציתי להתעכב קצת על מה שכתבת שיש כאלו הנשפכים לדף כאילו הוא מקשיב להם,
מה רע בזה?
הרי בסופו של דבר הם באמת שופכים את ליבם ומשחררים רגשות כואבים.
והדבר היותר מענין מבחינתי ,
מסקרן אותי תמיד עד כמה כתיבת סיפורים נושקת למציאות של הכותב.
האם הוא משתף בחוויות שלו ? מעולמו? או הכל או הרוב המצאות.
איך שאני רואה את זה, הרבה פעמים אנשים משתחררים וחשים תחושת הקלה מהכתיבה. לפעמים לא. לפעמים הכתבה מחדדת לבן אדם את בדידותו, מעצימה את תחושותיו הקשות ורק גורמת ל להסתגר בתוך עצמו. תפקיד האדם לבדוק עם עצמו האם הכתיבה עושה לו טוב...
אני לא ממאמינה בשיטת תרפיה שמתאימה לכולם. האישיויות שלנו שונות, הדי אנ אי הראשוני אחר, אנחנו מיוחדים וייחודיים וראוי להקדיש לעמנו את תשומת הלב בבדיקת הליך הריפוי העצמי שלנו... ניסינו שיטה, אחריי חודש כדאי לבדוק- מה קרה לנו מאז שהתחלנו אנחנו בתהליך חיובי?שלילי? חשים חיבור לעצמנו? חיבור להשם? מה המצב החברתי שלנו? אם אנחנו עונים תשובו שמציגות נסיגה במצב שלנו, כדאי לעשות אחרוה פנה, להזהר על עצמנו...
לענין השני שהעלית- זו סוגיה מרתקת, אני לא סופרת ולא התעמקתי בנושא אף פעם.... אני יכולה להקביל את הנושא לטיפול. מגיעה מטופלת ומסרת על חויה משמעותית קשה שחותה. האם אני אנסה לבדוק איתה אם החוויה הזו נושקת במאה אחוז למציאות? לעולם לא... מה שחשוב לי זו החוויה של המטופלת, ודרך החוויה האישית והבלבדית הזו נעבוד על העניינים שנרצה. יותר מכך, אין חשיבות האם הדברים היו בדיוק כפי שהמטופת ארה או לא, גם אם שנתה אותם לפי רצונה למצוא חן או מסיבה אחרת, עדיין יש פה חומר לעבודה.(בהדרכות מביאים דוח מפורט של הפגישה בדו שיח על מה שנעשה בחדר הטיפולים. גם כאן המודרך יכול לשנות מהאמת שקרתה בחדר, ועדיין יש פה מלא עבודה כי גם אם שינה, הוא רצה להראות בכך משהו- הוא חושב שכך נכון לעשות או שהתערבות מסוימת היא טובה ורוצה להשתמש בה.. כל עוד זה מהאני הפנימי שלו, יש הרבה עבודה סביב זה.)
בחזרה לעניין כתיבת הסיפורים- אני מאמינה שדרך הכתיבה סופרת משליכה תכונות שלה, רעיונות, ערכים. לאו דוקא כאלה שהיא מסכימה איתם. אולי גם כאלה שהיא תקשה בקשר איתם וזו הדרך שלה לשמור איתם על קשר- דרך דמות בספר...
הנושא מעניין, אין ספק שזה מראה הרבה. אחרת סופרות טובות לא היו מרגישות שהספר שלהן הוא חלק מהן...