דרוש מידע אשמח לעזרה!!!! -רב קו מה קורה כשלא מתקפים? מי מפסיד מזה? חברת האוטובוס?

מתכנתת+

משתמש מקצוען
מציק לי מאוד החובות האלו אשמח לבאור הענין!!!
בבקשה לא לומר השערות או מידע לא מבוסס
רק מי שיודעעעע
1 יש לי חופשי חודשי והרבה פעמים אני לא מתקפת(תמיד חשבתי שהתיקוף זה סתם כי יש לי חופשי..) עכשיו אני חושבת אולי זה גזל...
האם כשנסעתי ללא תיקןף חברת האוטובוס שבה נסעתי הפסידה לקבל תשלום מהמדינה על הנסיעה שלי?
כי בעצם למי אני משלמת כשאני קונה חופשי חודשי -לאיזה חברות אוטובוסים??

2 אני חייבת מספר נסיעות האם חיבים לשלם או שזה גזל של המדינה שיש דעות שזה לא גזל
והאם אני חייבת לתקף את החוב דווקא באוטובוס של החברה שבה לא שילמתי או שהכול הולך בכול מקרה למשרד התחבורה?
אשמח מאד מאד למידע אבל רק מי שבאמת יודע

תודה רבה!!!!!!!!!

דנמרק

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
מציק לי מאוד החובות האלו אשמח לבאור הענין!!!
בבקשה לא לומר השערות או מידע לא מבוסס
רק מי שיודעעעע
1 יש לי חופשי חודשי והרבה פעמים אני לא מתקפת(תמיד חשבתי שהתיקוף זה סתם כי יש לי חופשי..) עכשיו אני חושבת אולי זה גזל...
האם כשנסעתי ללא תיקןף חברת האוטובוס שבה נסעתי הפסידה לקבל תשלום מהמדינה על הנסיעה שלי?
כי בעצם למי אני משלמת כשאני קונה חופשי חודשי -לאיזה חברות אוטובוסים??

2 אני חייבת מספר נסיעות האם חיבים לשלם או שזה גזל של המדינה שיש דעות שזה לא גזל
והאם אני חייבת לתקף את החוב דווקא באוטובוס של החברה שבה לא שילמתי או שהכול הולך בכול מקרה למשרד התחבורה?
אשמח מאד מאד למידע אבל רק מי שבאמת יודע

תודה רבה!!!!!!!!!
בלי להיכנס לנושא של 'האם מותר לגזול מהמדינה', כשאת לא מתקפת את פוגעת בחברות אוטובוסים.
כשאת מטעינה, לא משנה אם ערך צבור או חופשי, הכסף הולך למשרד התחבורה. כל חברת אוטובוסים מקבלת ממנה כסף ע"פ מספר התיקופים באוטובוסים שלה, כך שכשאת לא מתקפת החברה לא מקבלת את הכסף.
לכן חייבים לתקף גם חופשי, ואם את מחזירה ניקובים אז את צריכה לתקף באוטובוסים של אותה חברה.

אדם חכם

משתמש מקצוען
שמעתי רב שענה על כך תשובה הוא אמר שמי שלא מתקף עובר על גזל חמור!!!
על מנת לעשות תשובה יש לעלות לאותו אוטובוס מאותה חברה ( לא משנה אם זה דווקא האוטובוס הספציפי הזה אבל שיהיה אותו קו וחברה) ולתקף כמה שצריך בדיוק ולהשתדל שזה לא יקרה שוב.
בהצלחה רבה וגמר חתימה טובה!

מתכנתת+

משתמש מקצוען
בלי להיכנס לנושא של 'האם מותר לגזול מהמדינה', כשאת לא מתקפת את פוגעת בחברות אוטובוסים.
כשאת מטעינה, לא משנה אם ערך צבור או חופשי, הכסף הולך למשרד התחבורה. כל חברת אוטובוסים מקבלת ממנה כסף ע"פ מספר התיקופים באוטובוסים שלה, כך שכשאת לא מתקפת החברה לא מקבלת את הכסף.
לכן חייבים לתקף גם חופשי, ואם את מחזירה ניקובים אז את צריכה לתקף באוטובוסים של אותה חברה.
מדבר/ת מידיעה ברורה???
כי שאלה ותשובה שכתובים באתר של התחבורה הציבורית במדריך לרב קו מפה משתמע משהו אחר שזה רק המלצה לתקף כדי שהמפעילים יקבלו תמריצים מהמדינה וכדי לדעת איזה אוטובוסים מלאים ואיזה דלילים::
ציטוט:
ש. אבל אם יש לי חופשי יומי/שבועי/חודשי - למה אני צריך לתקף בכלל? כבר שילמתי!.
ת. המפעילים אחראים על גביית הפדיון מהנוסעים והעברתו למדינה, ומקבלים תמריץ על כל נסיעה שמבוצעת דרכם, זו הסיבה שהם רוצים שתתקף, המדינה משתמשת במידע כדי לדעת איזה אוטובוסים עמוסים ואיזה דלילים, וזו הסיבה שאתה תרצה לתקף (שלא יבטלו לך את הקו בגלל מידע שגוי), ואת הפקח זה לא מעניין, כתוב בכל מקום שחובה לתקף כל נסיעה ואם לא עשית זאת, אפילו אם יש לך חופשי חודשי בתוקף, אתה חשוף לקנס. אגב, זו פרקטיקה מקובלת בכל העולם וזה באמת מאמץ קטן מצדך, אז אנא.

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
רבנים שביררו את הנושא בתקופה האחרונה אומרים כי חברות האוטובוסים מקבלות ממשרד התחבורה תשלום עבור כל תיקוף - בין אם זו נסיעה רגילה, מעבר, או חופשי למיניהם

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
מדבר/ת מידיעה ברורה???
כי שאלה ותשובה שכתובים באתר של התחבורה הציבורית במדריך לרב קו מפה משתמע משהו אחר שזה רק המלצה לתקף כדי שהמפעילים יקבלו תמריצים מהמדינה וכדי לדעת איזה אוטובוסים מלאים ואיזה דלילים::
ציטוט:
ת. המפעילים אחראים על גביית הפדיון מהנוסעים והעברתו למדינה, ומקבלים תמריץ על כל נסיעה שמבוצעת דרכם, זו הסיבה שהם רוצים שתתקף, המדינה משתמשת במידע כדי לדעת איזה אוטובוסים עמוסים ואיזה דלילים, וזו הסיבה שאתה תרצה לתקף (שלא יבטלו לך את הקו בגלל מידע שגוי), ואת הפקח זה לא מעניין, כתוב בכל מקום שחובה לתקף כל נסיעה ואם לא עשית זאת, אפילו אם יש לך חופשי חודשי בתוקף, אתה חשוף לקנס. אגב, זו פרקטיקה מקובלת בכל העולם וזה באמת מאמץ קטן מצדך, אז אנא.
התמריץ הזה מעוגן בהסכמים, אם אתם מונעים מהחברה לקבל את התמריץ זה גזל

דנמרק

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
מדבר/ת מידיעה ברורה???
ציטוט:
מידיעה.
ביררנו פעם עם עובדת במשרד התחבורה.
לכן לחברות האוטובוסים חשוב כ"כ שיתקפו, והן מעסיקות פקחים ודואגות להזכיר את זה במערכת כריזה של האוטובוס כל שתי דקות.

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
אני שמעתי שעל כל תיקוף באוטובוס עירוני הנהג מקבל כמה אגורות
אני לא יודעת אם זה נכון
אבל זה ממש מחייב לתקף, כי זה גזל מהנהג שהסיע אותי.

מוטי אבגדהו

משתמש צעיר
יש פה כמה ענינים
יש את הענין של משרד התחבורה
חברת האוטובוסים
ושאר האנשים באוטובוס שאין עליהם נתונים ויכולים להנזק מזה שישנו את הקוים (וככה זה גם לאדם שעולה עם יותר מילד 1 מתחת לגיל 5 וחייב לשלם עוד ניקוב כי תופס מקום)

מתכנתת+

משתמש מקצוען
לדעתי הנהג בעצמו בטוח לא מקבל כנראה חברת האוטובוס
כי לנהגים לא מזיז שלא ישלמו
הם רק נהנים להמציא שמכשיר התיקוף לא עובד

sol key

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
דווקה רב אחד אמר לי שאם לא תיקפתי באוטובוס פעם אחת אין צורך להחזיר את זה,
כי פעם הכסף היה הולך לחברה וזה היה הפרנסה של הנהגים
וכיום המדינה נותנת כסף לכל נהג שיעשה את הקו שלו גם אם אין נוסעים באוטובוס
אז ככה שאם תיקפנו או לא זה לא גזל של פרנסה לנהג אלא למדינה

ואם כבר מדברים על גזל למדינה אז הם לוקחים מספיק כסף ככה שאין צורך להחזיר להם על מה שעבר ..
וזאת היתה תשובתו של הרב...

מתכנתת+

משתמש מקצוען
אז נשמע מהדברים פה שזה גזל וצריך להחזיר כי החברה מקבלת תמריץ על כל נסיעה, את המשכורת הם מקבלים בלי קשר

יענקל בעל עגלה

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
עריכה תורנית
שבוע נסעתי לב"ב 402 הנהג היה חרדי, המכשיר תיקוף לא עבד, ביקשו ממנו שינסה לתקן, הוא לא התייחס, נכנסו איתו לשיחה על עניין המשכורות, הוא טען בתוקף שגם הנהג וגם המבקרים וגם החברה עובדים אצל משרד התחבורה, כל שקל שנכנס הולך אליהם, אין שום תמריצים, יש סכום כמה מקבל נהג על נסיעה וכמה החברה על כל אוטובוס שמוציאה.
שווה לבדוק לעומק את העניין.

יודיתתתתתתת

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
שבוע נסעתי לב"ב 402 הנהג היה חרדי, המכשיר תיקוף לא עבד, ביקשו ממנו שינסה לתקן, הוא לא התייחס, נכנסו איתו לשיחה על עניין המשכורות, הוא טען בתוקף שגם הנהג וגם המבקרים וגם החברה עובדים אצל משרד התחבורה, כל שקל שנכנס הולך אליהם, אין שום תמריצים, יש סכום כמה מקבל נהג על נסיעה וכמה החברה על כל אוטובוס שמוציאה.
שווה לבדוק לעומק את העניין.
בדיוק,
החברה מקבלת לפי פר נסיעה ולא לפי מספר נוסעים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  56  פעמים

לוח מודעות

למעלה