פסח אשכול פסח תשפ"ג --אשכול שאלות---

קומבינה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
אפשר גם שאלה על מתכון שבטח לא עלה?
אם רוצים לעשות מנגל, ולהרטיב את המצות כדי שיהיו כמו לאפות,
איך הכי טוב לעשות את זה שהמצות לא יתפרקו ויהפכו לדייסה?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
@ה. בקר
בחוברת מתכונים שלך יש מתכון לעוגת שוקולד מעולה ע"ב קמח שקדים.
יש במתכון א. אפיה, היא חיונית או שאפשר בלי?
אפשר בלי ויצא דומה יותר לבראוניס טובים
אפשר גם שאלה על מתכון שבטח לא עלה?
אם רוצים לעשות מנגל, ולהרטיב את המצות כדי שיהיו כמו לאפות,
איך הכי טוב לעשות את זה שהמצות לא יתפרקו ויהפכו לדייסה?
באמת אי אפשר להרטיב הרבה. מקסימום להשרות במים לכמה שניות ולהניח את המצות בשכבה כשבין מצה רטובה אחת לשניה מפרידים במגבות ניר
לא חושבת שיהיה כמו לאפה.....
בחוברת הישנה יותר שלי יש מכון לטורטיה מקמח מצה
 

רבקי86

משתמש פעיל
בשנה שעברה ראיתי מתכון לעוגה או פשטידה שמורכבת מבלילה ששופכים על פרוסות תפוחי עץ ונדמה לי שלמעלה מפזרים קינמון, הכנתי ויצא מושלם, השנה משום מה אני לא מוצאת את זה, מישהי יודעת במה מדובר? תודה רבה מראש
 

שולי איטח

משתמש מקצוען
מחפשת מתכון לעוגת טורט פשוטה עם קוקוס וקמח מצה
כל שנה אני עשוה ונאבד לי המרשם אני לא זוכרת את היחס של רטוב /יבש
הרעיון הוא של טורט אורירי שמפרידים ביצים עם קצת שמן וסוכר והיבש מורכב מקמח מצה + קוקוס
אשמח למתכון
 

אני 2023

משתמש מקצוען
עוגיות רעידת אדמה (להכפיל)
180 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן
2 ביצים
1/4 כוס סוכר
2 כפות גדושות קמח תפו"א
1/2 כפית א. אפיה
1 כוס שקדים טחונים
לציפוי:
כוס סוכר
2 כוסות א. סוכר
הכנה:
ממיסים שוקולד ושמן
מקציפים ביצים (שלמות) עם סוכר
מאחדים
מוסיפים קמח א. אפיה ושקדים
שמים במקפיא
עושים עיגולים וטובלים בסוכר עם א. סוכר, עוד פעם באבקת סוכר

10 דק 180 עם רווחים.

עשינו שנה שעברה יצא ממש טעים!
@sara.k אני בדיוק באמצע להכין את המתכון הזה, אשמח לקבל תשובות במהירות ממך או מכל מי שיודע.
כשמאחדים את כל החומרים - מקציפים אותם או מערבבים עם כף?
כמה זמן העוגיות צריכות להיות במקפיא?
א. סוכר - לפני האפיה או אחרי?
אשמח לתשובה מהירה, אני פשוט באמצע ההכנה...
תודה רבה!!
נ.ב. לחצו כדי להרחיב את המתכון, כי למטה הדגשתי מה לא מובן לי.
 

nar

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
@ה. בקר ,
אני מאמינה שאת לא פה עכשיו
אבל אני מנסה את מזלי:
ברוטב של סלט חסה כתוב לי חרדל (בכל המתכונים)
כמה זה קריטי לטעם? או במה אפשר להמיר?
 

אני 2023

משתמש מקצוען
@sara.k אני בדיוק באמצע להכין את המתכון הזה, אשמח לקבל תשובות במהירות ממך או מכל מי שיודע.
כשמאחדים את כל החומרים - מקציפים אותם או מערבבים עם כף?
כמה זמן העוגיות צריכות להיות במקפיא?
א. סוכר - לפני האפיה או אחרי?
אשמח לתשובה מהירה, אני פשוט באמצע ההכנה...
תודה רבה!!
נ.ב. לחצו כדי להרחיב את המתכון, כי למטה הדגשתי מה לא מובן לי.
טוב, הכנתי את המתכון ויש לי כמה הערות:
דבר ראשון שכוייח על המתכון!!
לדעתי יש יותר מידי שוקולד מריר.
ראיתי אחרי שהכנתי כבר - מתכונים ששמים קקאו.
קצת קשה להכין אותן בגלל שהמרקם קרמי ולא בצקי, אבל אחרי הקפאה של חצי שעה בערך היה יותר קל לעבוד עם העיסה בעזרת 2 כפות וכפפות.
אפיה - חצי שעה לפחות! !
יש הרבה נוזלים וצריך הרבה יותר זמן מ 10 דק' עד שהמרקם של העוגיות נהיה "עוגייתי"...
תודה רבה!!
 

elishir

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אפשר בלי ויצא דומה יותר לבראוניס טובים

באמת אי אפשר להרטיב הרבה. מקסימום להשרות במים לכמה שניות ולהניח את המצות בשכבה כשבין מצה רטובה אחת לשניה מפרידים במגבות ניר
לא חושבת שיהיה כמו לאפה.....
בחוברת הישנה יותר שלי יש מכון לטורטיה מקמח מצה
למה העוגות יוצאות לי כמו ספוג?
ניסיתי מתכון שלך ועוד אחד מוצלח של אמא שלי
זה בגלל הקמח תפו’א בטח , אך מה עלי לעשות?
 

דבורי-ריקי

משתמש פעיל
שאלה להני בקר
בחוברת מתכונים של השנה יש מתכון לחזה עוף באננס. אפשרי לעשות את זה בסיר/ מחבת? אין לי תנור בשרי
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
למה העוגות יוצאות לי כמו ספוג?
ניסיתי מתכון שלך ועוד אחד מוצלח של אמא שלי
זה בגלל הקמח תפו’א בטח , אך מה עלי לעשות?
אני מכינה הרבה עוגות עם קמח תפו"א ולא יוצא כמו ספוג אז אני מנסה להבין מה הבעיה אצלך
אולי זה התנור?
 
ש

שפרה ל.

אורח
לפני 4 שנים פרסמת 2 מתכונים מדהימים שאלתי שאלות
העני כמה שאלו:בעוגה הזו בצק ושוקולד חשוב קמח שקדיןם דדוקא ושוקולד ציפס?ואין א.אפיה?כי הכנתי ויצא נמוך ורטוב הכנתי עם שוקולד מגורד ושקדים טחונים בגלל זה? והמילוי שוקלד ללא א.אפיה?
בעוגה למעלה של 10 ביצים ערבבתי בטעות את התערובת השלמה ם קקאו וקפה זה בסדר? ויצא לי קצת גושים כשערבבתי חלמונים עם קקאו וכו מה הסיבה?וגם כאן חשוב דווקא קמח שקדים??
תודה!!!!!
המתכונים שפרסמת
 
ש

שפרה ל.

אורח
לפני 4 שנים פרסמת 2 מתכונים מדהימים שאלתי שאלות

המתכונים שפרסמת
2 עוגות מעולות ממש

1. עוגה ממחלקת הרושם. כמה ניסיונות שהביאו למתכון מנצח
צפה בקובץ המצורף 634186

מתכון:
תבנית חד פעמית ענקית

לעוגה
10 ביצים מופרדות
1.1/4 כוסות סוכר
1 א. אפיה
3/4 כוס שמן
1.1/4 כוסות קמח שקדים או שקדים טחונים דק [עדיף מולבנים]
1 כוס מיץ תפוזים או מים
1.1/4 כוס קמח תפו"א
1 כף קפה נמס
6 כפות קקאו

לקרם:
200 גרם שוקולד מריר
1/3 כוס שמן
1/3 כוס יין מתוק
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס קקאו
2 ביצים
3/4 כוס קמח שקדים או שקדים טחונים דק [עדיף מולבנים]


הכנה:
מקציפים חלבונים עם 1 כוס סוכר בהדרגה לקצף יציב. מהירות גבוהה
מורידים מהירות למינימום ומוסיפים את יתר הרכיבים למעט הקפה והקקאו לפי הסדר.
מחלקים ל-2
חצי יוצקים לתבנית חד פעמית מרופדת בניר אפיה. לחצי השני מוסיפים קפה וקקאו ואת רבע כוס הסוכר שנשאר. יוצקים לתבנית חד פעמית מרודפת בניר אפיהץ
אופים את העוגות כ -20 דקות עד שקיסם יוצא יבש ממרכזן

מקררים את העוגות

מכינים קרם:
ממיסים שוקולד, שמן, יין, סוכר וקקאו לקרם אחיד. מסירים מאש ומוסיפים ביצה אחת ואז את השניה. מוסיפים את קמח השקדים.
מחכים שהקרם יתקרר מעט ומורחים 2/3 על העוגה הכהה. מניחים את העוגה הבהירה בזהירות על הכהה ומצפים ביתרת הקרם. אפשר לקשט בשקד מולבן פרוס.
פורסים רק לאחר הקפאה חלקית. בסכין חדה ולא משוננת לחה.

2. עוגת שכבות ללא מיקסר. הכל בקערה אח בלי שטיפה
צפה בקובץ המצורף 634193

מתכון, תבנית חד פעמית ענקית

לבסיס:
3.5 כוסות קמח תפו"א
1.5 כוסות שמן
1.1/4 כוסות סוכר
2 כוסות קמח שקדים או שקדים טחונים עדיף מולבנים.
1 כוס שוקולד צ'יפס
מערבבים את כל הרכיבים בקערה ומשטחים בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה

באותה קערה מערבבים:
1 כוס סוכר
3/4 כוס קקאו
1 כוס שמן
6 ביצים
3 כפות יין או מיץ תפוזים [אני מעדיפה יין]
4 כפות קמח תפו"א

יוצקים על השכבה הראשונה באופן שיכסה הכל
אופים ב 180 מעלות כ 45 דקות.

פורסים לאחר שהעוגה מתקררת.




בתיאבון
צפה בקובץ המצורף 634199

צפה בקובץ המצורף 634200
 
ש

שפרה ל.

אורח
אני מכינה הרבה עוגות עם קמח תפו"א ולא יוצא כמו ספוג אז אני מנסה להבין מה הבעיה אצלך
אולי זה התנור?
אני מכינה הרבה עוגות עם קמח תפו"א ולא יוצא כמו ספוג אז אני מנסה להבין מה הבעיה אצלך
אולי זה התנור?
השאלות הנ"ל ע"י "ננה" מכוונת לה.בקר אשמח לתגובה תודה !!!!!
 

elishir

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני מכינה הרבה עוגות עם קמח תפו"א ולא יוצא כמו ספוג אז אני מנסה להבין מה הבעיה אצלך
אולי זה התנור?
מקודם עשיתי עוגה שצריך להקציף את החלבונים ויצא מעולה
3 עוגות בלי הקצפה הלכו לפח
אולי זה קשור לזה...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה