שנה שעברה היה בשבת וגם השנה
אין מצב 3 פעמים רצוף אותו יום!
המתכון והתמונה מכאן:
עוגיות געפילטע פיש
3 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1 כפית סוכר וניל
2 ביצים
200 גר מרגרינה
)או 3/4 כוס שמן - אני לא ניסיתי(
במתכון המקורי כתוב שניתן להשאיר מעט בצק בצד בשביל הגזר - אני ממליצה לשים גזר "אמיתי"
להכין את הבצק
לגלגל ל"רולדה" (בדיוק כמו געפילטע)
להקפיא למשך 45 דקות
לפרוס לפרוסות (בגודל שבו תרצי את פרוסות העוגיה - העוגיה לא מאד 'מתרחבת')
לאפות במשך 10-15 דקות בחום של 150 מעלות
יש להקפיד להוציא את העוגיות כשהן עדיין "לבנות" - הן משחימות מהר מאד ואז זה כבר לא כ"כ נראה כמו געפילטע....
אם השארת בצד מעט בצק לגזר - להוסיף מעט צבע מאכל אדום/כתום, לפרוס לפרוסות דקות מאד, להוסיף לעוגיות בתנור מעט לפני תום זמן האפיה.
שוב - אני שמתי גזר אמיתי וזה נראה אמיתי הרבה יותר.
צפה בקובץ המצורף 452335