*****אשכול מסודר - עדכונים צוק איתן *****

• פותח הנושא kinly
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

kinly

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
ישראל ביקשה מארה"ב סיוע באספקת נשק

ישראל ביקשה מארצות הברית סיוע באספקת פגזי מרגמה 120 מ”מ, ומשגרי רימונים 40 מ”מ, רשת CNN מדווחת כי וושינגטון נענתה לבקשה.

חזון

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
מה קרה לאתר "קול הלשון"?
בצהריים הוא לא נטען ועכשיו הכול נפתח אבל לא שומעים שיעורים, השיעורים לא נטענים.

ks

משתמש מקצוען
לכל מי שמתלונן על המנהיגים שלנו, תסתכלו על ארצות הברית: 319 מיליון אזרחים, וזה הכי טוב שהם מצאו.:D:p:D

kinly

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
נענע10: טיל נפל ממסוק של צה"ל והתפוצץ בקיבוץ
תקלה של חיל האוויר יכולה הייתה להסתיים באסון כבד, אחרי שטיל "הלפאייר" נפל ממסוק והתפוצץ בתוך קיבוץ עלומים. צה"ל: "הנושא יתוחקר"

סטודיו נועה

משתמש רשום
המשתמש נחסם
נכתב ע"י kinly;1331901:
נענע10: טיל נפל ממסוק של צה"ל והתפוצץ בקיבוץ
תקלה של חיל האוויר יכולה הייתה להסתיים באסון כבד, אחרי שטיל "הלפאייר" נפל ממסוק והתפוצץ בתוך קיבוץ עלומים. צה"ל: "הנושא יתוחקר"

הטיל נפל ממסוק, נכון.
הטיל לא התפוצץ!!!
יחי ההבדל הקטן.

ks

משתמש מקצוען
מח“ט גבעתי: ”ענני כבוד הגנו על הלוחמים שלי בעזה“

מח“ט גבעתי: ”ענני כבוד הגנו על הלוחמים שלי בעזה“
בראיון למגזין החרדי ”במשפחה“, דחה אל“מ עופר וינטר את הביקורת כלפיו (”מי שתקף אותי אף פעם לא היה בקרב“), מספר על ניסי המלחמה וחושף את הקשר שלו אל ראשי ישיבות ומקובלים.

”דווקא בעת של מלחמה, שבה הרצון להצטרף לכוחות הלוחמים הוא עז, צריכים לחזור ולהדגיש שמה שהכי נדרש לעם ישראל זה שבני התורה ישבו וילמדו תורה ביתר עוצמה ועוז. לימוד התורה מגן על עם ישראל יותר מכל דבר אחר. מי שיכול לשבת וללמוד - זאת חובתו“ - כך אומר אל“מ עופר וינטר, מפקד חטיבת גבעתי, שחולל סערה בעקבות האגרת שהפיץ ללוחמיו בתחילת מבצע ”צוק איתן“, בראיון שיתפרסם איתו בסוף השבוע הקרוב במגזין החרדי ”במשפחה“.

כתבי המגזין משפחה הצליחו להגיע לוינטר במהלך ימי הלחימה ולראיין אותו על הפעילות בשטח, מתחת לאפו של דובר צה“ל. בפגישה איתם, סיפק המח“ט שורה של התבטאויות יוצאות דופן.

כך למשל סיפר וינטר על כך שבראשית המבצע הוא פנה לראשי ישיבות ולמקובלים וביקש מהם להתפלל להצלחת המבצע. ”הם הבטיחו לעשות זאת וביקשו ממני לקבל על עצמי משהו - עוד מצווה, עוד הידור. החלטתי לקבל עלי להתפלל שחרית בכוונה יתרה“, סיפר וינטר, ”אנחנו במצב לחימה, של לילות ללא שינה, ולעתים תפילת שחרית היא אחרי לילה בלי שינה. זה קשה מאוד, אבל אני יודע שזה בשביל החיילים, ואני משתדל לשמור את זה, להאריך בתפילה ולהתכוון יותר".

כשנשאל על ימי הלחימה, אמר מח“ט גבעתי כי ”נס כפי שהתרחש בעת הלחימה בחירבת חיזעה לא ראיתיבכל ימי הקריירה הצבאית שלי“. הוא סיפר: "החלטנו לתקוף את המקום עוד לפני עלות השחר, כדי שאיש לא יבחין בנו. כוח החלוץ הגיע למקום בזמן, אבל הלוחמים משום מה איחרו. לא ידענו מה לעשות כי בינתיים החל להאיר השחר, ונצנוצי אור החלו להראות את הלוחמים. מנגד היינו חייבים לתקוף, ואז פתאום הגנו עלינו עננים. ענני כבוד. לפתע כיסה אותנו, את כל הלוחמים, ערפל כבד, שהלך אתנו בכל ההתקפה. איש לא ראה אותנו. רק כאשר פוצצו הבתים שהיו צריכים להתפוצץ וכבר לא נשקפה כל סכנה לחיינו, התפזר לפתע הערפל. ממש 'כי ה' אלוקיכם ההולך עמכם להושיע אתכם'".
צילום: דובר צה''ל
אל''מ עופר וינטר עם חייליו ברצועת עזה, במבצע ''צוק איתן'' צילום: דובר צה''ל
”ברוך השם הרגנו את המחבלים“
וינטר סיפר לכתבים על כך שחייליו ”הרגו חמישה מחבלים שיצאו מפיר של מנהרה". הם מתארים בראיון כיצד לאחר מכן הוא ”נשא כפיים לשמים ואמר ’ברוך השם, תודה לך השם‘“. וינטר אמר כי "מה שמנחה אותי, בפיקוד בכלל ובמבצע הזה בפרט, הם שני עקרונות: לא חוזרים בלי לבצע, ועושים הכל כדי לחזור לשלום“.

"אני רוצה להגיע למצב שבו כבר לא תהיה לאויב שלנו מוטיבציה להילחם בנו. אפשר להגיע לזה, יש לנו את היכולת בעזרת השם", סיפר המח“ט בביקורת
מרומזת על הדרג המדיני, "אני מוכן, הלוחמים מוכנים, יש להם מוטיבציה אדירה - אבל זה לא תלוי בנו, זה תלוי בהחלטות של המפקדים שמעלי, ובעיקר בדרג המדיני, שצריך להסיר את המעצורים ולתת לנו לעבוד. בלי החלטות שלו לא נוכל לעבוד".

"יש רושם בציבור כאילו קשה לנו", הוסיף וינטר, "כאילו יש יותר הרוגים ופחות הישגים. זה לא נכון, ממש לא נכון. הלחימה אינה קשה, היא פחות קשה ממה שציפינו. נכון, החמאס הוא אויב מתוחכם ואכזר, אבל בחסדי שמים אנחנו מתוחכמים יותר".

בהתייחס להתקפות נגד האגרת ששלחת ללוחמיו, בטענה כי מדובר ב“מניפסט דתי“, אמר וינטר כי "מי שתקף אותי בגין המכתב ראה כנראה כלי נשק רק בתמונות, לא היה בחיים שלו בקרב ואינו יודע מהי רוח לחימה... לפני יציאה לקרב אני מקריא לפני חייליי את דברי כהן משוח המלחמה - 'שמע ישראל אתם יוצאים היום למלחמה' וכו'. אין אחד מהם, ואפילו החילונים ביותר, שאינם אומרים בכוונה עצומה את התפילה לפני יציאה לקרב. במלחמה, כשהחיילים יודעים שהם עשויים למסור את הדבר הכי יקר להם, את חייהם, הם מתחברים לאמת שלהם. כשאדם בסכנת חיים, הוא מתחבר לאמת הפנימית הכי עמוקה שלו, וכשזה קורה, גם הכופר הכי גדול פוגש את אלוקים. זאת הסיבה שבמלחמה כולם מאמינים, חוץ מזה שרואים כל כך הרבה נסים, שקשה מאוד לא להאמין“.

קבצים מצורפים

• unnamed.jpg
    KB 82.1 · צפיות: 20

mat

משתמש מקצוען
נכתב ע"י קקטוס;1331825:
תשמע, הקונספירציה של מוטי שפר מביאה כראיה את העובדה שאין סרטונים שמראים יירוט אמיתי...
זאת טענה מצחיקה לאור העובדה שלא ניתן (כמעט) לראות באוויר רקטה שהמנוע שלה כבוי, ולכן לא מסתבר שסרטון וידאו שמצולם בתנאי שדה יתעד את המפגש המרגש באוויר.

בגדול הוא רוצה להגיד שפיצוץ באויר לא מוכיח על יירוט.
אבל הראיות שלו מהסירטונים זה יותר מסלול התמרון שהטיל עושה. שהטיל יותר רוקד מאשר מתכוון לעבר המטרה ויש לו הסברים שאני לא מבין בהם למה אין סיכוי שבכזה תמרון יהיה ירוט.

וגם הוא טוען שמכל מה שסוקר בתקשורת עדין הוא לא ראה רסיסים של טיל אויב. אבל רסיסים של טיל טמיר כן היה. כמו מה שנפל בבני ברק או בראשון לציון ליד בלון גז. רואים ברור שזה טיל טמיר לפי המדבקות ואיכות הטיל. וגם בנפילה שבבני ברק צריך להבין איפה נפל טיל האויב הרי זה שטח מאוד צפוף והטיל הזה אמור ליפול איפה שהוא הוא לא מתאדה באויר.

יש לו גם טיעון מעמוד ענן שהוא הלך לבדוק בפועל (הוא הלך לישובים בדרום וספר את הרקטות בתחנת המשטרה ) כמה רקטות שוגרו והוא ראה שיש פער עצום בין הפירסום לבין מה שהיה בפועל.

אני מבין שהסיפור שלו הזוי. אבל אין לי דרך לבדוק שזה לא נכון. אני לא יכול לראות יירט בעניים.

אם אתה רוצה לקרוא על זה עוד יש על זה דיון ארוך בתגובות בכתבה הזאת בהם מוטי שפר מתערב בתגובות ועונה שם לכל מיני שאלות.

ck

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
פורום נתיב לא פועל. מישהו יודע למה? התחלפו עם פרוג?
כשפרוג לא עבד התעדכנו משם. עכשיו עושים "החלפות"?

hafakot

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י קקטוס;1331827:
כלומר:
הפרטים מיותרים, העיקר שיש סיפור.
בבריסק היו מורידים על זה ראשים.
כנ"ל.
גם אני פקפקתי בתחילה. עד שאדם קרוב ספר לנו שהחייל ספר זאת לאח שלו.

יתכן שיש מעט הגזמות בענין השניות וכו'
אבל הנס היה בחסדי שמים, וא"א להפסיק להודות.

ks

משתמש מקצוען
על פי ערוץ 2 בתוך משלוח לעזרה שהגיע טורקיה התגלו אלפי כדוריו ברזל למטעני חבלה.

- - -

באלג'זירה מתלוננים : הטלויזיה המצרית הרשמית קוראת להעמיד לדין את ראשי חמאס והצבא
המצרי הורס מנהרות לאורך כל הגבול עם עזה. גם אמירתו של סיסי לפיה השמדת המנהרות היא אינטרס בטחוני לאומי גורמת למרמור אל כתבלבי הרשת שנאסר עליה לשדר ממצרים.
- - -

סיכום עד כה: (רוטר)
2,670 טילים נורו על ישראל מרצועת עזה
1365~ הרוגים עזתים המספרים עולים כל הזמן
7780 פצועים עזתים
7500 בתים נהרסו עד היסוד בעזה-דיווחים פלסטינים.
18,500 בתים ניזוקו בעזה.
4200 יעדי טרור
56 חיילים צה״ל הרוגים ה׳ יקום דמם
כ 134 חילים פצועים בכל מיני רמות
2 אזרחים ישראלים הרוגים ה׳ יקום דמם
עובד זר אחד הרוג
32 מנהרות שהתגלו 66 כניסות
220 עצורים עזתים

ks

משתמש מקצוען
בדיחות שרצות במייל:

התגלו 2 מנהרות מאזור בית ג'אלה עד שכונת גילה בירושלים!
מקור בכיר במשרד התחבורה מוסר שהמנהרות האלו קיימות ופעילות כבר יותר מעשר שנים! תושבי שכונת הר גילה: שמענו חפירות מתחת לבתינו! מסתבר שצה"ל ידע מהמנהרות ואף השתמש בהן לצרכיו!במשרד הביטחון מוסרים בתגובה: הקמנו מחסום בכניסה למנהרות...(כביש המנהרות).

- - -

לבקשת דובר צה"ל!!
לא להביא יותר מצרכי מזון לשטחי כינוס !
החיילים כבר לא יכולים לעבור במנהרות...

- - -

בבני ברק במושב זקנים ויזניץ לא ידעו מה לעשות עם הזקנים בשעת האזעקה. ישבו והגו רעיון וההחלטה הייתה להוציא לכולם את הבטריות ממכשירי השמיעה...

- - -

מה שהכי מפחיד בתוכנית של החמאס להשמיד את היהודים בראש השנה זה שמי שהיה נשאר זה החברה שטסו לאומן…

- - -

בYnet פורסם שצה"ל הפציץ את ערוצי התקשורת של חמאס...
הדלקתי חדשות ערוץ 2 וערוץ 10, דווקא משדרים כרגיל! מוזר...

- - -

לכל המאמינים שהעולם נוצר ע"י פיצוץ
בואו בהמוניכם לראות איך חיל האוויר בונה את עזה

- - -

פוסט משעשע שקראתי היום:
אתמול, כמו בכול ימי שני, שיחקנו בערב כדורגל בפארק.
במהלך המשחק "עפתי", ונחתתי בצורה לא טובה על הרגל. קרעתי את הרצועה.
החבר'ה מיהרו להביא אותי ל"מאיר". בחדר המיון שאל אותי הרופא: "איפה נפצעת?"
עניתי לו: "ברצועה". מיד נשמעה קריאה בכריזה: "יש לנו פצוע מהרצועה".
תוך כמה דקות הייתה אצלי אושרת קוטלר (טוב, היא מהוד השרון). מסך הטלוויזיה היה מפוצל ל-3: סורוקה, ברזילי ומאיר. ניסתי להסביר לרופא שלי, שמדובר בטעות. "סתום ת'פה" – הוא ענה לי – "בחמש אני אצל רפי רשף, אחר כך תעשה מה שאתה רוצה".
אחר-כך הגיע אליי שר בכיר. "סוף-סוף עזה על-יד הבית. נשבר ה... לנסוע כול יום לדרום". הסברתי לו שמדובר בטעות ואני בכלל לא חייל. זה הרגיז אותו ותוך שעה כבר היה לי צו 8 ביד.
עכשיו אני מגויס. אני החייל הפצוע של כול מי שאין באפשרותו לרדת לדרום. יש עליי לחץ מאוד גדול.
אז רציתי לבקש 2 דברים: אם כבר ממתקים אז רק ארטיקים ואל תביאו שוקו שוקו ובטח שלא קרח, פחות ממגנום זה לא בסטנדרט.

- - -

יש הסכמה בין ישראל לחמאס על השמדת הרקטות, רק יש עדיין משא ומתן בין ישראל לחמאס היכן להשמיד את הרקטות. ישראל רוצה להשמיד אותם בעזה והחמאס רוצה להשמיד אותם בישראל .

דודיק

משתמש רשום
נכתב ע"י ks;1332038:
בדיחות שרצות במייל:

התגלו 2 מנהרות מאזור בית ג'אלה עד שכונת גילה בירושלים!
מקור בכיר במשרד התחבורה מוסר שהמנהרות האלו קיימות ופעילות כבר יותר מעשר שנים! תושבי שכונת הר גילה: שמענו חפירות מתחת לבתינו! מסתבר שצה"ל ידע מהמנהרות ואף השתמש בהן לצרכיו!במשרד הביטחון מוסרים בתגובה: הקמנו מחסום בכניסה למנהרות...(כביש המנהרות).

- - -

לבקשת דובר צה"ל!!
לא להביא יותר מצרכי מזון לשטחי כינוס !
החיילים כבר לא יכולים לעבור במנהרות...

- - -

בבני ברק במושב זקנים ויזניץ לא ידעו מה לעשות עם הזקנים בשעת האזעקה. ישבו והגו רעיון וההחלטה הייתה להוציא לכולם את הבטריות ממכשירי השמיעה...

- - -

מה שהכי מפחיד בתוכנית של החמאס להשמיד את היהודים בראש השנה זה שמי שהיה נשאר זה החברה שטסו לאומן…

- - -

בYnet פורסם שצה"ל הפציץ את ערוצי התקשורת של חמאס...
הדלקתי חדשות ערוץ 2 וערוץ 10, דווקא משדרים כרגיל! מוזר...

- - -

לכל המאמינים שהעולם נוצר ע"י פיצוץ
בואו בהמוניכם לראות איך חיל האוויר בונה את עזה

- - -

פוסט משעשע שקראתי היום:
אתמול, כמו בכול ימי שני, שיחקנו בערב כדורגל בפארק.
במהלך המשחק "עפתי", ונחתתי בצורה לא טובה על הרגל. קרעתי את הרצועה.
החבר'ה מיהרו להביא אותי ל"מאיר". בחדר המיון שאל אותי הרופא: "איפה נפצעת?"
עניתי לו: "ברצועה". מיד נשמעה קריאה בכריזה: "יש לנו פצוע מהרצועה".
תוך כמה דקות הייתה אצלי אושרת קוטלר (טוב, היא מהוד השרון). מסך הטלוויזיה היה מפוצל ל-3: סורוקה, ברזילי ומאיר. ניסתי להסביר לרופא שלי, שמדובר בטעות. "סתום ת'פה" – הוא ענה לי – "בחמש אני אצל רפי רשף, אחר כך תעשה מה שאתה רוצה".
אחר-כך הגיע אליי שר בכיר. "סוף-סוף עזה על-יד הבית. נשבר ה... לנסוע כול יום לדרום". הסברתי לו שמדובר בטעות ואני בכלל לא חייל. זה הרגיז אותו ותוך שעה כבר היה לי צו 8 ביד.
עכשיו אני מגויס. אני החייל הפצוע של כול מי שאין באפשרותו לרדת לדרום. יש עליי לחץ מאוד גדול.
אז רציתי לבקש 2 דברים: אם כבר ממתקים אז רק ארטיקים ואל תביאו שוקו שוקו ובטח שלא קרח, פחות ממגנום זה לא בסטנדרט.

- - -

יש הסכמה בין ישראל לחמאס על השמדת הרקטות, רק יש עדיין משא ומתן בין ישראל לחמאס היכן להשמיד את הרקטות. ישראל רוצה להשמיד אותם בעזה והחמאס רוצה להשמיד אותם בישראל .
תודה רבה
בזכותך צחקתי קצת בימים המתוחים האלה

דודיק

משתמש רשום
מה יהיה עם נשות השאלים
אתמול ירו באחת כזאת היום עצרו אחת נוספת
או שבזמנים מתוחים לא יצאו מהבית
או שלפחות יורידו את הכפפות:eek:

גיטי 123

משתמש סופר מקצוען
שאלה קטנה למי שמבין-
למה המספר שרשום ליד כמות המנהרות והפירים שנתגלו עד כה נשאר סטטי??

אין התקדמות מיום ליום?

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה