*****אשכול מסודר - עדכונים צוק איתן *****

• פותח הנושא kinly
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

מילה בסלע

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
נכתב ע"י מוזיקאית;1332448:
צה"ל יחל הבוקר (חמישי) לגייס 16 אלף חיילי מילואים נוספים. קצין בכיר אמר כי אמש התקבלה ההחלטה לגייסם "כדי לסייע לאורך הנשימה של צה"ל".
המגויסים שיוצבו ביהודה ושומרון ובפיקוד הצפון יחליפו את החטיבות הסדירות הלוחמות ברצועת עזה. בכך יגיע מספר חיילי המילואים שגויסו לצורך מבצע "צוק איתן" ל-86 אלף.

במקביל כוחות צה"ל ממשיכים במאמץ לאיתור והשמדת מנהרות התקיפה של החמאס. הבוקר (חמישי) נרשמו חילופי אש בין הכוחות לבין מחבלי הג'יהאד האסלאמי במחנות הפליטים אל-מראז'י ואל-בוריג' במרכז רצועת עזה. גורם צבאי בכיר מעריך כי הפגיעה באנשי ארגוני הטרור ברצועה משמעותית, וכי עד כה נפגעו כאלף מחבלים במהלך ימי המבצע. כאמור, מערכת הביטחון נערכת לאפשרות של הרחבת המבצע ומגייסת כוחות מילואים נוספים.

ובגיזרה אחרת ארצות הברית חימשה מחדש את צה"ל כמה ימים אחרי תחילת המערכה הקרקעית במבצע צוק איתן. לדברי גורם ביטחוני אמריקני, צה"ל קיבל גישה למחסן לשעת-חירום שמחזיקה ארה"ב בשטח ישראל, והצטייד מחדש ברימונים ובפצצות מרגמה בקוטר 120 מ"מ, המיועדות למטולים כבדים.

אמש (ד') אישר הפנטגון לצה"ל אספקת תחמושת נוספת, על פי הדיווח ברשת CNN, צבא ארצות הברית כיבד את בקשתה של ישראל להעברת התחמושת, הכוללת בין היתר פצצות מרגמה מסוגים שונים. בכיר אמריקני הדגיש כי הנשק שיועבר לידי צה"ל אינו ממאגרי החירום של הצבא האמריקני הנמצאים בארץ, אלא חלק מהסיוע הצבאי המוענק לישראל כמדי שנה – הנאמד בשווי של מיליארד דולר.

לנו נגמר הנשק (?) ולחמאס לא.

ה' ירחם.

מילה בסלע

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
נכתב ע"י מוזיקאית;1332451:
לא בשביל מה שהוא היה קודם.
הוא היה המפלגה השניה או השלישית בגודלה,ועכשו הוא מתרסק!

לפני שבר- גאון.

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קיבלתי במייל, אני מקווה שעוד לא כתוב את זה ואני סתם משעממת אתכם:
הייתה לי סתימה במקלחת, הכנסתי את היד פנימה ואני מרגיש לחיצת יד...
מיניה וביה אני שומע "אהלן וסהלן, אני אחמד...".

מוזיקאית

משתמש מקצוען
שר הבטחון, בוגי יעלון, נשא היום דברים בפתח ישיבת הממשלה, אחרי ראה"מ נתניהו.

את דבריו פתח יעלון, בתנחומים למשפחות, ואמר: בראשית דבריי אני מבקש להשתתף בצערן של משפחות החיילים שנפלו אתמול ברצועת עזה, ולאחל החלמה מהירה לפצועי צה"ל שמאושפזים בבתי החולים השונים ברחבי הארץ. ביקרתי אותם בימים האחרונים, והתרגשתי מהעוצמה האנושית של כל אחד מהם. אי אפשר גם שלא להתרגש ולהיות נפעמים מגילויי הערבות ההדדית שיש בישראל בשבועות האחרונים, בעיקר כלפי חיילי צה"ל שלוחמים ברצועה, וכלפיי תושבי הדרום.

בהמשך התייחס יעלון למצב הלחימה, באומרו, אנו נמצאים ביומו ה-24 של מבצע 'צוק איתן'. גם בשעות אלו, ממשיכים מפקדי ולוחמי צה"ל לפעול בתוך שטח רצועת עזה, כדי לטפל במנהרות הטרור שחפר חמאס. קצב ההתקדמות עד עתה משביע רצון, ואנו משלימים את הטיפול במנהרות הטרור. במהלך הלחימה, מגלים כוחות צה"ל פירי מנהרות חדשים ומנטרלים גם אותם. צה"ל ממשיך גם היום בתקיפות אוויריות בכל העוצמה, מבלי להרפות, נגד מטרות הטרור השונות ברצועת עזה.

הנזק לחמאס עצום וחסר תקדים בהיקפו: השמדנו עד עתה אמצעי לחימה, תשתיות טרור, מתקני יצור לנשק, בתי מחבלים, מוסדות שלטון, רקטות, טילים ועוד.
אנחנו לא מתכוונים להתפשר על ביטחונם של אזרחי ישראל, ולא נרפה עד שישובו השקט והביטחון.

במקביל הרגנו מאות מחבלי חמאס ברמות שונות. אנחנו יודעים שחמאס וארגוני הטרור האחרים מסתירים את המספר הרב של המחבלים ההרוגים שלהם.

אני מציע לא להתרשם מנאום כזה או אחר, שמוקלט בחסותם של מתקנים אזרחיים או ילדים ונשים כמגן אנושי. זה לא ישנה את המציאות ואת העובדות בשטח. והמציאות והעובדות בשטח הן שחמאס משלם מחיר כבד מאוד.

אני מבקש להזכיר שחמאס משתמש בבתי ספר, בתי חולים ואזרחים בלתי מעורבים כדי לירות לעבר ישראל.

המערכה הזו מנוהלת באחריות ובשיקול דעת, ומתוך ראייה נכונה של תמונת המציאות הכוללת. שילוב הפעילות בין הדרג המדיני לדרג הצבאי, בהובלת ראש הממשלה, הוא יוצא דופן. המהלך הצבאי, שמנוהל היטב בידי הרמטכ"ל, אלוף הפיקוד ומפקדי הכוחות בשטח, הוא זה שיעניק לנו את הכלים להתמודדות עם חמאס גם בזירות אחרות.

בסיום דבריו הודה שר הבטחון לחיילים, ואת הוריהם, "אני מבקש בשמי ובשם הרמטכ"ל, ובשם ראש הממשלה ובשם אזרחי ישראל, לחזק את מפקדי וחיילי צה"ל, לוחמים ותומכי לחימה, שפועלים בתוך רצועת עזה וסביבה. אתם נחושים, מחויבים ומקצועיים, ומבצעים מלאכה שתכליתה היא אחת: החזרת השקט והביטחון לתושבי הדרום ושאר האזורים בישראל.
"אני מבקש גם לחזק את ההורים ובני משפחות החיילים בסדיר ובמילואים, שנלחמים עתה בתוך עזה ושוהים סביב הרצועה. דאגתכם היא עצומה. אני מניח שאינכם עוצמים עין. כולנו כאן חושבים עליכם ועל בניכם יום יום, שעה שעה. החינוך שהענקתם להם הוא זה בעיקר שמאפשר להם לבצע את המשימה. דעו כי הבנים והבנות פועלים עתה למען משימה עליונה, ונמצאים שם כי אין לנו ברירה אחרת. בשמי, בשם הממשלה והציבור בישראל, אני מבקש לומר לכם תודה".

מוזיקאית

משתמש מקצוען
משהו אולי יכול להסביר לי איך חיים התושבים ב:זיקים,כרמיה,נתיב העשרה,יד מרדכי,אשקלון,באר שבע, ועוד..?
כל שניה קופצת לי התראה על אזעקה שם!!!
הם בעצם חיים בממ"ד כל היממה!(אבל מה עם קניות?-אוכל ומוצרים)
נראה לי גם להם צריך ללכת לחלק דברים,ברצינות!

מוזיקאית

משתמש מקצוען
אזעקות עכשו לקרית גת,אבן שמואל,נועם,עוזה,שדה משה,שלווה,איתן,גת,אשקלון,
נחל עוז,
זה נראה כמו מטח!
איך עדיין יש להם טילים??ואיך הם עדיין מצליחים לירות אותם??

אסתר10

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מטח כבד לאשדוד אשקלון ומה שבסביבה...!!!

קבצים מצורפים

• מטח כבד!!!.png
    KB 57.4 · צפיות: 16

אסתר10

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
ועכשיו גם לגוש דן!!!

קבצים מצורפים

• תל אביב!!!.png
    KB 15.9 · צפיות: 15

יוסניו

משתמש פעיל
נכתב ע"י מוזיקאית;1332577:
משהו אולי יכול להסביר לי איך חיים התושבים ב:זיקים,כרמיה,נתיב העשרה,יד מרדכי,אשקלון,באר שבע, ועוד..?
כל שניה קופצת לי התראה על אזעקה שם!!!
הם בעצם חיים בממ"ד כל היממה!(אבל מה עם קניות?-אוכל ומוצרים)
נראה לי גם להם צריך ללכת לחלק דברים,ברצינות!
אם הכאב לא היה גדול כל כך, הייתי עושה צלצול גדול

מוזיקאית

משתמש מקצוען
אזעקות בת"א בני ברק גבעת שמואל ועוד..
כפי שאני מבינה היו שלושה טילים,הראשון רק לת"א והשני והשלישי גם לבני ברק.
איך שזה היה נשמע היו ירוטים(שמענו את הבומים)
חשבתי שדיייי שקט אצלינו או יותר נכון שנרגע קצת,מסתבר שלא.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה