*****אשכול מסודר - עדכונים צוק איתן *****

• פותח הנושא kinly
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

ח. שושני

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י אחד פלוס;1331755:
טיל ירוט טמיר שהתפוצץ מיד אחרי השיגור

מה פירוש??? סליחה על הבורות, מה זה טיל ירוט טמיר. האם מדובר בסוג של כשלון...

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י pinati;1331726:
אם הרוח הזאת היתה בשבת בסביבות 12, הרגשנו אותה מידי טוב.
היתה אצלינו רוח סערה של ממש!!! לחצי דקה!!! אבנים עפו באויר!!
לא יודע על איזו שבת את מדברת, אבל בשבתות האחרונות לא היו שיגורים לעבר גוש דן בשבת ב12 בצהריים.
וגם לא נראה לי שהבחור הדתי שהיה איתו במשמרת היה נותן לו תפילין בשבת.

עוד אחד

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עימוד ספרים

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י חחח;1331764:
חיל האוויר: טיל מיירט של כיפת ברזל השמיד את עצמו לאחר שרקטה שהיתה אמורה לנחות בראשל"צ התפרקה לפני כן בעודה באוויר.

נוכחות לעסקים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עריכה תורנית
D I G I T A L
נכתב ע"י חחח;1331764:

זה טיל ממערכת כיפת ברזל הטיל התפוצץ אחרי שלא זוהה המטרה

mat

משתמש מקצוען
נכתב ע"י קקטוס;1331504:

נס זה דבר שהוא מעל לדרך הטבע
כאן הנס הוא כפול, כי גם הסיפור המקורי, בלי הנס שהתרחש בסופו, הוא למעלה מדרך הטבע, ואני אפרט:

בהתחשב בנתון שאמרתי לעיל, לגבי קצב ההתקדמות של הטיל לעבר תל אביב, נוכל לקבל נוסחה שבין השיגור הראשון והשני יש פרק זמן קצר מאוד, שבו המפעיל אמור גם להתעדכן כי היירוט נכשל, גם לשגר טיל שני, וגם לקבל את הנתונים שהיירוט השני לא הצליח.
פרק הזמן בין היירוט השני לשלישי הוא קצר לפחות בחצי מאשר בין שיגור 1 ל 2.
כלומר: עצם העובדה שהמפעיל בכלל מקבל את הנתונים על 2 ו 3 הן די מופרכים.
נוסיף את העובדה שב4 שניות לא ניתן להכריז אר"ן, כי זה עובר לפחות 3 מערכות קשר שונות (אין עדיין מוקד משותף) וגם לא שמענו על שום אר"ן שהוכרז בתל אביב.[/SIZE]

לדעתי אין הזדמנות שניה בכיפת הברזל. בגלל שמיירטים אותו בנפילה ואחרי שהתפספס ירוט אין זמן לכיפה שניה לעשות את תמרון הS שהיא עושה כדי ליירט טיל שרחוק ממקום יציאת טיל כיפת ברזל.

נכתב ע"י קקטוס;1331504:
קצת הבנה בבליסטיקה נדרשת לפחות ממפקד של כיפת ברזל..
2 גורמים שלא הובאו בחשבון של מי שחיבר את המעשייה.
הרקטה מצויידת בכנפונים, שגורמים לה להסתבסב סביב עצמה, זאת כדי למנוע סטייה כתוצאה מרוח צד, כך שרוח בעוצמה בינונית, ואפילו חזקה, לא אמורה להסיט אותה ממסלולה, אלא להפך.
בוא נאמר שיש רוח בעוצמה כזאת, שיכולה לגבור על הסבסוב העצמי של הכנפונים, ובעצם להסיט את הטיל ממסלולו, היגיון פשוט אומר שהיא חזקה פי 2 לפחות ממהירות הטיל.
tם הטיל הינו במהירות של 360 קמ"ש, רוח שיכולה להסיט אותו אמורה להיות רוח במהירות של 720 קמ"ש. למשך 2 ק"מ שמפרידים בין עזריאלי לים, בהתחשב בכוח הכבידה שגדל בהתמדה ככל שהרקטה נופלת.
לשם השוואה המהירות של הוריקן היא בין 120 ל 250 קמ"ש.
בחור שיושב בתוך קרון בקרה, לא אמור לדעת את מהירות הרוח שבחוץ, הוא גם לא רואה את התנועה של הטיל Step by step, במקרה הטוב הוא יכול לראות מד מהירות רוח שמשדר לו מאחת התחנות המטאורולוגיות.

שחכת לכתוב שאפילו אם זה מצליח להזיז את הטיל במהירות 250 לכיוון הים יקח לזה 30 שניות לגמוע את 2 הקילומטר.
והרי בסיפור מדובר על זמן של 4 שניות לנפילה.

אולי האפשרות היחידה שזה סיפור קרוב לאמיתי שהקוספירציה של מוטי שפר נכונה. ואכן הטיל במסך של כיפת הברזל הוא ורטואלי. והיה שם איזה באג בתוכנה הנסתרת שהטיס את הטיל הוירטואלי לים.​

ck

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י הגפן;1331568:
גם לי היו הרבה ספיקות על זה, וגם לי זה לא הריח כ"כ.
אבל החלטתי לפרסם את זה לאחר שראיתי שזה פורסם כבר בכמה מקומות (חלקם רציניים).

קיבלתי את המייל הזה, עם שמות מפורשים של מי שסיפר, ומי שברר ומי ששמע והעביר זאת לכולם. הדבר התברר מעל לכל ספק, אך כמו בכל סיפור שעובר מפה לאוזן, ייתכן שישנם שינויים בפרטים חשובים.
מה שברור מעל לכל ספק: הסיפור היה ולא הומצא. גם אם תעלו את כל ההוכחות לכך, יש לי את השמות של אנשים מוכרים מאנ"ש שביררו זאת אצל המקור וקיבלו אישור מפורש שכך היה.

קראנצול

משתמש פעיל
אני רוצה לדעת את המקור!!!

רב אחד שקיבל את זה במייל שהועבר דרכי רוצה לספר את זה בדרשות שלו והוא חיייב מקור.
אז אולי תוכל לעזור לי בזה?

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י mat;1331795:
לדעתי אין הזדמנות שניה בכיפת הברזל.....

אולי האפשרות היחידה שזה סיפור קרוב לאמיתי שהקוספירציה של מוטי שפר נכונה. ואכן הטיל במסך של כיפת הברזל הוא ורטואלי. והיה שם איזה באג בתוכנה הנסתרת שהטיס את הטיל הוירטואלי לים.
תשמע, הקונספירציה של מוטי שפר מביאה כראיה את העובדה שאין סרטונים שמראים יירוט אמיתי...
זאת טענה מצחיקה לאור העובדה שלא ניתן (כמעט) לראות באוויר רקטה שהמנוע שלה כבוי, ולכן לא מסתבר שסרטון וידאו שמצולם בתנאי שדה יתעד את המפגש המרגש באוויר.

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י ck;1331816:
קיבלתי את המייל הזה, עם שמות מפורשים של מי שסיפר, ומי שברר ומי ששמע והעביר זאת לכולם. הדבר התברר מעל לכל ספק, אך כמו בכל סיפור שעובר מפה לאוזן, ייתכן שישנם שינויים בפרטים חשובים.
מה שברור מעל לכל ספק: הסיפור היה ולא הומצא. גם אם תעלו את כל ההוכחות לכך, יש לי את השמות של אנשים מוכרים מאנ"ש שביררו זאת אצל המקור וקיבלו אישור מפורש שכך היה.
כלומר:
הפרטים מיותרים, העיקר שיש סיפור.
בבריסק היו מורידים על זה ראשים.

kinly

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
החיילים נהרגו במרפאה של האו"ם שמולכדה ע"י חמאס

פורסמו מועדי הלוויותיהם של שלושת החיילים מיחידת מגלן שנהרגו היום בעזה סמל-ראשון גיא אלגרנטי, לוחם ביחידת מגלן, בן 20 מתל אביב יטמן מחר בשעה 13:30 בבית העלמין הצבאי בקריית שאול. סמל-ראשון מתן גוטליב, בן 21 מראשון לציון יובא למנוחות בשעה …

חדשות קול חי | 0:00 | ד׳ באב תשע״ד

פורסמו מועדי הלוויותיהם של שלושת החיילים מיחידת מגלן שנהרגו היום בעזה
סמל-ראשון גיא אלגרנטי, לוחם ביחידת מגלן, בן 20 מתל אביב יטמן מחר בשעה 13:30 בבית העלמין הצבאי בקריית שאול.
סמל-ראשון מתן גוטליב, בן 21 מראשון לציון יובא למנוחות בשעה 18:00 בבית העלמין הצבאי בראשון לציון.
הלווייתו של סמל-ראשון עומר חי, בן 21 מסביון, תתקיים מחר בשעה 17:00 בבית העלמין ביישובו
החיילים נהרגו במרפאה של האו”ם שמולכדה על ידי חמאס ושימש למטרות טרור
במהלך היממה האחרונה נפצעו 27 חיילים.
כתבינו לענייני צבא וביטחון קובי פינקלר מוסר מתחילת המבצע נהרגו 56 קצינים, נגדים וחיילים.
(jdn)

ck

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י קקטוס;1331827:
כלומר:
הפרטים מיותרים, העיקר שיש סיפור.
בבריסק היו מורידים על זה ראשים.

לא אמרתי שהפרטים לא מדוייקים. כן אמרתי שייתכן ששינוי כלשהו "בגלגול" מפה לאוזן בין אנשים שלא מבינים בפרטים חשובים-ייתכן. ולכן יש כל מיני קונספירציות אם זה יכול להיות או לא. לפעמים פרט קטן אחד יכול לשנות את כל התמונה.

יערי

משתמש מקצוען
באחד מאלפי המיילים ששלחו לי עם הסיפור, היו גם שמות וכלהלן:
מכתב שקבלתי כעת מידידי הר"ר שמואל רפפורט מתפרח שהוא מכיר את מוסר הסיפור ווידא אצלו שזה אמת לאמיתה. א.מ.י. מרקסון
וז"ל: יישר כוח גדול.
ביררתי עם הרב אוהד שקד, מלמד בתיכון דתי ברחובות, ואכן הוא בעל המעשה, ואישר שהסיפור אכן כך היה. (לי זה חשוב כי השרישו לנו רבותינו מגור זצ"ל בחשיבות האמת, ובחסרון פעולת דבר שקרי הגם שמתחזה כחיזוק, ולכן חשוב לי לסיפור כ"כ מחזק ומופלא לברר את מקורו ודיוקו. יישר כוחכם!
בשורות טובות וישועות
שמואל

בדקתי במשרד הפנים וראיתי שיש אחד בשם הרב אוהד שקד מרחובות, כך שכנראה הוא אכן פרסם את זה, השאלה היא עד כמה הוא ירד לעומקם של דברים, כי בצורה שהוא מספר את זה זה נשמע קצת יותר מהזוי.

ואגב, לההוא שרצה לספר את זה בבית הכנסת בשבת, שיוודא קודם לכן אם יש מיילים למתפללי בית הכנסת, כי א"כ הם יזכו לשמוע את הסיפור הזה בפעם המאה לערך.

ck

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
לכל המתקשים לאחוז ראש באיזה עמוד הם אוחזים באשכול, יש דרך קיצור:
בכל פעם שגמרתם לקרוא - לחצו על "הוסף למועדפים" ומקמו בסרגל הכלים. בפעם הבאה תלחצו על הקישור ותגיעו מיידית לעמוד האחרון שקראתם.
כשתסיימו שוב לקרוא, מחקו את המועדף הישן ושימרו חדש, לפעם הבאה.
כך תחסכו שעות של שיטוטים וחיפושים איפה הייתם לאחרונה, ואת הגילגול הנואש לאורך הפורום.

קראנצול

משתמש פעיל
אפשר גם ללחוץ על "מעבר להודעה הראשונה שלא נקראה"
או ללחוץ על המשולש הכחול בתפריט שמופיעות בו כל ההודעות ביחד.

קייקס

עוגות ויטרינה לכל אירוע
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
הפקות ואירועים
נכתב ע"י יערי;1331839:
ואגב, לההוא שרצה לספר את זה בבית הכנסת בשבת, שיוודא קודם לכן אם יש מיילים למתפללי בית הכנסת, כי א"כ הם יזכו לשמוע את הסיפור הזה בפעם המאה לערך.[/SIZE][/FONT]
חזק!!

פה לבד באשכול הזה
זה כבר הובא 8 פעמים לפחות! (ואולי יש עוד) כל אחד מספר בהתלהבות כמו גילה את אמריקה
:)

park

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני גם הגדתי מראש שאני רואה 40 הודעות בעמוד, ככה יש לי רק 85 עמודים ולא 337.
זה הרבה יותר נוח ככה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה