במדד MSCI WORLD הכי זול הראל 0.55ג. מה דמי הניהול של הניירות?
במדד MSCI WORLD הכי זול הראל 0.55ג. מה דמי הניהול של הניירות?
שופן 0722333515שאלה:
יש בית השקעות שאפשר להשקיע בו לפי גלאט הון?
עשיתי זאת ממש בקלות.דיברתי אתמול עם הרב פל (גלאט הון)
והוא אמר לי שאם אני אבקש מהנציג לשלוח לי באופן אישי במייל את ההתר עסקה זה יהיה טוב יותר.
כמובן אין לסמוך על דברי הלכה למעשה.
לכאו' הכי טוב לבקש לא לקבל ריבית עו"ששאלתי את הרב לנדו מגלאט הון על הריבית של היתרת עו"ש בחשבון מסחר (ע"ז שאלתי, לא יודע מה לגבי ריביות אחרות אם ישנם כאלו), ותשובתו הייתה שלא עוזר היתר עיסקא מול בית ההשקעות כלל אלא מול הבנקים ששם הכסף ששוכב בעו"ש מושקע מכיון שהם משלמים את הריבית ללקוח.
וא"כ לכאו' לא יעזור היתר עיסקא מול בית ההשקעות.
אפשר לברר בשירות לקוחות באלו בנקים הכסף מושקע ולחתום מולם על היתר עיסקא (או להסתמך על הכללי שלהם).
כך אני הבנתי את דבריו, ממליץ לכל אחד לברר בעצמו.
תשאלו את ר' יעקב לנדו.יש אופציה לבחור כמה מניות מסויימות שהם בטוח ללא חשש?
דברתי איתו כמובן, הוא לא יודע לענות על דברים אחרים, הוא אומר רק על מה שבגלאט הון.תשאלו את ר' יעקב לנדו.
לפי גלאט הון כל השקעה ישירה במניות היא לא גלאט הון.יש אופציה לבחור כמה מניות מסויימות שהם בטוח ללא חשש?
שאלת תם האם קרן מספר 1159250 S&P 500 שנסחרת בארץ ובחול היא כשרה (באתר של הרהון ראיתי שכתוב בדץ ועל זה קו מה זה אומר)לפי גלאט הון כל השקעה ישירה במניות היא לא גלאט הון.
בד"ץ מאשרים להשקיע בזה.שאלת תם האם קרן מספר 1159250 S&P 500 שנסחרת בארץ ובחול היא כשרה (באתר של הרהון ראיתי שכתוב בדץ ועל זה קו מה זה אומר)
לנדו, (הוא אחיין של ר' דב לנדו, לנדא זה הרב של בני ברק)לנדא
בגדול הכלל בגלאט הון שמסלול שנקרא גלאט הון זה מסלול שלא מסתמך על היתר עסקא כללי, והמסלולים שמסתמכים בהם על היתר עסקא כללי כמו S&P הוא מסלול מאושר ולא מסלול כשר גלאט הון.מבירור שערכתי עם הרב יעקב לנדא הוא אמר לי שכל הקרנות החדשות של גלאט הון שמצריכות היתר עיסקא בנפרד לא היו מאושרות על ידי ר' ניסים קרליץ וכיון שהיום הציבור מאד לוחץ אז הם אישרו את הקרנות האלה במקום שאנשים יהיו בקרנות פחות כשרות.
הם לא מתעסקים באישור מניות בודדות זה לא אומר שאין מניות בודדות שכשרות גם לפי דעתם, רק לדוגמא מניית שניב הגיוני שכשרה אם כי לא בדקתי.לפי גלאט הון כל השקעה ישירה במניות היא לא גלאט הון.
הגיוני שכשרה כי מה? כי אין להם שום פיקדונות בבנק, אג"ח, כי הם לא מחזיקים שום מניות של חברות אחרות?הם לא מתעסקים באישור מניות בודדות זה לא אומר שאין מניות בודדות שכשרות גם לפי דעתם, רק לדוגמא מניית שניב הגיוני שכשרה אם כי לא בדקתי.
כי זה בבעלות חרדית. ומסתבר שהם עושים לפי ההלכה, כמו שציינתי לא קראתי את התשקיף שלהם, ולכן אינני יודע אם הם מחזיקים בחברות אחרות.הגיוני שכשרה כי מה? כי אין להם שום פיקדונות בבנק, אג"ח, כי הם לא מחזיקים שום מניות של חברות אחרות?
לא, דייקתי בדבריי.הם לא מתעסקים באישור מניות בודדות זה לא אומר שאין מניות בודדות שכשרות גם לפי דעתם, רק לדוגמא מניית שניב הגיוני שכשרה אם כי לא בדקתי.
את כנראה מעודכנת יותר ממני, אבל לי אישית זה נשמע מוזר, אין בעיה הלכתית בעצם המושג מניה.לא, דייקתי בדבריי.
כל מניה היא מבחינתם לא כשרה ולא בגלל שהם לא בודקים.
אין לזה פיקוח של בד"ץ העדה החרדיתשאלת תם האם קרן מספר 1159250 S&P 500 שנסחרת בארץ ובחול היא כשרה (באתר של הרהון ראיתי שכתוב בדץ ועל זה קו מה זה אומר)
זה הנחה ממש מעניינת.... (אתה גם משקיע אצל כל מי שהוא חרדי כי כנראה הוא לא נוכל???)כי זה בבעלות חרדית. ומסתבר שהם עושים לפי ההלכה, כמו שציינתי לא קראתי את התשקיף שלהם, ולכן אינני יודע אם הם מחזיקים בחברות אחרות.
ממש לא מדיוק, מניה זו בעלות בחברה, אם אתה הולך עם השיטות שיש לך בעלות גם מבחינת ההלכה אתה מסתבך מאוד, החל מאיסורי ריבית עובר דרך איסורי שבת ומסיים בלפני עיוור, כיון שאתה מהבעלים על החברה. ואכמ"לאת כנראה מעודכנת יותר ממני, אבל לי אישית זה נשמע מוזר, אין בעיה הלכתית בעצם המושג מניה.
כמו שכתבתי לא באתי להשקיע, רק אמרתי שאם את רוצה מניה שיכול ליהות שכשרה תבדקי אותם.זה הנחה ממש מעניינת.... (אתה גם משקיע אצל כל מי שהוא חרדי כי כנראה הוא לא נוכל???)
שוב פעם לא אמרתי שמותר להשקיע שם, רק מקצועי בלבד אמרה שלגלאט הון אין כזה דבר מניה שמותרתממש לא מדיוק, מניה זו בעלות בחברה, אם אתה הולך עם השיטות שיש לך בעלות גם מבחינת ההלכה אתה מסתבך מאוד, החל מאיסורי ריבית עובר דרך איסורי שבת ומסיים בלפני עיוור, כיון שאתה מהבעלים על החברה. ואכמ"ל
צריך להבין שלפי גלאט הון יש בעיה בכל הלוואה הנשענת על הית"ע.כמו שכתבתי לא באתי להשקיע, רק אמרתי שאם את רוצה מניה שיכול ליהות שכשרה תבדקי אותם.
שוב פעם לא אמרתי שמותר להשקיע שם, רק מקצועי בלבד אמרה שלגלאט הון אין כזה דבר מניה שמותרת
ועל זה אמרתי שאין בעיה בעצם המושג מניה, ולכן גם אם תעברי על כל החברות ותראי שאין חברה שמותרת הלכתית זה לא אומר שאין כזה דבר,
ורק לדוגמא אם את תפתחי חברה ותנפיקי אותה אני מניח שכנראה תעשי את זה בצורה כשרה, זה כמובן לא אומר שאני אסמוך עליך בעינים עצומות, אבל יש פה איזה שהוא בסיס בשונה מחברה בבעות חילונית שאין לי שום סיבה להניח בכלל שהיא תיהיה כשרה, וגם אם עכשיו היא כשרה פתאום אני אגלה שהם החליטו ללות כסף, או כל בעיה אחרת.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: