מדריך אשכול כשרות בהשקעות בשוק ההון

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום

שמעון המקורי

משתמש סופר מקצוען
אז כך....
כנראה כשמדברים על כסף, חוץ מעניינים הלכתיים טהורים מתערבב גם פוליטיקה וגם כנראה....כסף:(
בכולל שאני לומד (כולל גדול בירושלים) ישנו מו"ץ ידוע שאומר באופן פרטי למי ששואל אותו באופן אישי, על מסלול מסויים שהוא בדק אותו ואין בו בעיות למרות שאין עליו הכשר מפורש. (הוא לא אומר את זה בגלוי מפני שהוא חושש לעתידו....)
חבל שועדי הכשרות לא נותנים בקופות עם ההכשר אופציה ללקיחת הלוואה לצורך מינוף, אני מכיר כבר כמה וכמה אנשים שבעקבות כך שמים את כספם במקומות אחרים שהם פחות לכתחילה.
אולי אחרי שהם יבינו שמדובר בתופעה נרחבת והסוסים בורחים מהאורווה הם גם יתנו אופציות למינוף וכך נוכל כולם לחזור הביתה ולעשות הכל בצורה של לכתחילה.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
חבל שועדי הכשרות לא נותנים בקופות עם ההכשר אופציה ללקיחת הלוואה לצורך מינוף, אני מכיר כבר כמה וכמה אנשים שבעקבות כך שמים את כספם במקומות אחרים שהם פחות לכתחילה.
אולי אחרי שהם יבינו שמדובר בתופעה נרחבת והסוסים בורחים מהאורווה הם גם יתנו אופציות למינוף וכך נוכל כולם לחזור הביתה ולעשות הכל בצורה של לכתחילה.
זה פשוט נתון לא נכון!!
רק גלאט הון לא מאשרים נתינת הלוואות.
[וגלאט הון לשיטתם שלא לסמוך על היתר עיסקא כללי]
ויש מסלולים כשרים שנותנים הלוואות.
[כולל מסלולים מנייתיים]

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

יוחנן 1

משתמש מקצוען
כנראה כשמדברים על כסף, חוץ מעניינים הלכתיים טהורים מתערבב גם פוליטיקה וגם כנראה....כסף:(
בכולל שאני לומד (כולל גדול בירושלים) ישנו מו"ץ ידוע שאומר באופן פרטי למי ששואל אותו באופן אישי, על מסלול מסויים שהוא בדק אותו ואין בו בעיות למרות שאין עליו הכשר מפורש.
על איזה מסלול מדובר?
ובאיזה סוג קרן?

הלומד מפרוג

משתמש פעיל
@ארי בכרמים
יש איזה דרך להשקיע בp2p כשר? אשמח לדעת
חו"ל לא כ"כ עוזר כאן, כי אפילו שיש רוב גויים יש כאן סוגיה של קבוע (לא שייך כ"כ כל דפריש וכו' ) יש ע"ז מאמר של מכון כת"ר,

הלומד מפרוג

משתמש פעיל
לטריא יש היתר עיסקא של העדה
לא מצליח להבין את אישור
"חל על עיס'אות שמתבצעות........
כל עוד מופיע איזכור בתנאי הלוואה"

לא כל הללואות שלהם זה בהיתר עיסקא?
או שאני מבקש שזה יהיה בהיתר ואז הם משקיעים את כספי בהלוואות היתר?
עכשיו אני רואה בשטרי הלוואות שלהם זה בתנאי היתר עיסקא,
רק שהיתר עיסקא זה רק למי שיש קרקע או נכס הם בודקים שיש עסק (נכס) לכל ללווה?

אשמח למידע אם למשהו יש?

mpc

משתמש חדש
שלום רב
הכן ניתן להשיג רשימת חברות שומרות שבת עם היתר עסקא
למנהל תיקים עצמאי

תודה מראש

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

*

משתמש רשום
לא מצליח להבין את אישור
"חל על עיס'אות שמתבצעות........
כל עוד מופיע איזכור בתנאי הלוואה"

לא כל הללואות שלהם זה בהיתר עיסקא?
או שאני מבקש שזה יהיה בהיתר ואז הם משקיעים את כספי בהלוואות היתר?
עכשיו אני רואה בשטרי הלוואות שלהם זה בתנאי היתר עיסקא,
רק שהיתר עיסקא זה רק למי שיש קרקע או נכס הם בודקים שיש עסק (נכס) לכל ללווה?

אשמח למידע אם למשהו יש?
תנסה להתקשר להעדה 026700202 שלוחה 2

הצלחה וברכה

משתמש חדש
האם מותר לשים כסף בקופת גמל להשקעה מסלול כללי (למשל בהראל)?
אשמח לשמוע את כל דעות הפוסקים בזה
יש בידי מכתב ממו"צ של הגרמ"מ שפרן שליט"א בנידון, אולם מאחר ואינני חושב שהוא לפרסום, ע"כ רק אכתוב נקודות העולות מדבריו.
א. מקומות שרוב עסקיהם באיסור, אין ספק שאסור להשקיע בהם, ומכלל זה חברות המלות בריבית, חילולי שבת, טריפות, חמץ בפח ועוד.
ב. אג"ח חברות, גם לפי הגר"מ פיינשטיין שמותר לחברה ללוות בריבית, אבל ל'אדם פרטי' אסור ללות בריבית אף מחברה בע"מ, ועל כן, כל חברה בע"מ שמלווה ללא היתר עסקא [פרטי או כללי] לאנשים פרטיים, הרי"ז חברה אסורה לדעת כולם.
ג. מקומות שרוב עסקיהם בהיתר ומיעוטם באיסור, מותר להשקיע בהם אם מודיע להם על התנגדותו למעשי האיסור, וכן שרצונו לחלוק רק ברווחים המותרים. [הערתי לו על היתר זה: א. שלכאו' הודעה זו הינה חוכה ואיטלולא, מאחר וידוע מראש שאין אפשרות ואין בכוונתם לשנות מאומה לא בהשקעה ולא בחלוקת הכספים. ב. שיש אפשרות להודיע בצורה מסודרת ע"י רישום למסלול כשר. והשיב לי תשובה שאינה ממין השאלה. ].

אמנם דעתו של הגר"י לנדו שליט"א, שהבעיה בקופות קמל / פנסיה למיניהם היא בעלות של המבוטחים עצמם בכסף, והחברה היא רק חברת ניהול, כלומר כסף שלך, ולכן למשל א. אם החברה קונה אג"ח מחברה שאין לה עתר עיסקא, אתה לווה בריבית. ב. אם קנו מניות בחברה של יהודים, אז אתה אחראי לחילולי השבת של החברה, נהנה מהרווחים הללו, עובר על חמץ בפסח הנמצא בשטחי החברה, ונהנה מהרווחים הללו, וכמובן שותף להלואות בריבית וכו'.

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  56  פעמים

לוח מודעות

למעלה