איפה יש תשואה של 7% ?לכו לכל הפחות לדירה להשקעה, במקום שהשכירות מביאה תשואה של מינימום 7%.
איפה יש תשואה של 7% ?לכו לכל הפחות לדירה להשקעה, במקום שהשכירות מביאה תשואה של מינימום 7%.
בהרבה מקומות, אבל זה לא האשכול המתאים לזה.איפה יש תשואה של 7% ?
אשמח לקבל של מקום אחד [בארץ].בהרבה מקומות, אבל זה לא האשכול המתאים לזה.
אבל בשוק ההון, בתיק סולידי לחלוטין, [כשהרוב אגרות חוב] הצפי לתשואה שנתית הוא מינימום 5% [בממוצע],
באמת שזו סטיה מהנושא, אבל בכל אופן לדעתי הערה אקוטית...עכשיו כמה היינו מרוויחים בשוק ההון אם היינו משקיעים בו בצורה סולידית, את 1,300,000 ש"ח במספרים?
[כאמור 5%] 65,000 ש"ח!!
זאת אומרת, שאם היינו בוחרים את החלופה השנייה, והיינו שוכרים את הדירה בבית שמש במקום לקנות אותה, היינו מרוויחים כל שנה 23,000 ש"ח!! יותר מאשר בקניית דירה, שזה כמעט 2000 ש"ח לחודש!!!
זה לא תלוי במקום מסוים.אשמח לקבל של מקום אחד [בארץ].
נכון אבל ל @אהבת עולם יש פתרון לזה.באמת שזו סטיה מהנושא, אבל בכל אופן לדעתי הערה אקוטית...
השקעה בשוק ההון כרוכה בשאלות חמורות ומאד מסובכות מבחינה הלכתית, של איסורי ריבית ועוד, יש דעות מקילות פחות ומקילות יותר. בעבר השקעתי מחשבה רבה בתחום, כולל התייעצות עם ת"ח,
ולמי שמאד אוהב נדל"ן, ובטוח שבנדל"ן זה יותר בטוח, יהיה עליית ערך יותר גדולה, וכו',
אני מציעה לשקול את החלופה שנקראת להשקיע את הכסף בנדל"ן ולשכור דירה.
רק לשם דוגמה, במשרדים התשואה משכירות היא כ 8% בממוצע לשנה, בשונה מהדירה בבית שמש ששם זה 3.230% לשנה.
וכך גם יהיה בטוח, כי אם מחירי הדירות יעלו, מסתבר שבהתאמה גם מחירי המשרדים יעלו, אבל ירוויח הרבה יותר, ואם אתם לא רוצים משרדים? לכו לכל הפחות לדירה להשקעה, במקום שהשכירות מביאה תשואה של מינימום 7%.
שוב כשיודעים להתעסק עם זה, אז בדר"כ לא משלמים כ"כ הרבה,שוב אנחנו מגיעים כאן לבעיות המיסוי
בעוד שלדירת מגורים יש פטור עד 5090 לחודש ובעת המכירה תשלמו 0/25 % מס שבח, תלוי אם זה דירה ראשונה בהתאמה
במשרדים תשלמו מס הכנסה וביטוח לאומי על ההכנסה השוטפת, תצטרכו לפתוח תיק ברשויות ולשלם ליועץ מס, ובעת המכירה תשלמו מע"מ + מס הכנסה + ביטוח לאומי, על הרווח
אין שום סיבה לשתף את הילד במצב הכלכלי, בין אם הוא משופר ובין אם לא.אני חושבת שחלק חשוב מחיסכון או בזבוז, מושפע באופן ישיר מהדעה האישית של כל אחד אודות שיתוף הילדים במצב הכלכלי, או במילים פשוטות יותר: כמה - הילד - שלי - צריך - לסבול - בגלל - שאין - לנו - כסף.
כמו תמיד, ברור ששביל הזהב הוא הטוב ביותר, כלומר - מצד אחד לא לערב אותו יותר מדי, כדי שלא יהיה מוטרד ולא ידאג. ילדים הרי לוקחים הכל בלי פרופורציות.
מצד שני - גם לקנות לילד כל דבר שרוצה או להתחמק משיקולים צדדיים, לא טוב. גם ילד צריך להבין את ערך הכסף, ואת היתרונות שבחיסכון.
ובכלל, יום אחד הרי יצטרך להתמודד עם כל זה בעצמו..
ולא כמו שאמר אחד, קרוב לליבי: ההלם הכי גדול שלי אחרי החתונה, היה לגלות שהכסף לא מגיע מעצמו למגרה השלישית..
איך עושים את זה?
לא ממש התעמקתי בהודעה והמספרים קצת מבלבלבים אותי.יפה, אז אני באה רק להסביר את זה במספרים.
דירה שאני קונה לגור בה זה בדר"כ ל20 שנה [אולי מרחיבים]
ובהנחה ואנחנו לא יודעים לחזות את העתיד בשוק הנדל"ן, [אם ימשיכו הירידות או לא, ולכמה זמן]
אבל בשוק ההון, בתיק סולידי לחלוטין, [כשהרוב אגרות חוב] הצפי לתשואה שנתית הוא מינימום 5% [בממוצע],
אז ככה כמה בעצם אנחנו מרוויחים כשקנינו דירה?
והתשובה פשוטה: את הכסף שחסכנו כשלא שילמנו עליה שכירות.
ובחישוב שנתי, כמה עולה לשכור דירת 3 חדרים בבית שמש? הכי הרבה 3,500 ש"ח לחודש, כפול 12 חודשים הגענו ל42,000 ש"ח בשנה, וזה הסכום שאנו נרוויח כל שנה על הדירה, [אותם האחוזים בערך מהשווי של הדירה],
ובאחוזים כמה הרווחנו על 1,300,000 ש"ח שהדירה עלתה? 3.230% בשנה.
עכשיו כמה היינו מרוויחים בשוק ההון אם היינו משקיעים בו בצורה סולידית, את 1,300,000 ש"ח במספרים?
[כאמור 5%] 65,000 ש"ח!!
זאת אומרת, שאם היינו בוחרים את החלופה השנייה, והיינו שוכרים את הדירה בבית שמש במקום לקנות אותה, היינו מרוויחים כל שנה 23,000 ש"ח!! יותר מאשר בקניית דירה, שזה כמעט 2000 ש"ח לחודש!!!
אז מה אני רוצה להגיד בזה?
שטיפשי לקנות דירה?
לא, אני רק רוצה שתהיו מודעים לזה, שבעצם בזה שאני גר בדירה משלי, אני מפסידה אלפי שקלים כל חודש, ובמקרה שלנו כמעט 2000 ש"ח בחודש, וכשתחליטו אם לקנות דירה או לא, תעשו את זה בצורה קצת יותר מושכלת, [ותדעו שעל הפסיכולוגיה הזאת, אתם משלמים סכומים גדולים]
ועוד לא דיברתי על ריבית דריבית, אבל זה בעז"ה בהזדמנות אחרת.
את צודקת שיש הרבה אנשים שעושים שטויות, ומשקיעים את הכסף של הדירה וכו',לא ממש התעמקתי בהודעה והמספרים קצת מבלבלבים אותי.
אבל לא חסר זוגות צעירים אברכים חסרי עול שהשקיעו את הכסף שהורים נתנו להם לקנות דירה (לא כדי להשקיע, ומסובכים היום עם חובות של מאות אלפים ומליונים.
אף פעם לא הבנתי איך אנשים כ"כ טיפשים לעשות כזה צד, עכשיו אני רואה שזה נובע מחכמת יתר עם כל מיני חישובים שעמדה להם לרועץ!
ולביניתים כבר למעלה מ20 שנה שמחירי הדירות רק בעליה ולא נמצא שום יתרון באופק!
[אני לא נותנת עדיפות לתחום אחד על פני תחום אחר, וכל אחד עושה מה שמרגיש לו יותר נכון ובטוח]ולמי שמאד אוהב נדל"ן, ובטוח שבנדל"ן זה יותר בטוח, יהיה עליית ערך יותר גדולה, וכו',
אני מציעה לשקול את החלופה שנקראת להשקיע את הכסף בנדל"ן ולשכור דירה.
רק לשם דוגמה, במשרדים התשואה משכירות היא כ 8% בממוצע לשנה, בשונה מהדירה בבית שמש ששם זה 3.230% לשנה.
וכך גם יהיה בטוח, כי אם מחירי הדירות יעלו, מסתבר שבהתאמה גם מחירי המשרדים יעלו, אבל ירוויח הרבה יותר, ואם אתם לא רוצים משרדים? לכו לכל הפחות לדירה להשקעה, במקום שהשכירות מביאה תשואה של מינימום 7%.
לא ממש התעמקתי בהודעה והמספרים קצת מבלבלבים אותי.
אבל לא חסר זוגות צעירים אברכים חסרי עול שהשקיעו את הכסף שהורים נתנו להם לקנות דירה (לא כדי להשקיע, ומסובכים היום עם חובות של מאות אלפים ומליונים.
אף פעם לא הבנתי איך אנשים כ"כ טיפשים לעשות כזה צד, עכשיו אני רואה שזה נובע מחכמת יתר עם כל מיני חישובים שעמדה להם לרועץ!
ולביניתים כבר למעלה מ20 שנה שמחירי הדירות רק בעליה ולא נמצא שום יתרון באופק!
אנ
ולא כמו שאמר אחד, קרוב לליבי: ההלם הכי גדול שלי אחרי החתונה, היה לגלות שהכסף לא מגיע מעצמו למגרה השלישית..
איך עושים את זה?
אף אחד לא בא לעודד לקחת את הכסף של ההורים, ולעשות בזה משהו כנגד רצונם.אני אישית בתור אמא לילדים . מצפה שהילד שלי ישתמש בכסף שנתתי לו למטרה שלשמה הבאתי לו את זה כלומר דירה ..
אני בעד השקעות וכו' אבל מהכסף שהילד שלי יחסוך
מענין אם הלכתית אין בעיה לקחת כסף שההורים נתנו לך לדירה ולקנות עם זה משרד וחס וחלילה להשאר ללא קורת גג
השקעות תעשו מכסף שחסכתם כדי שאם חלילה תפסידו יהיה לכם היכן לישון בלילה שאחרי ...
אף אחד לא בא לעודד לקחת את הכסף של ההורים, ולעשות בזה משהו כנגד רצונם.
[אם כבר לשכנע את ההורים] וכל מה שרציתי זה, שהנתונים יהיו לכם מול העיניים,
ושוב אני אומרת, מי שחושבת שדירה זה בטוח ויש קורת גג וכו', אפשר לקנות במקום שיש בו יותר תשואה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: