??
שקל ועוד שקל כפול...
כפול כמה שנים מצטבר
כמו שבתרומות אומרים סך הכל זה שקל וחצי ליום ארטיק וקצת
וב36 חודשים זה כבר קרוב ל3,600 שקלים...
השאלה אם 3,600 ש"ח שווים 36 חודשים של חישובים קטנוניים...
יש אנשים שזה לא שווה להם..
אני כותבת את כל זה מנסיון. גם אני פעם הייתי מתקמצנת ולא קונה בגדים יפים לילדים, וכו' והיום למדתי את הלקח שכל הדקדוקי עניות הללו פשוט לא שוים את החיסכון. כסף נועד ליהנות ממנו, לא להאדיר כל אגורה שהצלחנו לא להוציא...היום אני רואה כמה הנאה עושה עגלה טובה באמת, סטים נעימים לילדים. זה נצרך למי שזה חשוב לו...
הפוך, דווקא בקניות המשמעותיות שם צריך לחשב את החיסכון.
לדוגמא: אחוזי ותמהיל המשכנתא כידוע, זהירות ממינוס בבנק שלוקח 17 אחוז ריבית, רכב יד 2 לעומת חדש וכדומה...
ככלל השאיפה היא שכסף לא יעלה כסף, אלא אם זה שווה את זה כהשקעה..
רק לדוג: לא לשפץ עד שיש את הכסף במזומן, היום רצים לקחת הלוואה, זה ממש זול הריביות הן זולות. אך מאה אלף ש"ח בריבית פריים+חצי לדוג', תצא בסוף יותר מחמש עשרה אלף ש"ח קנס...
לבדוק פנסיה וגמל, לריב על אחוזים, לדרוש תוספת שכר אם אפשר,לבדוק הבראה. שם נמצא הכסף. לא בספרינג שעלה 3 במקום 6 והאיחסון לכל הבקבוקים הללו עולה יותר מההפרש... זוהי עניות דעתי...
ייתכן ודעה זו נובעת ממיקום וגיל. כי כשיש עדיין משכנתא על הראש, והמשכורות עדיין של מתחילים, ואין שום חסכונות אז נמצאים בלחץ של חיסכון. בהמשך כשהעניינים מתייצבים, בעז"ה, מסתכלים אחורה ומתחרטים על כל הדקדוקים הללו.... ("אז היה עולה לנו אלף ש"ח אבל היינו נהנים בתור זו"צ במלון,מה שעכשיו כבר א"א לעשות " "אז היה עולה 200 ש"ח אבל הייתי נראית מדהים בחתונת האחות" , וכדו, רק כדוגמאות....)