כשחשבתי על השם "תן לישון..." באתי מהצד שלי, כקוראת, ולא כסופרת, אני לא שם. וזה היה משנאת המן ולא מאהבת מרדכי.לא רוצה לראות את השם שלי לצד שיווק מעצבן במיילים. אלף פעמים לא.
המיילים האלו משניאים את היוזם בצורה קשה.
תודה על התגובה.
אגב, אני האמנתי דווקא ב'געציל, געוואלד' ומעניין לראות כיצד דווקא שם אחר תפס תאוצה.
נראה מה ייסגר בסוף.
יואל ארלנגר הוא אדם עם תובנות לא רעות. הוא אמר לי כך:כשחשבתי על השם "תן לישון..." באתי מהצד שלי, כקוראת, ולא כסופרת, אני לא שם. וזה היה משנאת המן ולא מאהבת מרדכי.
לא מסתדרת עם פרובוקציות, וזה מה שתואם את הכתיבה שלכם. כך שיתכן, שלא שווה לכם לשמוע בקול ההמונים, שאני בתוכם, כי זה לא המוטו של הספר שהייתם רוצים לראותו רואה אור.
וזו גם הסיבה שכתבתי, שאסור להרוג כתיבה. זה מישהו אחר.
השאלה המרכזית לדעתי היא, האם אתם רוצים שרוב העולם יאהב את הספר/כתיבה, ולכן כדאי לכם להתקפל, או שאתם רוצים שאתם תיהנו מלראותו כמו שהוא, ושם ממש לא כדאי להתקפל, אלא להכות בפטיש במלוא העוז.
מאחלת בהצלחה!!!
בעיניי, גם אם הספר לא הולך להיכנס לספריה של בית יעקב משיקולי פוליטיקלי קורקט, רוב ההורים ירשו לבנות לקרוא אותו בכיף.ואם הספר לא הולך להכנס לספריה של "בית יעקב", האם יקראו אותו בחשאי? זה יהיה המים הגנובים? הדברים שעושים בבית ולא בבית הספר???
פוליטיקה???בעיניי, גם אם הספר לא הולך להיכנס לספריה של בית יעקב משיקולי פוליטיקלי קורקט, רוב ההורים ירשו לבנות לקרוא אותו בכיף.
ככה שמי שדואג ממים גנובים, זה לא יהיה כאן.
אלף כל, אם זה יהיה המים הגנובים, אז המשיח יבוא מהר.פוליטיקה???
נחשוב פוליטיקה. למה פוליטית לא משתלם לבית יעקב להכניס ספרים כאלה? כי כנראה שזה לא מוערך בחברה הזאת הבית יעקובית, שאנחנו כן משתייכים אליה.
אז להבנתי, לדעתם, זה לא אמור להיות בבתים שלנו. ואני לא נאיבית לחשוב, שרק מה שאמור להיות - יש. ובכל זאת, אני מעלה את המחשבה, של חלק לא קטן מהציבור שלנו. וזו לא הבעת דעה שלי. כי כפי שאמרתי אם הייתי חושבת שזה לא טוב, בכלל לא הייתי מגיבה באשכול כזה. קוראת וזהו.
ולגבי מים גנובים, לא אמרתי שזה יהיה. רק שאלתי/חשבתי. האם זה מה שרוצים שיקרה.
לא קשור.זה לא אמור להיות בבתים שלנו.
פוליטיקה???
כהמשך לדברים שבית יעקב לא יכניס את הספרים פוליטית.
אם הספר יהיה חינוכי ומדהים והבעיה תהי רק בסבבות למינהם-היא פשוט תצנזר את הסבבות בטיפקס ובארטליין והספר כן יכנס לספרית בית יעקב.לדוגמא: אם יהיה ספר חינוכי ומדהים וערכי של לדוגמה - נעמה, אבל היא תשלב בעמודים שלה את המילה סבבה, ככה מדי פעם, אז הספרנית תסנן את הספר ולא תכניס אותו לספריה,
ואז יציצו מתחת הפלורוסנט לראות מה כתוב ?!אם הספר יהיה חינוכי ומדהים והבעיה תהי רק בסבבות למינהם-היא פשוט תצנזר את הסבבות בטיפקס ובארטליין והספר כן יכנס לספרית בית יעקב.
לגמריי...לענ"ד, @קופירייטה התכוונה למשמעות של הביטוי 'פוליטיקלי קורקט' לא במובן של 'פוליטיקה' אלא במובן של נימוסים ומוסכמות בחברה (נימוסי=polite).
זה לדעתי לא זה ולא זה.פוליטיקה???
נחשוב פוליטיקה. למה פוליטית לא משתלם לבית יעקב להכניס ספרים כאלה? כי כנראה שזה לא מוערך בחברה הזאת הבית יעקובית, שאנחנו כן משתייכים אליה.
אז להבנתי, לדעתם, זה לא אמור להיות בבתים שלנו. ואני לא נאיבית לחשוב, שרק מה שאמור להיות - יש. ובכל זאת, אני מעלה את המחשבה, של חלק לא קטן מהציבור שלנו. וזו לא הבעת דעה שלי. כי כפי שאמרתי אם הייתי חושבת שזה לא טוב, בכלל לא הייתי מגיבה באשכול כזה. קוראת וזהו.
ולגבי מים גנובים, לא אמרתי שזה יהיה. רק שאלתי/חשבתי. האם זה מה שרוצים שיקרה.
1- לטעמי הציורים מוסיפים, כדאי להשתמש בהם בשפע. - לדעתי רק אחרי כל פרק
2- אני יותר נהניתי מהעימוד המרווח. - אני יותר מהעימוד המוצע
3- הטקסט כתוב ממש ממש יפה, אני לא רואה איפה צריך עריכה ספרותית. - דורש עריכה קלה, כמו שאמרו כאן לפני... עריכה לשונית בשו''א ספרותית!!! לא לשדד מערכות!!!
4- סכום סביר בעיני הוא 30 ש"ח, וגם זה עם השתתפות בהגרלה כלשהי או בונוס אחר. סה"כ לא מדובר בתרומה לנזקק. - נכון
5- שם הספר - געצל אוף , נשמע הכי טוב. - - הצבעתי בסקר לך לישון!
זה היה דוגמה.אם הספר יהיה חינוכי ומדהים והבעיה תהי רק בסבבות למינהם-היא פשוט תצנזר את הסבבות בטיפקס ובארטליין והספר כן יכנס לספרית בית יעקב.
הנקודה היא שיכול להיות משהו קטן שכבר יגרום להם לא להכניס את זה לספריה, אבל אותו משהו לא ימנע בעדם לקנות את זה לבתים.זה היה דוגמה.
את צודקת סליחה, לא מספיק העמקתי במה שכתבת.שנית - זה לא אמור להיות בבתים שלנו, לא התכוונתי שהספר הזה לא מתאים לבתים שלנו, ואת זה הסברתי פעמיים. שאם הייתי חושבת כך, לא הייתי מגיבה כלל. כתבתי משפט שלם, "לדעתם, זה לא אמור להיות בבתים שלנו" - לא לדעתי.
קצת לשונית בקטנה, ומותר להשאיר איזה שתי סבבות ואחד אחלה, להכעיס.
עכשיו כולם יתחילו לכתוב סבבות בספרים שלהם, בשביל להרוויח את המכירות...לענ"ד, זה מותר אבל לא בטוח שחכם.
(כמו שבאלבום בר מצווה דיגיטלי מרהיב, יכניסו תמונה אחת של חתולה מוזנחת ששוטטה ליד האולם, להכעיס... ככה, בשביל הבדיחה, לעצבן קצת את בעלי השמחה...)
ועוד משהו: אי הכנסת ספרים לספריית הסמינר, יכולה להביא רווחים כלכליים לסופר.
ספריית סמינר היא כולו 4 עותקים, בערך, שאלף בנות ומאה מורות קוראות בהם, ואפילו בסקר של משרד התרבות ההשאלות האלו לא נספרות.
אם לאלף ומאה הנפשות האלו לא יהיה את הספר בספרייה, יש הרבה יותר סיכוי שחלקן יקנו אותו.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: