אלרגיה אשכול אלרגיות מרכזי

vigi

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
עדין רלוונטי ??
אחד מתנדב במד"א ביקש ממני רק את הקופסה של המזרק בשביל לשים שם איזה משחה שכול הזמן מתפוצצת להם בתיקים
בשמחה. אני ממודיעין עילית. זמינה לירושלים.
יש לי כרגע 2 שפג תוקפם ועוד אחד דמה.

חיים פרוג

משתמש פעיל
בלת"ק
אני אמא לילדה אלרגית בת חמש, מגיל שנה אלרגית ל-ביצים, אגוזים (כל הסוגים כולל שקדים), בוטנים, שומשום וחמניות.
עברנו טיפול של חשיפה הדרגתית ולא ויתרנו, כי עדיף להאכיל ילדה עוגיה ב'אילוץ' מאשר סכנת חיים בכל כך הרבה מקומות. כיום בחסדי השם היא אלרגית 'רק' לאגוזי מלך, םקאן, פיסטוק וקשיו, ולשומשום.
חשוב לציין שמגיל קטן מאוד כל העניין של העבודה על החשיפה, וכן הזהירות נעשו יחד אתה במודע ובשיח פתוח, היא בוחרת בכל פעם לאיזה אלרגן נחשף הפעם וזה ממש עוזר.
ממליצה לכל ההורים :
-לא לוותר על זכיותכם בביטוח הלאומי ובמשרד החינוך
-לאפשר לילדים סביבה בטוחה ועד כמה שאפשר מבלי חריגות
-לדבר עם הורי החברים, אפשר להתחשב ולא לשלוח במבה, אם נפנה בצורה נכונה כולם יתחשבו!
-והעיקר- לשדר לילד שמחה ושלמות, הוא לא ילד עם אלרגיה ולא ילד שהאלרגיה מנהלת אותו והכל הכל מאת ה'!!

בהצלחה רבה לאורך כל הדרך ורק בריאות!

חברה של אסתי

משתמש צעיר
שלום
ידוע למשהו כמה שעות סייעת מקבלים על ילד אלרגי בגן? (מגיל 3)
וחוץ מזה מה עושים עם ארוחות צהריים בצהרון?

תודה מראש על כל תגובה

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
שלום

תודה מראש על כל תגובה
תלוי
המקסימום זה שעות הגן
על הצהרון לא מקבלים

תורה שבע"פ

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
שלום

תודה מראש על כל תגובה
בגילאי גן עד כתה א (כולל) מקבלים בערך 30 שעות שבועיות, שזה מכסה את יום הלימודים מ8 עד 1 וחצי ויום שישי עד 12. בכתה ב שעות הזכאות יורדות, ומכתה ג אין זכאות כלל.
אין סייעת לצהרון בגנים וכן בת"ת, בבתי ספר של החינוה"ע בכתה א יש סייעת גם לצהרון [יתכן שזה משתנה במקום המגורים, כיון שזה תלוי ברשות המקומית]. בעבר היה כאן אשכול על הנושא הזה, החכים החרדים טענו שיטפלו בנושא, אבל נכון לעכשיו המצב לא ישתנה.
הפתרון שעשיתי בעבר לגבי הצהרון הוא, לבקש מהסייעת הרפואית להשאר עוד חצי שעה בתשלום נוסף [או שמביאים את הילד יותר מאוחר בבוקר לגן], ואז ישנה השגחה בזמן ארוחת הצהריים, ולאחר השעה 2 הילדים מסיימים את הארוחה, ובנוסף, חל איסור להכניס אוכל לצהרון בכל מקרה בלי קשר לאלרגיות, כך שאין חשש שיכנס אוכל נוסף. וכן אם מצרפים ילדים מגן נוסף לצהרון, הסייעת יכולה להשגיח שהם אינם מכניסים לגן אלרגנים. [כמובן שצריך שיתוף פעולה של צוות הגן, אבל מנסיון של כמה שנים עם כמה גנים, בדר"כ הם משתפים עם זה פעולה ואין כל בעיה. ובכל אופן ההורים צריכים להשגיח כל הזמן ולהיות עם יד על הדופק שהכל בסדר].
המימון לסייעת רפואית קיים גם בבתי ספר והגנים של החופש הגדול, וכן בחנוכה וערב פסח.
בהצלחה.

יהדות או כלום

משתמש חדש
מה עם "עלול להכיל"?? אתם נותנים לילדים או שזה סיכון גבוה מדי יש למישהו מידע מוסמך בענין?? הבן שלי אלרגי לחלב ואנחנו מופתעים כל פעם מחדש כמה דברים "עלולים להכיל חלב":rolleyes::rolleyes:(למשל-ארטיק קרח אין להשיג ללא "עלול להכיל חלב" וזו רק דוגמא אחת)

vigi

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מה עם "עלול להכיל"?? אתם נותנים לילדים או שזה סיכון גבוה מדי יש למישהו מידע מוסמך בענין?? הבן שלי אלרגי לחלב ואנחנו מופתעים כל פעם מחדש כמה דברים "עלולים להכיל חלב":rolleyes::rolleyes:(למשל-ארטיק קרח אין להשיג ללא "עלול להכיל חלב" וזו רק דוגמא אחת)
אני לא נותנת. עלול להכיל זה עניין של מזל. מבחינתי זה כמו לחצות את הכביש בעצימת עיניים. לפעמים מצליחים לעבור בשלום ולפעמים נדרסים..
עלול להכיל כשמו כן הוא. הוא עלול להכיל את האלרגן. או שמכיל. או שלא. הסיכון גדול מידי.
ובאמת מצער לראות כמה דברים עלולים להכיל את כל האלרגנים שלו. ויש רשימה לצערי....

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אני לא נותנת. עלול להכיל זה עניין של מזל. מבחינתי זה כמו לחצות את הכביש בעצימת עיניים. לפעמים מצליחים לעבור בשלום ולפעמים נדרסים..
עלול להכיל כשמו כן הוא. הוא עלול להכיל את האלרגן. או שמכיל. או שלא. הסיכון גדול מידי.
ובאמת מצער לראות כמה דברים עלולים להכיל את כל האלרגנים שלו. ויש רשימה לצערי....
אני כן נותנת, פשוט כי אחרת הוא יצום....
זה גם עניין של אורך רשימת האלרגנים של הילד.
בכל אופן, מה שלימד אותי הניסיון זה שככל שמדובר בחברה יותר איכותית ככה הנקיון של המוצרים גבוה יותר. אני נותנת 'עלול להכיל' של שטראוס-עלית, אוסם וכדומה, ונמנעת מכל מיני חברות חסרות שם ופנים.
@יהדות או כלום ארטיק קרח של ריאו ושל נסטלה נתנו תמיד, ומעולם לא היתה תגובה אלרגית, הודו לה' כי טוב כי לעולם חסדו.

ללדת אחרת

משתמש פעיל
ראיתי שהזכאות משתנה לפי חומרת התגובה האלרגית.
אם תינוקת חוותה הלם אנפילקטי בלתי מתועד אחרי מטרנה חלבית [לא פונתה למיון מחוסר הבנת חומרת הענין]
הזכאות שלה פוחתת?
אם ההורים לא רצים למיון עם פריחה אחרי במבה/גלידה/טחינה, וכל הרשימה הארוכה היא מהטסט של האלרגולוג - [נוספו לשומשום סויה, כל סוגי האגוזים בוטנים, ביצים :( ], שלא נתן הגדרת חומרה הזכאות לסייעת רפואית מתקיימת?
והאם בכלל יש זכאות בגיל שנה ובאלו מעונות? דווקא רווחה?

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
ראיתי שהזכאות משתנה לפי חומרת התגובה האלרגית.
אם תינוקת חוותה הלם אנפילקטי בלתי מתועד אחרי מטרנה חלבית [לא פונתה למיון מחוסר הבנת חומרת הענין]
הזכאות שלה פוחתת?
אם ההורים לא רצים למיון עם פריחה אחרי במבה/גלידה/טחינה, וכל הרשימה הארוכה היא מהטסט של האלרגולוג - [נוספו לשומשום סויה, כל סוגי האגוזים בוטנים, ביצים :( ], שלא נתן הגדרת חומרה הזכאות לסייעת רפואית מתקיימת?
או שיש זכאות או שאין.
אין כזה דבר 'הזכאות פוחתת'.
אם יש אלרגיה מסכנת חיים, וחובת נשיאת אפיפן - יש זכאות.

מחסן שלי

משתמש רשום
ום
וחוץ מזה מה עושים עם ארוחו

תלוי
המקסימום זה שעות הגן
על הצהרון לא מקבלים

בגילאי גן עד כתה א (כולל) מקבלים בערך 30 שעות שבועיות, שזה מכסה את יום הלימודים מ8 עד 1 וחצי ויום שישי עד 12. בכתה ב שעות הזכאות יורדות, ומכתה ג אין זכאות כלל.
אין סייעת לצהרון בגנים וכן בת"ת, בבתי ספר של החינוה"ע בכתה א יש סייעת גם לצהרון [יתכן שזה משתנה במקום המגורים, כיון שזה תלוי ברשות המקומית]. בעבר היה כאן אשכול על הנושא הזה, החכים החרדים טענו שיטפלו בנושא, אבל נכון לעכשיו המצב לא ישתנה.
הפתרון שעשיתי בעבר לגבי הצהרון הוא, לבקש מהסייעת הרפואית להשאר עוד חצי שעה בתשלום נוסף [או שמביאים את הילד יותר מאוחר בבוקר לגן], ואז ישנה השגחה בזמן ארוחת הצהריים, ולאחר השעה 2 הילדים מסיימים את הארוחה, ובנוסף, חל איסור להכניס אוכל לצהרון בכל מקרה בלי קשר לאלרגיות, כך שאין חשש שיכנס אוכל נוסף. וכן אם מצרפים ילדים מגן נוסף לצהרון, הסייעת יכולה להשגיח שהם אינם מכניסים לגן אלרגנים. [כמובן שצריך שיתוף פעולה של צוות הגן, אבל מנסיון של כמה שנים עם כמה גנים, בדר"כ הם משתפים עם זה פעולה ואין כל בעיה. ובכל אופן ההורים צריכים להשגיח כל הזמן ולהיות עם יד על הדופק שהכל בסדר].
המימון לסייעת רפואית קיים גם בבתי ספר והגנים של החופש הגדול, וכן בחנוכה וערב פסח.
בהצלחה.
לכול השואלים
לאחר בירור מעמיק עלה לי הנתונים האלו
בגן יש מימון מלא של סיעת
צהרון
מה שמופעל על ידי צוות נפרד {רוב הגנים החרדים} אין מימון
מה שמופעל כיום לימודים ארוך יש כן מימון בגלל שזה עדיין גן

לפי מה שידוע לי חלק מהגנים החרדים הולכים לעבוד מהשנה הזו כיום לימודים ארוך {בגלל תקצבי עתק }

מסקנה תלחצו על הגן של ילדכם לעבור ליוח"א יום חינוך ארוך

מחסן שלי

משתמש רשום
אני נותן רק מחברות מוכרות
הרופא אלרגיה שלי סיפר לי שבחנווכה יש לו הרבה עבודה בגלל העלול להכיל
אבל הוא אמר לי שזה תלוי לפי הטסטים ובדיקות הדם

שוקי פרוגר

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
כתיבה ספרותית
בהצלחה.
וכמובן שניתן לבקש בצהרון מנה מותאמת לילדים אלרגים / רגישים לגלוטן

חיים פרוג

משתמש פעיל
לפי ברור שלי, יש אפשרות לקבל סייעת לשעתיים במעונות רווחה.
אבל-
1. אף אחת לא רוצה לבוא לשעתיים - אז כדאי לחפש מעון עם ילדים אלרגים נוספים וללהגדיל לה את השעות, או לשלם לה בפרטי יותר.
2. גם אם תמצאי מישהי, יש מעונות שלא מוכנים לשנות את התפריט....
3. אם הילד שלך אלרגי להרבה דברים שווה לך לחפש מישהי פרטית או משפחתון שיסכימו לבשל לכולם מה שמתאים לו...

בהצלחה רבה!!!

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אני העדפתי (עניין של בחירה) משפחתון על פני מעון.
אישה אחת שמבשלת ומגישה יודעת בדיוק מה יש באוכל ומה לא....
אין סייעת במשפחתונים, גם לא צריך.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה