אלרגיה אשכול אלרגיות מרכזי

תורה שבע"פ

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
יש לי בשישי הקרוב תור לאלרגולוג ואני רוצה שיפנה אותי לבדיקת ראסט,
הבנתי ממך שכדאי לבקש גם בדיקת IGE כללית? מה אני צריכה לאמר לו? במילים האלו?
ומה עוד כדאי לבקש שיבדוק מלבד הסטטוס של האלרגנים הקיימים? עד שיש תור אליו, אחת לחצי שנה :cautious:
תודה רבה
לא בטוח שיש צורך לעשות בדיקת ראסט, זה הרופא המטפל צריך להחליט, אבל אם הוא שולח לבדיקות דם הוא אמור לתת הפניה גם לבדיקת IGE בלי שיבקשו ממנו, אבל יש רופאים שלא עושים את זה אין לי מושג למה... אבל תמיד אפשר לבקש מהרופא את הבדיקה הזו או לשאול האם כדאי לעשות אותה
בהצלחה

אם הבנים שמחה!

משתמש מקצוען
לא בטוח שיש צורך לעשות בדיקת ראסט, זה הרופא המטפל צריך להחליט, אבל אם הוא שולח לבדיקות דם הוא אמור לתת הפניה גם לבדיקת IGE בלי שיבקשו ממנו, אבל יש רופאים שלא עושים את זה אין לי מושג למה... אבל תמיד אפשר לבקש מהרופא את הבדיקה הזו או לשאול האם כדאי לעשות אותה
בהצלחה
האלרגולוג שלנו נגד
הוא אומר שיש הרבה אנשים עם IGE גבוה בלי אלרגיה בכלל ויש כאלה עם IGE תקין למרות אלרגיות מרובות

תורה שבע"פ

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
האלרגולוג שלנו נגד
הוא אומר שיש הרבה אנשים עם IGE גבוה בלי אלרגיה בכלל ויש כאלה עם IGE תקין למרות אלרגיות מרובות
OK
אבל מה לגבי הטענה שצריך למדוד את רמת הIGE של המוצר הספציפי ביחס לרמת הIGE הכללית?

אם הבנים שמחה!

משתמש מקצוען
OK
אבל מה לגבי הטענה שצריך למדוד את רמת הIGE של המוצר הספציפי ביחס לרמת הIGE הכללית?
הוא טוען שהיום יודעים שאין צורך כי אין קשר בין שתי הבדיקות
פעם הוא גם היה עושה ככה
אולי זה עדיין רלוונטי לגבי ילדים עם אטופיק דרמטיטיס, את זה אני לא יודעת כי ב"ה אין לנו

תורה שבע"פ

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
הוא טוען שהיום יודעים שאין צורך כי אין קשר בין שתי הבדיקות
פעם הוא גם היה עושה ככה
אולי זה עדיין רלוונטי לגבי ילדים עם אטופיק דרמטיטיס, את זה אני לא יודעת כי ב"ה אין לנו
מעניין.
ממש מחלוקת הפוסקים...
אצלנו האלרגולוג טוען בתוקף שחייבים לעשות את זה.

אזרח ותיק

משתמש מקצוען
יכול להיות שכתבו על זה כבר, אבל אי אפשר לעבור על כל האשכול -
סייעת במעון לילד בן שנה וחצי, זה רק במעונות המפוקחים, או גם בפרטיים?

תורה שבע"פ

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
עוד תזכורת לצערנו...

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יכול להיות שכתבו על זה כבר, אבל אי אפשר לעבור על כל האשכול -
סייעת במעון לילד בן שנה וחצי, זה רק במעונות המפוקחים, או גם בפרטיים?
כל מי שנמצא תחת אחריות התמ"ת

עוד תזכורת לצערנו...

כואב הלב

תורה שבע"פ

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
נערה בת 16 הסובלת מאלרגיה חמורה למוצרי חלב אכלה ביום שישי האחרון גלידה בטעם שוקולד של חברת "גלידות עדן" עם סימון "פרווה", וקיבלה התקף אנאפילקטי חמור – כך פורסם בחדשות 12.

אביה של הנערה סיפר שזו לא הפעם הראשונה שבתו מפתחת תגובה אלרגית חריפה, אך הפעם התגובה הייתה עוצמתית ומסוכנת מאוד. "לא היה שום סימון במוצר ולא היה כתוב עליו שהוא מכיל או עלול להכיל חלב", ציין האב.

הוא תקף: "איך אפשר לדעת על מוצר מזון שהוא מכיל אלרגן מסכן חיים עבור רבים, אם לא דואגים לציין זאת על גבי האריזה? איפה הערך לחיי אדם?".

משרד הבריאות הוציא הודעה המזהירה את הציבור מרכישת מוצרי "גלידות עדן": "בימים האחרונים התקבלו מספר תלונות צרכניות בנוגע להימצאות אלרגן חלב בגלידות עדן ללא סימון כנדרש, באופן שקיים חשש מיידי לשלומו, לבריאותו, או לבטיחותו של אדם. בהנחיית משרד הבריאות ביצע המשווק החזרות יזומות. משרד הבריאות מבקש להזהיר את הציבור שלא לצרוך את מוצרי 'גלידות עדן' המיוצרות בהר ברכה".

מחברת הגלידות נמסר בתגובה לחדשות 12: "לוקחים אחריות על הנעשה. פעלנו לפי ההנחיות של משרד הבריאות לבצע ריקול. המפעל נסגר עד להודעה חדשה".

vigi

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מה זה, זה הפך לאשכול הסיוטים?
דווקא הודעה קריטית. להעלאת המודעות לאלו שאין להם גישה לאתרי חדשות.
עצוב ממש. זה מקרה שני בשבוע.
נערה בת 16 הסובלת מאלרגיה חמורה למוצרי חלב אכלה ביום שישי האחרון גלידה בטעם שוקולד של חברת "גלידות עדן" עם סימון "פרווה", וקיבלה התקף אנאפילקטי חמור – כך פורסם בחדשות 12.

אביה של הנערה סיפר שזו לא הפעם הראשונה שבתו מפתחת תגובה אלרגית חריפה, אך הפעם התגובה הייתה עוצמתית ומסוכנת מאוד. "לא היה שום סימון במוצר ולא היה כתוב עליו שהוא מכיל או עלול להכיל חלב", ציין האב.

הוא תקף: "איך אפשר לדעת על מוצר מזון שהוא מכיל אלרגן מסכן חיים עבור רבים, אם לא דואגים לציין זאת על גבי האריזה? איפה הערך לחיי אדם?".

משרד הבריאות הוציא הודעה המזהירה את הציבור מרכישת מוצרי "גלידות עדן": "בימים האחרונים התקבלו מספר תלונות צרכניות בנוגע להימצאות אלרגן חלב בגלידות עדן ללא סימון כנדרש, באופן שקיים חשש מיידי לשלומו, לבריאותו, או לבטיחותו של אדם. בהנחיית משרד הבריאות ביצע המשווק החזרות יזומות. משרד הבריאות מבקש להזהיר את הציבור שלא לצרוך את מוצרי 'גלידות עדן' המיוצרות בהר ברכה".

מחברת הגלידות נמסר בתגובה לחדשות 12: "לוקחים אחריות על הנעשה. פעלנו לפי ההנחיות של משרד הבריאות לבצע ריקול. המפעל נסגר עד להודעה חדשה".

מחסן שלי

משתמש רשום
הורים לאלרגיים, מה אתם עושים עם המזרקים שפג תוקפם? ועם המזרק דמה? הצטבר לי אוסף :oops:
עדין רלוונטי ??
אחד מתנדב במד"א ביקש ממני רק את הקופסה של המזרק בשביל לשים שם איזה משחה שכול הזמן מתפוצצת להם בתיקים

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
לא כל כך מבין
יש חיסונים לאלרגיה לאבק
זה לא עוזר לאסתמה שנגרמת מזה? לאטופיק שנגרם מזה?
@גלבוע
לא בטוח בכלל. אולי להיפך.
החיסונים הם סוג של טיפול בחשיפה.
טיפול בחשיפה למזון מחמיר את האטופיק, זה אני יודעת.
חוץ מזה, אטופיק לא 'נגרם' מאלרגיה לאבק. הוא עומד בפני עצמו כמחלה/ תופעה עצמאית.
הוא קשור לעיתים קרובות לאלרגיה (לאו דווקא לאבק) אבל בכלל לא תמיד. וגם אם מסלקים את האלרגנים הוא עדיין נשאר בבסיס.
כך גם אסטמה.

מור יוסף

משתמש פעיל
לא בטוח בכלל. אולי להיפך.
החיסונים הם סוג של טיפול בחשיפה.
טיפול בחשיפה למזון מחמיר את האטופיק, זה אני יודעת.
חוץ מזה, אטופיק לא 'נגרם' מאלרגיה לאבק. הוא עומד בפני עצמו כמחלה/ תופעה עצמאית.
הוא קשור לעיתים קרובות לאלרגיה (לאו דווקא לאבק) אבל בכלל לא תמיד. וגם אם מסלקים את האלרגנים הוא עדיין נשאר בבסיס.
כך גם אסטמה.
עדיין לא מבין,
אם נסלק את הבסיס הרגישות לאבק, זה לא אמור לשפר את המצב.
למה עושים בדיקות אלרגיה? כדי להתרחק מהאלרגיה, הלא כן?!

(כמובן אני מדבר על אלה שאלרגים לאבק)

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אולי במקום לשאול שאלות כוללניות מדי תשאל על מקרה ספציפי עם כל הפרטים שלו. כי ככה זה משפט מאד כללי אם מדי הרבה אפשרויות שונות.

מור יוסף

משתמש פעיל
אולי במקום לשאול שאלות כוללניות מדי תשאל על מקרה ספציפי עם כל הפרטים שלו. כי ככה זה משפט מאד כללי אם מדי הרבה אפשרויות שונות.
השאלה היא אכן יותר כוללנית כי המקרים הספציפיים אולי אני מכיר אותם, אבל לא נמצא במגע קרוב.
כן מכיר מישהו שהתחסן בהצלחה לאבק.
אני פשוט תוהה על המגיבים שאובחנו כאלרגיים לאבק בנוסף למחלה שלהם, וזה חלק מהסבל שלהם. למה לא מתחסנים?
לא מכיר את התחום הזה לעומק אבל הוא כן תחום שמעניין אותי.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אני פשוט תוהה על המגיבים שאובחנו כאלרגיים לאבק בנוסף למחלה שלהם, וזה חלק מהסבל שלהם. למה לא מתחסנים?
כי יש סיכוי סביר שתהליך החשיפה (שאתה קורא לו 'חיסון') יחמיר את המצב שלהם (בדגש על אטופיים).

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה