גם טוב לי, יש לי כאלו שפג תוקפם לפני חצי שנה.תרמנו לאיחוד הצלה אבל הם מוכנים לקחת עם תאריך עד לפני שנה, לא יותר מזה
איך ליצור איתם קשר? למצוא מתנדב שגר באזור?
גם טוב לי, יש לי כאלו שפג תוקפם לפני חצי שנה.תרמנו לאיחוד הצלה אבל הם מוכנים לקחת עם תאריך עד לפני שנה, לא יותר מזה
אני לא יודעת כי הם פונים אלינו. (לצערי מכירים אותנו יותר מדי טוב)גם טוב לי, יש לי כאלו שפג תוקפם לפני חצי שנה.
להתקשר אליהם או לפנות למתנדב של איחוד/מד"אגם טוב לי, יש לי כאלו שפג תוקפם לפני חצי שנה.
1- זה לא מחסור, אפיפן זה מוצר שרוב בתי המרקחת לא מחזיקים במלאישתי שאלות:
1 - מישהו שמע על מחסור באפיפן בכל הבתי מרקחת? מה עושים עם זה?
2 - על איזה אלרגולוג אתם ממליצים בבני ברק והסביבה? והאם ד"ר הרט מומלץ?
תשמרו לעצמכם קצתהורים לאלרגיים, מה אתם עושים עם המזרקים שפג תוקפם? ועם המזרק דמה? הצטבר לי אוסף
מעניין, בבית מרקחת שלנו תמיד יש במלאי1- זה לא מחסור, אפיפן זה מוצר שרוב בתי המרקחת לא מחזיקים במלאי
כך שצריך להזמין או לברר מול הקופ"ח איזה בית מרקחת יש להם ביזור שקיים אצלם במלאי
יתכן שבאזור שלכם בתי המרקחת לא מחזיקים במלאי,1- זה לא מחסור, אפיפן זה מוצר שרוב בתי המרקחת לא מחזיקים במלאי
ודרך אגב אפשר לבדוק באתר של הקופות מאוחדת ומכבי את המלאי והיכן ניתן להשיג את התרופות. בכללית אפשר לבדוק רק דרך האפליקציה.מעניין, בבית מרקחת שלנו תמיד יש במלאי
אולי פעם אחת היו צריכים להזמין לי
כנראה שתלוי איפה קונים
יש לי בשישי הקרוב תור לאלרגולוג ואני רוצה שיפנה אותי לבדיקת ראסט,פשוט יש לכל אחת מהבדיקות יש מעלות וחסרונות.
אבל הכי חשוב [בעיקר אצל אטופים] זה שבבדיקת ראסט יעשו גם בדיקת IGE כללית, ואז אם המספרים יוצאים מטורפים [לפעמים אפי' כמה אלפים טובים] כי המערכת החיסונית שלהם יותר רגישה [או משהו דומה לזה], הרופא יודע שיש להתייחס למספרים הגבוהים של מאכלים מסוימים בהתאם ולא להתרגש מהם יותר מידי [כמובן שאף אחד לא יעשה כלום על דעתו האישית בלי להתייעץ עם רופא].
יש חשודים נוספים? יש תסמינים של אלרגיה פעילה למרות הימנעות?ומה עוד כדאי לבקש שיבדוק מלבד הסטטוס של האלרגנים הקיימים? עד שיש תור אליו, אחת לחצי שנה
בד"כ בודקים רק אלרגנים ידועיםיש לי בשישי הקרוב תור לאלרגולוג ואני רוצה שיפנה אותי לבדיקת ראסט,
הבנתי ממך שכדאי לבקש גם בדיקת IGE כללית? מה אני צריכה לאמר לו? במילים האלו?
ומה עוד כדאי לבקש שיבדוק מלבד הסטטוס של האלרגנים הקיימים? עד שיש תור אליו, אחת לחצי שנה
תודה רבה
כן. חומוס בוודאות אלרגי למרות שלא עשיתי לו טסט בעבר, בפועל עשה לו אנפילקסיס.יש חשודים נוספים? יש תסמינים של אלרגיה פעילה למרות הימנעות?
אוקיי, אז הנה שני חשודים. עובד הוא אלרגן קלאסי, ואם כבר- אפשר לבקש לנשאפים נוספים. פריחה, אבק וכדומה.כן. חומוס בוודאות אלרגי למרות שלא עשיתי לו טסט בעבר, בפועל עשה לו אנפילקסיס.
עובש, יש כזה אלרגיה? הוא היה יומיים ליד ארון עם עובש וכולו נהיה כמו עגבניה מהלכת. פריחה קיצונית בכל הגוף שלא עברה עם אנטיהיסטמין.
אז תכלס לא מומלץ לבקש ראסט? לא לעורר דובים?
עם נשאפים באמת בודקים בד"כ את כל הרשימהאוקיי, אז הנה שני חשודים. עובד הוא אלרגן קלאסי, ואם כבר- אפשר לבקש לנשאפים נוספים. פריחה, אבק וכדומה.
למה לא מומלץ ראסט?
היא לא גורמת לאלרגיה חדשה, היא רק מספרת על מה שיש.
להתרגל לשטוף פה, פנים וידים אחרי כל ארוחה. (פנים וידים עדיף עם סבון). ולנגב במגבת נייר.אנחנו מתמודדים עם אלרגיה למזון יותר מ15 שנה ובד"כ אני מרגישה שכבר התרגלנו להכל
אבל עדיין יש בעיה שמאתגרת אותי ואני אשמח לדעת איך אחרים מתמודדים איתה.
כל פעם שאני מנשקת את הבן שלי אחרי שאכלתי את האחד האלרגנים שלו, הלחי שלו פורחת ומתנפחת והוא מתחיל לגרד בטירוף.
אני כמובן משתדלת לשים לב ולא לנשק אותו אחרי שאני אוכלת משהו שאסור לו, אבל יש לו הרבה אלרגנים וכמעט בכל ארוחה שלי יש משהו ומה לעשות שלפעמים אני מנשקת אותו בלי לחשוב.
אמתול מצאתי אותו במיטה שלי כשאני רציתי ללכת לישון אז הרמתי אותו והעברתי אותו למיטה שלו עם נשיקה קטנה בלחי.
אחרי 10 דקות הוא בא למיטה שלי בוכה, עם אורטיקריה בלחי ומגרד בטירוף.
איך אפשר לא לנשק ילד? או לתכנן את הנשיקות מראש לפי מה שאכלתי?
ממש קשה לי עם זה.
האשפוז הראשון של הבת שלי היה אחרי שבעלי אכל אלרגן ונישק אותה. היא היתה עם חמצן ליומיים והשתחררה אחרי ארבעה ימים. אז אני מודעת מאוד לסכנה ובכ"ז לא מצליחה להשתלט על זה.
עצות?
אני כבר עושה את זה.להתרגל לשטוף פה, פנים וידים אחרי כל ארוחה. (פנים וידים עדיף עם סבון). ולנגב במגבת נייר.
(מותר לי להציע לשקול להוציא את האלרגנים הכי גרועים מהבית, בכלל?)
מבינה אותך.מותר לך להציע הכל, כמובן, אבל יש לנו יותר מילד אחד עם אלרגיה וכל אחד עם אלרגנים שונים, ואני לא מסוגלת להעביר את כל המשפחה לנאוקייט בשלב הזה למרות שהבן שלי חושב שזה ממש טעים.
הוצאנו רק את אלה שגם הריח עושה להם תגובה.
גם אנחנו מכינים פנקייק פרווה לכולםמבינה אותך.
תכלס, גם אנחנו הוצאנו רק את האלרגנים בריח.
וזה מספיק קשוח גם ככה.
איכסה נאוקייט
מה שכן, יש דברים שאני משלבת.
למשל, פנקייקס אני מכינה לכל המשפחה ממתכון טבעוני.
ככה נוח לי, אין לי חשק או סבלנות להפרדת רשויות.
חושבת שזה יכול להיות טוב שיהיה יותר אוכל לא בעייתי בסביבה, גם אם זה לא יהיה הרמטי.
אגב חשבתי שאת הולכת לכתוב שאת מכינה פנקייקס עם נאוקייטאיכסה נאוקייט
מה שכן, יש דברים שאני משלבת.
למשל, פנקייקס אני מכינה לכל המשפחה ממתכון טבעוני.
גם אנחנו שמים חלב סויהלא נאוקייט ולא מטרנה צמחית
בפנקייקס אני שמה חלב סויה וגבינה סויה.
להערכתי גם במצה בריי אפשר לשים חלב סויה (לכאורה ללא תוספת סוכר).
לדמיין לוותר על קפה עם חלב -מודה שזה קשה. מאד מאד.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: