אלרגיה אשכול אלרגיות מרכזי

חברה של אסתי

משתמש צעיר

אם הבנים שמחה!

משתמש מקצוען
ד"ר נעה רוזנפלד מנהלת טיפול נמרץ ילדים והרופאה המטפלת: "בשבת האחרונה הגיע אלינו נער בן 16.5 עם שוק אפילפטי, מצב מסכן חיים לאחר חשיפה לחלב והוא והוא סובל מאלרגיה קשה לחלב ומוצריו.
אני מאוד מקווה שמה שהדגשתי זה טעות דפוס ולא טעות של הרופאה.

אם הבנים שמחה!

משתמש מקצוען
צ"ל
שוק אנפילקטי
דהיינו התקף אלרגיה
נכון, סתם תהיתי איפה נפלה הטעות.
פעם שמעתי הרצאה מעו"ד על הנושא של זכויות וכו' והיא אמרה כמה פעמים שכדי לקבל קצבה לאלרגיה צריך תיעוד של תגובה עם התקף אפילפטי. (תיקנתי אותה אח"כ בשקט כדי לחסוך לה עוד פדיחות בהמשך.)

תותחיתתת

משתמש פעיל
איור וציור מקצועי
עור או דם?
למיטב זכרוני בדיקות הדם (ראסט) כן עולות.
זה לא אמור לעלות אבל הם לא מאשרים את זה בקלות.. לנו פסלו פעם אחרי שכבר הבדיקות נשלחו - זה אומר ילדה בת 4 שעד שעשתה את הבדיקה .. הכל הלך לפח לא הסכימו לממן ..

תותחיתתת

משתמש פעיל
איור וציור מקצועי
אפשר לדקור את העור, אפשר גם לקחת בדיקות דם. זה פשוט לא יעיל.
אני רק רוצה להוסיף הבת שלי עשתה טסטים בגיל 4 חודשים אחרי שידענו על אלרגיה לחלב בלבד. והיו לה נקודות על העור אחרי הנקה שהיו נעלמות , וביקשתי טסטים ואז קיבלתי תוצאות לביצים, בוטנים, אגוזים ועוד, הרופאה התווכחה איתי שזה לא עובר בהנקה , המציאות הוכיחה אחרת. אז אומנם זה עבר אבל היא לא נחפשה באופן ישיר למאכלים האלו והייתה תוצאה בבדיקות

תורה שבע"פ

משתמש מקצוען
עריכה תורנית

זה כ"כ קריטי ופשוט מציל חיים,

אבל לפעמים נוטים לשכוח זאת במירוץ החיים.

ולכן כשמהבית יוצאים,

אפילו אם אנחנו מאד ממהרים,

את האפיפן אף פעם לא שוכחים,

ממש כמו את המטריה ביום של גשמים,

ותמיד תמיד זוכרים,

שלילד/ה המזרק הוא כמו אויר לנשימה...

ובעת התקף עבורו הוא הצלה.

נערך לאחרונה ב:

גלבוע

משתמש סופר מקצוען

מתכוני שבועות לאלרגים לחלב.

קפלה

משתמש מקצוען
האם פריחה על זרועות הידים העליונות- מוכיחה על אלרגיה?
(תחושה כללית טובה. פריחה משונה- ורדרדה ומפוּשֶטֶת על הזרועות, עם מעט גרד)

גלבוע

משתמש סופר מקצוען

זה כ"כ קריטי ופשוט מציל חיים,

אבל לפעמים נוטים לשכוח זאת במירוץ החיים.

ולכן כשמהבית יוצאים,

אפילו אם אנחנו מאד ממהרים,

את האפיפן אף פעם לא שוכחים,

ממש כמו את המטריה ביום של גשמים,

ותמיד תמיד זוכרים,

שלילד/ה המזרק הוא כמו אויר לנשימה...

ובעת התקף עבורו הוא הצלה.
פרקטית, יש לנו שקית תרופות קבועה במדף ליד הכניסה לבית.
היא מכילה אפיפן, משאפים, סטרואידים ופניסטיל.
אנחנו יוצאים איתה לכל מקום 'רציני' (לא לגינה, אבל כן לאירוח אצל סבא וסבתא לסעודת שבת).

נערך לאחרונה ב:

יראת גאולה

משתמש מקצוען
אנחנו יוצאים איתה לכל מקום 'רציני' (לא לגינה, אבל כן לאירוח אצל סבא וסבתא לסעודת שבת).
דווקא הגינה היא מקום ממש בעייתי... ילדים מלקקים ואח"כ נוגעים במתקנים עם ידיים מלוכלכות...
לא יצא לכם להזדקק לטיפול אלרגיה בגינה?

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
דווקא הגינה היא מקום ממש בעייתי... ילדים מלקקים ואח"כ נוגעים במתקנים עם ידיים מלוכלכות...
לא יצא לכם להזדקק לטיפול אלרגיה בגינה?
מעולם לא, ברוך ה'.
את ההתקפים הרציניים הוא עבר בעיקר בבית, פעם אחת באולם שמחות.
בכל אופן את צודקת שמן הראוי כן לקחת מזרק לגינה.

vigi

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אני לוקחת איתי אפיפן באופן קבוע בתיק של העגלה, גם לגינה וגם למכולת. מנסיון מר לצערי.
הגינה מפוצצת במעדני חלב ובמבות.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אני לוקחת איתי אפיפן באופן קבוע בתיק של העגלה, גם לגינה וגם למכולת. מנסיון מר לצערי.
הגינה מפוצצת במעדני חלב ובמבות.
עברנו את הגיל של 'תיק של עגלה'.
:)

הבן שלי הגדול ארגן לו מין מחזיק יפה כזה שהוא חוגר על החגורה.
לקטן (7) יש את השקית המדוברת, אבל היא עדיין תחת אחריותנו ההורים.

חויבה

משתמש חדש
הזכאות לסייעת לילדים עד גיל 3 [במעונות] הינה דרך משרד הרווחה והתקצוב המקסימלי הוא לשעתיים ביום
הזכאות לילדים מגיל 3 [חינוך חינם] עד כיתה ג' הוא ליום הלימודים [משמונה עד אחת] כשלושים ש"ש בערך, ופוחת בהדרגה מכיתה א'.
בהצלחה
ומה עושים כשכבר יש אישור לסייעת במעון (תינוק בן שנה עם אלרגיה מסכנת חיים לביצים ושומשום) אך מי שאחראית למצוא לי סייעת כבר כמה חודשים אומרת לי שאין לה סייעות כל פעם בתרוץ אחר ערב פורים/פסח/סוף שנה.

ללדת אחרת

משתמש פעיל
שאלה לכל המנוסים שכאן:
בת משפחה שלנו אלרגית לכאורה לקקאו.
למה לכאורה? כי בבדיקות הדם אין אפשרות לברר קקאו, והאלרגולוג המפורסם ובר הסמכא טוען ש"אם אתם חושבים שהיא אלרגית לקקאו - אז היא אלרגית. נקודה".
כל נסיונותי להבין האם א"א לברר לאיזה חלק בקקאו היא אלרגית - נענו בשלילה.
האם יתכן שאם בסביבתה אוכלים שוקולד זה מצדיק תגובה אלרגית? [כתמים אדומים בפנים] ואם היא מכינה [היא לא] עוגה "כושית" ונחשפת לאבקה - היא תקום למחרת בנוסף לפריחה גם עם נזלת אלרגית ומלאות בדרכי הנשימה?
בגוגל שולחים אותי כל פעם לאלרגיה לשוקולד, אבל די ברור שהתגובה האלרגית היא גם לקקאו סתם, ואפילו חשיפה חיצונית. [לדוגמה האכילה פעוטה בוופל ומיד התחילה "לפרוח" ותוך כמה שעות חזרה הנזלת...]
איך בודקים? איך מטפלים? אריוס עוזר בקושי , פניסטיל מעט יותר.
האם יש סיכוי שתוכל לצרוך/להיחשף לשוקולד וקקאו בעתיד?
בלי שום נתון מדעי ביד אין לי כלים. איך יתכן שהקביעה שלה כאלרגית היא אמפירית בלבד?

תורה שבע"פ

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
ומה עושים כשכבר יש אישור לסייעת במעון (תינוק בן שנה עם אלרגיה מסכנת חיים לביצים ושומשום) אך מי שאחראית למצוא לי סייעת כבר כמה חודשים אומרת לי שאין לה סייעות כל פעם בתרוץ אחר ערב פורים/פסח/סוף שנה.
בעיה רצינית בעיקר במעונות בגלל שזה לא הרבה שעות.

הפתרון הוא שאתם תנסו לחפש מישהי, אבל באמת זה לא קל [אנחנו מצאנו מטפלת במעון שהיה לה נח לעבוד רק חלק מהשעות והיא הסכימה להוסיף עוד שעתיים וחצי ולשמור על הילד, צריך לחפש פתרונות יצירתיים].
בהצלחה

ללדת אחרת

משתמש פעיל
בוקר טוב
שאלה חשובה
האם בתיק הרפואי של הילד האלרגי רשום איפשהו שהוא אלרגי?
אני שואלת בעקבות מעשה שהיה:
התינוק שלי מלבד שלל האלרגיות שלו הוא גם אטופי, וביקשתי מרופאת הילדים המלצה עם מה לטפל כי בקיץ העור שלו במצב איום ונורא
היא כמובן רשמה את המשחות הרגילות- קרם לחות ואלוקום, והוסיפה מרשם לשמן רחצה בלנאום.
אני בתמימות הולכת לקנות ולהפתעתי בנס ממש מגלה שמדובר בשמן רחצה העשוי מבוטנים!
הבן שלי אלרגי ברמה מסכנת חיים לבוטנים. ואם חלילה לא היתי קוראת את הכתוב על הקופסא ומשתמשת אז יש מצב שהיתי היום במיון איתו.
ועכשיו לשאלה הגדולה- למה ואיך אין הערת אזהרה גדולה בתיק הרפואי של הילד?? מין הודעה אדומה שקופצת כי הילד שלי אלרגי לחלב, בוטנים וביצים??
ואם חלילה איזו אחות תיתן לו חיסון עם הרכיב האלרגי ואני אשכח לברר אם זה בסדר לו??
איפה אפשר לנער מישהו במאוחדת כדי שלא יקרו מקרים כאלו יותר??
תודה
ככל הידוע לי יש הערה בתיק הרפואי לגבי אלרגיה
לדוגמה אצלי כתוב אלרגיה לסינטומיצין בכל מסמך ובכל מרשם
[מה שלא עזר כשקיבלתי טיפול משפחתי בטיפות בעייתיות לדלקת עיניים דרך הכרטיס של הילדה....
באשמתי הגמורה]

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  62  פעמים

לוח מודעות

למעלה