אלרגיה אשכול אלרגיות מרכזי

תורה שבע"פ

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
נכנסתי עכשיו לקטוגריה עם הבן שלי אשמח להכוונה
הילד שלי בן שנה מקיא הכל אחרי אכילה של חלבי ויצא לו פריחה קטנה
אחרי אכילה של במבה הוא נהיה אדום כמו כוויה ויוצא לו כתמים לבנים על הרגליים והיידים ולאט לאט עולה על הראש. כל חשיפה נהיה יותר גרוע
הייתי איתו אצל רופאת ילדים נתנה בדיקות שעולה 300 ש"ח
גם אמרה שלא עושים לפני גיל שנתיים בדיקה עם טסטים
אני בלאומית

מה אני אמורה לעשות ? הבדיקות דם אמינות ? שווה לעשות? יש קופות חולים שזה יותר זול? והבדיקה של חשיפה אם לא עושים את זה לפני גיל שנתיים?
טסטים אפשר לעשות כבר מלידה...

עם תגובות כאלו אתם חייבים להמנע מחלב ובוטנים וללכת לאלרגולוג בהקדם האפשרי...

בדיקות דם לגילוי אלרגנים עולות כסף, רק שלא תמיד צריך לעשות בדיקות דם ועושים טסטים.
1 הבדיקות דם הכי אמינות
2 רופא ילדים בכללי לא יודע שום דבר בנושא של אלרגיה נא לפנות רק לרופא אלרגיה
3 לפי התגובה של הילד יש מצ"ב שאתה צריך מזרק אפיפן צמוד רופא האלרגיה ייתן לך {אולי גם רופא הילדים}
4 בקופה שלי הבדיקה היה בחינם {כללית}
5 עושים טסטים לפני גיל שנתיים אבל הכול בכפוף לתוצאות הבדיקות
בדיקות דם אינם יותר אמינות מטסטים, יש מעלה לטסטים עוריים ויש מעלה לבדיקות דם. לכן בדר"כ הרופאים ינסו לעשות טסט עורי ורק אם התשובה לא ברורה או שידוע על אלרגיה ורוצים לדעת את חומרתה שולחים לבדיקות דם.

לגבי מחיר הבדיקה, זה תלוי גם בהיקף הדברים שבודקים והמחיר משתנה בין קופה לקופה, וכן מי שיש לו שב"ן זה יותר זול.

BRAYNDY

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים

עם תגובות כאלו אתם חייבים להמנע מחלב ובוטנים וללכת לאלרגולוג בהקדם האפשרי...

בדיקות דם לגילוי אלרגנים עולות כסף, רק שלא תמיד צריך לעשות בדיקות דם ועושים טסטים.

בדיקות דם אינם יותר אמינות מטסטים, יש מעלה לטסטים עוריים ויש מעלה לבדיקות דם. לכן בדר"כ הרופאים ינסו לעשות טסט עורי ורק אם התשובה לא ברורה או שידוע על אלרגיה ורוצים לדעת את חומרתה שולחים לבדיקות דם.

לגבי מחיר הבדיקה, זה תלוי גם בהיקף הדברים שבודקים והמחיר משתנה בין קופה לקופה, וכן מי שיש לו שב"ן זה יותר זול.
סליחה לא הבנתי מה זה שב"ן אפשר הסבר?

BRAYNDY

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אלרגיה מסכנת חיים יכול להופיע לאו דווקא בחשיפה בפעם הראשונה?

vigi

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
כן.
במקרה שלנו לחלבי הופיע אחרי חודש שהילד שותה תמ"ל חלבי.
בוטנים: בחשיפה השלישית
ביצים: בחשיפה שלישית לפחות
עדשים: חשיפה חמישית+
אפונה: לא הסכים אפילו לטעום. אלרגיה די חריפה.
חומוס: חשיפה ראשונה.

תותחיתתת

משתמש פעיל
איור וציור מקצועי
רוצה להתייעץ אם יש ילד בגילאי בית ספר עם אלרגיה ואסטמה שזכאי לקצבת נכות,
אנחנו מקבלים שנתיים את הקצבה ועכשיו צריך לחדש אותה,
קיבלתי מסמך מבט"ל למלא על ידי בית הספר, ברוך ה לא היו אירועים שם אבל רוצה לדעת מה נכון למלא כי אין סיבה שיפסלו את הקצבה

BRAYNDY

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מישהיא מכיר פרופסר יעקב ברקון לארלגיה מלאומית

מחסן שלי

משתמש רשום

בכללית זה לא עלה לי שקל

תורה שבע"פ

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
רוצה להתייעץ אם יש ילד בגילאי בית ספר עם אלרגיה ואסטמה שזכאי לקצבת נכות,
אנחנו מקבלים שנתיים את הקצבה ועכשיו צריך לחדש אותה,
קיבלתי מסמך מבט"ל למלא על ידי בית הספר, ברוך ה לא היו אירועים שם אבל רוצה לדעת מה נכון למלא כי אין סיבה שיפסלו את הקצבה
אפשר לבקש מהם למלאות שהוא צריך השגחה צמודה כל הזמן כי זה מה שחשוב להם,
אבל בעיקרון המסמך הזה לא ככ מעניין אותם, ובודאי שהוא לא יכול לפסול את קבלת הקצבה כיון שזה לא כלול בקריטריונים, מה שמעניין אותם זה המסמך מהרופא שיש אלרגיה מסכנת חיים עם אפיפן המצריכה השגחה צמודה.
בהצלחה

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
תוצאות אמינות מתקבלות רק אחרי שהילד כבר נחשף למזון האלרגני לפחות פעם אחת, יש אומרים פעמיים.
יודעת את זה מידע תיאורטי, אבל יכולה גם להעיד מניסיון אישי. ילד שבדיקות לקשיו היו נקיות לחלוטין ובטעימה הגיע לשוק אנאפילקטי כולל קשיי נשימה.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
בדרך כלל לא בחשיפה הראשונה.
לפי הספרות הרפואית היא לא יכולה להופיע כלל בחשיפה הראשונה, אלא רק מהשניה ואילך. היות שיש הורים שמעידים שכן הופיעה בראשונה (גם אני) אני לא מנסה להכחיש את הקיים :)
אבל בוודאי שבדרך כלל מופיעה אחרי מספר חשיפות.

נערך לאחרונה ב:

תורה שבע"פ

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
תוצאות אמינות מתקבלות רק אחרי שהילד כבר נחשף למזון האלרגני לפחות פעם אחת, יש אומרים פעמיים.
יודעת את זה מידע תיאורטי, אבל יכולה גם להעיד מניסיון אישי. ילד שבדיקות לקשיו היו נקיות לחלוטין ובטעימה הגיע לשוק אנאפילקטי כולל קשיי נשימה.
נכון, גם תגובה קשה אינה באה בפעם הראשונה [גם אם חושבים כך לפעמים],

כוונתי הייתה שתיאורטית אפשר לעשות טסטים מלידה...

אם הבנים שמחה!

משתמש מקצוען
נכון, גם תגובה קשה אינה באה בפעם הראשונה [גם אם חושבים כך לפעמים],

כוונתי הייתה שתיאורטית אפשר לעשות טסטים מלידה...

אפשר לדקור את העור, אפשר גם לקחת בדיקות דם. זה פשוט לא יעיל.
הבן שלי עשה ראסט לכל המזונות כשהוא אכל רק נאוקייט (בגלל EOE).
יצא חיובי להכל חוץ מארבעה מזונות (מתוך 60+).
אז יש מוזרים כאלה שלא קבלו את ההודעה הזאת.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
הבן שלי עשה ראסט לכל המזונות כשהוא אכל רק נאוקייט (בגלל EOE).
יצא חיובי להכל חוץ מארבעה מזונות (מתוך 60+).
אז יש מוזרים כאלה שלא קבלו את ההודעה הזאת.
אבל אם יש לו EOE אולי זה לא אומר, כמו האטופיים שמגיבים לכל דבר.
אובר תגובה זה גם חוסר יעילות של הבדיקה... לא רק מינוס תגובה.

לכן אלרגולוגים לא אוהבים לעשות בדיקות לילדים אטופיים. הם מפחדים מעודף תגובתיות ומהימנעות מיותרת.
אגב, יש צדק בדבריהם.
אנחנו הפסקנו חלב בגלל אלרגיה לא מסכנת חיים אבל גרד מטטוווררררףףףף באטופיק, ולצערי כרגע מדובר באלרגיה מסכנת חיים בהחלט. ממש לפני שלושה שבועות היינו באשפוז בגלל חשיפה בטעות :(.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  59  פעמים

לוח מודעות

למעלה