אשכול אורגנים

דוד מרדכי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
מבחינת הטאצ' בקלידים ותחושת ה''פלסטיקיות'' הסינתטית יש הבדל בין PA4X ל PA1000?
בוודאי. PA4 (וכן PA3) מיוצר באיטליה מחומרים פיזיים יותר טובים. PA1000 ומטה מיוצרים בסין. והקלידים בPA4 הם חצי שקולים.

נערך לאחרונה ב:

דוד מרדכי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
למה באמת זה המחיר לPA3X אצל כולם, הרי מדובר בדגם כבר מיושן יחסית?...
למה שיעלה פחות? אין שום אורגן יותר טוב ממנו בדגמי יד שניה. (מלבד PA4 - שעדיין לא מוכרים אותו אנשים)

דוד מרדכי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
תודה על העזרה, התגובות המחכימות והמועילות.
למרות שאתה מחדש לי פה וכותב דברים שלא ידעתי יש מצב שארכוש בכל זאת את ה - PA1000, לדעתך כרטיס קול חיצוני יכול לפתור / לסייע לשפר את איכות הסאונד היוצא?
שוב תודה!
אין אפשרות כזאת.
זה לא שהסאונד גרוע בPA1000 - הוא עדיין טוב מאד, ובפרט ביחס לPA700. אבל זה לא כמו הנ"ל. PA3 אורגן יותר טוב ממנו באופן משמעותי בכל הפרמטרים החשובים, מרגישים את זה ושומעים את זה.

- דוד -

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
בוודאי. PA4 (וכן PA3) מיוצר באיטליה מחומרים פיזיים יותר טובים. PA1000 ומטה מיוצרים בסין. והקלידים בPA4 הם חצי שקולים.
סליחה, אבל אני מה''עמך''... מה זה אומר חצי שקולים?
למה שיעלה פחות? אין שום אורגן יותר טוב ממנו בדגמי יד שניה. (מלבד PA4 - שעדיין לא מוכרים אותו אנשים)
ושמעתי משהו שעומד לצאת קלידים חדשים מבית קורג, זה נכון?

דוד מרדכי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
סליחה, אבל אני מה''עמך''... מה זה אומר חצי שקולים?

ושמעתי משהו שעומד לצאת קלידים חדשים מבית קורג, זה נכון?
מכיר את התחושה הפיזית של קלידים של פסנתר אמיתי? זה נקרא קלידים שקולים. חצי שקולים זה כאילו חצי כח של זה.
קלידים חדשים לקורג? אם כן אז לא אריינג'ר (אורגן שמנגן מקצבים).
אולי עוד סינטיסייזר או תחנת עבודה (כמו הקרונוס).

- דוד -

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
וזה שבטיירוסים הקלידים רכים ו''שטוחים'' יותר ונלחצים פחות לעומק קשור לעניין הזה של השקולים?

דב פליי

משתמש פעיל
עדיף לקנות את האורגן היותר טוב - PA1000, ולהשיג סט מזרחי. די קל להשיג.
אם אתה רוצה להשקיע קצת יותר - אז יש PA4 אוריינטלי - מוכרים במרום כלי נגינה. יש בו את כל החומר האוריינטלי אבל אין לו כפתורים פיזיים לרבעי טונים - רק דרך המסך.
(וכנ"ל - יהיה פחות מקום למקצבים שלך - רק כמה עשרות ולא כמה מאות - ויש פתרון - קריאה ישירה מUSB)
כדאי גם לשקול את אופציית הרולנד EA7. (הרמה שלו מקבילה בערך לPA700, מבחינת חומרה)

יש אפשרות לקרוא בPA 700 ישירות מהאון קי ?
א"כ זה חידוש גדול ביחס לדגמים הישנים ששם עד כמה שידוע לי לא ניתן לקרוא ישירות מהאון קי כמו בימהה

אליהו שטיין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
עדיף לך או PA4 או PA3 יד שניה. (אפשר להשיג בסביבות 8000)
תיקח בחשבון שתי נקודות משמעותיות, 1. משקל הכלי, הpa1000 קל יותר משמעותית מאשר הpa3 pa4.
2. רמקולים. רק של1000 יש ואילו ל3 ול4 אין.
ובהשוואה ספציפית לpa3, התוכנה והפונקציות של ה1000 הרבה הרבה יותר טובה ממנו. (אפילו הpa900 יותר טוב ממנו).

דוד מרדכי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים

דוד מרדכי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים

אליהו שטיין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים

YDB

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
יש מצב שמישהו שולח לי דגימה של קלרינט לPA300? אין לי שום קלרינט ואני משתמש אישי להנאה

אליהו שטיין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים

איתן הקוסם

משתמש חדש
אין אפשרות כזאת.
זה לא שהסאונד גרוע בPA1000 - הוא עדיין טוב מאד, ובפרט ביחס לPA700. אבל זה לא כמו הנ"ל. PA3 אורגן יותר טוב ממנו באופן משמעותי בכל הפרמטרים החשובים, מרגישים את זה ושומעים את זה.
תודה על התגובה, השיקול העיקרי בהחלפת הרולנד G70 (היותר ממצוין), הוא החלק המזרחי, כלומר סטים לקורג אפשר להשיג / לרכוש (אם אני צודק) באופן מעט קל יותר, הרולנד לא נכנס לרכב רגיל, שוקל 25 ק"ג, מסורבל, וכמו כן לא הצלחתי לקבל עליו 2,500 ש"ח למרות שהוא במצב חדש לגמרי... והחלטתי לתת אותו לבת שלי.

אליהו שטיין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
תודה על התגובה, השיקול העיקרי בהחלפת הרולנד G70 (היותר ממצוין), הוא החלק המזרחי, כלומר סטים לקורג אפשר להשיג / לרכוש (אם אני צודק) באופן מעט קל יותר, הרולנד לא נכנס לרכב רגיל, שוקל 25 ק"ג, מסורבל, וכמו כן לא הצלחתי לקבל עליו 2,500 ש"ח למרות שהוא במצב חדש לגמרי... והחלטתי לתת אותו לבת שלי.
אז שתדע שהרולד Ea7 קל מאוד, פחות מ8 קילו, ונכנס לרכב בקלות.
המכשיר עצמו מגיע עם עשרות או מאות מקצבים מזרחיים (הרבה יותר מאשר קורג), ובנוסף אפשר לקנות סטים אצל עדי נתנאלי או עמי כהן.

YDB

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
החלפתי לו את כל הקבצים ולכן אין לי שם קלרינט (יש כמה שלא עובדים טוב או שבכלל לא)

דוד מרדכי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
הרולנד EA7 באמת האורגן הכי קל וקטן שיש, וגם מזרחי. אך כפי שציינתי קודם - זה מתבטא לרעה באיכות הצליל. (לא שהצליל גרוע, רק בהשוואה לאחרים)
אבל PA4 לא שוקל כמו G70. המשקל של PA4 (הרגיל או המזרחי) הוא 13 ק"ג. והוא נכנס לכל רכב. (לי יש את הארוך ולא נתקלתי בבעיות, אתה יכול לקנות את הקצר והוא יכנס לך אפילו לתא מטען של רכב קטן.)

אליהו שטיין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
מה שנכון נכון. רק שלכל אחד יש צרכים שונים, ולכן ייתכן שאורגנית אחת כדאית לו יותר מהשני גם אם באופן כללי השני יותר ברמה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה