חול המועד אצלנו הוא זמן של ארוחות מושקעות וטעימות
לאו דווקא מסובכות להכנה למשל המתכון הבא:
מתכון של עוף עם נוקדלי (אצלנו קוראים לזה נוקרלעך)
מתכון שמחזיר אותי למטבח ההונגרי של סבתא שלי ע"ה
טעים,קל להכנה ומלאאאא נוסטלגיה!
את המתכון לקחתי מקרוטית
וזה יצא בול כמו סבתא!
אני מאד אוהבת את המתכונים שלה
פפריקש עוף(עם נוקערלעך)
מצרכים:
לבצקניות:
1 וחצי כוס קמח
3 ביצים L
שליש כוס מים
שלוש רבעי כפית מלח
מצרכים לפפריקש:
6 חלקי עוף (שוקיים/כרעיים)
4 כפות שמן
2 עגבניות בשלות
1 בצל גדול או 2 בינוניים, קלופים
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כף גדושה רסק עגבניות
1 כפית אבקת בצל – לא חובה
1 כוס ציר מרק עוף או מים (או מים עם 1 כפית אבקת מרק)
1/2 כפית מלח
אופן הכנה:
– חורצים איקס בתחתית העגבניות ומבשלים אותן בסיר עם מים רותחים במשך 5-7 דקות. מוציאים, קולפים את הקליפה וחותכים לקוביות קטנות.
– חותכים את הבצל לקוביות בגודל 1 ס”מ.
– בסיר רחב מחממים שמן ומטגנים את הבצל על אש נמוכה עד שהוא שקוף ורך. הוא לא צריך להזהיב אלא להתרכך.
– מוסיפים את העגבניות החתוכות ומבשלים ביחד במשך 10 דקות עד שהעגבניות מגירות את מיציהן ומתרככות.
– מוסיפים רסק עגבניות, פפריקה ואת מרק העוף (או מים עם אבקת מרק) ומבשלים ביחד במשך 15 דקות.
– מוסיפים את חלקי העוף ומבשלים ביחד, עם סיר מכוסה, במשך 30 דקות על אש נמוכה-בינונית. מקפידים מדי פעם להפוך את העוף כדי שיתבשל בתוך הרוטב מכל הכיוונים. שימו לב שהרוטב צריך להגיע עד חצי מגובה העוף אז אם הרוטב מצטמצם אפשר להוסיף עוד 1/2 כוס מים רותחים.
– פותחים את מכסה הסיר ומבשלים במשך 15 דקות נוספות עד שהרוטב מסמיך מעט. חשוב להפוך אותו מדי פעם.
– גלושקה/בצקניות: בקערה בינונית שמים את כל המצרכים וטורפים היטב עם מזלג עד שאין גושי קמח. המרקם צריך להיות כמו של סליים (תודו שהבאתי פה הקבלה מוזרה). אם חסר מעט נוזלים אפשר להוסיף 1-2 כפות מים.
– ממלאים סיר בינוני עם הרבה מים וממליחים. מביאים לרתיחה.
– בעזרת מכשיר להכנת בצקניות (הוא נמכר בשווקים ב-10 שקלים) או מעל פומפייה פתוחה עם חורים גדולים או עם כפית קטנה, מזלפים בצק לתוך סיר עם מים רותחים ומומלחים. אם משתמשים בכפית פשוט מרטיבים את הכפית במים הרותחים ומתחילים להניח בתוך המים 1/3 כפית מהבצק בכל פעם. אם משתמשים במכשיר הייעודי, מניחים כמה כפות גדושות מהבצק מעל המכשיר ומזיזים את החלק העליון ימינה ושמאלה, הוא זה שחותך את הבצק לנטיפים קטנים שעוברים דרך החורים.
– מבשלים במשך 5-7 דקות ומסננים את המים.
– מוסיפים את הבצקניות לתבשיל העוף, מערבבים כדי שהרוטב יעטוף אותן ומגישים חם.
הערות ושדרוגים
– במקום לבשל עגבניות, לקלוף ולחתוך, אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות דק של חברה איכותית או לגרד עגבניות טריות על פומפייה.
– לא חובה לשים רסק עגבניות אבל הוא מוסיף עוד קצת צבע ומתיקות עדינה שמאזנת במידה והעגבניות הטריות היו טיפה חמצמצות.
לאו דווקא מסובכות להכנה למשל המתכון הבא:
מתכון של עוף עם נוקדלי (אצלנו קוראים לזה נוקרלעך)
מתכון שמחזיר אותי למטבח ההונגרי של סבתא שלי ע"ה
טעים,קל להכנה ומלאאאא נוסטלגיה!
את המתכון לקחתי מקרוטית
וזה יצא בול כמו סבתא!
אני מאד אוהבת את המתכונים שלה
פפריקש עוף(עם נוקערלעך)
מצרכים:
לבצקניות:
1 וחצי כוס קמח
3 ביצים L
שליש כוס מים
שלוש רבעי כפית מלח
מצרכים לפפריקש:
6 חלקי עוף (שוקיים/כרעיים)
4 כפות שמן
2 עגבניות בשלות
1 בצל גדול או 2 בינוניים, קלופים
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כף גדושה רסק עגבניות
1 כפית אבקת בצל – לא חובה
1 כוס ציר מרק עוף או מים (או מים עם 1 כפית אבקת מרק)
1/2 כפית מלח
אופן הכנה:
– חורצים איקס בתחתית העגבניות ומבשלים אותן בסיר עם מים רותחים במשך 5-7 דקות. מוציאים, קולפים את הקליפה וחותכים לקוביות קטנות.
– חותכים את הבצל לקוביות בגודל 1 ס”מ.
– בסיר רחב מחממים שמן ומטגנים את הבצל על אש נמוכה עד שהוא שקוף ורך. הוא לא צריך להזהיב אלא להתרכך.
– מוסיפים את העגבניות החתוכות ומבשלים ביחד במשך 10 דקות עד שהעגבניות מגירות את מיציהן ומתרככות.
– מוסיפים רסק עגבניות, פפריקה ואת מרק העוף (או מים עם אבקת מרק) ומבשלים ביחד במשך 15 דקות.
– מוסיפים את חלקי העוף ומבשלים ביחד, עם סיר מכוסה, במשך 30 דקות על אש נמוכה-בינונית. מקפידים מדי פעם להפוך את העוף כדי שיתבשל בתוך הרוטב מכל הכיוונים. שימו לב שהרוטב צריך להגיע עד חצי מגובה העוף אז אם הרוטב מצטמצם אפשר להוסיף עוד 1/2 כוס מים רותחים.
– פותחים את מכסה הסיר ומבשלים במשך 15 דקות נוספות עד שהרוטב מסמיך מעט. חשוב להפוך אותו מדי פעם.
– גלושקה/בצקניות: בקערה בינונית שמים את כל המצרכים וטורפים היטב עם מזלג עד שאין גושי קמח. המרקם צריך להיות כמו של סליים (תודו שהבאתי פה הקבלה מוזרה). אם חסר מעט נוזלים אפשר להוסיף 1-2 כפות מים.
– ממלאים סיר בינוני עם הרבה מים וממליחים. מביאים לרתיחה.
– בעזרת מכשיר להכנת בצקניות (הוא נמכר בשווקים ב-10 שקלים) או מעל פומפייה פתוחה עם חורים גדולים או עם כפית קטנה, מזלפים בצק לתוך סיר עם מים רותחים ומומלחים. אם משתמשים בכפית פשוט מרטיבים את הכפית במים הרותחים ומתחילים להניח בתוך המים 1/3 כפית מהבצק בכל פעם. אם משתמשים במכשיר הייעודי, מניחים כמה כפות גדושות מהבצק מעל המכשיר ומזיזים את החלק העליון ימינה ושמאלה, הוא זה שחותך את הבצק לנטיפים קטנים שעוברים דרך החורים.
– מבשלים במשך 5-7 דקות ומסננים את המים.
– מוסיפים את הבצקניות לתבשיל העוף, מערבבים כדי שהרוטב יעטוף אותן ומגישים חם.
הערות ושדרוגים
– במקום לבשל עגבניות, לקלוף ולחתוך, אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות דק של חברה איכותית או לגרד עגבניות טריות על פומפייה.
– לא חובה לשים רסק עגבניות אבל הוא מוסיף עוד קצת צבע ומתיקות עדינה שמאזנת במידה והעגבניות הטריות היו טיפה חמצמצות.
נערך לאחרונה ב: