בשרי ארוחות צהריים, אני מחפשת גיוון!

Nomi10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
שני מתכונים בסיר אחד של חן במטבח:
טעים בטירוף!
יכולה אולי להעלות את המתכון הראשון (בלי הפלפלים, לא עובר אצלנו..)??
זה נשמע לי כמו משהו שיכול ללכת אצלנו טוב, אבל נחסם לי הקישור...
תודה!
 

ווילי וונקה

משתמש מקצוען
יכולה אולי להעלות את המתכון הראשון (בלי הפלפלים, לא עובר אצלנו..)??
זה נשמע לי כמו משהו שיכול ללכת אצלנו טוב, אבל נחסם לי הקישור...
תודה!
ציטוט:
תבשיל בורגול עם חזה עוף טחון וירקות, משביע, מהיר וקל להכנה, אהוב מאוד על הילדים שלי. ארוחה שלמה בסיר אחד שאני מכינה לפחות פעם בשבוע לצוהריים. אני אוהבת במיוחד להשתמש בחזה עוף טחון, הוא מתבשל במהירות והופך לפירורים קטנים שמתמזגים עם פירורי הבורגול והקוביות הקטנות של הירקות. אפשר לשחק עם הירקות ולהחליף בכל ירק אחר שאוהבים כמו פטריות קצוצות, כרובית מפורקת לפרחים קטנים, גזר, אפונה, תירס... את המתכון המלא תוכלו למצוא באתר שלי: https://www.heninthekitchen.com/
וכאן: כ-4 סועדים מצרכים:
חצי קילו חזה עוף טחון
רבע כפית אבקת סודה לשתייה
2 כפות שמן
1 כוס בורגול שטוף
1 בצל סגול קצוץ
כ-1 כוס כרוב לבן חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 קישוא חתוך לקוביות קטנות
2 שיניי שום כתושות
1 כפית כורכום
חצי כפית כמון
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
2 כפות שמן
כחצי צרור פטרוזיליה\כוסברה קצוצה
2 כוס מים רותחים
אופן הכנה: • לחמם על אש גבוהה 2 כפות שמן בסיר בינוני . להוסיף את חזה העוף הטחון, לפזר מעל את אבקת סודה לשתייה ולטגן תוך כדי פירוק העוף לפירורים, עד שהעוף קצת מזהיב. להוציא את העוף לצלחת ולשמור בצד. • להוסיף לסיר 2 כפות שמן ובצל סגול קצוץ, לטגן עד שהבצל הופך לשקוף כ-2-3 דקות. להוסיף פלפל אדום, זוקיני, קישוא וכרוב ולטגן כמה דקות עד שהירקות מקבלים הזהבה קלה. • להוסיף שום כתוש ולטגן כמה שניות. להוסיף כורכום, כמון, מלח ופלפל שחור ולערבב. • להוסיף את הבורגול והעוף הטחון המטוגן, לערבב. להוסיף מים רותחים, להביא לרתיחה, לכסות במכסה ולהעביר לאש הכי נמוכה. לבשל 15 דקות. • לפתוח את המכסה, להוסיף פטרוזיליה קצוצה, לערבב, לסגור את המכסה ולתת מנוחה של 5 דקות. • לערבב ולהגיש.
 

ווילי וונקה

משתמש מקצוען
יכולה אולי להעלות את המתכון הראשון (בלי הפלפלים, לא עובר אצלנו..)??
זה נשמע לי כמו משהו שיכול ללכת אצלנו טוב, אבל נחסם לי הקישור...
תודה!
אגב השני הוא אורז כביכול של מילוי לפלפלים ממולאים, אך ללא הפלפלים
כלומר- תבשיל אורז עם בשר טחון, רסק עגבניות, ירקות...
יש שם גם פלפל אדום חתוך, אבל לדעתי אפשר להחליף בגזר נניח
אני החלפתי את הסלרי בגזר כי לא היה לי.
אז אם הפלפל הוא הבעיה אז אין בעיה...
 

ST!

משתמש פעיל
בלתק

מתכונים ב10 דקות
אתר מושלם לכל דבר שיכול להיות קשור לארוחות, לעצות, לגיוון וכו'
מומלץ בחום
 

חלוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כמה ארוחות שמאד הולכות אצלנו,
(כמובן תמיד יש את מי שלא אוהב את X/Y/B)

1. עוף עם בצל ועגבניות
בסיר רחב מחממים שמן,
מניחים פרוסות בצל עבות שיכסו את הקרקעית וכמה שיני שום,
נותנים טיפה להיטגן (לא חובה, אבל נותן יותר ארומה, של הבצל המטוגן)
מעליהן פרוסות עגבניה עבות,
על העגבניה בוזקים מלח ואבקת מרק,
מעל העגבניות מניחים את העוף עם הפנים למעלה ובוזקים שוב מלח, אבקת מרק וגריל (של פרג) בנדיבות רבה ממש.
מבשלים שעה וחצי על אש נמוכה,
מוודאים שנשארים נוזלים, אך לא הרבה מידי (אם הנוזלים בהירים ודלילים מאד סימן שעדיין צריך להתאדות)
אוכלים עם קוסקוס או פירה.

2. חזה עוף בסגנון שווארמה
מטגנים רצועות בצל עד להזהבה/השחמה, מוסיפים שום כתוש וחזה עוף בחתיכות קטנות.
מתבלים בכורכום, כמון, פלפל שחור, סוכר כפית+, מלח, אפשר חוויג' למרק למי שיש (ואז להוריד מכמות הכורכום)
אוכלים בתוך פיתה, עם סלט ישראלי, חמוצים, טחינה, יאמי!

3. בשר ועוף ברוטב, בסגנון בלונז
מטגנים בצל, מוסיפים חתיכות בשר וכרעיים ומטגנים גם כן קלות (כדי לסגור)
מוסיפים מים בגובה הבשר, המון רסק (כחצי פחית)
ותיבול נדיב של שום גבישי, פפריקה, גריל, אורגנו, פלפל, מלח (מכל תבלין ככפית או יותר)
לבשל שעה וחצי שעתיים, לדאוג לאידוי עד שיסמיך הרוטב
אוכלים עם פסטה

תהנו!
 

פרספכתיבה

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
יוצרי ai
עוד משהו חמוד קליל ומגוון:
שווארמה טונה על מצע פירה

מתכון ל4 סועדים- תכפילו כמויות בהתאם...

לשווארמה:
2-3 קופסאות טונה בשמן מסוננות
בצל קצוץ
אופציונאלי לשדרוג:
בטטה חתוכה לקוביות קטנטנות
פטריות קצוצות חיות/שימורים.

מטגנים בצל +בטטה עד לתחילת ריכוך
מוסיפים טונה ופטריות
מתבלים ב: מלח, פ.שחור,צעט פפריקה, אבקת שום גבישי, רוטב סויה
להמשיך טיגון ערבוב כ7 דקות
להוסיף רבע כוס מים ולבשל עוד 5 דקות

הגשה: לשפוך בנדיבות שווארמה טונה על מצע פירה
אפשר להגיש גם ליד ציפס בתנור/אורז/קוסקוס וכו'...

בתיאבון
 

רבקה רייזל

משתמש פעיל
אני מאוד אוהבת פעם ב לגוון
אני קונה באגטים מכינה שניצלים,ציפס ....
את יכולה גם בטורטיה,אפשר לשים בבאגט סטייקים,בשר טחון מטובל טוב...
זה טעים ושובר שגרה
וגם כייף קצת לנוח מלהעמיד סירים ולבשל
אצל חמותי בראש חודש במקום לבשל קונים פיתה עם פסטרמה
והאורות של הנכדים...;)
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה