בהמשך לאשכול שפתחה @שיפי פוקסמן רשמתי לעצמי לנסות את המתכון ולהתאים אותו למטבחנו.
קונים שקית ניוקי מוכנה (יש במרכולים בכשרות טובה ללא קטניות), מצרפים פילה מושט, עשבי תיבול ושמ"ז ויש ארוחה משביעה, בריאה וטעימה מאד.
למי שמעוניינים להכין ניוקי לבד- לעז תלם יש מתכון מצוין ללא קמח.
השראה: רחלי קרוט ורון יוחננוב בשינויים שלי.
מצרכים:
שקית ניוקי מצונן (אנחנו השתמשנו בזה של שטראוס).
5 פילטים של דג לבן מופשרים לחלוטין.
מים+שליש כוס מיץ לימון וכף מלח- להשרית הדג.
15-20 עגבניות שרי חצויות
לתערובת תיבול
3 כפות פסטו או חופן עשבי תיבול קצוצים.
כוס פטרוזיליה קצוצה דק.
4-5 כפות שמן זית
מלח ופלפל גרוס
תבנית תנור גדולה.
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל190 מעלות- תוכנית רגילה.
משרים את הדגים במים, מיץ הלימון והמלח ל-7 דקות, שוטפים ומנערים.
בקערה קטנה מערבבים את חומרי התערובת.
מניחים את הדגים בתבנית ומורחיםכ-3/4 מכמות תערובת התיבול.
מפזרים מעל את העגבניות.
אופים כ-20 דקות.
בינתיים מכינים את הניוקי:
מביאים לרתיחה ליטר מים+כף מלח.
מוסיפים פנימה את הניוקי ומבשלים דקה בלבד!
מוציאים בכף מחוררת לקערה ומערבבים עם תערובת התיבול.
לאחר 20 דקות של אפית הדג מוציאים ומפזרים מעל את הניוקי.
מעבירים למצב גריל על 200 מעלות ואופים כ-10 דקות נוספות עד להשחמה.
בתאבון!
הערה: לדעתי אפשר גם עם ניוקי בוואקום. לבשל לפי ההוראות, לערבב עם שמן זית ולצרף לתבנית.
קונים שקית ניוקי מוכנה (יש במרכולים בכשרות טובה ללא קטניות), מצרפים פילה מושט, עשבי תיבול ושמ"ז ויש ארוחה משביעה, בריאה וטעימה מאד.
למי שמעוניינים להכין ניוקי לבד- לעז תלם יש מתכון מצוין ללא קמח.
השראה: רחלי קרוט ורון יוחננוב בשינויים שלי.
מצרכים:
שקית ניוקי מצונן (אנחנו השתמשנו בזה של שטראוס).
5 פילטים של דג לבן מופשרים לחלוטין.
מים+שליש כוס מיץ לימון וכף מלח- להשרית הדג.
15-20 עגבניות שרי חצויות
לתערובת תיבול
3 כפות פסטו או חופן עשבי תיבול קצוצים.
כוס פטרוזיליה קצוצה דק.
4-5 כפות שמן זית
מלח ופלפל גרוס
תבנית תנור גדולה.
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל190 מעלות- תוכנית רגילה.
משרים את הדגים במים, מיץ הלימון והמלח ל-7 דקות, שוטפים ומנערים.
בקערה קטנה מערבבים את חומרי התערובת.
מניחים את הדגים בתבנית ומורחיםכ-3/4 מכמות תערובת התיבול.
מפזרים מעל את העגבניות.
אופים כ-20 דקות.
בינתיים מכינים את הניוקי:
מביאים לרתיחה ליטר מים+כף מלח.
מוסיפים פנימה את הניוקי ומבשלים דקה בלבד!
מוציאים בכף מחוררת לקערה ומערבבים עם תערובת התיבול.
לאחר 20 דקות של אפית הדג מוציאים ומפזרים מעל את הניוקי.
מעבירים למצב גריל על 200 מעלות ואופים כ-10 דקות נוספות עד להשחמה.
בתאבון!
הערה: לדעתי אפשר גם עם ניוקי בוואקום. לבשל לפי ההוראות, לערבב עם שמן זית ולצרף לתבנית.