בטחוני ארבעה נרצחים ומספר פצועים • פיגוע קשה בכניסה לירושלים

מצב
הנושא נעול.

נבחר

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
מצמרר: מספרות מורות העובדות בבית שמש, חלקן בבית הספר 'בנות הדסה' אותו ניהלה הרבנית מרת חנה איפרגן הי"ד מספרות:

• הבוקר עלו מורות מירושלים על אוטובוס לכיוון עבודתן בבית שמש ואמרו למנהלת ז"ל שתעלה איתן, אך היא העדיפה להמתין לאוטובוס עם מסלול שונה וזמנים שונים ולצערנו המרצחים הגיעו לפני האוטובוס הבא.

• אמש כתבה המנהלת ז"ל מכתב לאחת המורות שהיתה מודאגת ושאלה אותה באיזה ענין: את חוששת מה יהיה בשנה הבאה, מחר את יודעת מה יהיה...?

etidan

משתמש מקצוען
מצמרר: מספרות מורות העובדות בבית שמש, חלקן בבית הספר 'בנות הדסה' אותו ניהלה הרבנית מרת חנה איפרגן הי"ד מספרות:

• הבוקר עלו מורות מירושלים על אוטובוס לכיוון עבודתן בבית שמש ואמרו למנהלת ז"ל שתעלה איתן, אך היא העדיפה להמתין לאוטובוס עם מסלול שונה וזמנים שונים ולצערנו המרצחים הגיעו לפני האוטובוס הבא.

• אמש כתבה המנהלת ז"ל מכתב לאחת המורות שהיתה מודאגת ושאלה אותה באיזה ענין: את חוששת מה יהיה בשנה הבאה, מחר את יודעת מה יהיה...?
חברה שלי מהצוות עמדה איתה בתחנה ודיברה איתה באופן אישי
ואז הגיע האוטובוס והיא אמרה לה חנה תעלי
והיא אמרה לה שהיא מעדיפה לחכות לאוטובוס הבא
לכאורה היא האחרונה שדיברה איתה........ :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

etidan

משתמש מקצוען
ואחת המורות מהצוות שלנו עובדת גם בבנות הדסה
ואמרה שאתמול היא דיברה עם חנה שיחה ארוכה
ובגלל שהיא לא קיבלה משכורת כמו הרבה מהמורות בארץ
המנהלת הצדיקה הזאת הציעה לה הלוואה...........
היא היתה אישה צדיקה אמיתית, צנועה במיוחד.
המנהלת של בית הספר שלי סיפרה שתמיד בהשתלמויות כשיש הפסקה קצרה
כולן הולכות לאכול/לדבר
והיא היתה יושבת בצד וקוראת תהילים..
ברוך דיין האמת...:cry:

יוסקה הזמר

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
נס: אחד מפצועי הפיגוע, כבן 50 שנורה ברגלו על ידי המחבלים - מעיד כי ברגעי הפיגוע הוא קרא את המשפט "בשם הקדמונים כי אחד הראה לחסיד על מכה ברגלו ואמר לו, אני חס על המכה אשר ברגלך", בספר מוסר 'צידה לדרך'. הפצוע עבר ניתוח מורכב אבל מוצלח, כעת הוא מתאושש.
(קול חי)

IMG-20231130-WA0253.jpg

נבחר

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
נס: אחד מפצועי הפיגוע, כבן 50 שנורה ברגלו על ידי המחבלים - מעיד כי ברגעי הפיגוע הוא קרא את המשפט "בשם הקדמונים כי אחד הראה לחסיד על מכה ברגלו ואמר לו, אני חס על המכה אשר ברגלך", בספר מוסר 'צידה לדרך'. הפצוע עבר ניתוח מורכב אבל מוצלח, כעת הוא מתאושש.
(קול חי)

צפה בקובץ המצורף 1512980
מדובר בדיין הגאון רבי אבידן שפיינר

ברוך ה' הרב עבר ניתוח מורכב אבל מוצלח, על ידי מנהל מחלקת אורתופדיה בהדסה, פרופ' רמי מושיוב והצוות המעולה בראשותו.

המשיכו להתפלל לרפואת הרב אבידן משה בן מינה רבקה בתוך שאר חולי עמו ישראל.
(בחדרי)

חנוש_

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הרבנית חנה איפרגן זו דודה שלי, אשה צדיקה וכשרה הלב נשבר.
הידיעה התפרסמה פה בפורום לפני שכל המשפחה ידעה אז בבקשה להבא (ושלא תהיה עוד פעם כזו) אבל שימו לב.

לעת עתה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
חברה שלי מהצוות עמדה איתה בתחנה ודיברה איתה באופן אישי
ואז הגיע האוטובוס והיא אמרה לה חנה תעלי
והיא אמרה לה שהיא מעדיפה לחכות לאוטובוס הבא
לכאורה היא האחרונה שדיברה איתה........ :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
יותר מזה זה לא היה המסלול שלה מעולם.
היא גרה סמוך לתחנה מרכזית ומהאזור הזה היא עולה לאוטובוס.
היום, מישהי הקפיצה אותה למקום בו היא אמורה לסיים את חייה.

כ"כ הרבה טוב וחסד, עשיה, מאור פנים, פשטות וצניעות.
היא ההוכחה לכך שאשה יכולה להוביל, להיות גדולה ועם זאת להיצטנע.
עם כל המכלול שעל כתפיה, ניהול, שיעורים, קירוב רחוקים.
היתה הולכת לעזור לאחיניות אחרי לידה, לקחה את נכדנים אליה כדי שהיולדת תוכל לנוח.
היתה מחזרת אחר אורחים מידי שבת וביומיום, רק השבוע עזבה אצלה משפחה מהדרום והיא כמובן חיפשה משפחה נוספת.
ובשבת עצמה לא היתה ישנה אלא לומדת חומש מפרשים ובשבתות הקיץ פרקי אבות.
מעולם אבל מעולם לא עמדה בדרכו של בעלה בהרבצת תורה למרות שהיה עליה להיות זמנים ארוכים לבדה.

סיפר חיים ביטון ששימש כמנכ"ל בני יוסף שלכאורה בית הספר לא עמד בקריטריונים של הרשת ולכן לא יכל להיכלל בתוכו, אבל במשך שנתיים היא לא ויתרה! עד שהיא גרמה לכל הנוגעים בדבר למצוא פתרון.

סיפר הרב ישר מארגון ערכים שהיא היתה מצליחה לגעת בליבם של הזוגות רק בשל העדינות והצניעות שהיתה בה.

סיפר אחד הרבנים שכשהיא ניהלה את הבי"ס של החינוך העצמאי בבי"ש הבנות היו מבקשות מהאמהות שלהם לקשור את המטפחת כמו הסגנית.

מסכת חיה הגדושה לא יכולה להעלות על דף כ"כ דל.

אין פאנץ'

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
הרבנית חנה איפרגן זו דודה שלי, אשה צדיקה וכשרה הלב נשבר.
הידיעה התפרסמה פה בפורום לפני שכל המשפחה ידעה אז בבקשה להבא (ושלא תהיה עוד פעם כזו) אבל שימו לב.
משתתפים בצערכם, שלא תדעו עוד צער.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

פרטנרית

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
8d60b023392d1b23e9df.jpg

2b71479b47c8179afa9d.jpg

מאות מלווים הגיעו אחר הצהריים לשכונת הר נוף בירושלים לחלוק כבוד אחרון לקדושה ליביה דיקמן הי"ד. היא נרצחה הבוקר, כאשר היא בדרכה ללמד בבית הספר בבית שמש בו היא מלמדת את ילדות הגיל הרך.

האב הספיד בלוויה בדמעות "היא הייתה אישה שידעה מה היא רוצה לעשות בחיים. היו לה לב, שכל ורגש שבזכותם היא ידעה בבירור מה צריך לעשות. היא תשאיר אחריה רק זיכרונות טובים של חיוך עדין.

ליביה הייתה בדרך לבית הספר כשהמרצחים הגיעו לתחנה וירו לה בראש. היא לא סבלה רגע אחד. כשהייתי צריך לזהות אותה, ראיתי קדושה וטהרה, אישה שרוצה לבנות בית בישראל. היה לה בעל כל כך טוב. הם היו זוג מאושר, כולה הייתה בשבילו. נכנסתי להיפרד ממנה, הודיתי לה על 24 השנים שנתנה לי. כזו ילדה טובה, לא היה לי ויכוח איתה אף פעם. היא הייתה צדיקה אמיתית".

בעלה מאיר יבדלח"א אמר עליה "היית כל כך צדיקה וטהורה, רצית לעשות רק טוב. כל השאיפות שלך היו להתחזק ולעשות טוב, נרצחת תוך כדי שירה, כשהסידור בידך".

ליביה הי"ד נולדה בירושלים בכ"ח אב תשנ"ט להוריה אביה, שיבלחט"א הרב יהודה שטיינהויז משכונת הר נוף בירושלים ולאמה מרת מיכל שתחי' לבית משפחת כץ. בהגיעה לפרקה נישאה לבעלה שיבלחט"א הרב מאיר דיקמן מחשובי האברכים בישיבת מיר ומבוגרי ישיבת חברון. הייתה מורה מובילה ומוערכת בבית הספר בית יעקב "דרך אמונה" ברמה ג' בבית שמש. הבוקר בדרכה לבית הספר נרצחה בדם קר.

ת.נ.צ.ב.ה

קרדיט: כל רגע.
7d54101c14abca81cc47.jpg

אלי7 ספורט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L

נבחר

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
אני לא יודעת מי זה שירו בו

אבל יש עוד נער שנפצע
ושמו לתפילה
יאיר בן רחל
יאיר בן רחל זה בחור ישיבה שנפצע ברגל

חוץ מזה יש אזרח שירו בו בטעות אחרי שנחשד כמחבל, ועל פי חלק מהעדויות הוא בעצמו ירה במחבלים והחיילים ירו בו בחזרה
מאושפז במצב קשה בבית חולים

אלי7 ספורט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
חוץ מזה יש אזרח שירו בו בטעות אחרי שנחשד כמחבל, ועל פי חלק מהעדויות הוא בעצמו ירה במחבלים והחיילים ירו בו בחזרה
מאושפז במצב קשה בבית חולים
מה השם לתפילה?

----------

משתמש מקצוען
בעקבות הפיגוע הבוקר: סגן שר התחבורה מקלב פנה לשר בן גביר בדרישה להנחות את משטרת ישראל לאבטח את תחנות ההיסעים והטרמפיאדות בירושלים. - ״הפיגועים במקומות אלו אינם אקראיים והבחירה בהם מכוונות מראש לאור ריבוי הציבור במקום״.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה