נכתב ע"י פקאן;1906163:
זה לא רק זה.
כשהילד כביכול "בחר" למצוץ אצבע, לא היו לו כלים ויכולות להעריך את ההשלכות. וכשהוא מבוגר והוא יכול להבין את התוצאות הוא כבר מכור לזה. והגמילה קשה הרבה יותר.
לנו כהורים יותר קל ואולי גם נראה לנו יותר מכיל ומאפשר לתת לילד למצוץ מה שהוא רוצה. אבל במחשבה על טובת הילד לטווח ארוך, יותר קל להתעקש בגיל הקטן מאשר להיגמל בגיל גדול.
ואביגיל מענין אותי מאוד מה עשית, איך גמרת עם זה, כי נראה לי שמיציתי כבר את כל האפשרויות ואני מיואשת..
הבת שלי היתה מוצצת גם ביום..... ולכן לא היתה לי אפשרות לגמול אותה ביום
והחלטתי להתחיל עם הלילה, וכך זה אולי ישפיע גם על היום..
לפני שמתחילים, צריך המון המון לדבר ולהסביר. אני כל הזמן דברתי וסיפרתי לה ספורים כמה זה לא יפה.. וכו' וכן המצאות על ילדות שהתחתנו ובחתונה היתה להן אצבע בפה..
כמו"כ הראיתי לה את האצבע כמה שהיא היתה אדומה ולא יפה! בקיצור - המצאות של סיפורים ורעיונות
אח"כ הגיע הזמן של הפרסים
הבטחתי לה שעל כל יום - שהיא ישנה ללא אצבע - היא מקבלת שקל!!!
(בזמנו לפני כחמש שנים חנויות השקל היו להיט! ובאמת הבאתי לה כל בוקר שקל אמיתי! והיא אחר הצהריים הלכה לקנות)
ובסוף היא מקבלת מתנה גדולה גדולה (אחרי שבועיים)
ואז התחלתי -
קודם כל קניתי מרה בבית מרקחת - (12 ש"ח...)
אבל אז גיליתי שהיא מוצצת עם המרה... או שהיא שוטפת במים...
אז שמתי לה פלסטר... ואז גיליתי שהיא מורידה... ומקלפת....
לא היתה לי ברירה. קניתי גלילי תחבושות ופשוט עטפתי לה את היד בצורה טובה.
ואז באמת היה קשה לה!
בלילה הייתי יושבת לידה, וממש מנסה להרדים אותה עם שירים וסיפורים.. ומנסה להסיח את דעתה. וכמובן הזדהיתי עם הקושי שלה מצד אחד, ומהצד השני אמרתי לה שהיא עוד תודה לי.. וזה לטובתה. (אני זוכרת את הסיפור שספרתי לה על ילדה שלא רצתה לקחת את התרופה המרה שהרופא נתן, והאמא רחמה עליה. ואחר כך הילדה נהיתה חולה יותר. האם האמא היא אמא טובה? לא! כך אני - אני אמא טובה שרק רוצה את טובתך! וכך הלאה...)
הבאתי לה נגן עם מוזיקה (מה שתמיד לא נתתי..) וזה גם עזר לה להרדם
ובאמת אחרי שבועיים ירד הרצון החזק שלה , אם כי עדיין המשכתי לחבוש לה את היד
(פרויקט בפני עצמו בכל לילה...)
אך בסיכומו של דבר , היה שווה בהחלט!!!