ובכלל השגותיך בענין תשלום לעורך הם קצת נמוכות... כי אפשר לקבל עבודה ב-80 ש"ח לשעה ואפי' יותר.אחד שעובד שעתיים ביום מלכתחילה זה לא אמור להיות הכנסה מספקת, אבל עבודה של ארבע שעות ביום, כפול 60 זה בהחלט מתחיל להיות הכנסה.
השאלה שלך נפתרת ברובה אך בתפלה... ובאמונה...ונותרה רק השאלה הפעוטה, איך מביאים לידיעת ציבור המעסיקים המשלמים 80 ש"ח לשעה את עובדת קיומך, ואת כשרונותיך ויכולותיך המוכחות בתחום פלוני ופלוני...
מסכים עם כל מילה ובאמת צריך לחזור על זה שוב ושוב עד שזה יקלט וישתרש במוחהמסקנה: זה לא בידינו! אל תרפו מלהתפלל להקב"ה, ולהאמין באמת שהכל אך ורק בידיו! וחשוב מכל, תודו להקב"ה על כל החסדים, ערב ובוקר וצהרים!!!
אכן, אחת העבודות הסוחטות.ולמען האמת לא נתקלתי מאז בפרויקט כמו כתיבת ביאור משולב על הפרי מגדים, פרויקט שהיה עבורי קשה ומלא סיפוק, ובעיקר - נצרך!
מזדהה עם כל מילה, רק לגבי הציטוט הנ"ל חשוב לשים לב שלפעמים מגיה עושה עבודות שלא התבקש לעשות.הוספתי אלפי מראי מקומות והגהות ענייניות,
הייתי צעיר אז, לקחתי פרוייקט שמלכתחילה היה קצת גדול עלי, וכשצללתי לתוכו גיליתי שהוא היה גדול עלי באלף מידות - עד כדי כך שהוא פשוט היה לטחון מים.מזדהה עם כל מילה, רק לגבי הציטוט הנ"ל חשוב לשים לב שלפעמים מגיה עושה עבודות שלא התבקש לעשות.
הכי טוב אם ניתן לסכם מראש איזו עבודה מוטלת על העורך או המגיה וכד'.
וגם כמה שעות או תווים זה צריך להיות.
הלוואי והרבה היו חושבים ככהמה יותר נעלה מלפרנס בני תורה יראי שמים (וכי עדיף לשלשל הממון הזה לאיזה פרופסור קירח וממושקף, מלא בחשיבות עצמית, שלכל היותר אחרי שנה-שנתיים של "יגיעה" ינפק איזה מאמר מבוא, או הגהה חצי-כח של איזה כתב יד, שאברך מוכשר אחר יכל לעשות בצורה יותר טובה ומתוך גישה אחרת) - אבל צריך עבודה איכותית
ראה בהודעה זו 'הושענא שלוש שעות'...כאחד שנמצא משני צדדי המתרס, עורך ומבקר, בכמה מכונים, עיינתי בכל השרשור הזה כפעם בפעם. ובאמת חשוב מאוד לאחד כוחות לא להוריד את הרמה, בוודאי לא של התשלום, אבל גם לא של העריכה.
פשוט כל פעם צפה אצלי כמעין הרגשה, שאולי זה רק אני, אבל אני לא נופל על העורכים הנכונים.
הן אמת שגם אצלי בעבר בתחילת הדרך היו מקרים מצערים, ולקוחות שלא ראו עין בעין, אבל למשל לאחרונה נפלו עליי שני "עורכים" שקיבלו תשלום מכובד לשעה (בסביבות ה70+, עם תלוש מסודר והכל, אבל אני יודע שיש שיגידו שזה ממש מעט, טוב, אולי אתם כל אוצר החכמה מונח לכם בראש, אבל אני מדבר בהווה) - ופשוט החזירו עבודה, אני לא אשפוט - אתם תשפטו ותגידו לי:
הראשון: 11 שעות עבודה - השלימו 12 מראי מקומות (ש7 מתוכם היו בכלל "אימות" של מ"מ הכתוב בספר, ופשוט כבר לא היה לי זמן לעשות את זה בעצמי)
השני: 8 שעות - השלים 10 מראי מקומות.
לא מדובר לא בספר קבלי ולא בספר חסידי, וגם לא בהגהות עיוניות על השב-שמעתתא, או ביאור רהוט על "עקידת יצחק".... בסך הכל מראי מקומות לדף פלוני וסימן אלמוני.
אברכים מכובדים ומסתמא יראי שמים. מה אני אגיד.
עיין כאןואם כבר אולי כדאי שמישהו ירים את הכפפה ויתן לעורכים העצמאיים היושבים בביתם מאחורי העכבר והמקלדת ולא תמיד יודעים מה מצופה מהם כמה כלים מעשיים ומקצועיים.
לדעתי קורס פרונטלי לעורכים, זה יחסית מיותר ומייגע. אבל לא כאן המקום להאריך.עיין כאן
למה לא?לדעתי קורס פרונטלי לעורכים, זה יחסית מיותר ומייגע. אבל לא כאן המקום להאריך.
א. כל מכון יש לו סגנון ודרישות אחרות מהמסד עד הטפחות.למה לא?
אשמח אם תאריך.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ש'
קסא שָׂרִים רְדָפוּנִי חִנָּם (ומדבריך) וּמִדְּבָרְךָ פָּחַד לִבִּי:קסב שָׂשׂ אָנֹכִי עַל אִמְרָתֶךָ כְּמוֹצֵא שָׁלָל רָב:קסג שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי וַאֲתַעֵבָה תּוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קסד שֶׁבַע בַּיּוֹם הִלַּלְתִּיךָ עַל מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:קסה שָׁלוֹם רָב לְאֹהֲבֵי תוֹרָתֶךָ וְאֵין לָמוֹ מִכְשׁוֹל:קסו שִׂבַּרְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וּמִצְוֹתֶיךָ עָשִׂיתִי:קסז שָׁמְרָה נַפְשִׁי עֵדֹתֶיךָ וָאֹהֲבֵם מְאֹד:קסח שָׁמַרְתִּי פִקּוּדֶיךָ וְעֵדֹתֶיךָ כִּי כָל דְּרָכַי נֶגְדֶּךָ: