קינוחים אנשים של מתוק, זה הזמן שלכם להתחיל לשחק :)

מצב
הנושא נעול.

הקמפוס הקולנירי

ביה”ס הגבוה למקצועות הקולינריה
מנוי פרימיום
אנשים של מתוק, זה הזמן שלכם להתחיל לשחק :)

השף קונדיטור אפרת ליבפרוינד מהקמפוס הקולינרי
הכינה לכם אתגר קיצי ומרענן עם מתנת זכייה שהיא וואו!


תנו לנו מתכון מנצח לקינוח קיצי מהיר וקליל

שמכיל עד 8 מוצרים.


זה יכול להיות קינוח קר ויכול להיות קינוח חם, חלבי או פרווה,
מה שחשוב הוא מהירות הכנה ורעננות (וילדים שקופצים מסביב בהתלהבות כדי לחטוף עוד😉)


מי שתביא את המתכון הכי שווה,

כזה שיגרום לשפית שלנו לצאת מגדרה,

תזכה בחבילת סדנאות בישול ואפייה דיגיטליות של הקמפוס הקולינרי!



מחכים למתכונים שלכם ממש כאן,

אפרת וצוות הקמפוס הקולינרי



על מנת להשתתף בתחרות,
מלאו את השם והמייל שלכם כאן:


לא רוצים להשתתף בתחרות,
אבל רוצים לקבל את חוברת המתכונים של התחרות?
מלאו את הפרטים, ונשלח אליכם:
 

הקמפוס הקולנירי

ביה”ס הגבוה למקצועות הקולינריה
מנוי פרימיום
הי חברות, הוזעקתי לכאן, כי אני רואה שלא הובן.
איך משתתפים בתחרות?
1. מעלים מתכון + תמונה (רצוי, לא חובה) לכאן לאשכול בפרוג
2. במקביל ממלאים את הפרטים בטפסים המצורפים
3. השף קונדיטור אפרת ליבפרוינד, מנהלת קולינרית ומרצה בקמפוס הקולינרי תשפוט את המתכונים
והזוכה תקבל 2 סדנאות דיגיטליות לבחירה מבית הקמפוס הקולינרי
4. הזוכה גם תקבל תעודה מקצועית של זוכה בתחרות מטעם הקמפוס הקולינרי!

יאללה נראה אתכן, קדימה למתכונים שלכן
 

rivkic

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
D I G I T A L
לא ממש קינוח,
אבל מתכון קליל וטעיםםם שעומד בקריטריונים
אני פיתחתי אותו, (התבססתי על בצק מוצלח שקיבלתי את המתכון שלו פעם)
2 דקות, ומתקבלת עוגת קראמבל עשירה במיוחד
אפשר לחמם אותה על הפלטה, או לאכול קרה
לצד כדור גלידת וניל, היא מושלמת!

בסיס​
  • 3 כוסות קמח​
  • 1 א. אפיה​
  • כמות כוס שמן​
  • 1 כוס סוכר​
  • ביצה​
מילוי​
  • חבילת רסק תפוחים (בערך 500 גרם)​
  • 1/3 כוס סוכר​
  • כפית קינמון​
קרמבל​
  • 1/3 כוס קמח​
  • 1/3 כוס סוכר​
  • 1/3 כוס שקדים/אגוזים טחונים​



הוראות הכנה​

  • מערבבים את כל החומרים של הבסיס, משאירים בצד חצי כוס ושופכים ב-2 תבניות אנגליש קייק.​
  • מערבבים את חומרים המילוי ושופכים מעל הבסיס.​
  • את הבצק שנשאר מערבבים עם חומרי הקרמבל עד לקבלת מרקם של פרורים, ומפזרים מעל המילוי.​
  • אופים עד להשחמה.​
טיפ:​
הבצק עם הקרמבל למעלה הוא מוצלח ולוקח 3 דקות להכין אותו.אני מכינה כמות כפולה מהבצק, ואז: ב-2 תבניות אנגליש קייק שמתי מילוי תפוחים כמו במתכון, בעוד תבנית אנגליש - במקום מילוי של רסק תפוחים שמתי תערובת שוקולד צ'יפס, אם אני ממש רוצה שהחברה לא ידעו שזה אותה עוגה - אני שמה מעל מלמעלה גנאש שוקולד, ולא פרורי קרמבל.
בתבנית אנגליש נוספת, במקום מילוי התפוחים אני מערבבת בכלי נפרד 1 גבינה, 1 שמנת חמוצה, 2 כפות סוכר,
חבילת פודינג וניל ו-1 ביצה, ומקבלים עעוגת גבינה טעימה לסעודה שלישית.
 

rivkic

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
D I G I T A L
מתכון בסגנון אחר -
יותר מתוק ו"קינוחי"
וגם יותר מרשים
ויש גם פטנט, תחליף לברנר:

גלידת אלסקה​
1723407923459.png
בסיס​

  • 1 ריץ​
  • 5 ביצים + 3 חלמונים​
  • 0.75 כוס סוכר​
  • 200 ג"ר שוקולד מריר​
  • קצת ליקר שוקולד (לא חובה)​
לשכבת האלאסקה​

  • 3 חלבונים​
  • 1/2 כוס סוכר​



הוראות הכנה​

שכבה א':

  1. ממיסים את השוקולד (אני אוהבת להכניס את השוקולד לתוך שקית אוכל, לקשור את השקית ולהניח בתוך ספל עם מים רותחים).​
  2. מקציפים את החלמונים, תוך כדי הוספה הדרגתית של חצי כוס סוכר.​
  3. בנפרד מקציפים את הריץ.​
  4. בנפרד מקציפים את החלמונים עם רבע כוס הסוכר הנותרת, עד לקבלת צבע "לימוני".​
  5. מאחדים את כל החומרים בתנועות קיפול עדינות.​
  6. כאן אפשר להוסיף גם את ליקר השוקולד.​
  7. מחלקים תבנית - ומקפיאים היטב.​
רק כשקפוא עוברים להכנת שכבת האלסקה:​
  1. מחממים מראש תנור במצב גריל לחום המקסימלי.​
  2. בבן מארי (סיר מונח על סיר עם מים רותחים) מערבבים את הסוכר עם החלבונים עד שהגרגרים נמסים ולא נשאר שום מרקם גרגירי. מסירים מהאש.​
  3. מקציפים לקצף נוקשה מאוד.​
  4. מורחים את הקצף על הגלידה הקפואה.​
  5. מקפיצים כף על הגלידה ליצירת מראה "קוצים".​
  6. מכניסים את התבנית לתנור החם, התבנית צריכה להיות באזור הכי עליון של התנור – קרוב לתקרת התנור, להיזהר שהיא לא תיגע בחלק העליון של התנור.​
  7. אחרי בערך דקה – מוציאים מיד את התבנית מהתנור ומחזירים את הגלידה להקפאה מחודשת.​
שימי לב:​

  • חשוב להיות ליד התנור בזמן האפיה של הגלידה, כי היא יכולה תוך רגע להישרף.​
  • התנור אמור להשחים את "הקוצים" בלבד, ברגע שהם מושחמים צריך מיד להוציא אותה מהתנור.​

מתקבל שילוב טעמים מושלם!!
2 סוגי קצפים שונים (מרנג, והגלידה עם הריץ)
 

שמחה זה אנחנו

משתמש צעיר
גלידת וניל ותות קיצית עם קראמבל שקדים ומרנג מרשימה ביותר
הוא הרבה יותר פשוט וקל ממה שהוא נראה וכל מי שטועם נדלק
8 מוצרים: ביצים, סוכר, קצפת צמחית., פודינג, שקדים, מרגרינה, קמח, תותים

בסיס קראמבל שקדים:
חצי כוס שקדים מולבנים טחונים
50 גרם מרגרינה
שליש כוס סוכר
50 גרם קמח(חצי כוס)
גלידת וניל:
קצפת צמחית 250 מ"ל
2 כפות פודינג וניל
4 ביצים L
שלושת רבעי כוס סוכר
רוטב תותים:
300 גרם תותים קפואים
300 גרם סוכר
כף קמח
מרנג :
4 חלבונים
כוס סוכר

הוראות הכנה:
להכנת הקראמבל:

נחמם תנור ל180 מעלות
נעביר את החומרים לקערת המיקסר עם וו K
נפעיל עד לקבלת בצק פרורי
נשטח על תבנית ונאפה ל10 דקות,
להוציא החוצה להצטננות.
לאחר הצטננות לפזר בתחתית כל כוס פירורי קראמבל.
✨טיפ לקיצור:
נחסוך את המיקסר ונעביר את החומרים של הקראמבל לשקית פסגור.
נלוש עם הידיים עד שמתקבל בצק פרורי,
למי שממש ממהר, אפשר לקנות עוגיות איכותיות ולפורר אותן במקום.

הכנת גלידת וניל:
נקציף בקערות נפרדות
* קצפת צמחית עם פודינג לקבלת קצף יציב
* 4 חלבונים עם חצי כוס סוכר לקצץ יציב
* 4 חלמונים עם רבע כוס סוכר
נאחד יחד את התערובות.
לשים את הגלידה בשקית זילוף ולזלף מעל הקראבל.
✨טיפ לקיצור:
אני עובדת עם 2 קערות- לא צריך שטיפה בין לבין לפי הסדר שפה.
מתחילה עם החלבונים(כי הוא היחיד שחייב קערה נקייה) מקציפה ומעבירה לקערה השניה.
אחרי זה שמה בקערה בלי לשטוף אותה את הריץ מקציפה ומעבירה לקערה עם החלבונים המוקצפים.
לאחר מכן מקציפה את החלמונים(שוב בלי לשטוף את הקערה) ומחברת בין כל התערובות.

הכנת רוטב תות:
בבלנדר מוט נטחן את התותים עד שמתקבל מרקם חלק.
נבשל התותים עם הסוכר למשך כ-7 דקות(עם השגחה צמודה לערבב מידי פעם).
נערבב רבע כוס מים קרים עם כף קמח היטב לנוזל חלק.
ונזלף באיטיות לסיר נמשיך לערבב על אש נמוכה כ2 דקות עד מסמיך מעט.
הרוטב צריך להצטנן לפני שמרכיבים את הקינוח!(אפשר בקרור).
לאחר ההצטננות לשפוך מעל הגלידה שכבה דקה של רוטב.
✨טיפ לקיצור:
ריכוך התותים מראש: אפשר לרכך את התותים במיקרוגל למשך 1-2 דקות לפני הטחינה. זה יפחית את זמן הבישול .
בישול במיקרוגל: במקום לבשל על הכיריים, אפשר לבשל את הרוטב במיקרוגל במקטעים קצרים, לערבב בין לבין, עד שהרוטב מגיע למרקם הרצוי.
למי שממש ממהר, אפשר לקנות רוטב תותים מוכן בחנויות אפייה.

הכנת המרנג:
מבשלים בבן מארי חלבונים+ סוכר עד שהסוכר נמס.
מעבירים לקערת המיקסר, מקציפים עד לקבלת קצף מבריק ויציב.
להכניס לשק זילוף את הקצף עם צנטר עגול.
לזלף מעל הרוטב תותים את הקצף בצורה שאוהבים.
לאחר מכן שרוף בברנר את המרנג מלמעלה ולהכניס להקפאה.
✨טיפ לקיצור:
אפשר לוותר על הבישול המוקדם בבן מארי.

יוצא גלידה נדירה בהבטחה!
ממליצה לנסות, לא תתאכזבו..
1723462883252.png
 
נערך לאחרונה ב:

מותגית

משתמש רשום
קינוח אלגנטי וטעים.
מכינה אותו תמיד לשמחות
חבל שאין לי תמונה אבל זה מאוד אלגנטי וקו נקי.

שברי עוגיות אוראו
לפזר בתחתית כוסיות יפות

250 גר' ריצ'
200 גר' שוקולד מריר איכותי
4 כפות לוטוס
להמיס הכל ולשפוך מעל שכבת הפרורים בזהירות ולהקפיא כחצי שעה

1 ריצ'
להקציף ולזלף על הקרם להקפיא שוב כחצי שעה

4 כפות גדושות ממרח לוטוס
לשים בשקית ולחמם מעט ולשפוך מעל כל כוסית ו"לנער" שיכסה את הכל.
 

.B.B

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
קינוח קפוא בטעם חלבי
רץ אצלנו שבת שבת.

1 כוס מיץ תות בננה
1 ריצ' פרווה (לא מוקצף!)
1 כוס מים רותחים
1 חבילה ג'לי תות

לערבב היטב ולחלק לכוסיות, מקל ארטיק קטן ולמקפיא.
טעם חלבי משובח
וההכנה? בדיחה.
 

s.y

משתמש מקצוען
מתכון לגלידת שוקולד חמאת בוטנים עם קורנפלקס (פרווה)
כל מי שטועם מתקשר אח"כ לבקש את המתכון

4 ביצים מופרדות
1.5 כוסות סוכר

-להקציף חלבונים וסוכר כשהקצף יציב להוסיף חלמונים

בקערה נפרדת להקציף ריץ
כשהקצף יציב לאחד את 2 הקצפות ביחד בתנועות קיפול עדינות

להמיס בסיר:
175 גרם שוקולד מריר
0.5 כוס חמאת בוטנים

כשנמס להוסיף 1.5 כוסות קורנפלקס ולערבב
לשפוך את הקורנפלקס לקערה עם הקצפות ולערבב בתנועות קיפול (לשים לב שהקורנפלקס טובע לתחתית הקערה)
השוקולד צריך לצבוע את הקצפת בצבע חום
ויוצא גלידה נדירהה!!!
 

Michal Architect

משתמש חדש
מלבי ברוטב שוקולד
מלבי קרמי מושלם, עם רוטב שוקולד משגע וקוקוס ובוטנים מעל - קינוח טעים בטירוף שלא תאמינו כמה קל להכין אותו!
והבונוס: יש גם גרסה פרווה... 😋
Time.svg
זמן הכנה: שעה
Level.svg
רמת קושי: קל
Hagasha.svg
כמות: 5-7 כוסות תלוי בגודל

מצרכים:​

1 ליטר חלב מכל סוג שאוהבים
80 גרם (6 כפות) קורנפלור
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית מי ורדים
100 גרם שוקולד פרה מריר
120 מ"ל שמנת מתוקה או חלב
100 גרם פיסטוקים קצוצים דק או קוקוס
בוטנים קצוצים - לא חובה

אופן ההכנה:​

  • שופכים 3/4 מכמות החלב לסיר ואת ה-1/4 הנותרים מעבירים לקערה בינונית. מוסיפים לקערה את הקורנפלור ומערבבים היטב עד שאין גושים. מעבירים לסיר את החלב עם הקורנפלור המעורבב.
  • מוסיפים סוכר ומי ורדים ומבשלים על אש בינונית, תוך כדי טריפה תמידית, עד שנוצר קרם במרקם של דני. מעבירים לכוסות שקופות או קופסאות שאפשר לקחת איתכם או לשנע לאורחים.
  • ממיסים שוקולד עם שמנת עד שנוצר רוטב חלק ומצננים מעט.
  • מזלפים 2-3 כפות מהרוטב על המלבי ומכסים את הכוסות או הקופסאות עם ניילון נצמד ושומרים במקרר.
  • לפני ההגשה מפזרים פיסטוקים, קוקוס או בוטנים (ואפשר גם וגם).

tip.svg
לגרסה פרווה משתמשים בחלב צמחי שאוהבים ובשמנת צמחית.


1723645126621.png



הכנתם? 😉 אהבתם? 😋
אל תשכחו לשתף איך היה!!! ()

בהצלחה, מיכל!



 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

שמחה זה אנחנו

משתמש צעיר
מלבי ברוטב שוקולד
מלבי קרמי מושלם, עם רוטב שוקולד משגע וקוקוס ובוטנים מעל - קינוח טעים בטירוף שלא תאמינו כמה קל להכין אותו!
והבונוס: יש גם גרסה פרווה... 😋
Time.svg
זמן הכנה: שעה
Level.svg
רמת קושי: קל
Hagasha.svg
כמות: 5-7 כוסות תלוי בגודל

מצרכים:​

1 ליטר חלב מכל סוג שאוהבים
80 גרם (6 כפות) קורנפלור
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית מי ורדים
100 גרם שוקולד פרה מריר
120 מ"ל שמנת מתוקה או חלב
100 גרם פיסטוקים קצוצים דק או קוקוס
בוטנים קצוצים - לא חובה

אופן ההכנה:​

  • שופכים 3/4 מכמות החלב לסיר ואת ה-1/4 הנותרים מעבירים לקערה בינונית. מוסיפים לקערה את הקורנפלור ומערבבים היטב עד שאין גושים. מעבירים לסיר את החלב עם הקורנפלור המעורבב.
  • מוסיפים סוכר ומי ורדים ומבשלים על אש בינונית, תוך כדי טריפה תמידית, עד שנוצר קרם במרקם של דני. מעבירים לכוסות שקופות או קופסאות שאפשר לקחת איתכם או לשנע לאורחים.
  • ממיסים שוקולד עם שמנת עד שנוצר רוטב חלק ומצננים מעט.
  • מזלפים 2-3 כפות מהרוטב על המלבי ומכסים את הכוסות או הקופסאות עם ניילון נצמד ושומרים במקרר.
  • לפני ההגשה מפזרים פיסטוקים, קוקוס או בוטנים (ואפשר גם וגם).

tip.svg
לגרסה פרווה משתמשים בחלב צמחי שאוהבים ובשמנת צמחית.


צפה בקובץ המצורף 1740976


הכנתם? 😉 אהבתם? 😋
אל תשכחו לשתף איך היה!!! ()

בהצלחה, מיכל!


?
 

שוקלד בלונדי

משתמש מקצוען
קינוח גלידה
מקציפים שמנת מתוקה 250 מ"ל
מוסיפים חצי חבילת חלב מרוכז+ תותים טחונים או פקאן ומקפיאים בתבניות של מגנום יוצא מעדןןןןןןןןןןן
 
מוס שוקולד קל וטעים

רכיבים:
4 ביצים
1/2 כוס סוכר
100 גרם שוקולד מריר /חלבי
כף אבקת נס קפה
* לשדרוג- חלווה מגורדת/שוקולד קצוץ.

הוראות הכנה:
הפרידי חלמון וחלמון,
הקציפי חלבונים עם הסוכר לקצף יציב
המיסי שוקולד בבן מארי , לאחר שהשוקולד נמס הוסיפי כף קפה, והוסיפי במהירות חלמונים, אחד
הוסיפי את בלילת השוקולד בקצף ביצים, ערבבי .
וצקי לכסיות והקפיאי.
ניתן לפזר מעל חלווה, שוקולד לבן קצוץ..

* אפשר להמיר לקצפת במקום ביצים חיות.
 
נערך לאחרונה ב:
חלווה בריאה וטעימה!

רכיבים:
כוס טחינה גולמית
כוס קוקוס טחון
2/3 כוס דבש

הוראות הכנה:

מערבבים את כל החומרים,
שוטחים בתבנית קטנה/ תבניות סיליקון
מקפיאים.
חותכים ומגישים 3/4 קפוא.
יוצא מעדן
 

אבק קוסמי

משתמש רשום
צילום מקצועי
אחלה ארטיקים!
מקציפים ריץ עם כוס חלב סויה,
טוחנים תותים (או כל פרי קפוא אחר) עם חצי כוס חלב סויה ניתן להוסיף סוכר לפי הרצון,
מערבבים עם הריץ המוקצף ומכניסים לתבניות ארטיק
או לחילופין בכוסיות ואז אחרי שזה מעט קופא שופכים מעל רוטב תותים*
לרוטב:
בסיר על האש מערבבים
משהו כמו כוס תותים ולפי משקל התותים גם סוכר מוסיפים קצת לימון (כף או יותר תלוי בכמות)
מערבבים עד שזה קצת מבעבע והסוכר נמס טוחנים הכל, והנה רוטב תותים מושלם!
מנה אחרונה קלה בטרוף וטעימה ברמות!
 

רוצה הביתה

משתמש חדש
גלידה טעימה קייצית ומרעננת בחצי דקה של הכנה!!!
חצי קילו תותים- טוחנים במעבד מזון
שמים במקסר את התותים הטחונים+ חצי כוס סוכר+חלבון ביצה 1
מקציפים חמש דקות ומקבלים גלידה מושלמת!!!
 

קבצים מצורפים

  • 1723928988857.png
    1723928988857.png
    KB 839.7 · צפיות: 18

רבקה מאטל

משתמש חדש
קסטת לוטוס קלה להכנה וטעימהההה

  • לוטוס - 250 גרם
  • חלב - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • שמנת מתוקה להקצפה 32% שומן - קופסת קרטון (250 מ"ל)
  • אינסטנט פודינג בטעם וניל - 3 כפות גדושות - סה"כ (57 גרם)
  • פודינג בטעם שוקולד - 3 כפות גדושות - סה"כ (57 גרם)
  • אבקת סוכר - 2 כפות - סה"כ (32 גרם)

  • 1. להקציף את השמנת עם החלב ואבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
  • 2. לחלק את הקצפת ל- 2 קערות. לקערה אחת להוסיף אינסטנט פודינג וניל ולהקציף שוב, ולקערה השנייה להוסיף אינסטנט פודינג שוקולד ולהקציף שוב.
  • 3. על ביסקוויט לוטוס אחד לשים משתי הקצפות (כפית מקצפת הוניל וכפית מקצפת השוקולד. אפשר להיעזר גם בשקית זילוף.
  • 4. לכסות עם ביסיקוויט לוטוס נוסף, לשים בקופסא ולהכניס למקפיא ל- 6 שעות לפחות (כמו גלידה).
  • 5. בתיאבון
 

קבצים מצורפים

  • Recipe-6550-j61YnwvLeLKabm6e.jpg
    Recipe-6550-j61YnwvLeLKabm6e.jpg
    KB 22.9 · צפיות: 16
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכ

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֶל יי בַּצָּרָתָה לִּי קָרָאתִי וַיַּעֲנֵנִי:ב יי הַצִּילָה נַפְשִׁי מִשְּׂפַת שֶׁקֶר מִלָּשׁוֹן רְמִיָּה:ג מַה יִּתֵּן לְךָ וּמַה יֹּסִיף לָךְ לָשׁוֹן רְמִיָּה:ד חִצֵּי גִבּוֹר שְׁנוּנִים עִם גַּחֲלֵי רְתָמִים:ה אוֹיָה לִי כִּי גַרְתִּי מֶשֶׁךְ שָׁכַנְתִּי עִם אָהֳלֵי קֵדָר:ו רַבַּת שָׁכְנָה לָּהּ נַפְשִׁי עִם שׂוֹנֵא שָׁלוֹם:ז אֲנִי שָׁלוֹם וְכִי אֲדַבֵּר הֵמָּה לַמִּלְחָמָה:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה