אנשים רגישים מאוד.

שרהלה ה.

משתמש צעיר
טכל'ס, יש דרך לטפל בזה.?
אחרי שקראתי והזדהתי לא מצאתי פתרון לבעיה..
אני מרגישה ממש שזה תוקע אותי ברצון להתקדם בעבודה, מפחדת מהפחד להיכשל, לא להצליח,
נרתעת מדיבור מול קבוצת אנשים, וגם אם קורה אז הקול שלי רועד- ואני ממש מתביישת.
מה עושים?
זה יכול להיות חוסר בטחון או משהו דומה
יכול להיות שחוסר הביטחון נובע מהארמיות

פילפלון

משתמש רשום
מאד מאד! אם אני מתארחת אצל דודים ויש ויכוחים- זה ממש משפיע לי על המצב רוח ומקשה עליי
כשאני יותר מידי קוראת על אסונות- זה עושה לי לא טוב לפעמים קשה לי להכיל את הקושי והכאב שיש בעולם
מצטרף לנ"ל
לדוגמא אז כשדעש היו רוצחים ומפרסמים
לא באמת הצלחתי להאמין שקיים דבר כזה
ברוך ה' לא ראיתי שום סרטון כזה ..
טכל'ס, יש דרך לטפל בזה.?
אחרי שקראתי והזדהתי לא מצאתי פתרון לבעיה..
אני מרגישה ממש שזה תוקע אותי ברצון להתקדם בעבודה, מפחדת מהפחד להיכשל, לא להצליח,
נרתעת מדיבור מול קבוצת אנשים, וגם אם קורה אז הקול שלי רועד- ואני ממש מתביישת.
מה עושים?
עצה אישית
לקבל את עצמך .. אבל לשאול למה ?
זאת אומרת , אוקי הגבתי בצורה רגישה ומבאסת ולא הכי הכי שרציתי וזה מעצבן ..
אבל למה מה הפריע לי פה ?
אולי מישהו ביקורתי /שיפוטי..
דרך שניה:
למצוא את המקומות שבהם מצליחים ממש טוב
ולדעת שזה השווי האמיתי שלך
לרדת לפרטים.. ולהשתדל לקחת אותם לכל סיטואציה אחרת.
הכי הכי חשוב: יש ביקורת, ויש הרס עצמי

שרהלה ה.

משתמש צעיר
סלט פירות, זה עוזר לך להגיד: נתקעתי בדיבור כי אני ארמ"ית? לא בגלל שבאמת אין לי מה לומר?
כי אני פעם דיברתי עם מישהי וסיפרתי לה על התקדמות כלשהי שהיתה לי בחיים עם עצמי והיא הגיבה קצת יבש ואני זוכרת איך היה לי לא נח בסיטואציה הזאת גם פיזית- העמידה שלי וכו' ועצבן אותי שאני ככה ושאני לוקחת אותה קשה.
היום אם היתה לי סיטואציה כזאת הייתי אומרת לעצמי: זה חלק מהמאפיינים של הארמי"ם וזה היה לי הרבה יותר קל.
כמובן שאני לא חושבת שזה פתרון קסם אבל אולי אם תתרגלי להגיד לעצמך את זה ואולי גם ממקום של גאווה- זה יעזור לך? (אגב פניתי בלש' נקבה כי לא ידעתי איך לפנות)

מרים כהן 123

משתמש צעיר
תקשיבו, הגזמתם פה. הפכתם את זה למוגבלות ולמשהו שצריך "להתמודד" איתו

אקדים ואומר, גם אני בעלת אופי כזה. כל דבר מטלטל אותי ו- כן, עברתי טיפול
אבל- אני אוהבת את זה ככה! וחושבת שזה הכי מושלם בשבילי!
מכאן ועד לפתוח קבוצות תמיכה הדרך רחוקה מאד...
דווקא בגלל שאני כזאת מרשה לעצמי להגיד שהגזמתם
ועוד לקרוא לזה בשם מיוחד
בקיצור, אל תחפשו בעיות מיותרות בחיים. ואנשים רגישים מאד, גם ככה עסוקים כל הזמן בסיטואציות שסביבם.
תקבלו את עצמכם כמו שאתם.
זה לא בעיה, זו אני, והחיים שלי נועדו כדי שאחיה אותם בקצב הזה, אתבונן על מה שקורה סביבי ואקבל תובנות אחרות.
איך אני קוראת לזה? חיה על "תדר אחר"...

שרהלה ה.

משתמש צעיר
תקשיבו, הגזמתם פה. הפכתם את זה למוגבלות ולמשהו שצריך "להתמודד" איתו

אקדים ואומר, גם אני בעלת אופי כזה. כל דבר מטלטל אותי ו- כן, עברתי טיפול
אבל- אני אוהבת את זה ככה! וחושבת שזה הכי מושלם בשבילי!
מכאן ועד לפתוח קבוצות תמיכה הדרך רחוקה מאד...
דווקא בגלל שאני כזאת מרשה לעצמי להגיד שהגזמתם
ועוד לקרוא לזה בשם מיוחד
בקיצור, אל תחפשו בעיות מיותרות בחיים. ואנשים רגישים מאד, גם ככה עסוקים כל הזמן בסיטואציות שסביבם.
תקבלו את עצמכם כמו שאתם.
זה לא בעיה, זו אני, והחיים שלי נועדו כדי שאחיה אותם בקצב הזה, אתבונן על מה שקורה סביבי ואקבל תובנות אחרות.
איך אני קוראת לזה? חיה על "תדר אחר"...
שמחה בשבילך שאת מצליחה לחיות עם זה בצורה טובה.
הפורום נועד לארמ"ים שכן חווים קשיים כתוצאה מהארמיות שלהם.
זה לא סותר את זה שאנחנו גאים בכך שאנו ארמ"ים אבל בהחלט- יש התמודדיויות
לגבי מה שכתבת שהפכנו את זה למוגבלות- אז זה ממש לא כך! רגישות גבוהה זו תכונה, לא מוגבלות ולא הפרעה רק צריך לדעת לנתב אותה לחיובי ומצד שני-לקבל את עצמינו כשקשה לנו
אני יכולה להגיד לך שעד שהכרתי את האשכול הזה- הנפש שלי היתה הרבה יותר סוערת והייתי בטוחה שאני בעייתית שאני ככה חושבת/ אומרת/ עושה
והיום אני יודעת שזה בגלל שאני רגישה מאד וזה עושה לי טוב הידיעה הזאת
וגם עושה לי טוב להתכתב עם אנשים כמוני ולקבל עיצות והשתתפות
ובכלל- לדבר על הנושא הזה שאף פעם לא ידעתי שיש לזה שם
דווקא עכשיו שאני יודעת שיש לזה שם- זה מקל עליי ועוזר לי לחיות הרבה יותר טוב
אז לסיכום- אנחנו לא מחפשים בעיות מיותרות בחיים- זו מציאות שאנו חווים יום יום ובסה"כ רוצים לקבל כוחות מכאלה שעוברים דברים זהים

סלט פרות

משתמש פעיל
אני כן מרגישה ארמ"ית ,
בילדותי תמיד היו אומרים עלי שאני ביישנית ומופנמת. אולי גם מחוויות החיים שלי, אולי....
יכול להיות שמדובר בחוסר ביטחון עצמי אבל אני גם ממש פגיעה וזה ממש מפריע לי,
אני כבר ב"ה אמא ל...ואולי לכן זה עוד יותר מורגש.. כי פאדיחה לבכות ולקחת קשה כל דבר קטן..
בהרבה סיטואציות יש אנשים שיותר מקלילים, או לחילופין אסרטיבים במקומות שצריך ואני לפעמים מרגישה שחבל שאני לא כזאת. מודה לד' שאני רגישה ויש לי מאוד אמפתיה ויכולת הכלה של האחר, אבל כן יש חלקים בחיים שאני אומרת לעצמי שאני צריכה להתגבר עליהם וזה לא קל..

סלט פירות, זה עוזר לך להגיד: נתקעתי בדיבור כי אני ארמ"ית? לא בגלל שבאמת אין לי מה לומר?
הרבה פעמים יש לי מה לאמר אבל אני לא אומרת. מה זה אומר?
השאלה אם זה שמזהים את זה ומנסים להתגבר כל פעם יעזור לפתור את הבעיה.
למשל להגיד את מה שאני חושבת גם אם קשה לי או לא זורם לי בדיוק..
כלומר להתמודד עם זה או פשוט להבין את המצב וזהו.. זה אני , כך אני מתמודדת ותו לו..

שרהלה ה.

משתמש צעיר
אולי תנסי להרפות קצת? פחות להלחם ולהיות חזקה אלא להבין את המקום שלך ואת הפחדים שלך?
שאלה: ניסית פעם טיפול CBT?
זה תהליך שבו נחשפים בהדרגתיות לסיטואציות לא נעימות עד שמגיעים למקום שאת שולטת יותר במחשבות, בדיבורים ובמעשים שלך

שרהלה ה.

משתמש צעיר
תגידו, קורה לכם סיטואציות שאתם מדברים עם אנשים בטלפון ופוחדים שאתם גוזלים להם את הזמן?
לי זה קורה הרבה גם עם אנשים נחמדים- אני יכולה לפתח איתם שיחה אפילו לא ארוכה מאד אבל כל הזמן לחשוב: אולי זה לא מתאים להם עכשיו? אולי זה מפריע להם ואין להם זמן?
חשוב להדגיש שזה לא נובע מנחיתיות אלא באמת מרצון כנה להיות מנומסת ומצד שני- לדבר עם השני בפתיחות ובשחרור ולא להרגיש מוגבלת בזמן

מתעניינת:)

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
תגידו, קורה לכם סיטואציות שאתם מדברים עם אנשים בטלפון ופוחדים שאתם גוזלים להם את הזמן?
לי זה קורה הרבה גם עם אנשים נחמדים- אני יכולה לפתח איתם שיחה אפילו לא ארוכה מאד אבל כל הזמן לחשוב: אולי זה לא מתאים להם עכשיו? אולי זה מפריע להם ואין להם זמן?
חשוב להדגיש שזה לא נובע מנחיתיות אלא באמת מרצון כנה להיות מנומסת ומצד שני- לדבר עם השני בפתיחות ובשחרור ולא להרגיש מוגבלת בזמן
יאוו, מטורף לשמוע אנשים שהם כמוך
אצלי זה ככה בגלל העובדה שלי בעצמי לפעמים קשה עם סתם שיחות כי אני רוצה את הזמן לעצמי, כי קריטי לי זמן שהוא שלי ורק שלי
ואז כשאני מדברת עם אחרים אני חושבת שאולי הם מרגישים כמוני. שלא בא להם עכשיו על שיחה..
קיצער, מורכב..:)

שרהלה ה.

משתמש צעיר
אני דווקא אוהבת להאריך בשיחה וגם אם אני לא יכולה לדבר- אני אומרת את זה בעדינות
אז כשאני מדברת עם מישהו- אני לא יודעת אם הוא פנוי לשמוע אותי

שרהלה ה.

משתמש צעיר
כנראה שזאת היחודיות שלנו כארמ"ים- שדווקא בגלל שכל החיים סבלנו (מי יותר מי פחות) מסביבה שלא מבינה- אנחנו כן יכולים להבין אחד את השני כאן באשכול
כי ההתמודדויות של כל אחד כאן שונות אבל הבסיס הוא אותו בסיס וזה באמת הזוי!
כי יש לי כמה חברות- עם כל אחת יש לי דברים משותפים אבל המוווון דברים ממש לא!
וכשקשה לי- הן מקשיבות ואכפת להן אבל להבין באמת- הן פשוט לא יכולות כי מה לעשות? הן לא שייכות לנבחרת הזאת...
וכאן- אני מרגישה הבנה מלאה והשתתפות שבאה מתוך היכרות עם רגשות משותפים זהים
וזה כיף!

שרהלה ה.

משתמש צעיר
אני עדיין רוצה קבוצה של נשים.
לא יודעת מה זה רזא- מי יכול להסביר לי?
לגבי המועדון של אפשר- זה התכתבות לגברים ויש לזה אופי טיפולי
זה יתאים למי שמתחבר לזה.

יהודי-פשוט

משתמש סופר מקצוען
שלום
אני רגיש מאוד
ואחד הדברים שלמדתי
שגם בזה כל אחד שונה
אי אפשר להשוות
אין דרך לטפל
והאמת שגם אין במה לטפל
לדעתי צריך לטפל באנשים האפתיים
שכל מה שקורה סביבם לא מעניין אותם

שרהלה ה.

משתמש צעיר
שלום
אני רגיש מאוד
ואחד הדברים שלמדתי
שגם בזה כל אחד שונה
אי אפשר להשוות
אין דרך לטפל
והאמת שגם אין במה לטפל
לדעתי צריך לטפל באנשים האפתיים
שכל מה שקורה סביבם לא מעניין אותם
פחות טיפול יותר הכרה בהתמודדות, תשומת לב ומחשבה.
למי אתה מתכוון כשאתה אומר אפתיים?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  2  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה