יהודי-פשוט
משתמש סופר מקצוען
שמשהו קורה סביבם הם מחליקיםפחות טיפול יותר הכרה בהתמודדות, תשומת לב ומחשבה.
למי אתה מתכוון כשאתה אומר אפתיים?
שום דבר לא משפיע עליהם
כל היום רגועים
וכו
שמשהו קורה סביבם הם מחליקיםפחות טיפול יותר הכרה בהתמודדות, תשומת לב ומחשבה.
למי אתה מתכוון כשאתה אומר אפתיים?
התכוונתי לומר שבעיני אני הרגיש הנורמליאתה מתכוון לארמים שהם אפתיים שלא מוציאים את הרגשות שלהם?
לדעתי צריך לטפל באנשים האפתיים
שכל מה שקורה סביבם לא מעניין אותם
אני לא חושבת שכל מי שלא ארמ הוא אפטי...שום דבר לא משפיע עליהם
התכוונתי למסר אחראני לא חושבת שכל מי שלא ארמ הוא אפטי...
כמו בכל דבר- יש סקאלה רחבה של רמות, מחלש עד חזק
ויש עוד המון המון נקודות באמצע (שזה אולי רב האנשים. מי רגיש יותר מי פחות (אבל כולם רגישים)
מה שכן, יש את 2 הקצוות שהם מורגשים יותר חזק שזה הארמים ומצד שני האפתיים
דר' איילין ארון דוקא שמה את הרגישים מאד בקצה אחד של הגרף ואת הלא רגישים מאד בקצה השני. לטענתה אין כמעט כאלה שנמצאים באמצע- או שיש רגישים מאד או שלא רגישים מאד (אין זה מחייב שהם לא רגישים בכלל, רק לא רגישים מאדאני לא חושבת שכל מי שלא ארמ הוא אפטי...
כמו בכל דבר- יש סקאלה רחבה של רמות, מחלש עד חזק
ויש עוד המון המון נקודות באמצע (שזה אולי רב האנשים. מי רגיש יותר מי פחות (אבל כולם רגישים)
מה שכן, יש את 2 הקצוות שהם מורגשים יותר חזק שזה הארמים ומצד שני האפתיים
היא אומרת שבסקר שערכה, 20% אמרו שהם רגישים מאד או למדי, 27% אמרו שהם רגישים בצורה מתונה, 8% אמרו שהם לא רגישים, 42% אמרו שהם בכלל לא רגישים.דר' איילין ארון דוקא שמה את הרגישים מאד בקצה אחד של הגרף ואת הלא רגישים מאד בקצה השני. לטענתה אין כמעט כאלה שנמצאים באמצע- או שיש רגישים מאד או שלא רגישים מאד (אין זה מחייב שהם לא רגישים בכלל, רק לא רגישים מאד
אני רגישה אש, משהו קשה,לפני כשבוע התפרסמה כתבה בעיתון משפחה על אנשים רגישים מאוד.
אנשים שבעצם סף הרגישות שלהם נמוך יותר וזה מתבטא גם בפן הגופני(כל כאב ראש נחווה כמתקפה וכו)
לענ"ד הכתבה סקרה את הנושא דיי מלמעלה
לאחר הקריאה של הכתבה עדיין נשארו לי שאלות...
האם נפגשתם בתופעה הזו? מה הם המאפיינים הבולטים? האם היא מאפיינת נשים בלבד? יש דרך להתמודד? או שאולי אין צורך...?
אשמח בעיקר לחוות דעת מנסיון אישי , אבל כמובן שכל תגובה תעזור...
תודה....
א' כל- להיות בטיפול כשנתיים זה בכלל בכלל בכלל לא הרבה...את יודעת מה אני חושבת אבל?
אני לא מכירה אותך, רק מהקצת שאת מספרת מרגיש לי שהמטפלת שאת הולכת אליה נותנת לך דלק נורא קצר טווח,
את חייבת אותה מידי שבוע (אולי יותר?), תולה בה את האחזקה הרגשית, לא רוצה להחליף אותה ובטח שלא לחיות בלעדיה.
מניסיון אישי שלי, כלים טובים לחיים מגיעים מבן אדם שמכיר את מקומו, מסיים והולך,
לא שהיא לא טובה, אולי הגיע הזמן שלך לשחרר אותה ו'לצאת לחיים'.
אני יודעת מה זה טיפול, יודעת טוב מאוד, אפילו טוב מידי,
כעסתי נורא כשאמרו לי, עד שנאלצתי לסיים מסיבות עצובות מאוד מאוד שלא אפרט כאן.
והתחלתי לחיות. לא אושר ושחרור ואין קושי ופגע,
כן התמודדות אמיצה, יש לי את עצמי,
שמחה שיש שם עוד מישהו לפעמים, לא נחלשת אם לא.
גמרתי לברוח,
כן מאוד מאוד עסוקה עכשיו בנושא של הערך העצמי,
גיליתי ששם אני די מחוקה..
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ש'
קסא שָׂרִים רְדָפוּנִי חִנָּם (ומדבריך) וּמִדְּבָרְךָ פָּחַד לִבִּי:קסב שָׂשׂ אָנֹכִי עַל אִמְרָתֶךָ כְּמוֹצֵא שָׁלָל רָב:קסג שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי וַאֲתַעֵבָה תּוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קסד שֶׁבַע בַּיּוֹם הִלַּלְתִּיךָ עַל מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:קסה שָׁלוֹם רָב לְאֹהֲבֵי תוֹרָתֶךָ וְאֵין לָמוֹ מִכְשׁוֹל:קסו שִׂבַּרְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וּמִצְוֹתֶיךָ עָשִׂיתִי:קסז שָׁמְרָה נַפְשִׁי עֵדֹתֶיךָ וָאֹהֲבֵם מְאֹד:קסח שָׁמַרְתִּי פִקּוּדֶיךָ וְעֵדֹתֶיךָ כִּי כָל דְּרָכַי נֶגְדֶּךָ: