אנשים רגישים מאוד.

שרהלה ה.

משתמש צעיר
אין ספק שרגישות גבוהה יכולה להתבטא בצורות שונות, אני מכירה לא מעט ארמים וכמו שאת מתארת אצל כל אחד זה מתבטא בצורה שונה לגמרי
אני לא שואלת על התוצאה, לא לאיזה אנשים הם יהיו בעקבות הרגישות, אלא מה גרם להם להיות כאלה. מאיפה לנו לדעת האם אדם שחי בסביבה סופר ביקורתית ופיתח רגישות יתר לתגובות, לאמירות, ואפילו לתחושות פיזיות הוא ארם או תוצר סביבתי? כנ"ל לגבי אדם שסובל מדיכאון, מיזופרניה, או כל הפרעה אחרת
זה קריטי בעיני כי צורת ההתמודדות תהיה שונה, בעוד אחד יזדקק לטיפול רגשי או פסיכיאטרי השני הוא "סך הכל" ארמ
ויותר מזה, ובלי לעשות ממני צחוק..:) אולי המושג הזה איננו? אולי ארמים הם תוצאה של סביבה ביקורתית, או של מצבים רגשיים שונים?
"סה"כ" אר"מ?

שרהלה ה.

משתמש צעיר
איך יודעים שזה מולד? באמת מעניין אותי, כי אני כזו אבל יוצא לי לחשוב הרבה על אמיתות התופעה הזו, בעיקר כי אני מכירה 2 חברות שמגדירות את עצמן ארמיות בזמן שהן עברו ילדות מאוד לא פשוטה, והן רגישות בכל קנה מידה ומתאימות לכל ה"קריטריונים" של ארמ
לפעמים יש לי תחושה שארמ זה שם מכובס לתופעות נעימות פחות..
יש אנשים שעברו ילדות קשה מאד והם לא ארמים
אני לא מאמינה שיכול להיות מצב שאנשים שאינם ארמים יהפכו לכאלה רק בגלל חוויות קשות שחוו
אלא בבסיס שלהם הם רגישים ומה שהם עברו עושה אותם רגישים יותר

reish

משתמש מקצוען
יש אנשים שעברו ילדות קשה מאד והם לא ארמים
אני לא מאמינה שיכול להיות מצב שאנשים שאינם ארמים יהפכו לכאלה רק בגלל חוויות קשות שחוו
אלא בבסיס שלהם הם רגישים ומה שהם עברו עושה אותם רגישים יותר
הם יכולים להיות רגישים מעט בבסיס, ולהפוך לרגישים מאד בגלל אירועי חיים.
רגישות זו רצף, כמו הרבה תכונות אחרות.
אבל יכול להיות שכל המכלול של ארמים "קלאסיים" לא יתאים להם. מאפיינים כמו קצב עיבוד או רגישות סנסורית אולי לא ישתנו.

שרהלה ה.

משתמש צעיר
הי
נשמע שזה כבוד גדול להיות ארמי"ת
כנראה לכן כולם רוצים רוצים להיות גם

@שרהלה המתוקה
כל בעיה של ביישנות יתר ושל מופנמות אפשר לפרשן כאר"מ
תמיד אפשר במקום ללכת לטפל לדרוש מהסביבה שיתחשבו בך ולא את בהם
ובכלל
מי שלא תשאלי
יגיד לך שיש לו עולם פנימי עשיר ומופלא הרבה יותר מאחרים
ותמיד גם הרגיש שהוא משהו מיוחד
רק אף אחד לא הגדיר לו את זה

לדעתי טעות לפרסם כזו כתבה
שמגרה כ"כ הרבה אנשים למצוא צידוק לחוסר הטיפול שלהם בעצמם
אני מצטערת אם הובנתי שאני רק מצפה שיתחשבו בי ולא עושה שום עבודה עם עצמי.
ההיפך הוא הנכון: אני שנים עושה עבודה מקצועית עם עצמי אבל עד עכשיו הייתי לבד במערכה
תמיד ידעו שאני זאת שהולכת לטיפול והמציאות היתה חד צדדית- שאני עושה עבודה קשה מאד עם עצמי והסביבה לא מבינה כמה אני מתאמצת
מה שאני מנסה זה לאזן- להסביר ששני הצדדים צריכים לעשות עבודה וזה לא רק בגלל שלי קשה אלא גם בשבילם שיהיה להם קל יותר להבין אותי
וכשמסבירים את זה בצורה הנכונה- זה עוזר ולא מכביד
ולגבי עולם פנימי- אז צר לי לחלוק עלייך אבל אנשים שאינם ארמים- העולם הפנימי שלהם פחות עשיר והם בעצמם אומרים את זה

שרהלה ה.

משתמש צעיר
ועוד משהו

גם אם החלטת להגדיר את עצמך כאר"מ על פי הקריטריונים שלך

נא לא לדבר בשם כל מי שהחלטת שהוא ככה

אלא בשם עצמך בכלל

גם אני עולם עשיר ומיוחד
גם אותי אף פעם לא הבינו
גם אני מרגישה תחושות עצומות של הצפה והתרגשות לפעמים כן כן!!
אני ממש ארמ"ית מקצועית

אבל משתדלת להשליט שכל על רגש ולתקשר נורמלי ב"ה
שוב, זה לא סותר
ואני מאד משתדלת לדבר בשם עצמי

RIvka.F

משתמש פעיל
בתור ארמים איך הקשרים שלכם?
ראיתי באיזה מקום שכתוב שהקשרים של ארמים עמוקים יותר.
האם אתם גם מרגישים בצורך לקשר עמוק יותר מדיבורים קלילים?
לשתף אנשים במחשבות שלכם על העולם, בעולם הפנימי שלכם?
האם יש לכם קושי עם קרובי משפחה בדרגה קרובה שהקשר איתם קליל?
אני חושבת שאני ארמית ומענין אותי אם זה קשור לזה

אינגליש מייל

אנגלית במייל שלך
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
עיצוב ואדריכלות פנים

הילה לי

משתמש פעיל
שימו לב לטעות קריטית שנכתבה פה:
אנשים רגישים מאוד הם לאו דווקא כאלה שנפגעים מהר / חזק מכל דבר.
והתסמין הזה אין לו שום קשר לאדם בעל רגישות גבוהה.
נכון שלא באופן גורף אבל בד"כ כן
הרבה פעמים הרגישות מלווה ברגישות גופנית (גם היה מוזכר בכתבה) כאב ראש "נורמאלי" יכול להיות כמו מתקפה נוראית , כנ"ל כאב בטן וכו'.
וגם יותר רגישים ביחסים בין אישיים (נפגעים יותר בקלות , גם אם לא התכוונו...)
אין דרך להילחם בזה- ניסיתי... אני פשוט משתדלת שיהיו סביבי אנשים שיבינו אותי ולא יגרמו לי להצפות רגשיות

שרהלה ה.

משתמש צעיר
נכון שלא באופן גורף אבל בד"כ כן
הרבה פעמים הרגישות מלווה ברגישות גופנית (גם היה מוזכר בכתבה) כאב ראש "נורמאלי" יכול להיות כמו מתקפה נוראית , כנ"ל כאב בטן וכו'.
וגם יותר רגישים ביחסים בין אישיים (נפגעים יותר בקלות , גם אם לא התכוונו...)
אין דרך להילחם בזה- ניסיתי... אני פשוט משתדלת שיהיו סביבי אנשים שיבינו אותי ולא יגרמו לי להצפות רגשיות
וואי! נשמע קשה מה שאת עוברת

הילה לי

משתמש פעיל
לא משנה האבחנה... בסופו של דבר מה שמשנה זו ההרגשה.
אז יש לי טיפ, למי שהוא אר"מ מקצועי, מתחיל או אפילו סתם חובבן
כזה שבטוח שהוא כזה או רק מדמיין
וסתם לכל מי שרוצה לשמוע

אם אתם חשים רגישים(יכול להיות תמיד, יכול להיות בסיטואציות מסויימות יכול להיות רק לפעמים)
אתם צריכים ללמוד את הגוף והנפש שלכם

ומה זה אומר? אולי מה שאני אגיד קצת חריף מידי אבל לא חייבים לקבל את דבריי
אני שמתי לב שאם אני רגישה , אז אני צריכה שהסביבה שלי תהיה בהתאם... אני לא מדברת על משפחה כי אותה כידוע אי אפשר לברור,
אבל חברים, מכרים ידידים ושכנים- בהחלט כן!
ואם מפגש עם "חברה" גורם לך כאב, אם היא לא מבינה אותך , אם היא מתפרצת עלייך כי היא" דוגרית ואמיתית" אז כדאי שתשמרי מרחק ולא תהרסי את עצמך....
יכול להיות שזה משהו נוראמלי מה בסה"כ היא אמרה לך?) אבל את. רק את יודעת שאת רגישה בסף רגישות גבוה וכמה זה משפיע וכמה זה מכאיב

לפעמים צריך לעשות את השיקול הזה... זה מול זה... גם אם זו חברה שאת אוהבת אותה ובד"כ גם כיף לכן ביחד, צריך לזכור שמספיקה פגיעה אחת לרסק אותך ללילה שלם
לצערי אני לא מגזימה.......:(

תותית מפונקת

משתמש מקצוען
וסתם לכל מי שרוצה לשמוע

אם אתם חשים רגישים(יכול להיות תמיד, יכול להיות בסיטואציות מסויימות יכול להיות רק לפעמים)

אני שמתי לב שאם אני רגישה , אז אני צריכה שהסביבה שלי תהיה בהתאם... אני לא מדברת על משפחה כי אותה כידוע אי אפשר לברור,
ואם מפגש עם "חברה" גורם לך כאב, אם היא לא מבינה אותך , אם היא מתפרצת עלייך כי היא" דוגרית ואמיתית" אז כדאי שתשמרי מרחק ולא תהרסי את עצמך....
יכול להיות שזה משהו נוראמלי מה בסה"כ היא אמרה לך?) אבל את. רק את יודעת שאת רגישה בסף רגישות גבוה וכמה זה משפיע וכמה זה מכאיב

לפעמים צריך לעשות את השיקול הזה... זה מול זה... גם אם זו חברה שאת אוהבת אותה ובד"כ גם כיף לכן ביחד, צריך לזכור שמספיקה פגיעה אחת לרסק אותך ללילה שלם
לצערי אני לא מגזימה.......:(
וואו נשמע קשה!! איזה גיבורה!

בנושא הזה אני חושבת שיש לי מה לעזור לך
איך אפשר ליצור איתך קשר?

שרהלה ה.

משתמש צעיר
יכול להיות שזה משהו נוראמלי מה בסה"כ היא אמרה לך?)
אני אומרת יותר מזה: מי אמר שהיא בסדר?
לפעמים יש לי נטיה כארמית לחשוב שאם רוב האנשים לא נפגעים מסיטואציה מסוימת- אז אני הבעייתית אם נפגעתי
אבל זה לא אומר שזה שפגע באמת היה בסדר

053mishmish

משתמש מקצוען
וסתם לכל מי שרוצה לשמוע

לצערי אני לא מגזימה.......
מסכימה איתך!
יש לציין שלעשות עוותי חשיבה (בהדרכת הספר בוחרים להרגיש טוב) לפי שיטת CBT
מאוד עוזר לאנשים רגישים במיוחד ,ובפרט לפגיעה מהזולת!
מנסיון!

פילפלון

משתמש רשום
המחשה מציאותית ל: אר"ם
פעם הייתי צריך להיות תקופה ממושכת ביום עם אדם וולגארי ולא רגיש בעליל.
וכל הזמן היו בנינו התלויות על דברים שאמר
עד ששאל אותי ;מה מפריע לך?!!
עניתי לו
אני שומע את העולם דרך סטטוסקופ (המכשיר של הרופאים ששומעים ריאות)
שבעצם אתה מדבר בווליום נמוך לשיטתך..
אבל אני שומע צווחות!
( יש לציין שלמרות שהיה בבון.. בהחלט קיבל והשתנה)

שירה 333

משתמש פעיל
צילום מקצועי
איך יודעים שזה מולד? באמת מעניין אותי, כי אני כזו אבל יוצא לי לחשוב הרבה על אמיתות התופעה הזו, בעיקר כי אני מכירה 2 חברות שמגדירות את עצמן ארמיות בזמן שהן עברו ילדות מאוד לא פשוטה, והן רגישות בכל קנה מידה ומתאימות לכל ה"קריטריונים" של ארמ
לפעמים יש לי תחושה שארמ זה שם מכובס לתופעות נעימות פחות..
תקראי בספר של איילין ארון היא מוכיחה שמה שזה מולד..
ולא, זה לא המצאה ולא שם מכובס לדברים אחרים
זה 2 דברים שונים
יש כאלה שעברו דברים קשים וזה השפיע עליהם שיהיו יותר רגישים,
ויש כאלה ארמים מולדים שבעצם כל ארועי החיים עוברים עליהם בצורה יותר קשה נחווים אצלם בחוזקה רבה יותר,
אז אולי התוצאה של שניהם נראית אותו דבר אבל הסיבות שונות..
ברור שיכול להיות גם וגם, (כמו מה שאמרת על חברות שלך) אבל צריך לשים לב שאולי התוצאה נראית אותו מצב אבל הסיבות הן שונות ולכן זה 2 דברים שונים דרכי ההתמודדות וכו

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  3  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה