דיון אני רוצה להיות בעלעבוסטית

ירושלמית אדוקה

משתמש רשום
בקטע הפרקטי -
כשיש לי ריבוי משימות במטבח כמו שבת / אירוע
אני מכינה תפריט ורושמת לי משמיות לפי חלוקה של מעבד מזון, תנור וכיריים
מאוד עוזר לי בפועל
כשיש משהו בתנור אני מכינה את הדבר הבא שייכנס אליו לדוגמא מכניסים ירקות לתנור, בנתיים מכינים את העיסה של העוגה הבאה בתור ובנתיים מכינים חלות שנכנסות אחרונות
בכיריים אני בודקת לפעמים כמה דברים צריכים בצל אז מכינים בהתחלה כמו בצל ואז מחלקים
במעבד מזון מתחילים מהדברים הנקיים יותר ואז עוברים למלוכלך כמו לרסק ירקות קודם אחכ סלט עגבניות אחכ רוטב פיצה / טחינה

מקוה שהייתי מובנת
 

א. פרי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
אני חושבת שהעיקר זה הרצון הטוב, וההבנה שכל אחת בפני עצמה, ויכולה להתפתח בדרך שלה.
המלצה שלי, אם את רוצה ממש להתחיל בבסיס:
שיהיו בבית תבלינים, ומוצרים שצריך: ירקות, קפואים, קמח, עוד..
וגם לדעת שהעיקר להכין.. זה לא מובן מאליו כל דבר חדש, וכל מה שמכינים מוסיף!
פעם היה לי פרויקט לארח ורציתי שיהיה שפע, וידעתי שזה מאתגר, עשיתי רשימה של מאכלים שאני רוצה שיהיו מוכנים,
וכל דבר שהכנתי עשיתי וי.
זה היה מסודר ונתן תחושה של "יש".
 

חנה שטרסר

משתמש מקצוען
לאיזה קורס קרובת המשפחה הלכה?
לא ציינתי איזה -מהסיבה שלא רלוונטי להיום , מדובר לפני שנים (קרוב לחמישים..!)
רק לרעיון , שאפשר ללמוד במקום כיפי שמכניס אהבה למטבח
-היא תמיד מזכירה את הקורס שבזכותו למדה לבשל..
 

blue eagle

משתמש סופר מקצוען
מקנאה במי שבעלעבוסטית ותמיד יש אצלה אוכל, עוגות, שפע טעים ומפנק
איך עושים את זה?
אני רוצה שיהיה לי כיף וקל להכין אוכל ולאפות.
שיצא טעים ובקלות,
אשמח לקבל את הדרכת האלופות
בלת"ק צריך פשוט לשחק את המשחק
הכול שפוני!
 

פנסאית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
מזווה מלא
לתפוס זמנים פנויים לגמרי (בלי ילדים בסביבה ) ואז כובשים תחום אחד
עוגות - הקמח, סוכר, שמן בחוץ ואת יכולה להריץ 4 פשוטות במהירות
ולפני כל תחילת עוגה לוודא שעדיין יש את כל החומרים.
מסדרת מראש את התבנית בגודל הרצוי ( אוהבת אינגליש קייק לבחושות ואז מוציאה מהמקפיא כמות סבירה לכל דבר (פס לשכנה שילדה, פס לקפה באמצע שבוע עם בעלי וכולי) ויותר כמות עוגות גדולה
התנור כבר חם, מסדרת כוס אחת ליבשים כוס אחת לרטובים. 2 קערות, שוטפת מיד וזה יותר קל
טיגונים -
יוצרת משטח קטן לציפוי שניצלים( רצוי נייר כסף למטה, יוצרת קערה של תערובת לקציצות 2/3 מחבתות במקביל ומכינה מכל סוג כמות כפולה.
מג'ימיקס בחוץ מריצה סלטים בדקות כשהשום לתיבול קלוף מראש בכמות, מיץ לימון וכל מה שמתבל. קופסאות קטנות מוכנות ליצוק אלין ישירות מהקערה של המעבד מזון וכן הלאה
 

mentos

משתמש פעיל
הכי חשוב
מאגר של מתכונים קלים
שנראים טוב ותמיד מצליחים וכמובן טעימים
שלא מסגירים את קלות ההכנה שלהם (יש מלא מתכונים כאלה)
ממליצה מאוד על המתכונים של הני בקר ששמה דגש על הקטע הזה
 

י.נועה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אני משתדלת לדאוג שיהיה לי דברים בסיסיים בבית זמינים תמיד
כמו קמח, ריץ, פודינג, מרגרינה, שוקולד, שוקולד ציפס וכו...
ולבישולים ירקות בשפע ובמקפיא ירקות קופאים, עופות ובשרים
גם ירקות מעניינים עושים לי חשק לבשל- ברוקולי, כרובית, עגביות שרי, פטריות טריות, ירק וכו
ככה שזה זמין ונח יש יותר חשק
 

עט הדר

משתמש מקצוען
נקודה חשובה:
להבין שבשביל להצליח בבית ובמטבח צריך 'לעבוד' כפשוטו
נכונות לעבודה בבית ובמטבח, לפעמים שעות על הרגליים
 

נאווהלה

משתמש פעיל
מזווה מלא
לתפוס זמנים פנויים לגמרי (בלי ילדים בסביבה ) ואז כובשים תחום אחד
עוגות - הקמח, סוכר, שמן בחוץ ואת יכולה להריץ 4 פשוטות במהירות
ולפני כל תחילת עוגה לוודא שעדיין יש את כל החומרים.
מסדרת מראש את התבנית בגודל הרצוי ( אוהבת אינגליש קייק לבחושות ואז מוציאה מהמקפיא כמות סבירה לכל דבר (פס לשכנה שילדה, פס לקפה באמצע שבוע עם בעלי וכולי) ויותר כמות עוגות גדולה
התנור כבר חם, מסדרת כוס אחת ליבשים כוס אחת לרטובים. 2 קערות, שוטפת מיד וזה יותר קל
טיגונים -
יוצרת משטח קטן לציפוי שניצלים( רצוי נייר כסף למטה, יוצרת קערה של תערובת לקציצות 2/3 מחבתות במקביל ומכינה מכל סוג כמות כפולה.
מג'ימיקס בחוץ מריצה סלטים בדקות כשהשום לתיבול קלוף מראש בכמות, מיץ לימון וכל מה שמתבל. קופסאות קטנות מוכנות ליצוק אלין ישירות מהקערה של המעבד מזון וכן הלאה
יוצרת משטח קטן לציפוי שניצלים( רצוי נייר כסף למטה - מה הכוונה?
 

mentos

משתמש פעיל
נקודה חשובה:
להבין שבשביל להצליח בבית ובמטבח צריך 'לעבוד' כפשוטו
נכונות לעבודה בבית ובמטבח, לפעמים שעות על הרגליים
זה נכון
אבל לפעמים אפשר להגיע לאותם תוצאות רק בפחות זמן עם קיצורי דרך פטנטים וכו
 

נאווהלה

משתמש פעיל
אני משתדלת לדאוג שיהיה לי דברים בסיסיים בבית זמינים תמיד
כמו קמח, ריץ, פודינג, מרגרינה, שוקולד, שוקולד ציפס וכו...
ולבישולים ירקות בשפע ובמקפיא ירקות קופאים, עופות ובשרים
גם ירקות מעניינים עושים לי חשק לבשל- ברוקולי, כרובית, עגביות שרי, פטריות טריות, ירק וכו
ככה שזה זמין ונח יש יותר חשק
איפה את קונה ירקות? הולכת פיזית לבחור? או מזמינה בטלפון?
 

תותים בלבן

משתמש פעיל
כולן כתבו דברים נכונים
דבר ראשון אכן לדאוג שיש לך בבית מלאי של מצרכים לכל תבשיל/מאפה שתצטרכי לאפות
אני לעולם לא מתחילה להכין משהו מביל שאוודא שיש לי הכל בבית. סתם כי לא אוהבת להלוות מהשכנים.
הבסיס הראשון לבלעבוסטע אמיתית הוא סדר ארגון ותכנון מראש.
כשאת מבשלת לשבת תתחילי מהבסיס, מה שאת חייבת לשבת ואח"כ למה שמבחינתך זה בונוס כי לא תמיד יש לך את כל הזמן שבעולם.. |(למשל מנה אחרונה פחות קריטי אצלכם? תשאירי את ההכנה לסוף, אם יהיה לך זמן וכח וכו')
אני אישית לא מתחילה לבשל לפני שהמטבח נקי, חייבת משטחי עבודה פנויים, ככה מתחילים נורמלי נקיון במטבח עושה סדר בראש...
ומאמינה שעם הזמן תרכשי פרקטיקות מעצמך.
הוצאת מעבד מזון מהארון? רצית לאפות קוגל תפו"א? אם כבר לכלכת, תחשבי מה עוד את יכולה לעשות אתו, למשל לקלף ירקות ולגרוס אותם דק למרק עוף משודרג, גם אם בכמות גדולה מקסימום תקפיאי, חסכת לך זמן לכלוך ועבודה..
אני אישית פעם ב... מכינה רוטב פיצה, טחינה, מטבל לדג וכו' בכמויות כפולות מחלקת לקופסאות מתאימות ומקפיאה!
כל שבת שולפת קופסא, תענוג! באפס לכלוך ועבודה!
סלטים לשבת הכי כייף וטעים זה הסלטים הקלילים, כמה שיותר קרובים ל"מציאות", ירקות חיים בחיתוכים שונים ומענינים, חסלט על שלל גווניו, כדאי לעשות ביקור בחנות הפיצוחים ולקנות תיבולים לסלטי ירק, להמשיך משם לחנות התבלינים ולקנות פפריקה מעושנת, ראס אל חנות, שמיר קצוץ ועוד מגוון תבלינים חזקים שעושים את העבודה היטב!
בקיצור, קבלת קצת השראה?
אני חושבת שבעלבוסטע זה מיומנות שנרכשת עם השנים...

כמובן שאביזרי עזר לבישול ואפייה חובה
כמו סכינים חדות (תזהרי!)
קרש חיתוך נח
כסא למטבח (שלא יכאבו לך הרגליים) וכו'
כל אחת תוכל להוסיף אחרי מה הכלי עזר במטבח אצלה שהוא מאסט והיא לא תסתדר בלעדיו!

קיצור
בהצלחה לבלעבוסטע המתחילה!
 
נערך לאחרונה ב:

תותים בלבן

משתמש פעיל
יוצרת משטח קטן לציפוי שניצלים( רצוי נייר כסף למטה - מה הכוונה?
שאת שמה מפת ניילון שקופה על השיש
וכשמסיימת לטגן את כל השניצלים
אוספת את המפה מכל קצוותיה ישר לפח
והמשטח נשאר נקי בלי פרור לחם אחד!

אני אוהבת לשים נייר כסף על הגז למסביב למחבת פני טיגון שניצלים או צ'יפס רק ככה אני מבטיחה לעצמי שהגז נשאר נקי...
 

bracha5

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אוטומציה עסקית
הבעיה אצלי שלא ראיתי דוגמא אישית בבית
אמא שלי הצדיקה היתה אישה לא בריאה פיזית ולא כ"כ בישלה ואפתה.
כך שבשבילי זה הר כמעט בלתי עביר
השאלה אם יש מישהי שגם הגיעה בלי ידע, והיום זה זורם לה
חשוב לי ממש שיהיה בבית תמיד אוכל חם ועוגות אבל יש לי מחסום
אולי מה שקשה לי זה הפרקטיות, התכנון, קניות, סדר פעולות וכו'
הייתי רוצה להיות זבוב על הקיר במטבח של בעלעבוסטע וכך לראות ולקבל מושגים איך עושים את זה בפועל
את יכולה לבקש מחברה/גיסה/חמות להגיע לעזור לה במטבח. אין כמו חניכה!
אולי להתנדב בעזר מציון/ישיבה במטבח.
להציע לבעלת קייטרינג לעשות לה קלופים תמורת הדרכה. אין על דוגמא אישית!
 

ברכת מרום

משתמש מקצוען
הצעה קצת מוזרה
לפתוח אשכול אתגר כל יום חמישי: הספקים לשבת "יום חמישי הגיע"
שם תעלי תמונות של מה שהכנת - השיתוף הזה עושה הרבה הוא ממריץ כולם רואים מה עשית
ונכנסים לסוג של תחרות כזאת שמביאה אנדרנלין
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה