אלעזר פרידמן
משתמש פעיל
הסקרים האלה לא שווים כלום , שום חרדי לא מסוגל להודות אפילו בינו לבן עצמו שהוא לא מאושר.ובקיצור
בגדול הקב"ה סידר שצורת החיים התורנית היא הטובה ביותר
ולא סתם מחקרי האושר בציבור החרדי מוכיחים את זה פעם אחר פעם במקום הראשון
הסקרים האלה לא שווים כלום , שום חרדי לא מסוגל להודות אפילו בינו לבן עצמו שהוא לא מאושר.ובקיצור
בגדול הקב"ה סידר שצורת החיים התורנית היא הטובה ביותר
ולא סתם מחקרי האושר בציבור החרדי מוכיחים את זה פעם אחר פעם במקום הראשון
כי ילד רוסי ילמד ליב"ה
ויגדל אח"כ לרופא הייטקיסט פרופסור איש סייבר
ת'מבין
וואו אתה כל כך צודקהשקפה מקבלים בבית חינוך בבית ההורים ובקהילה ודרך הרב והדמות הרוחנית
כל סטיה ימין או שמאל
אפשר ליפול לתהום
בועז שנשא את רות הביא ממנה את הילד מס' 60 שממנו יצא דוד המלך וממנו יבוא מלך המשיחרק בודדים הזכירו את העיקר, מצווה (מדרבנן)! (ואלה שכבר הביאו שמו את זה בתחתית הרשימה, למרות שזו הסיבה הראשונה ליהודי)
אחרי בן ובת (מצווה דאורייתא של "פרו ורבו") יש מצווה מדרבנן הנלמדת מהפסוק "בבקר זרע את זרעך ולערב אל תנח ידך" והסיבה מבוארת באותו פסוק "כי אינך יודע אי זה יכשר הזה או זה ואם שניהם כאחד טובים".
כלומר, אנחנו מביאים נשמות שיעבדו את ה' (חסד לנשמה) ומכיוון שיתכן והזרע שהבאנו עד עכשיו חלילה לא יכשר, אנו מצווים להוסיף עוד.
הזכירו כאן עוד עניינים המוזכרים בגמרא (יבמות סב.) אבל זה הטעם שהובא גם בפוסקים.
אגב, זה הטעם שמברכים תינוקת שתנשא לת"ח (שם סג: ) כי זה עיקר המטרה, להוסיף עוד נשמות שיעבדו את ה' כראוי.
שאלה צודקת ונכונה לגמרי כשלא יודעים ערכה של נשמה יהודית.בשיחה עם מתחזקת עלה כמובן הנושא- ילדים....
איך מסבירים מה הסיבות שלנו לקום בלילות,לחתל, להרגיע, להעסיק, ...........
מה רע בשתי ילדים בן ובת ... ,יש עוד הרבה דברים חשובים וטובים שנקבל עליהם שכר ויתנו לנו סיפוק....
בבקשה טיעונים שכליים ולא רק" תנסי תביני "וכו'
זה הדבר !!ילד יהודי הוא נצח.
את מצוות פרו ורבו מקיימים בבן ובת ו(שו"ע אבן האזר סי' א' ס'ה) , מכאן והילך המצווה היא מדרבנן של "לא תהו בראה"מצוה א - לפרות ולרבות
בראשית יש בה מצוַת עשה אחת והיא מצוות פריה ורביה, שנאמר: (בראשית א, כח): "ויברך אותם אלהים ויאמר להם אלהים פרו ורבו".
משרשי מצוה זו כדי שיהיה העולם מיושב (גיטין מא:), שה' ברוך הוא חפץ בישובו כדכתיב: (ישעיה מה, יח): "לא תהו בראה לשבת יצרה". והיא מצוה גדולה שבסיבתה מתקימות כל המצוות בעולם, כי לבני אדם נתנו ולא למלאכי השרת (ברכות כה:).
דיני המצוה, מתי חייב אדם לעסוק בה, וכמה בנים יהיה לו ויפטר, ומאיזו מצוות הוא פטור בעסקו בזו, ויתר פרטיה, מבוארים ביבמות פרק ו' (יבמות סא:) ובברכות (ברכות טז.).
ונוהגת בכל מקום ובכל זמן (קידושין לו:). וחייב אדם להשתדל בה משהוא ראוי לה, והוא הזמן שנתנו חכמים ז"ל לישא אישה (אבות פ"ה מכ"א). ומצוה זו אינה מוטלת על הנשים.
והמבטלה ביטל עשה ועונשו גדול מאד (קידושין כט:), שמראה בעצמו שאינו רוצה להשלים חפץ השם ליישב עולמו.
כתוב בחז"ל שאדם לא יביא ילדים כדי שישמשוני בעת זקנותיהטענות של לעת זקנה יהיה לנו נחת, באמת? אנחנו עושים את זה כדי לדאוג לעצמנו? זה אנוכיות לשמה! אולי הילדים עצמם היו מעדיפים יותר יחס מההורים ושההורים לא ידאגו לעצמם שיהיה מי שיטפל בהם לעת זקנה?
פעם ראשונה שאני שומעת, מעניןכתוב בחז"ל שאדם לא יביא ילדים כדי שישמשוני בעת זקנותי
כן, אני.היש אדם שיסרב בגלל הטירחה?
שקר וכזב.(אתה חילוני או חרדי?)הסקרים האלה לא שווים כלום , שום חרדי לא מסוגל להודות אפילו בינו לבן עצמו שהוא לא מאושר.
כן, אני.
הייתי מסרבת נחרצות.
סניף אחד מספיק לי. גם בשביל סכומי עתק לא הייתי מסכימה להשתעבד לעוד סניף
כדאי לחפש משל אחר
אני חושב שזה הדבר הכי נכון מכל התגובות שפהלפעמים לשואל לא ברור מה הוא חושב על שאלתו.
שמעתי אישית מחוקר בתחום מסוים, שהעביר שאלונים על בעיה רפואית ספציפית אצל בחורי ישיבות בהשוואה לבחורים במגזר החילוני. משהו די שכיח, בסגנון של כאבי שיניים או גב.שקר וכזב.(אתה חילוני או חרדי?)
הראיה היא שהרבה לא נתנו את הציון הכי גבוה
ובכל אופן מדובר במחקר שחקר
בעצם מה שאתה טוען שאתה יותר חכם מחוקרים שם
אני אישית מציע קצת ענווה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: