אופוריה מתוקה... את יכולה להיות האישה המושלמת, ולהגיש בחיוך ארוחה נפלאה ומשובחת.נכתב ע"י PURE;478505:אגב, אולי בתור רווקה אין לי זכות להתערב ולהביע את דעתי, אבל נעים לכן להגיש גם לבעל פתיתים ונקניקיה?
לא יודעת, אבל נראה לי שהייתי מתביישת...
נכתב ע"י מי;478608:PURE, למה להתבייש? מישהי יכולה להיות סופרוומן? העיקר שיש אוכל ובית, לא?
נכתב ע"י ראש_יהודי;478623:וסתם שאלה - יש כאן איזו (צדיקה :*) ) שמסתדרת בלי עזרתו המסורה של הבעל ?
את האמת גם פה הנקיפות מצפון עובדות שעות נוספות...
נכתב ע"י גאולונת;478767:מצטרפת לשרית.
עזרה בבית זה עניין של חינוך והרגל.
אצלנו בבית היינו עוזרים מגיל 6-7 לקפל/ לשטוף כלים/לבשל/לחתוך סלט/לזרוק פח/קניות..
כל אחד לפי גילו ויכולותיו,
ואני לא חושבת לרגע שנוצלתי או משו כזה! ההפך..
זה עזר לי להגיע לבית שלי ב"ה מוכנה עם ידע בכל התחומים ועם ניסיון בבישול ואפייה (לעומת הרבה חברות שלי שידעו רק להכין חביתה).
אבל הכל כמובן צריך להיות בגבול הטעם הטוב!
העזרה בבית לא צריכה להיות על חשבון החיים הפרטיים של הילד....
נכתב ע"י פילפל;478780:כל הכבוד לכן נשות החיל!
לצערי אני גם מאלה שצריכות לעבוד כל יום... למרות שלא כך תכננתי לי את החיים. אני טיפוס עדין וחלוש מטבעי, וממש לא בנויה גם לעבוד בחוץ וגם לנהל בית כמו שצריך, וגם.. וגם... אבל מה אפשר לעשות? לא מדובר כאן על לגמור את החודש אלא להתחיל אותו לפחות...
אני חוזרת הביתה בסביבות 3:00 מותשת ועצבנית, ואז אוכלת ומאכילה... ואח"כ אם איני ישנה איני מסוגלת לתפקד כלל. הבעיה שגם כשמצליח לי לישון איני מספיקה כמעט כי אני שוקעת בעילפון עמוק עד שהקטן מתעורר... ואז כבר ארוחת ערב וכו', המצב הזה די מתסכל, למרות שאולי ככה זה ב"מצבים מיוחדים", ובמצב רגיל הכל יותר קל. אני פשוט לא מצליחה להיזכר איך התפקוד שלי ב"מצב רגיל"... משום מה אפילו לדברים ה"קלילים" כאן בפורום אני צריכה מינימום אנרגיות יותר...
לגבי מה שמכובד או לא מכובד להגיש לבעל לאכול... לבעלי באופיו אכן חשוב אוכל מושקע אך במצב הנוכחי הוא שמח עם כל דבר שאני מגישה, העיקר שיש אוכל. הוא מעדיף אוכל פשוט שחוזר על עצמו, בית מפוזר וכביסה לא מקופלת, העיקר שאסייע לו בפרנסת הבית. (לפעמים הוא מתחיל עם פזמונים בסגנון: מדוע אני לא אופה, ומדוע ה"אופה לחם" שוכב מושבת, ומדוע ומדוע, ואז אני עונה את התקליט הקבוע: מה אתה רוצה? אין לי בעיה, אתה רוצה שאפסיק לעבוד? אוכל יותר להשקיע באוכל ובבית. או שאתה רוצה לעזור לי כל יום בבית עם הסדר והילדים וכו', ומשום ששתי האופציות לא מוצאות חן בעיניו הוא מעדיף שישאר המצב כמות שהוא וזהו...)
שנינו זוכרים היטב, איך אמר לי בפגישה שבקשר לעול הפרנסה אין לי מה לדאוג כלל, הכל עליו, ואני אוכל להשקיע בבית ובילדים וכמובן גם לעבוד קצת, רק בשביל הסיפוק... כשהזכרתי לו את דבריו, לא מזמן, הוא ענה: טוב, לא היו לי מושגים כמה עולים החיים, חשבתי שבאלפיים ש"ח אפשר לגמור את החודש בכבוד...
נכתב ע"י אושר;478866:האשכול הולך ומתפתח ומזכיר לי שאלה ששאלתי פעם- למה הקללה של הגבר (בזיעת אפיך וכו') צריכה לחול גם על האישה (אפילו אם זה לא בגלל שהיא שלחה את הבעל ללמוד וקבלה על עצמה, לדוג' אחת לא נשואה, הרי להתפרנס היא צריכה ממשהו, לא?)
ואילו הקללה של צער העיבור וצער הלידה- אין גבר בעולם שקיבל?
אבל ביננו- אני חושבת שיש בזה ספוק, הידיעה שאני עוזרת ונושאת בעול פרנסת הבית, לא?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: