אמהות שעובדות במשרה מלאה - תנו טיפים ליעול

ראש_יהודי

משתמש פעיל
האמת מה זה משרה מלאה אצלכן?
עד 4 5 6?
איך אתן מסתדרות?
מתי אתן מספיקות לבשל צהריים?
אתן לא נופלות למיטה כשרק מגיע הערב?

האמת אין סוף שאלות.
אשמח לשמוע מאמהות שעובדות במשרה מלאה, עצות יעילות.
 

ראש_יהודי

משתמש פעיל
שאני אקנא? כולן פה עובדות מהבית :*)

או שבעצם שלמי שעובדת במשרה מלאה אין זמן לכתוב בפורום *\/*
 

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
הפטנט שלי-
להכין ארוחות צהריים קלילות.
לדוגמא-פתיתים ונקניקיות טבעול עטופות בבצק מלווח
פסטה בפרורי לחם+פרוסות נקניקיות ברוטב עגבניות
קוסקוס+קשואים מאודים+שניצל או קציצות מהמקפיא
אורז+כדורי בשר ברוטב או אורז ואפונה לצד שניצל תירס
מותר מדי פעם להכין לבד פיתה פלאפל או להזמין פיצה.
 

yosher2005

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני חושבת שלאמהות עם כמה ילדים אין אפשרות לעבוד במשרה ממש מלאה, מבלי לקחת עזרה מבחוץ.
כל עוד הילדים קטנים, אמא לא יכולה לעבוד יותר מ- 5-6 שעות ביום.

חשוב מאוד, אם אפשרי, לנוח חצי שעה-שעה בצהריים. זה נותן הרבה כוחות להמשך.
כמובן שזה תלוי בטיפוס של האדם. יש כאלו שמספיק להם 6 שעות תידלוק בלילה, ויש כאלו שגם 8 שעות בלילה לא מספיקות להם בלי מנוחת הצהריים...

לגבי אוכל, כל דבר שאפשר להכין כמות ולהקפיא זה טוב.
אפילו לא מבושל, אלא לדוגמא: שניצלים, להכין כמות ולהקפיא עם הפירורי לחם, כך שאח"כ רק מוציאים ומטגנים. כנ"ל קציצות, להכין כדורים שטוחים ולהקפיא בקופסא עם שקיות ניילון בין שכבה לשכבה.

שיהיה בהצלחה!
ותמיד לזכור שאמא בריאה - כל הבית בריא.
לכן שווה לנו לשמור על הבריאות שלנו ועל הכוחות שלנו ולא להתפרק חלילה בטרם עת...
 

עדן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
עימוד ספרים
אני אמא עובדת במשרה חלקית. מתחילה לעבוד כל יום ב-9
מבשלת כל בוקר 2 תוספות, ולפעמים מספיקה גם מנה מרכזית, כל הבישול אורך לי עד רבע שעה (אח''כ האוכל ממשיך להתבשל ואני בינתיים מלבישה ומתלבשת בד''כ בעלי מכבה את הסירים)
כשאני מבשלת לשבת אני מוסיפה מנות לימות השבוע ואז מקפיאה ומפשירה לפי הצורך.
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
אמהות יקרות!
אני חושבת דבר ראשון שלכל אחת מכן מגיע מדליה (גם לי :) )
אתן בעצם מוותרות על חיים חופשיים וקלים בשביל לפרנס את בני ביתכן
- אשריכן!

לאמהות הצעירות שביננו אני יכולה לפתוח ולומר - חכינה עוד קצת יהיה יותר טוב.
כשכל הילדים הם מאוד קטנים המצב מורכב יותר עם הזמן וגיל הילדים המתקדם נהיה קל יותר וזורם יותר..

ו- קצת טיפים מנסיוני:
בישלוים לשבת - מבשלים הרבה גם ליום רשאון, שני ולפעמים שלישי. (אפיךו כשמדובר על משפחה עם הרבה נפשות בלע"ר)

ארוחת מבושלת - אצלי אוכלים בערב. אני מגיעה מהעבודה, מכינה אוכל ואז מגישה בעודו טרי.
הילדים מאוד נהנים לעמוד ו"לעזור" בהכנתו. גם בילוי נחמד גם אוכל טעים.

איזה אוכל מכינים?
אוכל שלוקח להכינו מקסימום עשרים דקות (אין ממולאים, שניצלים, פשטידות וכו' - כל אלו יחכו לשבת) מזון מסויה וכדו' - אני לא מרשה לעצמי יותר מפעם בשבוע ואוכל מהמקפיא מגעיל אותי
אז מה מכינים?
- פיצה על מלוואח
- קציצות טונה (משימורים) עם תוספת כלשהי
- חזה עוף מאודה בתוך לחמניה עם ירקות (מעדן אהוב מאוד על הילדים)
- קציצות עוף מטוגנות (או אפויות) - את העיסה מכינים בבת אחת כמות ענקית ומחלקים לשקיות
- מקרוני עם גבינה צהובה
- איטריות ברסק עגבניות עם טונה מפוררת בפנים= נשמע מזעזע אבל זה טעים ובריא
- שניצל סויה - מבושל ברוטב עגבניות טעים ליד קוסקוס וכדו'
- כבד ברוטב פטריות עם בורקס (רק להכניס לתנור)
ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם.

עיצה מועילה נוספת - לא להשכיב את הקטנים בצהריים - כך בשעה 8-9 יש שקט בבית וזה זמן פורה לעבודה (או לסדר ונקיון)

אני מנסיוני המר- לא מגיעה לכביסות וע"כ בחרתי בעזרה בתחום הזה.

כלים - רק חד פעמיים (חוץ משתי כוסות לקפה וסכינים למריחה :) )

ועוד טיפ חשוב יותר מהכל- פעם בחודש/חודשיים לקחת יום חופש בשביל לנקות את הראש
מה עושים בו?
קניות, ביקור אצל סבתא ביקור אצל אחות יולדת, או סתם טיול.

העיקר שיהיה לכולנו הצלחה רבה וסיעתא דשמיא בכל!
 

חברה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה תורנית
רוצה להיות אמא בריאה? תוציאי את הבורקס והמלאוח מהתפריט! זה "בריא" באופן מזעזע...
 

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
לגבי האוכל המהיר, מכל ההצעות המענינות, למה נראה לי שעוף מתובל עם תפו"א, יותר מהיר? (בהכנה, לא בבישול)
אורז- אפשר על הבוקר לטגן קלות, להרתיח, לתבל... ולכבות את האש. לכסותאת הסיר ובצהרים תקבלו אורז מוכן לאכילה. (זה קרה לי פעם, בטעות, והתגלה כפטנט יעיל)
כביסות. אני עושה רק בתחילת השבוע.מריצה מכונה אחר מכונה מצאת השבת, עד שנגמר הכל (מצעים ביום שלישי, מייבש ולמיטות חזרה) אמרו לי פעם שהסדר כזה אפשרי רק עד ארבעה ילדים, מנסיוני גם למעלה מארבעה זה עובד. כמובן צריך שתהיה גרדרובה בכמות מספקת. וערימות הכביסה ביום שישי לא מפריעות לי הם ממתינות שם, בחדר הכביסה בסבלנות.
סוף השבוע לקראת שבת נראה אחרת, כשאין בנוסף לנקיון ולבישולים כביסה.
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
למה עוף מתובל עם תפו"א לא לוקח הכי פחות זמן?
כי את צריכה להיות בבית שעתיים בזמן הבישול שלו. וצריכה לקלף תפו"א (כמה מגוחך אבל זה הרבה זמן יחסית לאטריות/פתיתים/קוסקוס וכו')
 

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י כוכב103;478274:
למה עוף מתובל עם תפו"א לא לוקח הכי פחות זמן?
כי את צריכה להיות בבית שעתיים בזמן הבישול שלו. וצריכה לקלף תפו"א (כמה מגוחך אבל זה הרבה זמן יחסית לאטריות/פתיתים/קוסקוס וכו')
שימי לב להדגשתי:בהכנה, לא בבישול. - להעמיד סיר בערב.
לגבי התפו"א:
כנראה שהאצבעות שלי זריזות מהסטנדרט (ניגנתי פעם בפסנתר) ולכן זה נראה לי מהיר. אבל ברור שאפשר במקום, מקרוני ברוטב של העוף.
בנוסף לערך בתזונתי של המנה, תתלווה התחושה הטובה שלא האכלת את החבריא בשטויות.
 

תרצה

משתמש מקצוען
לגבי הבישולים - גם אני חושבת שעוף מתובל+ תפו"א זה הכי מהיר (אפשר לקלף בערב את התפו"א ולשים במקרר בתוך כלי עם מים, לא משחיר ולא קורה כלום) בבוקר, לפני ההלבשה של הילדים מדליקים את האש - כשאת יוצאת מהבית מכבה. ומקסימום אח"כ יצטרכו לחכות אי אלו דקות של חימום והשלמת הבישול בצהרים.
אבל הכי אני אוהבת לבשל דג (בד"כ נסיכה) ברוטב של רסק עגבניות+מיונז+חרדל - קלי קלות להכין, תוך חצי שעה כבר מבושל, יחד עם זה נותנים גם פתיתים או אורז, אצלי זה המאכל היחיד שכל הילדים אוהבים!

בעניין הכביסות - אני לא יודעת איך מסתדרים לגמור אותן בתחילת השבוע. (אולי זה תלוי במספר,מין, ואופי הילדים? כי כשיש ב"ה שלוש בנות בבית הספר, ולכל אחת רק שתי חולצות תלבושת - לא הגיוני שלא אצטרך לכבס גם בהמשך השבוע. ובנוסף הקטנה שמוכרחה כל יום החלפת בגד, והתינוק שלפעמים צריך החלפת כל הגרדרובה שלו פעמיים ביום (- הטיטולים אשמים?) אז איך אפשר להתגבר על הכל ממוצ"ש ועד יום שלישי? )
בקיצור, גם אני אשמח לשמוע טיפים שיעזרו לי להתגבר על הר הכביסות הנצחי. (תמיד אני נאנחת - על ההר שלא נגמר, אבל ב"ה שהוא קיים. זה סימן שיש לנו מה ללבוש, השבח לקל.)
 

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
D I G I T A L
מענין שאני רואה ממש איך אתם כותבות מתוך הבית שלי...
אני ג"כ גומרת את הכביסות בתחילת שבוע... והארוחות שלי מהירות וקצרות בסגנון
אורז, שעועית, אפונה, מוקפצים עם חזה, קוסקוס, פסטה, מקרוני וכו' כל אחד זה 10 דק' גג
גם תפו"א מקלפים מהלילה ובבוקר אני מכינה (מעמידה לפני התפילה על האש) והאוכל משבת מספיק לראשון שני...
השטיפה והנקיון במשך השבוע זה מלמעלה (טיטוא וניגוב), ביום שישי שטיפה יסודית ובמוצ"ש זה הנקיון היסודי.( בד בבד עם הרצת המכונות)

לי מפריע משהו אחר- כשאני חוזרת ב4:00 הביתה אני כ"כ עיפה שאין לי כח להיות עם הילדים...
ומצד שני אני לא רוצה להשכיב אותם כי אני מעדיפה להשכיב א"כ מוקדם וגם שמסתבר שלא יירדמו אחרי השינה במעון.
אז מה שיוצא שהילדים מקבלים אמא עיפה שרק מספרת סיפורים בספר, משחקת ביחד במשחקים וציק צק לאמבטיה... אין לי כח לרדת למטה וכו', וגם בהמשך היום אני ממש ממש עיפה... ואם אני מביאה בייבי סיטר יש לי נקיפות מצפון שבקושי הייתי איתם...
מה אתן עושות? איך מאורגנות השעות אצלכן מ-4 עד ההשכבה?
אשמח לשמוע!
 

orli_dimri

משתמש פעיל
נקיפות מצפון,
זה קורה לי המון עם הילדים שלי (8 ו-4).

יש ימים שאני ממש מרגישה שלא הייתי מספיק "אמא".
 

גיליון

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
גם אני עובדת במשרה מלאה, מהבית - בוקר וערב.
אין לי כמעט זמן לתפקד את הבית.
אבל מבחינת הארוחות אני די מסודרת:

פעם בחודש אני קונה ארגז עופות, מנקה אותם ומחלקת למנות.
מכל החזות אני מכינה מנות יומיות להקפאה -
חלק מהמתכונים מבושלים ונשלפים ישר למיקרוגל
וחלק תערובות מוכנות לטיגון/אפייה מזורזים.
פעמיים בשבוע אני מכינה עוד איזו פחמימה,
וכולם שבעים ומרוצים.
 

אושר

משתמש מקצוען
כשאני מרגישה ששמורות עיני ממש נעצמות מעייפות- אני נחה כמה דקות על הספה (הילדים יודעים להגיד שאני "מתאוששת") משהו בין רבע שעה לעשרים דקות. זה נותן המון כח! (אפילו בהריון, כשמאגר הכוחות מצומצם. אבל אז חייבים ללכת לישון מוקדם!) בערך בחמש יוצאים לגינה/לחצר וכד'.
 

מרגלית10

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
מבחינת הארוחות אני מסתדרת מצויין ב"ה מבחינתי גם הכנת מרק לוקח לא יותר מ 10 דקות רבע שעה והילדים שלי לא מסוגלים להכנס למיטה בלי "מרק", מנות מרכזיות אני עושה כמו ש"גליון" כתבה, ותוספות כל יום משהו אחר אטריות, פתיתים, אורז ותפו"א וכמובן שמבשלים לשבת ביום חמישי - ואז יש לנו אוכל לחמישי וגם לראשון ופחות או יותר אנו מסודרים
כביסה - ל א מ ס ת ד ר ת!
נקיון גם רק בערב שבת חוץ מלטאטות כל יום.
חלונות וכד' - רק בחופשות.
לרדת עם הילדים לגינה - חלום רחוק - גם כי אני מבשלת אחה"צ ובערב אוכלים מבושל אז אי אפשר לרדת עם ה"סנדביצ'ים" כמו הילדים האחרים
משתדלת מאוד ללכת לישון מוקדם, בתקופות חלשות במיוחד (הריון וכד') אני נחה אחה"צ כחצי שעה עד שעה.
נקיפות מצפון אני מאוד משתדלת לא להרגיש כי אני יודעת שאם אני ארגיש כך - גם הילדים ירגישו מסכנים.
מנסה לתגמל את ה"גדולה" שלי (בת 9) על העזרה שהיא עוזרת לי כמה שיותר.
 

גרפידפוס

משתמש רשום
שימו לב לשעות שההודעות נכתבות-באמצע הלילה או ב"נץ" ועוד כותבות שהולכות לישון מוקדם?...
אז מה זה מאוחר? שתים-שלוש לפנות בוקר?
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
הולכים לישון מוקדם
ומתעוררים באמצע הלילה לעבוד :)

אשר לנקיפות מצפון- חבל על המצפון שתנקפו עליו כ"כ הרבה
תהיינה אמהות שמחות, שלמות עם עצמכן,
שמורנה על המצב רוח - זה מה שהכי חשוב לילדים שלכן!
 

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
המתכון הכי מהיר שאני מכירה למנה עיקרית - עוף בתנור
לא מטוגן, ההכנה לוקחת דקה, אין סיר לשטוף (מכינים בתבנית ח"פ מרופדת בנייר אפיה) וטעים גם למחרת (כלומר - אם מכינים ערב קודם, למחרת רק מכניסים לכמה דקות לתנור לוהט וזהו)

מה צריך?
1. עוף שלם, עם העור, שטוף
2. תבלינים כאוות נפשכם
3. בצל חתוך לפרוסות עבות
4. קצת שמן

משדכים ביניהם בפעולה שלוקחת כמה שניות, ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (200 מעלות)
ו-ז-ה-ו-! :)

הסבר קצת יותר מפורט:
מורחים את העוף בשמן,
מורחים עם היד את התבלינים טוב טוב,
מניחים בתבנית כשהחזה למטה (הוא נוטה להתייבש, וככה יספוג את הנוזלים של הבישול ויהיה עסיסי)
מפזרים את הבצל מלמעלה
מכניסים לתנור שחומם מראש
אחרי שעה-שעה וחצי בערך זה מוכן, תלוי בגודל העוף וביעילות התנור שלכן. העוף צריך להיות שחום והעור נראה פריך, כשמכניסים מזלג הוא נכנס בקלות רבה.

איזה תבלינים לשים?
- אבקת שום, פפריקה ופלפל שחור - זה הקלאסי
- אפשר לעשות אותו יותר מעניין עם אורגנו וריחן, או עשבי תיבול כמו כוסברה ופטרוזיליה, עלה דפנה, כמה עגבניות קצוצות
- אפשר לעשות אותו מיוחד ממש עם דבש, חרדל, ואפילו פרוסות תפוזים/לימון

אפשר לשדרג אותו לארוחה שלמה: (מומלץ למי שיש עוד כמה דקות להשקיע, אבל לא מומלץ להשאיר למחרת)
- מרפדים את תחתית התבנית בפרוסות בצל (חוץ מהבצל שלמעלה)
- מקלפים ופורסים 4 בטטות גדולות ו-4 תפו"א גדולים לפרוסות או גפרורים עבים (אחרת הם יישרפו)
- מפזרים אותם בתבנית מסביב ומשאירים מקום לעוף - באמצע
- מתבלים את הירקות במלח פפריקה ושום, מורחים קצת שמן מלמעלה
- מוסיפים לתבנית את העוף המתובל והמשך המתכון - כנ"ל

גוט שבעס!
 

PURE

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
שימו לב בנקניקיות - לא לשכוח לחתוך אותן לאורך לפני שנותנים אותם לילדים בכלל וילדים קטנים בפרט!



אגב, אולי בתור רווקה אין לי זכות להתערב ולהביע את דעתי, אבל נעים לכן להגיש גם לבעל פתיתים ונקניקיה?
לא יודעת, אבל נראה לי שהייתי מתביישת...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק צח

א מִזְמוֹר שִׁירוּ לַיי שִׁיר חָדָשׁ כִּי נִפְלָאוֹת עָשָׂה הוֹשִׁיעָה לּוֹ יְמִינוֹ וּזְרוֹעַ קָדְשׁוֹ:ב הוֹדִיעַ יי יְשׁוּעָתוֹ לְעֵינֵי הַגּוֹיִם גִּלָּה צִדְקָתוֹ:ג זָכַר חַסְדּוֹ וֶאֱמוּנָתוֹ לְבֵית יִשְׂרָאֵל רָאוּ כָל אַפְסֵי אָרֶץ אֵת יְשׁוּעַת אֱלֹהֵינוּ:ד הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ פִּצְחוּ וְרַנְּנוּ וְזַמֵּרוּ:ה זַמְּרוּ לַיי בְּכִנּוֹר בְּכִנּוֹר וְקוֹל זִמְרָה:ו בַּחֲצֹצְרוֹת וְקוֹל שׁוֹפָר הָרִיעוּ לִפְנֵי הַמֶּלֶךְ יי:ז יִרְעַם הַיָּם וּמְלֹאוֹ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:ח נְהָרוֹת יִמְחֲאוּ כָף יַחַד הָרִים יְרַנֵּנוּ:ט לִפְנֵי יי כִּי בָא לִשְׁפֹּט הָאָרֶץ יִשְׁפֹּט תֵּבֵל בְּצֶדֶק וְעַמִּים בְּמֵישָׁרִים:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

ותשובה ותפילה וצדקה • אתגר 111

לוח מודעות

למעלה