אמא, מה יש לאכול? **רעיונות לארוחות צהרים**

sarit m

משתמש פעיל
נכתב ע"י שולחנית;1856007:
לפני כמה שבועות היה ב"הבית שלנו" מתכון מדהים לחתיכות חזה עם פסטה באותו מחבת. מוצלח! מוצלח! מוצלח!

אפשר מתכון?
 

יחשבאף

משתמש מקצוען
מתכון לפשטידת תפו"א עם טונה- טעימה מאוד מאוד מאוד:
2 קופסאות טונה מסוננות
4 תפו"א מבושלים חלקית ומגוררים (מבשלת כעשר דקות ואז מסננת ומגררת בפומפיה גסה)
2 ביצים
2 כפות גדושות מיונז או טחינה
1 כפית אבקת אפיה
3 כפות פרורי לחם
מלח ופלפל
מערבבים את הכל יחד ומכניסים לתנור על 180 מעלות לשעה בערך עד שמשחים מלמעלה.
טעים, משסיע ומכיל פחמימה וחלבון בתבנית אחת.
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
מוקרמים-
הארוחה האהובה על ילדי בזמן האחרון:
אטריות מבושלות ומסוננות (בלי לשטוף)

רוטב:
מזהיבים בצל, אחרי שמשחים מעט להוסיף 2 כפות גדושות קמח
מלח, פלפל שחור, אבקת מרק בצל, קופסת פטריות פרוסות (רצוי לחתוך אותן טיפה)
לערבב היטב (אם יבש מידי יש להוסיף עוד מעט שמן)
להוסיף תוך כדי בחישה:
גביע שמנת חמוצה,
2 כוסות חלב
ואם זה עדיין סמיך מידי להוסיף עוד מעט מים.
מבשלים תוך כדי ערבוב עוד 10 דקות

יוצקים מעל האטריות

מפזרים גבינה צהובה מלמעלה ומכניסים לתנור ל-10 דקות הזהבה.
(לא ניסיתי- אבל כנראה שאפשר לעשות גם עם תפוחי אדמה מבושלים)


ארוחה נוספת מזינה ואהובה על ילדים-
פיתות עם רצועות חזה עוף
מנה כמו פלאפל אבל במקום כדורים- רצועות חזה עוף (דומה למה שכתבו מעלי)
אם אתם רוצים את זה ממש טעים- תוסיפו מעט רוטב ברביקיו של קנור - מעדן!
וכמובן- סלט, חמוצים, טחינה (על צ'יפס אני מוותרת)

ולמי שרצתה
כדורי עוף מצויינים:
1/2 ק"ג עוף טחון
חצי כוס אורז מבושל חלקית
בצל קטן מטוגן
מלח, פלפל, מעט סוכר
כף רסק עגבניות
2 ביצים
קמח מצה בכמות שמעבה את העיסה אבל לא תעשה אותה דחוסה.

מרתיחים בסיר:
כ-3 כוסות מים, חצי קופסת רסק עג' גדול
מלח, פלפל, חצי כוס סוכר וטיפ חומץ.
מרתיחים את הרוטב
וזורקים לתוכו את הקציצות.
מבשלים שעה+

טעים גם קר

קציצות בשר (בסגנון קבב)
קוצצים בצל
מוסיפים אותו לחצי ק"ג בשר
2 ביצים, ותבלינים לפי הטעם:
מלח, פלפל, מומלץ להוסיף תבלין לסטייק או לקבב שום וכמון
ללוש את העיסה היטב היטב - הלישה מרככת את החלבון של הבשר ועושה אותו קל יותר ורך.
צרים קציצות אליפסיות קטנות (6 ס"מ על ס"מ וחצי)
מחממים תנור על חום גבוה
מורחים על הקציצות עם היד מעט שמן
ומזלפים טיפה שמן מלמעלה (זה עדיין עדיף על טיגון...)
ואופים בחם גבוה 20-30 דקות עד שמקבל צבע יפה.
יכול לבוא כמנה עיקרית ליד כל דבר.
ניתן לבשל ברוטב אדום כתוספת לפסטה.

בתאבון!
ואם כבר מכינים אוכל טוב
תכוונו שיהיה זה חלקכם בתורה ובעבודת ה' של הבעל והילדים..
 

פרספכתיבה

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
יוצרי ai
תפו"א עם בטטות בטעם מדהיםםם

תמיד יוצא טעים לכולם!!!

חותכים תפו"א ובטטות לקוביות (הבטטות בכמות של רבע מכמות תפו"א) ומכניסים לסיר.

בקערה נפרדת מערבבים היטב:
בצל גדול קצוץ דק
פפריקה בכמות נדיבה
את מרק פרווה בטעם עוף
מלח
פלפל
מעט כרכום
שמן- בכמות של חצי סנטימטר מעל הבצל והתבלינים.

שופכים את התיבול בצורה שווה על תפו"א שבסיר
מוסיפים מים-עד גובה התפו"א (אפשר אפילו ס"מ פחות מיזה)- לשפוך מהצד כדי שהתבלינים יישארו מרוכזים על התפו"א.

מבשלים על אש נמוכה\בינונית כחצי שעה-40 דקות, מערביים מדי פעם.

יוצא מעדן!
(אם מוסיפים כנפיים\כרעיים מלמעלה זה בכלל משתדרג...)
בהצלחה לכולם.
 

בישהש

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י sara100;1854655:
בקשר לללא גלוטן:
אצלי הפסטות למינהן לא הולכות.
ד"א יש ביש חסד מקלות אורז דקים-כאילו כמו ספגטי, בעיקרון אין לזה טעם-עם קטשופ או ירקות זה סביל, מתבשל שניה!!!
אני עושה שניצלים רגילים מפרורי לחם שאני אופה את כל הלחמים לחמניות שמשארו במקפיא....-יוצא מדהים!!!-רק טיפה כהה יותר
היא מאד אוהבת תפוחי אדמה קטנים שעושים מהם מניפות (פרוסות לא עד הסוף) מורחים בשמן ומפזרים מלח גס בנדיבות, לאפות בתנור-טעים מאד!!!
יש לי מתכון לעיסת פלאפל שאני מכינה ללא גלוטן-טעים מאד!
ופיצות או מלואח שעושים ממנו פיצה ואופים בתנור עם מילקשייק ליד מאד טעים.
או רוגאלך מבצק עלים מגולגלים עם מילוי שאטה-כמו רוטב פיצה
והכנתי חדש לחם שום, בתבנית עגולה כמו רגיל-טעים מאד!!!

יש לי ילד עם צליאק, מאד אשמח למתכון לעיסת פלאפל ללא גלוטן.
יש לך גם מתכון לבצק פיצה שיוצא טוב, ג"כ ללא גלוטן?
תודה רבה
 

בישהש

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י rachelf305;1855622:
שיפודי חזה עוף
את חותכת את החזה לחתיכות קטנות
משרה את זה בקערה עם רוטב מתוק
דבש, רוטב סויה, סוכר חום, צ'ילי, מלח פלפל, שום
ועוד מה שבא לך
משרה כמה זמן
חותכת ירקות לחתיכות גסות
לא מסודר כזה גדולות
אם זה ירק קשה כמו בטטה אז תשימי קודם 10 דקות במיקרו שיתרכך
אני ממליצה על בצל, פלפל, ועגבניה
אחרי שחתכת את מכניסה לתוך הקערה של החזה ומערבבת שהם גם יקבלו את טעם
לוקחת שיפודים
ומשחילה מתכונת
חתיכה חזה
חתיכה עגבניה
חתיכה בצל
חזה
פלפל
חזה
ואז הרוטב שנשאר לך קצת בקערה תשפכי מעל השיפודים

השיפודים לא נשרפים בתנור?
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י rachelf305;1855625:
שניצלים
חותכים את הפסטרמה לרצועות דקות
מערבבת אותם בתוך צלחת עם איזה רוטב שאתם אוהבים, אני שמה הרבה רוטב צ'ילי , קטשופ פלפל שום ומלח
ואז חותכת את השניצל (גדולים)
וחותכת כל שניצל באמצע כמו ספר שחלק נשאר עדיין מחובר
מכניסה בפנים את הפסטרמה (סוג של הפתעה) , סוגרת, שמה פרורים, ביצה , פרורים ומטגנת
טעים וקל מאוד

אני עושה את זה דומה - אבל אפילו יותר מהיר
פשוט מורחת שניצל מצד אחד בקטשופ, צ'ילי, חרדל, מלח, אבקת שום, מניחה מעל פסטרמה ומגלגלת כמו רולדה, אח"כ מצפה בביצה/ שמן ופירורית זהב+שומשום ואופה בתנור

החיסרון (תלוי למי)- גם שניצלים גדולים, כשהם מגולגלים נראים קטנים
המעלה - הילדים אצלי אכלנים קשים, ומאד שמחים שאמא שמה להם שניצל קטן קטן....

ובלי קשר - הילדים מאד אוהבים את הטעם וזה לא ממש מרגיש להם כמו אוכל בריא, הילדים שלי קוראים לזה שניצל סויה (הם לא מכירים טעם של שניצל סויה אמיתי...:D)
 

יעל זפרני

מיתוג ופרסום עסקים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
פרסום וקופי
צילום מקצועי
לכל המתעניינות

מתכון לקציצות בשר ברוטב מתוק:
לקציצות:
קילו בשר בקר / עוף
1 בצל
1 תפ"א
חב' כוסברה
1 אבקת אפיה
כפית כורכום
רבע כפית קינמון
כף וחצי פפריקה מתוקה
כפית מלח
רבע כוס שמן
לקצוץ את הבצל, תפ"א, והכוסברה דק דק - להוסיף לבשר עם התבלינים ולערבב טוב, לאחמ"כ ליצור כדורים.
לרוטב:
לטגן בצל, להוסיף צימוקים, כף וחצי פפריקה, חצי כפית קינמון, 2 כפות סוכר רבע כפית מלח ומים בגובה הקציצות. לבשל בערך שעה.

טונה מבושלת עם תפ"א:
4 תפ"א חתוכים לקוביות
2 שיני שום קצוצים דק
בצל קצוץ דק
רבע כוס שמן
חופן כוסברה
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות רסק עגבניות
חצי כפית סוכר
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
2 חב' טונה.
אופן ההכנה:
לטגן את הבצל והשום עם השמן להוסיף את התפ"א ומים בגובה התפ"א
לכסות את הסיר על להבה נמוכה עד להתרככות התפ"א,
להוסיף את התבלינים, ואחרי שזה התבשל לגמרי לכבות את הגז ולהוסיף את הטונה.
בהצלחה!
 

שרה רבקה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י ביקי;1854033:
חני לגבי הפלאפל כמה שאלות
1. אפשר קמח מלא?
2. אפשר לחם מלא?
3. אפשר לאפות?... לא חבל כזה מאכל בריא להרוס בטיגון???
יתכן שאחרי שלוש השאלות שלי הרסתי את הפלאפל והפכתי אותו לקציצות חסרות טעם..

ביקי, היום עשיתי "במיוחד בשבילך" נגלה אחת בתנור. כ-20 פלאפלים. יצא די מוצלח.
שוקלת לעשות כך הכל להבא.
(אין לי במתכון קמח, אז לא ניסיתי עם קמח מלא) אבל יחסית יצא טעים (כמובן, קצת פחות קריספי והצורה פחות עגולה) אבל ללא הבדל משמעותי בטעם.
 

sara100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י בישהש;1856777:
יש לי ילד עם צליאק, מאד אשמח למתכון לעיסת פלאפל ללא גלוטן.
יש לך גם מתכון לבצק פיצה שיוצא טוב, ג"כ ללא גלוטן?
תודה רבה
מוצש"ק בעז"ה-תוכלי להקפיץ להזכיר אם אשכח?
 

ביקי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י שרה רבקה;1857284:
ביקי, היום עשיתי "במיוחד בשבילך" נגלה אחת בתנור. כ-20 פלאפלים. יצא די מוצלח.
שוקלת לעשות כך הכל להבא.

אם במיוחד בשבילי, אז למה לא קיבלתי???
ואשמח למתכון..
אני מקוה שתשתכנעי לעשות כך להבא,
כדי לא להפוך את המזון הבריא שאת מכינה לילדייך, למזון רע ומזיק (=מטוגן)
 

שרה רבקה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני אימצתי פה את המתכון של 'שקדיה' ממש מוצלח:
1 ק"ג חומוס מושרה מנופח אך לא מבושל
3 כפות כוסברה
3 כפות כמון
2 ראשי שום (ראשים שלמים לא שיניים)
2/3 כיכר לחם (מושרה במים סחוט)
2 כפות מלח
3 אבקת אפיה
4 כפות פפריקה חריפה
לטחון הכל במטחנת בשר.
מעולה בהקפאה!!

אישית, אני מכינה חצי קילו. (גם ככה זה הרבה) ועל הפפריקה החריפה אני מוותרת כמעט לגמרי (כחצי כף פפריקה חריפה וחצי מתוקה)
 

פינת המבקר

משתמש רשום
נכתב ע"י אלונית;1853673:
אולי קציצות טונה - זה לא באמת טעם של דג....

ובכ"א מנה אחרת - מג'דרה -
מטגנים הרבה בצל, מוסיפים עדשים (אדומות) ואורז ומים בהתאם (אם מעניין אותך אכתוב כמויות מדויקות)
מבשלים הכל ביחד.
יוצא תבשיל טעים ומשביע שכולל פחמימה + חלבון
אצלנו אוהבים מאד! גם הקטנים!

האם אפשרי לעשות מגדרה עם עדשים כתומות. ראיתי בכמה מתכונים שכתוב דוקא עדשים ירוקים/שחורים.
יש לי כרגע בבית רק כתומות ואני מאד רוצה להכין. זה בסדר? יוצא טוב?
 

וויני פו

משתמש פעיל
נכתב ע"י פינת המבקר;1862540:
האם אפשרי לעשות מגדרה עם עדשים כתומות. ראיתי בכמה מתכונים שכתוב דוקא עדשים ירוקים/שחורים.
יש לי כרגע בבית רק כתומות ואני מאד רוצה להכין. זה בסדר? יוצא טוב?
כן, בלי בעיה. יוצא נהדר.
 

gooly

משתמש פעיל
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1853957:
"שווארמה"
מכינים בשקית תערובת תיבול - פפריקה, שום כתוש, אבקת מרק, כמון, חוויג', וכדו - מה שאוהבים, מעט שמן.
מכניסים לשקית קוביות חזה עוף ומערבבים היטב.
מחממים שמן במחבת ומטגנים.
קשה, הא? זה האוכל הכי מהיר שיש לי. אפילו אם לא הפשרתי את החזה, אני חותכת אותו ק
בתאבון
חני
הכנתי את זה ממש קלי קלות וטעים מאד!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה