נכתב ע"י sarit m;1854615:
מעונינת במתכונים הנ"ל, (הגזמתי?
ואיך עושים קציצות ברוטב אדום, פשוטות אבל טעימות???
עוד לא הצליח לי אף פעם
ספגטי בולונז:
מאדים בצל ושום עם מעט שמן.
מוסיפים בשר טחון (בקר, הודו או עוף או מעורבב)
מפוררים במזלג תוך כדי טיגון קל עד שפירורי הבשר מלבינים.
מוסיפים רסק עגבניות ומים (- עד לכיסוי) מתבלים במלח, פלפל, פפריקה, אבקת מרק (לא חובה) ומבשלים עוד כחצי שעה.
מבשלים ספגטי לפי ההוראות ומערבבים.
עוף בתנור:
הגירסא הפשוטה - מערבבים שמן, פפריקה ושום כתוש, מורחים על חלקי העוף ואפים כשעה וחצי על חום גבוה. (אני אופה מכוסה רוב הזמן ורק בסוף פותחת לקבלת צבע)
הגירסא המושקעת:
שמים בתבנית 2 כוסות אורז, מעליהם מפזרים קוביות בצל וקוביות פלפלים צבעוניים.
שופכים מעל 4 כוסות מים עם תבלינים - מלח, פפריקה, אבקת מרק (כאן אני לא ממליצה לוותר, זה מוסיף הרבה טעם)
עכשיו מניחים את חלקי העוף המתובלים כנ"ל (שום, שמן, פפריקה)
מכסים בנייר כסף ואופים. הרבה זמן. כמה שיותר - יותר טוב. רק בסוף פותחים את נייר הכסף.
אני מכינה הכל יום קודם ונותנת לזה לנוח לילה לספיגת טעמים ובבוקר אני אופה כשלוש שעות.
לכן זה הולך מצוין עם אורז מלא.
פלפלים ממולאים, קציצות ברוטב, פלאפל ועוף צלי כבר כתבתי באחת ההודעות הקודמות.
בהצלחה
חני