אמא, מה יש לאכול? **רעיונות לארוחות צהרים**

שש

תג, רב-טקסט
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
נכתב ע"י ביקי;1854033:
חני לגבי הפלאפל כמה שאלות
1. אפשר קמח מלא?
2. אפשר לחם מלא?
3. אפשר לאפות?... לא חבל כזה מאכל בריא להרוס בטיגון???
יתכן שאחרי שלוש השאלות שלי הרסתי את הפלאפל והפכתי אותו לקציצות חסרות טעם..

אני המרתי במתכון שלי לקמח מלא יצא מצוין
במתכון שלי אין לחם
יעל
 

מב

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י sara100;1854655:
בקשר לללא גלוטן:
אני עושה שניצלים רגילים מפרורי לחם שאני אופה את כל הלחמים לחמניות שמשארו במקפיא....-יוצא מדהים!!!-רק טיפה כהה יותר
והכנתי חדש לחם שום, בתבנית עגולה כמו רגיל-טעים מאד!!!

אפשר הסבר איך מכינים פרורי לחם, ומתכון לעיסת פלאפל ולחם שום
תודה רבה!
 

מב

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י GV;1854827:
כל הכבוד לך!!!
הדברים שלך באמת מיוחדים ניסיתי כמה פעמים דברים שכתבת יצא מעדן!!!

וגם מתכון של טונה עם תפ"א מבושלת ג"כ ברוטב אדום.
אם מישהי רוצה אני יעלה בהמשך.

אשמח מאד!
 

gooly

משתמש פעיל
נכתב ע"י GV;1854827:
לי יש מתכון של קציצות בשר ברוטב - מתוקות.
וגם מתכון של טונה עם תפ"א מבושלת ג"כ ברוטב אדום.
אם מישהי רוצה אני יעלה בהמשך.

אשמח מאד לקבל מתכונים.
תודה
 

שינדי- זה אני.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
נכתב ע"י מב;1854627:
תודה על העצה, בקציצות אני באמת שמה פרורי קורנפלקס.
לגבי הפתיתים, איך הם?
בורגול מותר?פשטידות? אפשר מתכון?
ולחני גרינשטיין תודה ענקית, חידשת לי הרבה! ישר כוח!!

הפתיתים מאד טעימים!
בורגול- אני לא יודעת אם זה דגנים או קטניות, אשאל.
 

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י sarit m;1854615:
מעונינת במתכונים הנ"ל, (הגזמתי?;)
ואיך עושים קציצות ברוטב אדום, פשוטות אבל טעימות???
עוד לא הצליח לי אף פעם:(

ספגטי בולונז:
מאדים בצל ושום עם מעט שמן.
מוסיפים בשר טחון (בקר, הודו או עוף או מעורבב)
מפוררים במזלג תוך כדי טיגון קל עד שפירורי הבשר מלבינים.
מוסיפים רסק עגבניות ומים (- עד לכיסוי) מתבלים במלח, פלפל, פפריקה, אבקת מרק (לא חובה) ומבשלים עוד כחצי שעה.
מבשלים ספגטי לפי ההוראות ומערבבים.

עוף בתנור:
הגירסא הפשוטה - מערבבים שמן, פפריקה ושום כתוש, מורחים על חלקי העוף ואפים כשעה וחצי על חום גבוה. (אני אופה מכוסה רוב הזמן ורק בסוף פותחת לקבלת צבע)
הגירסא המושקעת:
שמים בתבנית 2 כוסות אורז, מעליהם מפזרים קוביות בצל וקוביות פלפלים צבעוניים.
שופכים מעל 4 כוסות מים עם תבלינים - מלח, פפריקה, אבקת מרק (כאן אני לא ממליצה לוותר, זה מוסיף הרבה טעם)
עכשיו מניחים את חלקי העוף המתובלים כנ"ל (שום, שמן, פפריקה)
מכסים בנייר כסף ואופים. הרבה זמן. כמה שיותר - יותר טוב. רק בסוף פותחים את נייר הכסף.
אני מכינה הכל יום קודם ונותנת לזה לנוח לילה לספיגת טעמים ובבוקר אני אופה כשלוש שעות.
לכן זה הולך מצוין עם אורז מלא.

פלפלים ממולאים, קציצות ברוטב, פלאפל ועוף צלי כבר כתבתי באחת ההודעות הקודמות.

בהצלחה
חני
 

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י זה אני;1855521:
הפתיתים מאד טעימים!
בורגול- אני לא יודעת אם זה דגנים או קטניות, אשאל.

בורגול עשוי מחיטה
 

R A C H E L I

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
פעם כבר העלתי את זה
מוצלח וטעים במיוחד
חזה עוף עסיסי בתנור

6 חזה עוף פרוס

3 כפות שמן
1 כף פפריקה
2 כפות רוטב צ'ילי
1 שן שום כתושה
אפשר לשים גם דבש

לאפות 12 דקות בתנור שחומם מראש ל - 200 מעלות
אין צורך בלכסות את התבנית

לערבב את כל החומרים של הרוטב
אני חתכתי את החזה לחתיכות בינוניות
והיה לי חבילה גדולה של חזה אז הכפלתי את הכמות 3 פעמים
שמתי את החזות ברוטב ערבבתי ושמתי בתבנית
בתאבון!
 

R A C H E L I

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
עוף סיני
מטגנת הרבה בצל עד שנהיה שקוף
מוסיפה חתיכות חזה ומערבבת עד שהחזה נהיה לבן
מוסיפים בסביבות ה4 גזר
5 פלפל אדום
מערבבים
ואז שמים את הרוטב:
3 כפות חומץ
3 כפות סוכר חום
3 כפות קטשופ'
3\2 כפות רוטב סויה
מערבבים טוב
ולאחר מכן מוסיפים איזה כוס מים (+ -)
מבשלים בסביבות השעה (לפי העין)

מגישים עם קוסקוס
מערבבים יחד - מאוד טעים ומוצלח
 

R A C H E L I

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
אותו רעיון של אוכל
אבל טעם שונה לגמרי
לטגן בצל עד שנהיה שקוף
מוסיפים גזר,בטטה,פלפל, קישואים אפשר עוד אבל לטעמי הכי טעים ככה

מתבלים מלח, פלפל, גבישי שום, פפריקה רוטב סויה(לא חייב)
מוסיפים מים
(אחת אמרה לי שאוהבת לפעמים לשים הרבה מים ואז יוצא יותר מימי ואז יוצא לה הרבה והיא מקפיאה)
אני לא אחת בכל אופן שמקפיאה (למעט דברים מסויימים)

טעים להגיש עם אורז \ קוסקוס
 

R A C H E L I

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
פלאפל ביתי
קילו חומוס להשרות
4 פרוסות לחם
4 בצל בינוני
4 עד שש שיני שום
חופן עלי פטרוזיליה
2 ביצים
כפית סודה לשתיה
2 כפות מלח
2 כפות כמון
כפית פלפל שחור
כפית פפריקה חריפה
שן לטיגון
 

R A C H E L I

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
שיפודי חזה עוף
את חותכת את החזה לחתיכות קטנות
משרה את זה בקערה עם רוטב מתוק
דבש, רוטב סויה, סוכר חום, צ'ילי, מלח פלפל, שום
ועוד מה שבא לך
משרה כמה זמן
חותכת ירקות לחתיכות גסות
לא מסודר כזה גדולות
אם זה ירק קשה כמו בטטה אז תשימי קודם 10 דקות במיקרו שיתרכך
אני ממליצה על בצל, פלפל, ועגבניה
אחרי שחתכת את מכניסה לתוך הקערה של החזה ומערבבת שהם גם יקבלו את טעם
לוקחת שיפודים
ומשחילה מתכונת
חתיכה חזה
חתיכה עגבניה
חתיכה בצל
חזה
פלפל
חזה
ואז הרוטב שנשאר לך קצת בקערה תשפכי מעל השיפודים
 

R A C H E L I

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
שניצלים
חותכים את הפסטרמה לרצועות דקות
מערבבת אותם בתוך צלחת עם איזה רוטב שאתם אוהבים, אני שמה הרבה רוטב צ'ילי , קטשופ פלפל שום ומלח
ואז חותכת את השניצל (גדולים)
וחותכת כל שניצל באמצע כמו ספר שחלק נשאר עדיין מחובר
מכניסה בפנים את הפסטרמה (סוג של הפתעה) , סוגרת, שמה פרורים, ביצה , פרורים ומטגנת
טעים וקל מאוד
 

R A C H E L I

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
תפו"א בתנור

5-6 תפו"א אדומים
1 בצל פרוס
1 גמבה פרוסה - אני דווקא לאחרונה הורדתי את זה (זה התחיל מההריון של הבן שלי שהגעיל אותי עכשיו הילד כבר בן 7 וחצי חודשים אבל עדיין יותר אוהבת בלי... :) )
לערבב
מוסיפים
3 כפות א. מרק בצל
3-4 כפות שמן
מלח
אופה שעה מכוסה ב220 מעלות
לערבב אופים מגולה חצי שעה 180 מעלות
 

R A C H E L I

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
עוף בתנור
מערבבת בקערה חרדל ומיונז
מורחת על העופות
מפזרת מעל פירורי זהב
אופה מכוסה (נראה לי שעה או שעה וחצי (כבר לא זוכרת בדיוק)
אפשר בסוף להוריד את הכיסוי שיתן קצת צבע
 

חיים יפים

משתמש צעיר
נכתב ע"י chyz;1853807:
ובכ"א מנה אחרת - מג'דרה -
מטגנים הרבה בצל, מוסיפים עדשים (אדומות) ואורז ומים בהתאם (אם מעניין אותך אכתוב כמויות מדויקות)
מבשלים הכל ביחד.
יוצא תבשיל טעים ומשביע שכולל פחמימה + חלבון
אצלנו אוהבים מאד! גם הקטנים!

אני גם מכינה את המג'דרה מאז שטעמנו לא מפסיקים להכין
לטעמי הכי טוב עם אורז בסמטי, נשאר עסיסי ולא מתפרק גם כשמבשלים הרבה זמן
ומכינה עם עדשים ירוקים (הגעתי למתכון הזה כי היו לי בבית עדשים ירוקים ששכבו...)
ולפי מה שראיתי זה המקור למג'דרה, טעם ומרקם אחר לגמרי מהאדומים, שווה לנסות!!

מבשלת את העדשים בנפרד עם מים כ20 ד' לריכוך חלקי
מטגנת בצל גדול בסיר מוסיפה כוס אורז ומטגנת עוד מעט, מכסה במים, ומבשלת עד שהמים נגמרים, אח''כ מוסיפה את העדשים מתבלת, ומכסה שוב במים ומבשלת עוד כ3/4 שעה.

בתאבון
 

חיים יפים

משתמש צעיר
עוד רעיון לארוחת צהריים-

תפו''א עם תרמילי שעועית ברוטב אדום-

מטגנת בצל ושעועית קפואה (צהובה או ירוקה) בסיר,
מוסיפה קוביות תפו''א קטנות
רסק עגבניות
פלפל חריף (למי שאוהב חריף)
מלח, פלפל ומעט סוכר
מכסה במים

ומבשלת כמה שיותר זמן...

ואם רוצים כבר ארוחה מלאה אפשר להוסיף קוביות חזה.
 

מב

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י rachelf305;1855625:
שניצלים
חותכים את הפסטרמה לרצועות דקות
מערבבת אותם בתוך צלחת עם איזה רוטב שאתם אוהבים, אני שמה הרבה רוטב צ'ילי , קטשופ פלפל שום ומלח
ואז חותכת את השניצל (גדולים)
וחותכת כל שניצל באמצע כמו ספר שחלק נשאר עדיין מחובר
מכניסה בפנים את הפסטרמה (סוג של הפתעה) , סוגרת, שמה פרורים, ביצה , פרורים ומטגנת
טעים וקל מאוד
איזה רעיון!!!
יש לך מתכונים ממש טובים!
 

שולחנית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לפני כמה שבועות היה ב"הבית שלנו" מתכון מדהים לחתיכות חזה עם פסטה באותו מחבת. מוצלח! מוצלח! מוצלח!

אצלי הכי אוהבים שווארמה: מטגנת בצל קוביות, בצלחת מערבבת קוביות חזה עם פפריקה, גריל עוף, אבקת שום, מלח, אבקת מרק עוף ושמן, ומוסיפה את זה לבצל המטוגן. מוגש על פירה כמו כבדים. טעים טעים.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה