פלפלים ממולאים:
למלית הבשר:
1/2 ק"ג בשר טחון (עוף או הודו)
1 בצל קצוץ ומטוגן
2 ביצים
1 כוס אורז מבושל חלקית (אני מבשלת במיקרו בערך 10 דקות)
מלח, פלפל שחור, פפריקה, מעט אבקת מרק בטעם עוף
2 כפות רסק עגבניות
רוטב:
1 כף קמח מעורבבת ב3 כפות שמן,לחמם בסיר, להוסיף קופ' קטנה של רסק עגבניות, לערבב היטב, להוסיף מים, לתבל במלח, פלפל. כשרותח - מכניסים את הפלפלים.
מרוקנים 6 -7 פלפלים אדומים או ירוקים בהירים, ממלאים במלית ומכניסים לרוטב הרותח.
מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי. מדי פעם - לוקחים רוטב בכף ושופכים על חלקי הפלפלים החשופים.
קציצות ברוטב אדום:
1/2 ק"ג בשר טחון
2 ביצים
2 פרוסות לחם או חלה - להשרות במים ולסחוט
1 בצל
3-4 שיני שום
מלח, פלפל
לטחון הכל. (אני טוחנת בבלנדר מקל ואח"כ מוסיפה את הבשר נטחון)
הרוטב כנ"ל בפלפלים הממולאים. אם את רוצה לשדרג את הרוטב - אפשר לטגן בצל ושום, להוסיף עגבניה מרוסקת, ורק אח"כ להוסיף רסק עגבניות ומים.
כשהרוטב רותח, יוצרים קציצות בידים רטובות ומחיקים לסיר.
"שווארמה"
מכינים בשקית תערובת תיבול - פפריקה, שום כתוש, אבקת מרק, כמון, חוויג', וכדו - מה שאוהבים, מעט שמן.
מכניסים לשקית קוביות חזה עוף ומערבבים היטב.
מחממים שמן במחבת ומטגנים.
קשה, הא? זה האוכל הכי מהיר שיש לי. אפילו אם לא הפשרתי את החזה, אני חותכת אותו קפוא...
עוף צלי:
לא יודעת מה זה נוספים (כי אני לא יודעת מה את כבר מכינה) אבל אכתוב לך כמה:
1. עוף מרוקאי (ככה קוראים לזה אצלנו...) - בתחתית הסיר - בצל, שום, פלפלים, עגבניה, שמן זית, אבקת מרק עוף.
מעליהם - חלקי העוף מתובלים בפפריקה (אפשר חריפה אם אתם אוהבים)
על אש נמוכה שעתים שלוש.
2. עוף בברביקיו (כנ"ל, לא יודעת מה מקור השם):
מכינים מרינדה מ- קטשופ, דבש, רוטב סויה (אחד על אחד), חרדל (קצת פחות) ושום כתוש.
מורחים על העוף, מניחים בסיר, מוסיפים מים (חשוב) ומבשלים על אש קטנטונת ארבע חמש שעות.
(לא הגזמתי. אני שמה באחת בלילה ומכבה בשש בבוקר)
3. צלי מהיר - מתבלים עוף בפפריקה, שום כתוש ושמן.
מחממים שמן בסיר, "מטגנים" את העוף כמה דקות מכל צד, מוסיפים מים (אפשר גם פרוסות של תפו"א ובטטה) ומבשלים כשעה.
4. צלי רגיל - פרוסות בצל, שום, עגבניה, מעט שמן, חלקי עוף ופפריקה. על אש נמוכה.
קציצות טונה:
2 קופסאות טונה קטנות
1 בצל
4-5 שיני שום
3 ביצים
1 כוס פירורי לחם
מלח, פלפל
טוחנים הכל יחד.
יוצרים קציצות ומטגנים בשמן.
לשידרוג - אפשר להכין רוטב עגבניות (כמו שכתבתי בקציצות) ולהכניס לתוכו את הקציצות המטוגנות, ואז זה טעים מאד בתוספת פתיתים.
בתאבון
חני