אמא, מה יש לאכול? **רעיונות לארוחות צהרים**

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
נכתב ע"י ביקי;1853731:
וואו איזה ארוחות
אפשר לבוא לאכול אצלכם?:)
ואיזה כיף לכם בנות , תעריכו את זה שהילדים שלכם אוכלים את כל הדברים הללו
אצלי רק אורז לבן, בלי שום בצל ובלי חתיכות,
מרק רק מרוסק, שלא יראו בכלל מה יש שם
וכן על זו הדרך..
אין לדבר על ירקות וכו

זה בסדר, את לא היחידה :)
גם אצלי לא אוהבים חידושים..
קציצות - רק אפויות, חלילה לא עם רוטב (לא אוהב את האדום המלכלך!)
עוף - עדיף במרק,
שום מוקפצים ומעורבבים ורטובים.
את הירקות אני מחביאה בקציצות ובמרקים...
 

ביקי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
חני לגבי הפלאפל כמה שאלות
1. אפשר קמח מלא?
2. אפשר לחם מלא?
3. אפשר לאפות?... לא חבל כזה מאכל בריא להרוס בטיגון???
יתכן שאחרי שלוש השאלות שלי הרסתי את הפלאפל והפכתי אותו לקציצות חסרות טעם..
 

סטודנטית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לא קראתי את כל האשכול אבל מה שהולך אצלי (כל ארוחה יש מישהו שלא אוכל....;))

פסטה / מקרונים ברוטב אדום עם שניצל

דג שנשאר משבת (בכוונה) עם אורז

שניצלוני / טבעות דג עם אורז / פתיתים / בורגול

קוביות חזה עוף עם קוביות תפוחי אדמה בסיר אחד (מעדן)

אורז+ תבשיל שעועית לבנה ברוטב אדום עם / בלי גרונות

אורז / פתיתים / בורגול + כנפיים בתנור

אורז / פתיתים / בורגול + עוף (יש מלא סוגים)

אם את מעוניינת במתכון למשהו, בשמחה!
כשאזכר בעוד אכתוב בל"נ

ואין פה מענה לגבי הירקות כי אצלי הם לא אוכלים ירקות ב-כ-ל-ל!!!!!:mad::(

אבל אפשר להכין: תירס, אפונה וגזר, שעועית ירוקה, קישואים ועוד......
 

איקס-עיגול

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
מרק טעים וקל:

לאדות בסיר:
2 בצל
3 קישואים
בטטה (לבחירה)

להוסיף דלעת
מים
אבקת מרק פטריות

לבשל ולטחון בבלנדר יד
 

חדזי

משתמש מקצוען
רוב ההצעות פה לא מתאימות לצליאק.
ונראה לי שאת צריכה לפנות למישהו עם ניסיון באוכל נטול גלוטן
כי נראה לי -אם אני לא טועה...שזו הבעיה שלך עם הגיוון?.:rolleyes:
 

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י ביקי;1854033:
חני לגבי הפלאפל כמה שאלות
1. אפשר קמח מלא?
2. אפשר לחם מלא?
3. אפשר לאפות?... לא חבל כזה מאכל בריא להרוס בטיגון???
יתכן שאחרי שלוש השאלות שלי הרסתי את הפלאפל והפכתי אותו לקציצות חסרות טעם..

1. לא יודעת
2. לא יודעת (אבל בעצם, למה לא?)
3. כן. אפשר בהחלט לאפות. אני לעצמי תמיד אופה כמה. שימי קצת שמן בתבנית.

ואגב, קצת קשה להפוך את זה לקציצות חסרות טעם. העיסה עצמה מאד טעימה! עיקר הטעם הוא של החומוס והתבלינים ולא של הקמח.

חני
 

R A C H E L I

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
קציצות עוף טחון
1 ק"ג עוף טחון
חצי כוס פירורי לחם
2 ביצים
חצי כפית מלח
שמינית כפית פלפל שחור
רבע כוס סוכר
בערך 4 כפות גדושות קטשופ'
מערבבים

רוטב:
משחימים 2 בצל בינוני
400 גרם רסק עגבניות
4 כוסות מים רותחים
חצי כוס קטשופ' (לא חייב)
4 כפות מיץ לימון
4\3 כוס סוכר חום
מלח
פלפל
גבישי שום
מרתיחים
לבשל שעה וחצי

אפשר להגיש יחד עם פירה \ קוקוס\אורז \שעועית
לזה בכלל בקושי צריך תיבול כי זה מאוד טעים עם הרוטב של החזה עוף

הבת שלי אוכלת את זה מעולה
 

R A C H E L I

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
מרק כתום
2 תפו“א
2 בטטה
4 גזרים
2 בצלים
זה העיקר אבל כל ירק רק יוסיף יותר ויותר
שמים בתוך הסיר מים והרתחתי
הוספתי חתיכות תפו"א
חתיכות גזר
חתיכות בטטה
ו 2 בצלים שלמים
מבשלים כמו מרק עד שזה נהיה רך
שפכתי את מים מהסיר
ריסקתי בבלנדר
נהיה מאוד סמיך
שמתי על אש גבוה
הוספתי 10 כוסות מים
5 כפות יין (כן כן מוסיף מאוד!)
3 שום חותכים אותם חתיכות קטנות מאוד
מלח
פלפל
פטריות
אבקת מרק - לא חייב בכלל
אחרי שרתח טוב והוא מבעבע מנמיכים כמובן
מה יותר זמן על האש יותר טעים
רק צריך לעכוב שהמרק לא מתאדה

מגישים יחד עם קרטונים ביתיים
לחם - כיפות לחם ישן יותר ואפילו טרי... :)
חותכת לריבועים קטנים
מוסיפה לקערה שמן זית
ומתבלת במה שיש לך בבית
פפריקה
זעתר
פלפל שחור
אורגנו
קצעח
ומה שרק יש לך ועולה על דעתך
מפזרת בתבנית
ואופה עד להשחמה
את צריכה לעקוב
זה לא מידי הרבה זמן
מה שכן צריכים ליטול על זה ידיים
אני עושה כמות ענקית
ושמה במקפיא בתוך קופסא וכל פעם מוציאה
זה טעים כשזה קר לשים את זה במרק
 

שינדי- זה אני.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
לגבי אוכל נטול גלוטן-
מנות עיקריות כרגיל רק שכל מה שצריך קמח או פירורי לחם את שמה שבבי תפו''א או קורנפלקס טחון.
תוספות- פסטה ופתיתים מאושר עד ללא גלוטן.
כל סוגי הירקות- אפויים, מאודים, ברסק עגבניות ועוד.
פשטידות ירקות, אורז עם כל סוגי התוספות על זה, קינואה עם ירקות ועוד...
תשאלי אם את צריכה משהו מסויים, בכיף....
 

פוטושופרית

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
אצלנו הארוחה מתחילה כל יום עם מרק עשיר בירקות וקיטניות(כן , גם בקיץ, רק לא מגישים אותו רותח...)
המעלה הגדולה היא שמתמלאים קודם מהמאכלים הבריאים במקום מהפחממות.
אח"כ עוברים למנת החלבון והפחממות:
מרקים:
מרק ירקות עם גריסי פנינה
מרק ירקות ועדשים כתומות
מרק ירקות ועדשים ירוקות
מרק ירקות ואפונה
מרק עגבניות ואורז
מרק ירקות ובורגול
ועוד ועוד
בכל המרקים אני שמה גזר/סלרי/שמיר/פטרוזליה ולסרוגין מוסיפה דלורית/קישואים/בטטה/קולרבי/שורשים

מנת החלבון:
כדורי בשר(עוף טחון)
טונה עם פסטה/כוסמת עם פסטה
לזניה של חצילים וגבינות
פיצה אקספרס עם טונה/גבינה צהובה
גולש כנפים
פשטידת בשר
קציצות דגים מבקלה/נילוס/טונה(אפשר להשיג באושר עד טחון כמו עוף טחון-זול וטעים)
מושטים עם ירקות בסיר.
ובזמני לחץ כמו ימי חמישי- קציצות תירס/נקנקיות סויה במושלות בריאציות שונות...

מנות הפחממות :
פתיתים/קוסקוס/פסטה/אורז

לפעמים אני מוסיפה גם ירקות מוקפצים/שעועית קפואה וכו'

בהצלחה לנשות החיל!
 

sarit m

משתמש פעיל
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1853716:
זה חלק מארוחות הצהרים שלנו:

פלפלים ממולאים
ספגטי בולונז
קציצות ברוטב אדום (ויש לי גם מתכון לקציצות מדהימות ברוטב אחר, נדמה לי שכבר העליתי פעם) עם פסטה (אגב, אם את מבשלת אורז לבן ופסטה מחיטת דורום אז פסטה יותר בריא מאורז.)
פלאפל - ביתי. בריא מאד ופרווה למי שביקשה (אפשר לאפות את הכדורים)
עוף בתנור למינהו
עוף צלי לסוגיו


חני

מעונינת במתכונים הנ"ל, (הגזמתי?;)
ואיך עושים קציצות ברוטב אדום, פשוטות אבל טעימות???
עוד לא הצליח לי אף פעם:(
 

מב

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י חדזי;1854109:
רוב ההצעות פה לא מתאימות לצליאק.
ונראה לי שאת צריכה לפנות למישהו עם ניסיון באוכל נטול גלוטן
כי נראה לי -אם אני לא טועה...שזו הבעיה שלך עם הגיוון?.:rolleyes:
צודקת שלא הכל מתאים, אבל אני לוקחת את הרעיונות וממירה כמו שכתבה זה אני,
חוץ מזה אני מאמינה שזה יכול להועיל לעוד נשים כמוני,שאומרות 'אז מה נכין היום?'
 

מב

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י זה אני;1854207:
לגבי אוכל נטול גלוטן-
מנות עיקריות כרגיל רק שכל מה שצריך קמח או פירורי לחם את שמה שבבי תפו''א או קורנפלקס טחון.
תוספות- פסטה ופתיתים מאושר עד ללא גלוטן.
כל סוגי הירקות- אפויים, מאודים, ברסק עגבניות ועוד.
פשטידות ירקות, אורז עם כל סוגי התוספות על זה, קינואה עם ירקות ועוד...
תשאלי אם את צריכה משהו מסויים, בכיף....

תודה על העצה, בקציצות אני באמת שמה פרורי קורנפלקס.
לגבי הפתיתים, איך הם?
בורגול מותר?פשטידות? אפשר מתכון?
ולחני גרינשטיין תודה ענקית, חידשת לי הרבה! ישר כוח!!
 

sara100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
בקשר לללא גלוטן:
אצלי הפסטות למינהן לא הולכות.
ד"א יש ביש חסד מקלות אורז דקים-כאילו כמו ספגטי, בעיקרון אין לזה טעם-עם קטשופ או ירקות זה סביל, מתבשל שניה!!!
אני עושה שניצלים רגילים מפרורי לחם שאני אופה את כל הלחמים לחמניות שמשארו במקפיא....-יוצא מדהים!!!-רק טיפה כהה יותר
היא מאד אוהבת תפוחי אדמה קטנים שעושים מהם מניפות (פרוסות לא עד הסוף) מורחים בשמן ומפזרים מלח גס בנדיבות, לאפות בתנור-טעים מאד!!!
יש לי מתכון לעיסת פלאפל שאני מכינה ללא גלוטן-טעים מאד!
ופיצות או מלואח שעושים ממנו פיצה ואופים בתנור עם מילקשייק ליד מאד טעים.
או רוגאלך מבצק עלים מגולגלים עם מילוי שאטה-כמו רוטב פיצה
והכנתי חדש לחם שום, בתבנית עגולה כמו רגיל-טעים מאד!!!
 

עצובית

משתמש פעיל
שניצלים ברגע
מתכון מומלץ לאמהות עסוקות
טעים מאוד- הילדים טורפים... וגם המבוגרים.
טעם של שניצל, בלי טיגון ובלי בזבוז זמן.

לחמם במחבת שמן
להוסיף הרבה פרורי לחם לערבב עד להזהבה
אפשר להוסיף מעט תיבול
להוסיף רצועות חזה עוף
לערבב יחד עם הפרורים שיצפו את החזות
לכסות ולהמשיך בישול עד שהחזות מבושלים (כ- 15 -25 דק')
מומלץ לערבב מידי פעם שלא ישרף.
 

יוניט

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אצלנו רץ כנפיים+ירקות בתור, ארוחה בצ'יק צ'ק.
אני מכניסה לשקית קוקי: כנפיים, ירקות חתוכים לפרוסות (בטטה, תפו''א, קישוא,בצל ומה שאוהבים)
שופכת שמן, תבלינים, מלח ולתנור.
מגישה עם אורז. מתקבל מעולה עם הרוטב של העוף.
 

יעל זפרני

מיתוג ופרסום עסקים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
פרסום וקופי
צילום מקצועי
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1853957:
פלפלים ממולאים:
למלית הבשר:
1/2 ק"ג בשר טחון (עוף או הודו)
1 בצל קצוץ ומטוגן
2 ביצים
1 כוס אורז מבושל חלקית (אני מבשלת במיקרו בערך 10 דקות)
מלח, פלפל שחור, פפריקה, מעט אבקת מרק בטעם עוף
2 כפות רסק עגבניות

רוטב:
1 כף קמח מעורבבת ב3 כפות שמן,לחמם בסיר, להוסיף קופ' קטנה של רסק עגבניות, לערבב היטב, להוסיף מים, לתבל במלח, פלפל. כשרותח - מכניסים את הפלפלים.

מרוקנים 6 -7 פלפלים אדומים או ירוקים בהירים, ממלאים במלית ומכניסים לרוטב הרותח.
מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי. מדי פעם - לוקחים רוטב בכף ושופכים על חלקי הפלפלים החשופים.

קציצות ברוטב אדום:
1/2 ק"ג בשר טחון
2 ביצים
2 פרוסות לחם או חלה - להשרות במים ולסחוט
1 בצל
3-4 שיני שום
מלח, פלפל
לטחון הכל. (אני טוחנת בבלנדר מקל ואח"כ מוסיפה את הבשר נטחון)
הרוטב כנ"ל בפלפלים הממולאים. אם את רוצה לשדרג את הרוטב - אפשר לטגן בצל ושום, להוסיף עגבניה מרוסקת, ורק אח"כ להוסיף רסק עגבניות ומים.
כשהרוטב רותח, יוצרים קציצות בידים רטובות ומחיקים לסיר.

"שווארמה"
מכינים בשקית תערובת תיבול - פפריקה, שום כתוש, אבקת מרק, כמון, חוויג', וכדו - מה שאוהבים, מעט שמן.
מכניסים לשקית קוביות חזה עוף ומערבבים היטב.
מחממים שמן במחבת ומטגנים.
קשה, הא? זה האוכל הכי מהיר שיש לי. אפילו אם לא הפשרתי את החזה, אני חותכת אותו קפוא...

עוף צלי:
לא יודעת מה זה נוספים (כי אני לא יודעת מה את כבר מכינה) אבל אכתוב לך כמה:
1. עוף מרוקאי (ככה קוראים לזה אצלנו...) - בתחתית הסיר - בצל, שום, פלפלים, עגבניה, שמן זית, אבקת מרק עוף.
מעליהם - חלקי העוף מתובלים בפפריקה (אפשר חריפה אם אתם אוהבים)
על אש נמוכה שעתים שלוש.
2. עוף בברביקיו (כנ"ל, לא יודעת מה מקור השם):
מכינים מרינדה מ- קטשופ, דבש, רוטב סויה (אחד על אחד), חרדל (קצת פחות) ושום כתוש.
מורחים על העוף, מניחים בסיר, מוסיפים מים (חשוב) ומבשלים על אש קטנטונת ארבע חמש שעות.
(לא הגזמתי. אני שמה באחת בלילה ומכבה בשש בבוקר)
3. צלי מהיר - מתבלים עוף בפפריקה, שום כתוש ושמן.
מחממים שמן בסיר, "מטגנים" את העוף כמה דקות מכל צד, מוסיפים מים (אפשר גם פרוסות של תפו"א ובטטה) ומבשלים כשעה.
4. צלי רגיל - פרוסות בצל, שום, עגבניה, מעט שמן, חלקי עוף ופפריקה. על אש נמוכה.

קציצות טונה:
2 קופסאות טונה קטנות
1 בצל
4-5 שיני שום
3 ביצים
1 כוס פירורי לחם
מלח, פלפל
טוחנים הכל יחד.
יוצרים קציצות ומטגנים בשמן.
לשידרוג - אפשר להכין רוטב עגבניות (כמו שכתבתי בקציצות) ולהכניס לתוכו את הקציצות המטוגנות, ואז זה טעים מאד בתוספת פתיתים.

בתאבון
חני

כל הכבוד לך!!!
הדברים שלך באמת מיוחדים ניסיתי כמה פעמים דברים שכתבת יצא מעדן!!!

לי יש מתכון של קציצות בשר ברוטב - מתוקות.
וגם מתכון של טונה עם תפ"א מבושלת ג"כ ברוטב אדום.
אם מישהי רוצה אני יעלה בהמשך.
 

YAELJ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
בענין הגלוטן-
חמותי מכינה קציצות עם קמח חומוס במקום קמח (חומוס יבש טחון, לא מבושל) היא מכינה את זה כדי שיהיה בריא יותר, אני יכולה לשאול אותה אם זה מעניין אותך...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה