אמא יקרה! מה חשבת לעצמיך???

Smeshi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
נכתב ע"י מקצב;2221479:
ערבבת דברים בלי קשר במקרה כמו זה כדאי ורצוי לדבר עם ההורים לתאר מה יכול היה לקרות.. ושוב הפתרון זה לא משטרה ללא קשר לדברים הנוראים האחרים שלא צינת...
תחשבי אם זה היה קורה לך ... הית שמחה לקבל טלפון מאנשים? או טלפון מהמשטרה שמגיעים לעצור אותך ואת בעלך ....!!!

תוארו פה מקרי הזנחה קשים שלא מותירים ברירה וחלה עליהם חובת דיווח.
מקרים שצריך להשאיר עבור חוקרים שמתמחים בכך שיראו את המכלול, שיבדקו מה קורה עם המשפחה.
אני רוצה לשמוע ממך איזה לימוד זכות יצירתי גם עבור האבא שהשאיר תינוקת ברחוב, וההיא ששולחת עגלה מאויישת לבד באוטובוס.
הכי הרבה אני יכולה להצר עליהם שאף אחד לא שאל אותם אם מתאים להם להיות הורים..

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
נכתב ע"י רותי קפלר;2221491:

אי אפשר באותו אמירה לצווח את גרונינו על האמהות המזניחות ומיליוני הילדים המנוזלים ולהמשיך לאמר ומה ביכולתינו לעשות.
?!
אין עליך המלאכה לגמור וחובתינו לעשות קודם לביתינו ולעניי ביתינו ,

אבל הלב שלנו - מה יהיה עליו? יאטם לגמרי?

הבאתי את דוגמת המצלמות המצלמות באירועים טראומטיים כי זה מגיע בדיוק ממקום הזה המתרגל ליראות סבל של אנשים ושותק ומפנים וממשיך הלאה!

אין צורך ואין יכולת לעזור לרבות המקרים הדורשים יחס אבל אחד או שניים?
מנין לנו מה חובתינו? מנין לנו הפסיקה המהירה הזו שאסור לנו לוותר בשעת לחצינו?
ואחר כך אוי ואבוי נמצא את עצמינו שולים כינים.
פסה חסד מהעולם?!
רק את עצמינו נראה?

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י בפוטנציאל;2221515:
אי אפשר באותו אמירה לצווח את גרונינו על האמהות המזניחות ומיליוני הילדים המנוזלים ולהמשיך לאמר ומה ביכולתינו לעשות.
?!
אין עליך המלאכה לגמור וחובתינו לעשות קודם לביתינו ולעניי ביתינו ,

אבל הלב שלנו - מה יהיה עליו? יאטם לגמרי?

הבאתי את דוגמת המצלמות המצלמות באירועים טראומטיים כי זה מגיע בדיוק ממקום הזה המתרגל ליראות סבל של אנשים ושותק ומפנים וממשיך הלאה!

אין צורך ואין יכולת לעזור לרבות המקרים הדורשים יחס אבל אחד או שניים?
מנין לנו מה חובתינו? מנין לנו הפסיקה המהירה הזו שאסור לנו לוותר בשעת לחצינו?
ואחר כך אוי ואבוי נמצא את עצמינו שולים כינים.
פסה חסד מהעולם?!
רק את עצמינו נראה?
ועכשיו בואי ספרי לנו בכמה ילדים מוזנחים טיפלת בשבועיים האחרונים.
מעניין מה בתכל'ס.

מקצב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
ריטינג

ריטינג ? סליחה זו אטימות לשמה וחילול ה!!! במיוחד שזה לא בשביל לעזור
סליחה מי נתן לך רשות לצלם סתם לפעול בשביל לספק את יצר הסקרנות לדעתי זה גם גובל בלשוהר אם זה לא לתועלת!!!!!!!!!!

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
אני חושבת שיש קו גבול דק בין התערבות לעזרה.
למרות שלפעמים קשה לשתוק גם כשמבינים את הסיטואציה.

הייתי בחנות בגאולה השבוע, ואמא היתה עם שלושת בנותיה שמדדו חצאיות.
+תינוקת בעגלה בת חצי שנה בערך.
התינוקת צרחה בעגלה ברעב, אבל האמא היתה עסוקה בלמדוד לבנות חצאיות.
זו סיטואציה שיכולה לקרות לכל אחד, אבל לא יכולתי לעמוד בבכי של התינוקת המסכנה.
ראו עליה שזה מרעב. היא הזיזה את הידיים בחוסר אונים לכל עבר, והסתכלה אליי בעיניים מתחננות.
במצב כזה, כאמא, אני הייתי לוקחת את הילדה לחדר ההלבשה ומניקה אותה שם על הרצפה.
בכל זאת שתקתי ונתתי לאמא להכריע את דעתה בענין.
לא הכרתי את תמונת המצב השלמה, ולכן נמנעתי מלהתערב.
אם הייתי מאלפת אותה בינה, זה לא היה עוזר בשום מצב. בין שהאמא חפה משע וזדו התנהלות חד פעמית, ובעיקר אם האם נוהגת להתעלם מקריאותיה של התינוקת.
אני יודעת שהרבה אמהות סביבי לא נוהגות כמוני. אצלי אין כזה דבר שילד סתם יבכה (עד גיל שנה פלוס מינוס). וכשאני מגיעה לחנויות, אני שמה את העגלה בחוץ(עם כרטיסי האשראי והפלאפון..) ומחזיקה את הילדה על הידיים לתוך החנות.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
---

Smeshi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
גם לי לא ברור עניין הרייטינג כאן.
אבל חילול ה' הוא להשאיר בחושך תופעה שצריכה לצאת לאור השמש ולקבל טיפול מהשורש.
חברה מתוקנת היא לא חברה שלא קורים אצלה מקרים כאלה, אלא חברה שיודעת לפעול ולתקן אותם.
חברה שמעלה נושאים על סדר היום ולא מטייחת.

איקס-עיגול

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
נכתב ע"י DigiTali;2221424:
סליחה! אני מוחה!!:mad:
מה זה השם הרע שאתן מוציאות על העיר? מה הקשר בכלל בין התופעה לבני העיר??
במקרה זה קרה בבית שמש...
במקרה את גרה בבית ויצא לך לראות את זה גם!!
אבל לכתוב שזה אופיני לעיר??
חוצפה

כתושבת בית שמש אני דוקא מסכימה עם הנכתב
עד שהגעתי לגור כאן מעולם לא נתקלתי באמהות שמעלות ילדים בני 3-4 לאוטובוס ושולחות אותן לחיידר לבד
וכן לא ראיתי כ"כ הרבה ילדים קטנים שחוצים לבד כבישים סואנים
וילדה בת 4 שסוחבת עגלת שוק מלאת מצרכים ועומדת איתה בכביש כי לא מצליחה להעלות אותה למדרכה
וכו' וכו'
אולי זה תלוי באיזו שכונה את גרה אבל בשכונתי זו בהחלט תופעה שכיחה.

עדנה

משתמש פעיל
חסד הוא דבר גדול, הוא אחד מעמודי היסוד של הדת היהודית, ושל העולם בכלל. אבל ההגדרה שלו משתנה בהתאם לנתונים. לא תמיד ניתן ולא תמיד אפשר, וזה שהאשה פנתה לנהג זהו כבר חסד, כך שאין פה שום אטימות.
קרוב לגן של ביתי יש בנין בשיפוץ, מה שאומר מלא פועלים, כלים מסוכנים, פסולת בניה ועוד. למרות זאת יש ילדות שצועדות שם לבד. הסכנה שלהן, מסתבר, גדולה מהסכנה של הבנות על האוטובוס. פעמים רבות הן צועדות לבדן ממש, והרחוב ריק מאדם. האם עלי לעמוד ולשמור עליהן עד שתעבור אחרונת הבנות? אני רואה אותן מתקרבות לבנין, ואני יודעת שאמא שלהן גם יודעת שמשפצים שם, וכמו שהיא ממהרת לעבודה, גם אני ממהרת. אז מה לכן אני אטומה? אני רואה רק את עצמי?
אם יש אפשרות וזמן - מה טוב. אבל אם לא?

סימי

משתמש מקצוען
נכתב ע"י נ פלוס;2220488:
כן הפקרתי!!! כמו האמא/האבא/הדוד או הדודה הפקירו אותם :rolleyes:

כלומר- אם את חושבת שנהגת כשורה- אז גם הם נהגו כשורה. זה בסדר להפקיר ילדים. גם ההורים עשו כך...
ואם הם לא בסדר- אז גם את לא בסדר, "באישור" ההורים. נהגת בדיוק כמותם. נחמד.
וברצינות, אם היית רואה ילדה קטנה בת 3 מרכיבה עגלת תינוק ויורדת לכביש כשהרמזור אדום והכביש סואן. האם גם אז היית אומרת: "זו בעיה של ההורים. מי שולח תינוק עם ילדה בת 3? מה שיקרה להן- יקרה, ההורים אשמים!"
לפעמים צריך להתערב, אנחנו מבוגרים, עברנו את הגיל של החשבונות הקטנוניים...

מיכל ב'

כתבת
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
לפעמים פתק שתלוי על הגן, (או נשלח הביתה לאמא שאין סיכוי שתראה פתק בגן..) יכול לעורר את האמהות ולעשות אווירה של זהירות.
לציין שהוי ידןע שיש אתר בניה קרוב, וזו סכנה לשלוח ילדים לבד.
למרות שזה דבר שכל אחד יודע, כשזה כתוב שחור על גבי לבן ונוצר דיון בנושא,
הזהירות תתעורר, ותהיה אווירה שמי ששולחת לבד מזניחה את ילדיה.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
נכתב ע"י סימי;2221572:
כלומר- אם את חושבת שנהגת כשורה- אז גם הם נהגו כשורה. זה בסדר להפקיר ילדים. גם ההורים עשו כך...
ואם הם לא בסדר- אז גם את לא בסדר, "באישור" ההורים. נהגת בדיוק כמותם. נחמד.
וברצינות, אם היית רואה ילדה קטנה בת 3 מרכיבה עגלת תינוק ויורדת לכביש כשהרמזור אדום והכביש סואן. האם גם אז היית אומרת: "זו בעיה של ההורים. מי שולח תינוק עם ילדה בת 3? מה שיקרה להן- יקרה, ההורים אשמים!"
צריך לשאול לדעת המומחים כאן. האם מותר לעזור במקרה הזה , כי אולי זה התערבות
ואולי אם נעזור פעם אחת נמצא את עצמינו חלילה רצים כל היום לעזור לכל ילדי גאולה, המיליונים האומללים.

יונה יונה

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י סימי;2221572:

איזו דמגוגיה בגרוש, ממש ניתן להשוואה....

(ו... כן, אם אף אחד לא שם לב או לא הספיק לעצור את הילדה האשמה היא על ההורים בלבד, לא על עוברי האורח שעברו ברחוב במקרה)

רחלי 1234

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אין סיכוי בעולם להציל ולהתייחס לכל הילדים שנקלעים בסכנה בדרך!!!!!!!!!
ואם תבואו עכשיו ותגידו לי אטימות וכדו', אין לי שום בעיה, כי לי לפחות המצב כואב. וכן יצא המון פעמים שעצרתי ברחוב, גם שמיהרתי, והמון פעמים שלא.
ב"ה החיים שלנו מלאים וגדושים ועם כל הרצון הטוב, לא נוכל לעצור לכל אחד שההורים שלו בחרו לתת להם ללכת, לנסוע, לשמור לבד.
אז לבוא פה ולצעוק שאיך מאשימים את ההורים ו"מצווה הבאה לידך.." וכדו, ממש ממש לא לעניין.
אנחנו לא מאישמים את ההורים, אבל כן מעוררים, בהחלט מעוררים. ולפעמים צריך לתת סטירה כדי לנער בן אדם ישן.

יש פה כן סוג של תרבות, סוג של הרגל רע שנכנס לציבור.
בהחלט חושבים: "אם השכנה שלי שולחת לבד למכולת ילדה בת 4, למה שאני לא אשלח ילדה בת 6 לבד באוטובוס?"
" אם הילד של XXX בן ה-3 עולה לבד במעלית, למה שהילדה בת חמש לא תצא לגינה אם בת ה-3?"
ועוד היד נטויה.
בכל תחום יש עניין של הרגל וחיקוי, גם בנושא הזה.
כל מה שצריך זה לנער את הישנים.
פשוט להסביר שזה לא נכון. (למי שמוכן ורוצה לשמוע. אם השאר אני לא מתעסקת..)

ש-ד' ישמור עלינו ועל האוצרות שלנו בכל רגע וכל שניה.

בתוכנית-מרחב אונליין

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
ואם כבר מדברים על אוטובוסים
ועל לשלוח ילדים באוטובוס ואני כמובן לא מתכוונת לילדים קטנים
במיוחד בבין עירוני אבל לא רק---
יש מפגעים מזעזעים.

אותם הורים ששולחים כנראה אף פעם לא נסעו באוטובוסים האלה. או שמשחקים ראש קטן מידי.
אני נקלעת להרבה כאלה נסיעות, ולפעמים בהחלט אומרת לילדים תעברו מקום כי האיש הזה וכו מסוכן,

ועוד לא דברנו על כל הסכנות.
שימו לב גם אם שלחו אתכם, המצב השתנה מאד לרעה. תחשבו הרבה מאד פעמים לפני שאתם שולחים.

סימי

משתמש מקצוען
נכתב ע"י יונה יונה;2221592:
איזו דמגוגיה בגרוש, ממש ניתן להשוואה....

(ו... כן, אם אף אחד לא שם לב או לא הספיק לעצור את הילדה האשמה היא על ההורים בלבד, לא על עוברי האורח שעברו ברחוב במקרה)

... ואם כן שמו לב? ... ולא הגיבו- כי "אסור" לעזור, וזה יגרור עזרה לעשרות ואולי למאות ילדים וכו' וכו'...

רותי המניק

צלמת סופר מקצוענית (;
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
נכתב ע"י GRN;2221358:
נו, באמת, זה בשעות שהאבא בכולל;)

:D:D:D זה טוב.

בחיים שלי לא שמעתי ששולחים ילדים כאלו פיצים באוטובוס לבד :eek:

סימי

משתמש מקצוען
אגב, נראה לי שאשכול זה פשוט מוציא לעז על צבור שלם. אתם מעלים כאן ספורים הזויים- אבל האם שמתם לב כמה הורים מלווים את ילדיהם בכל יום עד לפתח הגן/ת"ת וכדו', וכמה מהם ממתינים כבר ליד השער 10 דקות לפני סיום השעור האחרון כדי לאסוף את הילדים הביתה? האם שמתם לב כמה אמהות חלושות יורדות עם ילדיהם לגינה ויושבות שם באפיסת כוחות, כדי לשמור בעצמן על הילדים?
האם אתן יודעות בכמה בתים לא רשאים הילדים לצאת מהבית אחרי השעה 10:00 בלילה (ומדובר בבנות סמינרים!) ובשעת הצורך- האמא, עייפה ככל שתהיה יוצאת ללוות את הילדה!
ובמו עיני נוכחתי באמהות מסורות, מדדות בעייפות בשעה 4:30 לפנות בוקר (כן, גם אני הייתי שם...) כדי ללוות את ילדי החיידר שיוצאים לתפילת ותיקין בכותל!
ואף אחד לא מזכיר כאן את האמהות שמטפסות מדי יום 3 קומות עד למטפלת כדי למסור לה במו ידיהן את הילד...
וכמה אמהות עומדות במטבח גם כשמרגישות גרוע- כי עוד מעט יחזרו הילדים הרעבים וירצו לאכול...
ועוד, ועוד...
ולמה אינכן מזכירות סיטואציות כאלו? כי ב"ה זו הנורמה! וכל המקרים שהעליתן בולטים בחריגותם. נכון, הם קיימים ויש למחות על כך, אבל עדין הם המיעוט!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה