אמא יקרה! מה חשבת לעצמיך???

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
נכתב ע"י נורווגיה;2221350:
אנקדוטה: לא הבנתי למה מדברים פה רק על האמא. איפה האבא בסיפור? רק האם אחראית על הילדים?

ברור שלא. אבל טבע הדברים שהאמא אחראית על הילדים

PRIMA

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לפעמים צריך לבדוק שהו במקרה הקיצון שלו,
אם רואים ילד בתוך רכב סגור גם אז רצים?
רק להמחיש את הרעיון שצריך לקחת אחריות גם במקום שההורים לא לוקחים.

לגבי פותחת האשכול,
היא נהגה כשורה,
נהג הוא לא פושע,
ואני בטוחה שהיא הכירה את הנהג או שהוא היה נראה לה הגון.
והיא העבירה סמכול לבנ"א בוגר ולא הפקירה את הילדות.

ובכן, תופעת הילדים המבקשים פלאפונים בהחלט מטרידה,
אבל לא תמיד זה בשליטת ההורים,
ילדים לפעמים עושים זאת כמשובה...

מקצב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
לא לפנות למשטרה

סליחה שאני מתערבת אבל מניסיון לפנות למשטרה במקרים כמו אלו זה הדבר הכי נורא בתכלס הם לא עושים כלום רק שולחים נידת מתרברבים עוצרים את ההורים פותחים תיק פלילי +רווחה וממררים את החיים חוץ מהחילול ה' שנגרם בתקשורת והבושות.. אני חושבת שבתור אנשים חרדים.ערבות הדדית!! נדרש מאיתנו לותר על צורכינו לפעמים, לעצור לחפש לסיע לאתר את ההורים וכן גם ניתן להעיר להורים
אני בטוחה שהם יקחו את זה לתשומת ליבם חשבו שאולי זה ילך וכשיגלו שזה לא הלך לא יחזרו על זה שוב .
אנחנו לא צריכים שהמשטרה תעשה את זה בשבילנו!!!
ואגב לימוד זכות קטן אולי היה זה מקרה חד פעמי בוקר לחוץ ואולי הזעיקו את ההורים בפתאומיות לא יודעת לא חסר סיבות...
אשמח מאד לקבל תגובות

מקצב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
ילדות באוטובוס

וסתם כשאני חושבת על זה היתי לוקחת אותם איתי ללשכה חותמת (זה מה שמן הסתם ההית צריכה לא?) ואז שולחת אותן לגן (כמובן תוך כדי מנסה להתקשר לגן)

יונה יונה

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י מקצב;2221393:
...
אני בטוחה שהם יקחו את זה לתשומת ליבם חשבו שאולי זה ילך וכשיגלו שזה לא הלך לא יחזרו על זה שוב .

חחח
ברור לי שמעולם לא יצא לך לעשות כזה דבר.
תגובות ההורים נעות בין "מה הבעיה?" לבין משיכת כתף וזהו.

יונה יונה

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י מקצב;2221400:
וסתם כשאני חושבת על זה היתי לוקחת אותם איתי ללשכה חותמת (זה מה שמן הסתם ההית צריכה לא?) ואז שולחת אותן לגן (כמובן תוך כדי מנסה להתקשר לגן)

כן... ומה עוד?
אולי גם מאמצת אותן, פולה להן את הכינים, מאכילה אותן וקונה להן גרדרובה חדשה?

(נראה לי שמעולם לא נתקלת בכזו סיטואציה שהיית לחוצה בזמן)

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
נכתב ע"י יונה יונה;2221407:
כן... ומה עוד?
אולי גם מאמצת אותן, פולה להן את הכינים, מאכילה אותן וקונה להן גרדרובה חדשה?

(נראה לי שמעולם לא נתקלת בכזו סיטואציה שהיית לחוצה בזמן)

אם זו אהבת חינם , מה זו שנאה?

DigiTali

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נכתב ע"י מה הענינים;2220024:
טוב, כתושבת בית שמש אני בכלל לא מתפעלת מהסיפור, הוא כ"כ טבעי פה שמי שלא מתנהג כך - הוא קצת מוזר...
נותנים לילדים עצמאות בגיל מאד מוקדם וסומכים עליהם בכל מיני נושאים שהם לא בשלים להם.
(ילד בן 7 רעב ורוצה לאכול, מוציא פיצה מהמקפיא ומחמם לו בתנור ורץ למטה לשחק ושוכח לגמרי, ורק שריפה במטבח מחזירה אותו הביתה, ילדים קטנים עוברים כבישים לבד ועוד ועוד)
אבל, אולי בגלל שכולם כתבו נגד ההורים של הילדות פה, חשבתי לעצמי שיכול מאד להיות שהאמא גם מאד מיהרה ובמקום להעלות אותם על קו 11 (קו חרדי שמוביל אותם לגן) היא העלתה אותם, בטעות כמובן, לקו 15.
לו יהי כן.
איך אמרה לי פעם שכנה שאמרתי לה כמה אנחנו צריכים לשמור על הילדים שלנו?
אנחנו לא יכולים לעשות כלום, הקב"ה משגיח עלינו באחריות גדולה ורק עליו אפשר לסמוך...
שאלתי אותה: אז למה הוא החליט לשלוח ילדים לעולם דרך ההורים שלהם, הרי אפשר לשלוח אותם לעולם לבד, והם יסתדרו...
(בלי להכנס לעצם הענין של השגחת השם)

סליחה! אני מוחה!!:mad:
מה זה השם הרע שאתן מוציאות על העיר? מה הקשר בכלל בין התופעה לבני העיר??
במקרה זה קרה בבית שמש...
במקרה את גרה בבית ויצא לך לראות את זה גם!!
אבל לכתוב שזה אופיני לעיר??
חוצפה

bbr

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
קודם כל נ פלוס ברוכה השבה!! הרבה זמן לא היית כאן, אני מקווה שאחרי מה שעשו לך פה את לא מתחרטת שחזרת:rolleyes:

עצה שאף אחד לא הציע: היית לוקחת איתך את הילדות, מתקשרת לאמא מודיעה לה שאת מדברת מבית החולים והן חלילה ....... אחרי שנשמתה היתה פורחת היית אומרת לה שחסכת לה את זה ושתבוא לאסוף אותן מאיפה שאת נמצאת במקום מבית החולים...
אני מקווה שאחרי כזו בהלה אולי ההתנהגות תשתנה.:eek:

DigiTali

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נכתב ע"י מקצב;2221393:
סליחה שאני מתערבת אבל מניסיון לפנות למשטרה במקרים כמו אלו זה הדבר הכי נורא בתכלס הם לא עושים כלום רק שולחים נידת מתרברבים עוצרים את ההורים פותחים תיק פלילי +רווחה וממררים את החיים חוץ מהחילול ה' שנגרם בתקשורת והבושות.. אני חושבת שבתור אנשים חרדים.ערבות הדדית!! נדרש מאיתנו לותר על צורכינו לפעמים, לעצור לחפש לסיע לאתר את ההורים וכן גם ניתן להעיר להורים
אנחנו לא צריכים שהמשטרה תעשה את זה בשבילנו!!!
ואגב לימוד זכות קטן אולי היה זה מקרה חד פעמי בוקר לחוץ ואולי הזעיקו את ההורים בפתאומיות לא יודעת לא חסר סיבות...
אשמח מאד לקבל תגובות
הפחד החרדי הזה מהמשטרה יוצא מכל פורפורציה!!
כבר שמענו על דברים הזויים ולא ראויים הרבה מעבר להלכה ולדת ואין כאן המקום לפרט - שהציבור נמנע מלערב את החוק והמשטרה או יותר מזה - איים (באיומים חרדיים כאלה של נידוי וכדומה) על מי שכן עירב את המשטרה!! ואני מדברת על דברים הזויים ומזעזעים!!
אם הרבנים לא מרתיעים אנשים, או יותר מזה - אלוקים! התורה, ההלכה, דרך ארץ ועוד לא מרתיעים אנשים מלהתנהג כמו שהם מתנהגים חובה להלשי ןלמשטרה!!
ולמקרה הנדון פה - אני חושבת שיש מקום לחקור קצת באופן עצמאי - לעיתים זה מקרה חד פעמי וטעות מצערת של ההורים שסמכו על מישהו או משהו כזה ולא דוגלים בשיטה הזאת מלכתחילה....ואם הבירור העלה שלא כך פני הדברים - חובה כן לפנות למשטרה!!

אספרה

כל מה שצריך כדי שמילים שהשמעתם יגיעו אל הדף
מנוי פרימיום
נכתב ע"י bbr;2221425:
קודם כל נ פלוס ברוכה השבה!! הרבה זמן לא היית כאן, אני מקווה שאחרי מה שעשו לך פה את לא מתחרטת שחזרת:rolleyes:

עצה שאף אחד לא הציע: היית לוקחת איתך את הילדות, מתקשרת לאמא מודיעה לה שאת מדברת מבית החולים והן חלילה ....... אחרי שנשמתה היתה פורחת היית אומרת לה שחסכת לה את זה ושתבוא לאסוף אותן מאיפה שאת נמצאת במקום מבית החולים...
אני מקווה שאחרי כזו בהלה אולי ההתנהגות תשתנה.:eek:

את רצינית עם העצה הזאת?
כי הרבה פעמים אני מתלבטת אם כדאי להפחיד קצת הורים במקרים של חוסר אחריות (בעיקר- השארת תינוקים לבד מחוץ לחנויות).

ביום ששי האחרון, יצאתי מהגן של הבת שלי אחרי שלקחתי אותה. מתקרבת אמא של אחת הילדות מהגן עם עגלת תינוק, משאירה אותו על הכביש צמוד למדרכה, ונכנסת לגן לקחת את ילדתה.
(אגב, תוך כדי הגיע רכב ורצה לחנות באותו מקום, ב"ה שהוא היה מספיק עירני לקלוט שהאמא ההיא כבר "תפסה" לו את החניה).
הגן נמצא במבנה שבו כמה גנים, והגן שאליו האמא צריכה היתה להגיע הוא הרחוק מכולם. צעידה של משהו כמו 15 מ' הלוך ושוב + איתור הילדה (לפעמים גם איתור התיק/ כמה מילים לגננת וכד'), בקיצור, האמא השאירה תינוק על הכביש למשך לא פחות מדקה וחצי.

מאוד התלבטתי אם להתערב. מצד אחד התינוק כבר לא היה חשוף לסכנה (כי הרכב ההוא חנה סמוך לעגלתו והגן עליו. ברכב ישב אבא שבא לאסוף את ביתו מהגן), מצד שני הרגשתי שמגיע לאמא הזאת טלטלה. נורא התחשק לי להעלות את העגלה למדרכה ולהרחיק אותה כמה מטרים, כדי להבהיל את האמא לכמה שניות.
לא עשיתי את זה, בין היתר כי הייתי בעצמי עם עגלה + 2 זאטוטים, אבל אני עדיין מתחרטת שלא עשיתי את זה.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י שושן צחור;2221462:
את רצינית עם העצה הזאת?
כי הרבה פעמים אני מתלבטת אם כדאי להפחיד קצת הורים במקרים של חוסר אחריות (בעיקר- השארת תינוקים לבד מחוץ לחנויות).

ביום ששי האחרון, יצאתי מהגן של הבת שלי אחרי שלקחתי אותה. מתקרבת אמא של אחת הילדות מהגן עם עגלת תינוק, משאירה אותו על הכביש צמוד למדרכה, ונכנסת לגן לקחת את ילדתה.
(אגב, תוך כדי הגיע רכב ורצה לחנות באותו מקום, ב"ה שהוא היה מספיק עירני לקלוט שהאמא ההיא כבר "תפסה" לו את החניה).
הגן נמצא במבנה שבו כמה גנים, והגן שאליו האמא צריכה היתה להגיע הוא הרחוק מכולם. צעידה של משהו כמו 15 מ' הלוך ושוב + איתור הילדה (לפעמים גם איתור התיק/ כמה מילים לגננת וכד'), בקיצור, האמא השאירה תינוק על הכביש למשך לא פחות מדקה וחצי.

מאוד התלבטתי אם להתערב. מצד אחד התינוק כבר לא היה חשוף לסכנה (כי הרכב ההוא חנה סמוך לעגלתו והגן עליו. ברכב ישב אבא שבא לאסוף את ביתו מהגן), מצד שני הרגשתי שמגיע לאמא הזאת טלטלה. נורא התחשק לי להעלות את העגלה למדרכה ולהרחיק אותה כמה מטרים, כדי להבהיל את האמא לכמה שניות.
לא עשיתי את זה, בין היתר כי הייתי בעצמי עם עגלה + 2 זאטוטים, אבל אני עדיין מתחרטת שלא עשיתי את זה.
לא בטוח שזה מותר
המבעית את חברו

אולי באמת מהאשכול הזה יצא משהו מעשי בעניין?

אולי איזה פרויקט כרזות? אולי כתבות בעיתונות (לא שיפוטיות, אלא מתארות ומסבירות)

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י בפוטנציאל;2221323:
אבל זה לא אחריות שלנו מה האמא עושה , זה אחריות שלנו מה אנו עושים כשאנו רואים ילד לבד ברחוב וחשוף לסכנות.
מה יעזור לילדות החינוך העתידי לאמא?

אני לא מבינה למה זה לא נקלט.

זה לא נקלט כי איני יודעת איפה את גרה, אבל נחמי וולף ואני ועוד כמה כאן שגרות במרכזים חרדיים הומים, רואות כל יום מיליון ילדים מוזנחים מכל הסוגים, וחשופים לסכנות מכל הסוגים, ואם נעצור לטפל בכל אחד, לא נגמור לעולם.
ילדים קטנים דוהרים על אופניים במלכי ישראל, בכביש, לפעמים ללא קסדה.
ילדות קטנות נשלחות עם עגלת שוק ענקית מברזל.
ילדים מוזנחים ומנוזלים בגינה וברחוב, תחת שמירה של אח או אחות 'גדולים'.
פגשתי גם ילדים שהשתוללו עם אופניים חשמליות (!) בכביש. בגאולה. בלי קסדה. ואחד מהם עף מהאופניים ונמרח על הכביש. לו הייתה עוברת שם מכונית באותו רגע, הייתם פוגשים למחרת בעיתון כותרות על 'ילד קט שלא טעם טעם חטא ונלב"ע בתאונה קטלנית'.

זו המציאות סביבנו.
אין אפשרות להתערב בכל דבר, פרט למצב מצוקה חמור/פיקוח נפש מיידי.

היום, אגב, ראיתי ילדה חוצה את הכביש ברחוב ישעיהו התלול, באלכסון.
היא צעדה מעדנות בכביש שאוטובוסים 'טסים' בו במורד, עם הגב לכיוון התנועה, ועם אח קטן. מזלה שהנוסעים בכביש היו מנומסים וזהירים מספיק כדי לעצור. (יש מעבר חציה כמה מטרים משם, אבל למה לטרוח).

מקצב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
משטרה

ערבבת דברים בלי קשר במקרה כמו זה כדאי ורצוי לדבר עם ההורים לתאר מה יכול היה לקרות.. ושוב הפתרון זה לא משטרה ללא קשר לדברים הנוראים האחרים שלא צינת...
תחשבי אם זה היה קורה לך ... הית שמחה לקבל טלפון מאנשים? או טלפון מהמשטרה שמגיעים לעצור אותך ואת בעלך ....!!!

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
נכתב ע"י רותי קפלר;2221476:
זה לא נקלט כי איני יודעת איפה את גרה, אבל נחמי וולף ואני ועוד כמה כאן שגרות במרכזים חרדיים הומים, רואות כל יום מיליון ילדים מוזנחים מכל הסוגים, וחשופים לסכנות מכל הסוגים, ואם נעצור לטפל בכל אחד, לא נגמור לעולם.
ילדים קטנים דוהרים על אופניים במלכי ישראל, בכביש, לפעמים ללא קסדה.
ילדות קטנות נשלחות עם עגלת שוק ענקית מברזל.
ילדים מוזנחים ומנוזלים בגינה וברחוב, תחת שמירה של אח או אחות 'גדולים'.
פגשתי גם ילדים שהשתוללו עם אופניים חשמליות (!) בכביש. בגאולה. בלי קסדה. ואחד מהם עף מהאופניים ונמרח על הכביש. לו הייתה עוברת שם מכונית באותו רגע, הייתם פוגשים למחרת בעיתון כותרות על 'ילד קט שלא טעם טעם חטא ונלב"ע בתאונה קטלנית'.

זו המציאות סביבנו.
אין אפשרות להתערב בכל דבר, פרט למצב מצוקה חמור/פיקוח נפש מיידי.

היום, אגב, ראיתי ילדה חוצה את הכביש ברחוב ישעיהו התלול, באלכסון.
היא צעדה מעדנות בכביש שאוטובוסים 'טסים' בו במורד, עם הגב לכיוון התנועה, ועם אח קטן. מזלה שהנוסעים בכביש היו מנומסים וזהירים מספיק כדי לעצור. (יש מעבר חציה כמה מטרים משם, אבל למה לטרוח).

ולכן היום אין שום בושה בשעת אירוע להוציא פלאפונים ולצלם כי ממילא אי אפשר לעזור ולהציל את כל המנוזלים וזבי החותם הקטנים האלה.
לפחות שיהיה רייטינג.
חדלון אישים לחינוך היהודי.

well

משתמש פעיל
נכתב ע"י DigiTali;2221431:
הפחד החרדי הזה מהמשטרה יוצא מכל פורפורציה!!
כבר שמענו על דברים הזויים ולא ראויים הרבה מעבר להלכה ולדת ואין כאן המקום לפרט - שהציבור נמנע מלערב את החוק והמשטרה או יותר מזה - איים (באיומים חרדיים כאלה של נידוי וכדומה) על מי שכן עירב את המשטרה!! ואני מדברת על דברים הזויים ומזעזעים!!
אם הרבנים לא מרתיעים אנשים, או יותר מזה - אלוקים! התורה, ההלכה, דרך ארץ ועוד לא מרתיעים אנשים מלהתנהג כמו שהם מתנהגים חובה להלשי ןלמשטרה!!
ולמקרה הנדון פה - אני חושבת שיש מקום לחקור קצת באופן עצמאי - לעיתים זה מקרה חד פעמי וטעות מצערת של ההורים שסמכו על מישהו או משהו כזה ולא דוגלים בשיטה הזאת מלכתחילה....ואם הבירור העלה שלא כך פני הדברים - חובה כן לפנות למשטרה!!

אני לא יודע אם "פחד" זו המילה הנכונה, אבל כל אחד שיצא לו להזדקק לעזרת המשטרה ולא משנה באיזה תחום מגלה שעל פי רוב השוטרים מתנהגים בצורה אטומה, רובוטית, חסרת כל רגש והגיון בריא יחד עם חוסר אונים ונסיון מופגן להסתיר אותו (וזו בעיה נפוצה בהרבה תחומים של הממסד הרשמי).

אם ככה אין פלא שאנשים מעדיפים בצדק להימנע ככל שניתן מלהזמין משטרה כי הנסיון מוכיח שבאחוז גדול מן המקרים לא יוצא מזה כלום וזה במקרה הטוב , במקרה הפחות טוב, רק יוצאים נזקים.

כמובן אני לא מדבר במקרים של פיקוח נפש מיידי וכד'.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י בפוטנציאל;2221482:
ולכן היום אין שום בושה בשעת אירוע להוציא פלאפונים ולצלם כי ממילא אי אפשר לעזור ולהציל את כל המנוזלים וזבי החותם הקטנים האלה.
לפחות שיהיה רייטינג.

מה?

בת ציון

משתמש מקצוען
נכתב ע"י בפוטנציאל;2221482:
לפחות שיהיה רייטינג.

וכך הוצאו הדברים מהקשרם..

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה