אל תעבדו עלי ואל תחפשו ככה עבודה אצלי. [תסכולים של מראיינת.]

מרציפן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
נכתב ע"י לבן;2233173:
ממש ממש לא יחיד.
ולא חריג
וגם לא קיצוני.

הקיצוני מחכה לעוד פוסט:)

וגם אנחנו - [הטקטיים והנורמלים וה.. מה עוד? (אייקון מסתכל לצדדים מבקש אישור)] שאוהבים כתיבה יפה מחכים לו....

עץ המיץ

משתמש רשום
נכתב ע"י לבן;2400076:
טוב, לא רציתי להקפיץ שוב את האשכול הזה, אבל כאב לי שאנשים חושבים ככה:

אז דבר ראשון, הייתי לפני כמה שנים מהצד השני של המתרס, והרבה זמן.
ומאד חבל לי שלא היו אנשים שילמדו אותי את הדבר הזה-
איך כותבים קורות חיים, איך מגישים אותם, איך מייצגים את עצמך בראיון בצורה כנה, אבל לא נדחפים, לא עפים על עצמך, ובטח שלא דוחפים את כל המרואיניים האחרים באמצעות הקשרים שלך.
בעבודה שאני נמצאת בה בשנים האחרונות- הייתה לי אפשרות, אחרי הראיון, להפעיל פרוטקציה משמעותית. ואחרי שלמדתי את המסר הזה, שכתבתי בפוסט. החלטתי שלא. אני לא דוחפת. ידעתי שיש הרבה שהיו לפני בראיון. ופתאום הבנתי שלהפעיל את הקשרים שלי זה הדבר הכי לא יפה, הכי אנוכי, והכי לא חכם- שאני יכולה לעשות במקום הזה.
ולא הפעלתי קשרים.

ולאחר מעשה, היום, אני יודעת- שאם הייתי מפעילה קשר אחד, מילה אחת, אחוזים גבוהים מאד שהייתי יורדת מהרשימה באותו הרגע, אחוזים גבוהים יותר שגם אם הייתי מתקבלת- כל תקלה שהייתי עושה בעבודה הייתה מלווה באיזה "אהה, זאת מהפרוטקציה. למה לקחנו אותה, תזכירו לי? בגלל הקשרים של X לא? היא לא שווה את זה".

:)

הצלחת בהצלחה יתירה לשכוח את עברך...
ההתנשאות הנשקפת מהדברים וחוסר הסימפטיה לאילו שלא קיבלו את הטקט הנכון לא משכנעת כל כך.

לבן

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י בב;2400114:
אולי זה נושא צדדי באשכול הזה,אבל זה באמת נקודה כואבת.
אני לא יודעת איך זה היום בסמינרים,אבל בזמני לא לימדו איך לכתוב קורות חיים וחבל,(זה היה "מבזבז" אולי שיעור אחד מתוך כלל השיעורים הנורא חשובים בסמינר)ניגשתי פעם לראיון עבודה במשרד מאוד מכובד,דרך פרוטקציה דוקא,והמראיינת הכבודה לימדה אותי איך כותבים קורות חיים...(בסוף לא התקבלתי לשם וטוב שכך,היום אני עובדת במקום שהרבה יותר מתאים לי מכל הבחינות)

חבל באמת שלא מלמדים שלא כותבים בקורות חיים שאת מגישה למשרד שהיית מדריכה בסמינר, בבית הספר, שהיית מדריכה בפר"ח, שאת מנגנת בגיטרה, שהיית טלפנית חודשיים במוקד של עזר מציון (אם את כותבת שאחר כך ניהלת משרד שלוש שנים, מה דחוף לך להכניס את זה, מה?)
אהה, וגם לא חוזרים על כל מה שהמעסיק כתב במודעת הדרושים. (דרושה עובדת עם ראש גדול, אחראית, בעלת יוזמה ואמביציה- חפשי מילים נרדפות. אל תתני לו תחושה שאת מנסה לצטט את המודעה כדי לשכנע אותו).

לבן

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י עץ המיץ;2400159:
ההתנשאות הנשקפת מהדברים וחוסר הסימפטיה לאילו שלא קיבלו את הטקט הנכון לא משכנעת כל כך.

אני פשוט המומה.

עייפתי.

קרוקודיל

משתמש רשום
נכתב ע"י עץ המיץ;2400159:

בתור אחת שבילתה כחמש שנים במצב ההוא,
אני ממש לא חושבת שהיא מתנשאת,
היא כותבת את האמת בצורה יפה!
יותר מידי יפה!!!

רק שיש כאלו שלא נחמד להן שמציגים להן מראה מול העיניים,

ועדיין, יש אפשרות להגיע ולהציג את עצמך -ולהשאר טקטית ונחמדה!!!

inspiration

משתמש צעיר
לסיכום דבריך, לבנה.כדי שמהאשכול הזה יצא משהו מעשי, אני חושבת שאילו הנקודות העיקריות, ותקני אותי אם אני טועה.
כשאת באה לראיון עבודה, את צריכה:
א. לשדר אסרטיביות.
ב. לא ללעוס מסטיק. זה לא מכובד וגם לא מכבד.
ג. להגיש קורות חיים קונקרטיים. לפרגן לעצמךבטעם טוב. אבל בלי לעוף רחוק מידי.
ד. להצטייד בהמון טקט (ומי שאין לו???)ולהשתמש בו.

קרוקודיל

משתמש רשום
נכתב ע"י inspiration;2400188:
לסיכום דבריך, לבנה.כדי שמהאשכול הזה יצא משהו מעשי, אני חושבת שאילו הנקודות העיקריות, ותקני אותי אם אני טועה.
כשאת באה לראיון עבודה, את צריכה:
א. לשדר אסרטיביות.
ב. לא ללעוס מסטיק. זה לא מכובד וגם לא מכבד.
ג. להגיש קורות חיים קונקרטיים. לפרגן לעצמךבטעם טוב. אבל בלי לעוף רחוק מידי.
ד. להצטייד בהמון טקט (ומי שאין לו???)ולהשתמש בו.

מי שאין לו,

פשוט מסביר בצורה פשוטה -ע"י ההתנהגות שלו,
שהוא לא מתאים למשרה, חבל...

inspiration

משתמש צעיר
נכתב ע"י קרוקודיל;2400195:
מי שאין לו,

פשוט מסביר בצורה פשוטה -ע"י ההתנהגות שלו,
שהוא לא מתאים למשרה, חבל...

אני חושבת שלפני שמדברים בכלל על לגשת לראיון, צריך לפתוח סדנת טקט.
מי מרימה את הכפפה?

קרוקודיל

משתמש רשום
אני מזמן חושבת שאם אני רוצה להיות מליונרית אני צריכה לעשות שתי סדנאות

1. סדנה לטקט
2 סדנה איך להיות אסרטיביים בחיים!

יש לזה את פוטנציאל המליון.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
נכתב ע"י קרוקודיל;2400202:
אני מזמן חושבת שאם אני רוצה להיות מליונרית אני צריכה לעשות שתי סדנאות

1. סדנה לטקט
2 סדנה איך להיות אסרטיביים בחיים!

יש לזה את פוטנציאל המליון.

לדונלד טראמפ יש טקט?

קרוקודיל

משתמש רשום
אממ...
שאלה מתקילה!

אגב, אני בטוחה שיש לו,

ויש לו ידיעה בפסיכולוגיה המונים -שזה בפני עצמו פרק לכתבה,

טראמפ הוא עוד הוכחה שד' מוריש ומעשיר משפיל ומרומם ברגע!!!!
כי עצם היותו - מנוגד להגיון,

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
נכתב ע"י קרוקודיל;2400223:
אממ...
שאלה מתקילה!

אגב, אני בטוחה שיש לו,

ויש לו ידיעה בפסיכולוגיה המונים -שזה בפני עצמו פרק לכתבה,

טראמפ הוא עוד הוכחה שד' מוריש ומעשיר משפיל ומרומם ברגע!!!!
כי עצם היותו - מנוגד להגיון,

זה לברוח מעצמינו.
כי אם ה' הוא המחליט אז אפשר לסגור את הדיון הזה ועוד אלפים כמותו.
יש דרך העולם וצריך לדעת אותה לעשות אותה נכון ובהתאם( ובינינו הכללים מתשנים ממקום למקום מתקופה לתקופה וכו)

ואת ההצלחה הקב"ה יכול לתת רק דרך המעשים ולא בבור ריק.
כמו עם אלישע וכדי השמן.

ובודאי שהקב"ה מוריש ומעשיר ברגע ,אבל דונלד טראמפ עבד קשה עם/בלי הטאקט שלו ועם האימפולסיביות שלו.

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
בענין טקט:
יש מישהי שאני לא מסוגלת להיות לידה.
היא חסרת טקט חלוטין. תמיד תתעניין ותשאל ותחפור.
די ריחמתי עליה כי הבנתי שבטח כל הסביבה מתחמקת ממנה.

עד שיום אחד גיליתי שהיא איזו אישיות חינוכית באחד הסמינרים המוכרים,
ויש לה הרבה חברות ומעריצות.

ועדין, אני לא מסוגלת להיות לידה כשהיא שואלת: אולי את מרגישה חולשה כי חסר לך ברזל?:confused:

לבן

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י בפוטנציאל;2400232:
זה לברוח מעצמינו.
כי אם ה' הוא המחליט אז אפשר לסגור את הדיון הזה ועוד אלפים כמותו.
יש דרך העולם וצריך לדעת אותה לעשות אותה נכון ובהתאם( ובינינו הכללים מתשנים ממקום למקום מתקופה לתקופה וכו)

ואת ההצלחה הקב"ה יכול לתת רק דרך המעשים ולא בבור ריק.
כמו עם אלישע וכדי השמן.

ובודאי שהקב"ה מוריש ומעשיר ברגע ,אבל דונלד טראמפ עבד קשה עם/בלי הטאקט שלו ועם האימפולסיביות שלו.

הוא הקים גופים כעצמאי, אל תשכחי את זה.
כשכיר, הוא לא היה מחזיק יותר משבוע.
{הוא נזרק מבית הספר בגיל ממש צעיר.}

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
נכתב ע"י לבן;2400235:
הוא הקים גופים כעצמאי, אל תשכחי את זה.
כשכיר, הוא לא היה מחזיק יותר משבוע.
{הוא נזרק מבית הספר בגיל ממש צעיר.}

השאלה מהו מדד להצלחה.
חברים אולי אין לו. ואין לי מושג מה קורה בתוך ביתו..
אה נזכרתי הוא נשוי 3 פעמים ..

אבל אם ההצלחה מדידה בכסף את זה הוא עשה בגדול .

כי בעיקר כתבו כאן שמיש רוצה להיות מליונר חייב טאקט. אז זהו שלא.

ch3

משתמש פעיל
נושא טעון...
כשאני הלכתי והתרוצצתי עם הקו"ח שלי ביד, למזלי, לא קיבל אותי הבוס. [אח"כ שמעתי שהוא בוס מאד מאד קשה, איזה השגחה פרטית שלא קיבל אותי!!]
כיום ברוך ה' אני עובדת במקום, שכן, אחת שהכירה אותי המליצה עלי... ואם אני יכולה להחזיר בכך שבמקרה שיש אצלנו משרה פנויה, כן, אני מנסה להמליץ על אנשים, מה הבעיה בזה? זה נהנה וזה לא חסר. בכל מקרה, כאשר רוצים אחת דווקא לא מוכרת ובלי פרוטקציה, אז מחפשים בדרושים. [וגם אז, בסופו של דבר, כאשר מגיע קו"ח עם ממליצים מוכרים, מנסים אותם קודם]

יש המון סיפורים על כך... כמה ניתן לעזור. אבל לבן רשמה כאן משהו אחר. יש צורה איך מבקשים...
לא, כאשר מישהי שומעת שאני עובדת, אז תכניסי אותי לעבודה... [מה, שאני יפנה את מקומי?! כרגע לא מתאים לי, ואפילו אם כן, זה לא אומר שהבוס יכניס אותה דווקא במקומי]

מה הענינים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
נכתב ע"י ch3;2400242:
נושא טעון...
כשאני הלכתי והתרוצצתי עם הקו"ח שלי ביד, למזלי, לא קיבל אותי הבוס. [אח"כ שמעתי שהוא בוס מאד מאד קשה, איזה השגחה פרטית שלא קיבל אותי!!]
כיום ברוך ה' אני עובדת במקום, שכן, אחת שהכירה אותי המליצה עלי... ואם אני יכולה להחזיר בכך שבמקרה שיש אצלנו משרה פנויה, כן, אני מנסה להמליץ על אנשים, מה הבעיה בזה? זה נהנה וזה לא חסר. בכל מקרה, כאשר רוצים אחת דווקא לא מוכרת ובלי פרוטקציה, אז מחפשים בדרושים. [וגם אז, בסופו של דבר, כאשר מגיע קו"ח עם ממליצים מוכרים, מנסים אותם קודם]

יש המון סיפורים על כך... כמה ניתן לעזור. אבל לבן רשמה כאן משהו אחר. יש צורה איך מבקשים...
לא, כאשר מישהי שומעת שאני עובדת, אז תכניסי אותי לעבודה... [מה, שאני יפנה את מקומי?! כרגע לא מתאים לי, ואפילו אם כן, זה לא אומר שהבוס יכניס אותה דווקא במקומי]

מסכימה איתך לגמרי;)
לאחר תקופה ארוכה של חיפוש עבודה, מצאתי משהו מקסים שעונה בדיוק על כל הדרישות שלי.
כאשר סיפרתי לאנשים - התגובות היו מעוררות השתהות במיוחד. התגובה הכי חזקה שקיבלתי היתה: הוואי, בדיוק עבודה כזו אני צריכה, אולי את מכירה ותוכלי להמליץ עלי?
כאילו, ביום שבו התקבלתי לעבודה הפכתי ל'מוצאת העבודות המתאימות והמומלצות ביותר'
עניתי לה שבודאי ומה השאלה וברגע שאני אדע על עבודה בול כמו שלי - אני אמליץ עליה.

inspiration

משתמש צעיר
אני חושבת שהמוטו שלו זה חוסר הטקט שלו. כלומר, מכוון ולא בלי לשים לב.
טיפש הוא לא. זה כולם יסכימו איתי.
ואני חושבת שהוא נבחר דווקא בגלל זה. האמריקאים מחפשים תמיד נשיא מעניין. לא קונבנציונלי. לא הולך בתלם.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה