נכתב ע"י עט הדר;2238330:כמה כואב הדיון כאן
השבע לא מבין את הרעב...
אנשים משוועים לפיסת עבודה מכובדת...
וסתם תזכורת:
כהרף עין אפשר להיות פתאום בצד השני של המתרס
זה נכון, ועדיין.
הלחץ שמופעל לפעמים על אנשים שעובדים במוסדות ובארגונים, הוא מציק ומיותר.
סתם דוגמה מהחיים: נניח שברשת חנויות גדולה יש מתח עצום מי תהיה מנהלת החנות הבאה שעומדת להפתח.
המנכ"לית רוצה שבתה תקודם לשם, אך סגניתה אומרת שלא תצליח לעבוד עם הבת הזו, ויש לה מועמדת אחרת לתפקיד, שכבר עברה מבחני התאמה. גם השותפה מחו"ל, שיש לה בעלות על חלק מהחנויות, מתערבת, והכל הופך לשישו ושמחו.
ואז, תוך כדי שהכל מתוח ונפיץ, והעובדות האחרות במשרד משימות עצמן כעיוורות וחרשות, מגיעה בת דודה של אחת העובדות, ומתחילה ללחוץ עליה בהיסטריה:
"שמעתי שמחפשים אצלכם מנהלת חנות! את חייבת לעזור לי! מהר מהר! תכניסי אותי לשם! תעזרי לי להשתחל! תגידי למנהלת שלכם שתקבל אותי! הנה הנה אני שולחת קו"ח ישר לפקס שלידך ותכניסי אותם מיד גם למנהלת וגם לסגנית! את הרי יודעת כמה אני מתאימה לזה".
וכשהעובדת מנסה לגמגם שזה עניין רגיש, והיא לא יכולה כרגע להתערב (המנכ"לית כבר מחמיצה לה פנים, כי נראה לה שהיא לא מספיק תומכת במועמדות של בתה),
הבת דודה לא מבינה מה זה.
לאנשים יש עבודה קבועה וטובה, אז הם לא יכולים לעשות חסד עם בנאדם? איזו אטימות! את יושבת לך ליד שולחנך ועובדת בהנאה, ולא מוכנה לעשות טובה קטנה כמו להכניס פקס לחדר של המנכ"לית ולסגניתה! (זה בקטנה. במקרים היותר גרועים הבת-דודה בכלל מצפה שתשתטחי על השולחן בשבילה... ותבהירי לכולם שיש לך מועמדת נורא-נורא מתאימה...)
ללחוץ על אדם, זה גם סוג של אלימות.
תפסיקו.
לא כל אחד שעובד במקום כלשהו, יכול לעזור לכם. הדינמיקה הפנימית במקומות עבודה גדולים, היא ממש לא כזו שמאפשרת לכל עובד להכניס את כל קרוביו לעבודה. הרבה אנשים גם לא רוצים לסייע לקרוב, כי הוא נודניק/אדם קשה/לא מתאים למשרה, וממש אין להם חשק להרוס את היחסים עם הבוס, בגלל הקרוב הכושל שהכניסו.
אז מה כן עושים?
לפני שמתחילים ללחוץ, תרימו טלפון עדין ותשאלו: "שמעתי שאת עובדת ברשת X, והייתי רוצה להתקבל אליה לעבודה. רציתי לשאול: יש לך אפשרות לדבר עם מקבלי החלטות שם? זה יהיה מתאים שתעשי את זה, או שאת מעדיפה שלא?"
אם התשובה היא 'לא', נתקו בנימוס. אל תשלחו את אבא שלכם וסבתא שלכם ללחוץ על הבת דודה.
ו-הלוואי שתמצאו עבודה בעז"ה. בקרוב, בשמחה ובקלות.