דרוש מתכון אלרגיה לביצים

שיינדי 10

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
האמת שכבר קיבלתי המון מתכונים,
אבל אם לא מסובך לך תעלי,
ובהזדמנות ננסה
תודה.
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
את כל כך נדיבה שהחלטתי לנסות אותך:p
יש לך פתרון לבלינצ'עס? (זה פשוט מאכל הדגל אצלינו)
או פנקייקס ודומיהם...
כמעט אף פעם בחיים לא טיגנתי בלינצ'ס, ממילא לא טרחתי יותר מדי לחפש להם תחליפים.
לוופל בלגי כן יש לי מתכון טבעוני נחמד, שכאשר נחה עלי הרוח הוא מבקר פה בארוחת ערב.
בזמנו, כשהוטל פה החרם על ביצים, קנינו את המכשיר במחשבה שנעשה איתו גדולות ונצורות. חלף זה הוא נצור לו בארון ;)


לבערך 6 וופלים -בערך 6 חתיכות..3 פעמים מכינים-:
1 ורבע כוס קמח
2 כפיות אבקת אפייה
קצת מלח
2 כפות גדושות סוכר חום
2 כפות שמן קנולה
1 ורבע כוס חלב או מים או מיץ
1 כפית תמצית וניל
 

במבה נוגט

משתמש סופר מקצוען
אשמח לקבל את המתכון
2 כוסות קמח
2 כוסות חלב
כפית מלח
5 כפות סוכר
2 כפיות א.אפיה
(במקור: גם 2 ביצים)
לערבב היטב שלא ישארו גושים (עדיף בבלנדר ידני אם יש חלבי)
לשמן את המחבת קלות ממש! ולטגן עיגולים לא דקים ולא עבים.
יוצאים לי מהכמות הזאת 6 פנקייקס במחבת רגילה או כ22 קטנים במחבת של פנקייקס.
מגישה עם גבינה, סירופ מייפל ושוקולד מגורר.
מדגישה שהטעם בלי הביצים כן היה שונה קצת אבל היה טעים מאוד.
 

ממתינה

משתמש מקצוען
עוגיות שוקולדיות ללא ביצים (ועם הרבה ערכים תזונתיים)
קרדיט: חוי לב מ'דברים טובים, בריאים וקלים'. המתכון פורסם ב'המודיע'.

חומרים:
2 בננות גדולות או 3/4 כוס רסק תפו''ע ללא סוכר או 1 תפו''ע מתוק (צהוב/אדום) גדול
1/2 כוס שמן
1/4 כוס טחינה גולמית
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס סוכר חום (אפשר להחליף בלבן או בתחליף סוכר)
1 כוס קמח מלא/קמח כוסמין
3/4 כוס שיבולת שועל דקה
2 כפות קקאו
1 כפית סודה לשתיה
50 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:
לחמם תנור לחום בינוני - 180 מעלות.
לקצוץ גס את השוקולד המריר.
במעבד מזון או בבלנדר מקל לטחון את הבננות או התפו''ע (אם בחרת ברסק תפו''ע, שימי אותו כמות שהוא)
ביחד עם השמן, הטחינה, הסוכר ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת קצפית.
להוסיף את הקמח, שיבולת השועל, הקקאו, הסודה לשתיה והשוקולד הקצוץ ולערבב בעזרת כף עד להתגבשות עיסה אחידה ולא יותר. (להיזהר מבחישת יתר)
העיסה צריכה להיות רכה ודביקה ממש.
בעזרת 2 כפיות להניח תלוליות על נייר אפיה. העוגיות משתטחות מעט באפיה.
לאפות כ-20 דקות.
מתקבלות עוגיות עם מעטפת פריכה ותוך רך כמו בראוניז.
אפשר לפזר על העוגיות אבקת סוכר אחרי שהצטננו, ואז מתקבלות עוגיות דומות מאד לעוגיות שוקולד סדוקות (עוגיות רעידת אדמה) רק הרבה יותר בריאות.
 

avinewborn

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
את יודעת לתת לי כמות מדויקת להמרה?
העתקתי מאתר 'מתכונים ב10 דקות' כתבה של תחליפי ביצה מגוונים:

"תחליפי ביצים – המרת ביצים באפיה ובבישול (לטבעונים ולרגישים לביצים)
לפני שממירים ביצים במתכון מסוים חשוב להבין מה תפקידן של הביצים. אחד התפקידים העיקריים הוא לקשור בין החומרים. הביצה בעצם מדביקה ומאחדת בין החומרים בין אם מדובר בעוגה, עוגיות, קציצות או פשטידות. תפקיד נוסף ועיקרי הוא להעניק נפח ואווריריות.
כאשר מחפשים תחליף לביצים במתכון מסוים צריך קודם כל להתאים את התחליף לסוג המתכון, לטעמים של הרכיבים האחרים שיש באותו מתכון ולתפקיד שהביצה ממלאת בו.
ההמלצה שלי היא לא לנסות להמיר ביצים במתכונים המכילים יותר מ-2 ביצים. התוצאה תהיה פחות מוצלחת.
תחליפי ביצים המתאימים לעוגות, מאפינס, עוגיות, לחמים ופנקייק.
1 ביצה = חצי בננה מעוכה + רבע כפית אבקת אפיה (עוגיות, לחמים, פנקייק, מאפינס)
1 ביצה = רבע כוס רסק תפוחים לא ממותק (לחם, עוגות, מאפינס)
1 ביצה = רבע כוס יוגורט על בסיס סויה + רבע כפית אבקת אפיה (עוגות מסוימות)
1 ביצה = 2 כפות טחינה גולמית (בעיקר עוגיות וחטיפי בריאות. עוגות מסוימות)
1 ביצה = כף זרעי צ'יה טחונים + 3 כפות מים – יש לערבב ולהשרות למשך כ-15 דקות לפני השימוש (עוגות, עוגיות, לחם, מאפינס)
1 ביצה = 2.5 כפות פשתן טחון + 3 כפות מים – יש לערבב ולהשרות למשך כ-10 דקות לפני השימוש (עוגות שוקולד בעיקר, עוגיות וחטיפי בריאות)
*ניתן להכין מראש תערובת ולשמור בצנצנת אטומה במקרר: 3/4 כוס קמח טפיוקה + כוס קמח תפו"א + 2 כפות אבקת אפיה. ביצה אחת שווה לכפית וחצי מהתערובת + 2 כפות מים (התערובת מתאימה לעוגות, מאפינס, לחמים ופנקייק).
טיפ: אם רוצים להוסיף אווריריות למאפה/עוגה – מומלץ להוסיף לתערובת כף חומץ תפוחים/רגיל + כפית אבקת סודה לשתיה + כף מים.

תחליפי ביצים המתאימים לפשטידות, קציצות ולביבות:
1 ביצה = חצי כוס גרגירי חומוס או שעועית מבושלים מעוכים למחית (אפשר להשתמש בשעועית או חומוס מקופסת שימורים)
1 ביצה = חצי כוס מחית תפו"א בטמפ' החדר או קרה.
1 ביצה = 2-3 כפות קמח תפו"א או קמח חומוס או קורנפלור מעורבבים עם 1-2 כפות מים.

תחליפי ביצים שנועדו להעניק צבע או להדבקה על מאפים (כמו ציפוי בבצק עלים או בצק שמרים):
-שמן קנולה.
-כף סילאן מהולה ב 1-2 כפות מים (מתאים למאפים מתוקים ולחלות).
-חלב אורז/שקדים/סויה (מתאים למאפים מתוקים ומלוחים).
צריך לקחת בחשבון שחלק מהתחליפים ייצאו מוצלחים במתכונים מסוימים וחלקם פחות. זה עניין של ניסוי וטעייה."

בהצלחה רבה רבה
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
תחליפי ביצים המתאימים לפשטידות, קציצות ולביבות:
1 ביצה = חצי כוס גרגירי חומוס או שעועית מבושלים מעוכים למחית (אפשר להשתמש בשעועית או חומוס מקופסת שימורים)
1 ביצה = חצי כוס מחית תפו"א בטמפ' החדר או קרה.
1 ביצה = 2-3 כפות קמח תפו"א או קמח חומוס או קורנפלור מעורבבים עם 1-2 כפות מים.
תוספת:
כדי להחליף ביצה במחית תפוחי אדמה, כדי לטחון את הפירה בעזרת בלנדר מקל, זה יוצא 'דבק' אמיתי.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קח

א שִׁיר מִזְמוֹר לְדָוִד:ב נָכוֹן לִבִּי אֱלֹהִים אָשִׁירָה וַאֲזַמְּרָה אַף כְּבוֹדִי:ג עוּרָה הַנֵּבֶל וְכִנּוֹר אָעִירָה שָּׁחַר:ד אוֹדְךָ בָעַמִּים יי וַאֲזַמֶּרְךָ בַּלְאֻמִּים:ה כִּי גָדוֹל מֵעַל שָׁמַיִם חַסְדֶּךָ וְעַד שְׁחָקִים אֲמִתֶּךָ:ו רוּמָה עַל שָׁמַיִם אֱלֹהִים וְעַל כָּל הָאָרֶץ כְּבוֹדֶךָ:ז לְמַעַן יֵחָלְצוּן יְדִידֶיךָ הוֹשִׁיעָה יְמִינְךָ וַעֲנֵנִי:ח אֱלֹהִים דִּבֶּר בְּקָדְשׁוֹ אֶעְלֹזָה אֲחַלְּקָה שְׁכֶם וְעֵמֶק סֻכּוֹת אֲמַדֵּד:ט לִי גִלְעָד לִי מְנַשֶּׁה וְאֶפְרַיִם מָעוֹז רֹאשִׁי יְהוּדָה מְחֹקְקִי:י מוֹאָב סִיר רַחְצִי עַל אֱדוֹם אַשְׁלִיךְ נַעֲלִי עֲלֵי פְלֶשֶׁת אֶתְרוֹעָע:יא מִי יֹבִלֵנִי עִיר מִבְצָר מִי נָחַנִי עַד אֱדוֹם:יב הֲלֹא אֱלֹהִים זְנַחְתָּנוּ וְלֹא תֵצֵא אֱלֹהִים בְּצִבְאֹתֵינוּ:יג הָבָה לָּנוּ עֶזְרָת מִצָּר וְשָׁוְא תְּשׁוּעַת אָדָם:יד בֵּאלֹהִים נַעֲשֶׂה חָיִל וְהוּא יָבוּס צָרֵינוּ:
נקרא  11  פעמים

אתגר AI

מלכות ה' • אתגר 119

לוח מודעות

למעלה