מכל ההודעות באשכול רואים דבר אחד.
כל מי שמתחיל לטעון שלהיות מתווך זה עבודה סופר קשה ואין לילות ואין חופשים וכו' וכו', הוא מתווך בעצמו שמרגיש שאוטוטו מורידים לו את הכסף הגדול שהוא כבר הוציא על זה משכנתא, ולכן הוא מנסה לשכנע אותנו שהוא עובד קשה.
אבל משום מה הציבור כאן (הרוב כמובן) לא קונה את זה.
כל עבודה בעולם היא עבודה קשה, היא דורשת לימודים, מיומנות, נסיון, קשרי לקוחות, פרסום, שעות עבודה קשות, שלא נחשוב על השנים הרבות שמשקיע כל איש מקצוע ואת הכסף הגדול שהוא משקיע בלימודים, כן, גם עלות של רשיון של מתווך ל20 שנה לא מגיע לחצי ממה שעולה לימודים לגרפיקה/
אדריכלות/
עיצוב פנים/תכנות/רו"ח וכו' וכו', אז בבקשה אל תבלבלו אותנו עם עובדות.
אני לא מכיר עצמאי/ית שיודע בתחילת החודש איך הוא יסיים את החודש, ככה זה בכל עבודה עצמאית, אז למה נראה לכם המתווכים שאתם שונים, ואתם צריכים להיות מובטחים בפרנסה מראש ל5 חודשים קדימה???
ומאוד מעניין לעבור על ההודעות באשכול ולראות את זעקת העשוקים מצד אחד עם טענות הגיוניות לחלוטין, ולראות שאין אפילו תשובה אחת(!) הגונה על השאלות, כולם מספרים לנו כמה הם עובדים קשה, אבל אף אחד לא ענה על עצם השאלה למה הסכום צריך להיות 2% מהדירה ולא סכום קבוע/לפי שעות עבודה???
ועוד משהו קטן, גם מבין השורות אפשר להבחין במי שקנה/רוצה לקנות דירה באחרונה, שכוווווולם מתלוננים על המתווכים, לבין אלו שראו נושא מעניין בפרוג והחליטו להשמיע את דיעותיהם האישיות (שדרך אגב אין בזה שום בעיה).
ושוב נחדד בפעם המאה את הנקודה, ועל זה צריכים להתמקד באמת.
אין לנו שום בעיה עם מתווכים שירויחו כסף, אדרבה הלוואי וכל עם ישראל היו מרויחים כמו המתווכים ויותר מהם, אני בעד שכל יהודי באשר הוא יהיה מליונר.
השאלה כאן היא למה השכר שלהם הוא בלי שום הגיון לשירות שהם נותנים???
ועל הדרך, למה כמעט כל מי שעבר את המסלול הזה לאחרונה יודע לספר על מתווכים רעים שמתנהגים כגנבים אמיתיים, אם אתם כל כך טובים אז למה אתם רעים???
ראיתם פעם שכולם מתלוננים על גרפיקאיות/מתכנתות/מעצבות???
אני אישית לא נתקלתי.
ועכשיו אני גם מבין למה הכותרת מופנית דווקא למתווכים, זאת לא שאלה שצריכה תשובה או הסבר, זאת שאלה שחייבים לתת עליה דין וחשבון!!!