קופת גמל להשקעה אלטשולר שחם

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
פוסט מענין שקראתי בענין, מאת עדי אפשטיין:
אלטשולר שחם סוגרת תקופה זוועה ויורדת למקום האחרון בתשואות. הסיבה האמיתית בלי פילטרים:

במשך 12 שנה, ברצף, אלטשולר שחם הובילה את טבלת התשואות וכל כספי המתחרים עברו אליה.
בשנתיים האחרונות אלטשולר פישלו ומאז התקשורת הכלכלית חוגגת.

כמו מאמן שזוכה בליגת אלופות (וכל הקהל מריע לו), שתי עונות לא טובות וכל הקהל קורא לו "תתפטר", כך גם קרה פה.

בלי סוף כתבות שליליות ואפילו מידי פעם רואים כותרת הזויה כמו 'אלטשולר שחם איבד את הקסם'.

מה באמת גרם לפער?
סין? קצת.
הסיבה האמיתית היא שוק ההון הישראלי.

כמעט כל המוסדיים מגיעים ל 25-40 אחוז השקעה מתוך התיק שלהם בבורסה הישראלית.
אלטשולר שחם, מבחינת נהלי השקעה ואידאולוגיה לא עוברת את ה17 אחוז השקעה מתוך התיק בבורסה הישראלית מ2 סיבות עיקריות:

1. הבורסה הישראלית לא נזילה מספיק לאלטשולר (מעט מידי כסף עובר בבורסה הישראלית).
אלטשולר שחם הוא גוף ענק והסכומים אותם היא משקיעה, זה קצת גדול מידי על הרבה מניות בישראל. הסכומים אותם אלטשולר משקיעה, יכולים לגרום לטיסה במניות אותן היא קונה ולקריסה במניות אותן היא מוכרת.

2. ישראל נמצאת בנקודה גיאופוליטית בעייתית וקטסטרופות שיכולות להגיע (כגון מלחמה עם איראן) יגרמו לשיתוק בבורסה, יהיה קשה מאוד למכור מניות.
(אגב, המשפט הזה נכון,להבדיל מהנאסדק שם תמיד יהיה מי שיקנה את הסחורה, בישראל- פשוט לא יהיו קונים, אפס. הבורסה הישראלית תהפוך לשוק של מוכרים בלבד והשוק יקרוס).

מצורפות מטה, שלוש תמונות שיסבירו בצורה הטובה ביותר את הסיבה לפערים.
סימנתי בצהוב את החלקים הרלוונטים.
חתך זמן- מרץ 2021 עד היום.
השוותי קרנות השתלמות מנייתיות:

תמונה 1- מדד האסאנפי, אינדיקטור לשוק ההון האמריקאי שירד כמעט ב 7 אחוז ממרץ 2021.

תמונה 2- מדד תל אביב 35, אינדיקטור לשוק ההון הישראלי שעלה ב21 אחוזים ממרץ 2021.

תמונה 3- תשואות ממרץ 2021. שימו לב שהפער בין הבורסה הישראלית לאמריקאית עומד על 28 אחוז לטובת ישראל ממרץ 2021.
אלטשולר משקיעה את מרכז הכובד בארה"ב והפער בין שתי התמונות הראשונות מסביר בצורה מדהימה את הפער בין אלטשולר למתחרים.

מה יהיה בעתיד?
אף אחד לא יודע.

מבחינתי, המשוואה פשוטה-

אלטשולר שחם היא חברה אדירה וללא ספק מדובר בטופ של בתי ההשקעות, יש פה שתי אפשרויות עיקריות:

✅ אם השוק האמריקאי יחזור להוביל בביצועים על הבורסה בישראל, אלטשולר שחם, בסבירות גבוהה, תחזור למקום הראשון.

❌ אם השוק הישראלי ימשיך לתת ביצועים טובים יותר מהאמריקאי, אלטשולר שחם, בסבירות לא נמוכה, תמשיך להיות בתחתית הטבלה.

פשוט וקל, בלי להסתבך.

קחו את זה מפה לאן שאתם רוצים :)

*לאורך ההיסטוריה, השוק האמריקאי, כמעט תמיד ניצח את השוק הישראלי.

*כל הכתוב על דעתי בלבד, אין בכתוב שיווק/ייעוץ פנסיוני ואין בו חלופה לפגישה עם בעל רישיון.

*אני רוצה לפרגן לבית השקעות קטן בשם אינפיניטי, שהיו בין הראשונים לראות את הפוטנציאל בישראל ואפילו פתחו קרן השתלמות של מניות ישראליות בלבד (סימנתי בתמונה השלישית את אחוזי התשואה שלהם).
שאפו על 'ראיית המשחק' ועל הפעולות המדהימות בשוק ההון הישראלי.
בשקט בשקט, ככה עושים כסף!

רינת סלע

משתמש צעיר
אלטשולר שחם סוגרת תקופה זוועה ויורדת למקום האחרון בתשואות. הסיבה האמיתית בלי פילטרים:

במשך 12 שנה, ברצף, אלטשולר שחם הובילה את טבלת התשואות וכל כספי המתחרים עברו אליה.
בשנתיים האחרונות אלטשולר פישלו ומאז התקשורת הכלכלית חוגגת.

כמו מאמן שזוכה בליגת אלופות (וכל הקהל מריע לו), שתי עונות לא טובות וכל הקהל קורא לו "תתפטר", כך גם קרה פה.

בלי סוף כתבות שליליות ואפילו מידי פעם רואים כותרת הזויה כמו 'אלטשולר שחם איבד את הקסם'.

מה באמת גרם לפער?
סין? קצת.
הסיבה האמיתית היא שוק ההון הישראלי.

כמעט כל המוסדיים מגיעים ל 25-40 אחוז השקעה מתוך התיק שלהם בבורסה הישראלית.
אלטשולר שחם, מבחינת נהלי השקעה ואידאולוגיה לא עוברת את ה17 אחוז השקעה מתוך התיק בבורסה הישראלית מ2 סיבות עיקריות:

1. הבורסה הישראלית לא נזילה מספיק לאלטשולר (מעט מידי כסף עובר בבורסה הישראלית).
אלטשולר שחם הוא גוף ענק והסכומים אותם היא משקיעה, זה קצת גדול מידי על הרבה מניות בישראל. הסכומים אותם אלטשולר משקיעה, יכולים לגרום לטיסה במניות אותן היא קונה ולקריסה במניות אותן היא מוכרת.

2. ישראל נמצאת בנקודה גיאופוליטית בעייתית וקטסטרופות שיכולות להגיע (כגון מלחמה עם איראן) יגרמו לשיתוק בבורסה, יהיה קשה מאוד למכור מניות.
(אגב, המשפט הזה נכון,להבדיל מהנאסדק שם תמיד יהיה מי שיקנה את הסחורה, בישראל- פשוט לא יהיו קונים, אפס. הבורסה הישראלית תהפוך לשוק של מוכרים בלבד והשוק יקרוס).

מצורפות מטה, שלוש תמונות שיסבירו בצורה הטובה ביותר את הסיבה לפערים.
סימנתי בצהוב את החלקים הרלוונטים.
חתך זמן- מרץ 2021 עד היום.
השוותי קרנות השתלמות מנייתיות:

תמונה 1- מדד האסאנפי, אינדיקטור לשוק ההון האמריקאי שירד כמעט ב 7 אחוז ממרץ 2021.

תמונה 2- מדד תל אביב 35, אינדיקטור לשוק ההון הישראלי שעלה ב21 אחוזים ממרץ 2021.

תמונה 3- תשואות ממרץ 2021. שימו לב שהפער בין הבורסה הישראלית לאמריקאית עומד על 28 אחוז לטובת ישראל ממרץ 2021.
אלטשולר משקיעה את מרכז הכובד בארה"ב והפער בין שתי התמונות הראשונות מסביר בצורה מדהימה את הפער בין אלטשולר למתחרים.

מה יהיה בעתיד?
אף אחד לא יודע.

מבחינתי, המשוואה פשוטה-

אלטשולר שחם היא חברה אדירה וללא ספק מדובר בטופ של בתי ההשקעות, יש פה שתי אפשרויות עיקריות:

✅ אם השוק האמריקאי יחזור להוביל בביצועים על הבורסה בישראל, אלטשולר שחם, בסבירות גבוהה, תחזור למקום הראשון.

❌ אם השוק הישראלי ימשיך לתת ביצועים טובים יותר מהאמריקאי, אלטשולר שחם, בסבירות לא נמוכה, תמשיך להיות בתחתית הטבלה.

פשוט וקל, בלי להסתבך.

קחו את זה מפה לאן שאתם רוצים :)

*לאורך ההיסטוריה, השוק האמריקאי, כמעט תמיד ניצח את השוק הישראלי.

*כל הכתוב על דעתי בלבד, אין בכתוב שיווק/ייעוץ פנסיוני ואין בו חלופה לפגישה עם בעל רישיון.

*אני רוצה לפרגן לבית השקעות קטן בשם אינפיניטי, שהיו בין הראשונים לראות את הפוטנציאל בישראל ואפילו פתחו קרן השתלמות של מניות ישראליות בלבד (סימנתי בתמונה השלישית את אחוזי התשואה שלהם).
שאפו על 'ראיית המשחק' ועל הפעולות המדהימות בשוק ההון הישראלי.
בשקט בשקט, ככה עושים כסף!
מדהים,
תוכלו לצרף את התמונות שהיא צירפה?

אמא רחל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מדובר גם על מסלול הלכה של אלטשולר? כי אם כן אני רוצה להוציא
אני מפקידה שם את החסכון לכל ילד

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
מדובר גם על מסלול הלכה של אלטשולר? כי אם כן אני רוצה להוציא
אני מפקידה שם את החסכון לכל ילד
נראה לי שאין מסלול הלכה שהוא פאסיבי.
יש מסלולי מחקי מדד פאסיבים כשרים.

עמי חכמי

משתמש צעיר
נראה לי שאין מסלול הלכה שהוא פאסיבי.
יש מסלולי מחקי מדד פאסיבים כשרים.
קוראים לפורום 'השקעה פסיבית'?
למה אם בן אדם שואל אם הבעיות שדוברו לעיל הם גם במסלולי הלכה של אלטשולר, צריך לענות לו שאין מסלול הלכה פסיבי? מי דיבר על פסיבי? איך זה מקדם אותו במה שהוא רצה להבין?
מה האובססיה הזאת?

אגב, בחיסכון לכל ילד יש רק מסלול פסיבי כשר אחד בכשרות תשואה כהלכה (אינפיניטי) וכן קוראים לו מסלול הלכה.

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
קוראים לפורום 'השקעה פסיבית'?
אתה צודק. כאן זה לא פורום השקעה פאסיבית.
זה נושא שפתוח לדיון חופשי כאן.
ואני אשמח שתעלה את זה לדיון.
למה אם בן אדם שואל אם הבעיות שדוברו לעיל הם גם במסלולי הלכה של אלטשולר, צריך לענות לו שאין מסלול הלכה פסיבי? מי דיבר על פסיבי? איך זה מקדם אותו במה שהוא רצה להבין?
אני לא זוכר כבר את כל השירשור כאן.
אולי טעיתי.
מה האובססיה הזאת?
זה לא אובססיה.
אני למדתי ולומד את הנושא מכל היבטיו.
וזה מה שאני ממליץ לכל מי שמתייעץ איתי.
אני פתוח לשנות גישה
אם תתגלה לי שיטה שמצליחה להכות את השוק.
אגב, בחיסכון לכל ילד יש רק מסלול פסיבי כשר אחד בכשרות תשואה כהלכה (אינפיניטי) וכן קוראים לו מסלול הלכה.
(y)

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
השיטה הפאסיבית לא אומרת שהשקעה פאסיבית תמיד תנצח, אלא רק ברוב מוחלט של המקרים, ומי נמצא באחוזים האחרים פה זה כבר תחרות בין מנהלי ההשקעות הטובים בעולם.
אני אנסה גם לדייק יותר:
זו לא השיטה הפאסיבית, אלא מחקר אמפירי. אלף.
ובית, הוא אכן הוכיח שקשה מאד מאד להכות את המדדים לאורך זמן. למרות שיש אנשים נדירים שהצליחו וכולנו שמענו עליהם.
וגימל, וזה הכי חשוב - הוא הוכיח שאין שום דרך לדעת מראש מי יצליח להכות את המדדים .
אין שום קשר בין מי שהצליח בעבר, או פישל בו, מומחה, גאון, קורא לעצמו נביא או יועץ , חובש כובע צהוב עם פונפון או תרבוש להצלחה.

וכיוון שכך , ואין דרך לחזות מראש מי יצליח, אפשר להפסיק לנסות.

מצחיק אותי באופן אישי, שבעבר בגלל הצלחה של כמה שנים בשוק הביאו לפה גרפים והוכיחו איך אלטשולר יצליחו בעתיד ויש להם ערך שאין לאחרים .
עכשיו ההצלחה נמוגה, אבל ההסברים עדיין תקפים , פתאום "לא בוחנים על סמך ביצועים של כמה שנים "
אז אם לא בוחנים על סמך ביצועים של כמה שנים , על סמך מה התלהבתם מהם בכלל? על סמך מדד IQ של המומחים ? גם זה לא עובד..

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
לדעתי אוסף של עובדות לא נכונות.

א. מאד מאד מסוכן להשקיע רק בישראל, אם לא היינו גרים פה, אפשר להשוות את זה להשקעה של כל הכסף שלכם בפראג למשל. למה שתשקיעו דווקא שם ?

ב. הדבר הכי קל זה חכמת הבדיעבד. לנתח הפסדים לאחר מעשה כל אחד יכול, וגם להסביר למה ההם הצליחו וההם נכשלו..

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
כאילו אם וורן באפט היה משקיע את כספו במחקה S&P הוא היה היום יותר עשיר?
אתה שומע את עצמך?
אגב וורן באפט, מסתבר שגם ההצלחות שלו הצליחו בצורה נקודתית בגלל שהן היו עם סכומים קטנים יחסית, ולא השפיעו על כל השוק.

לשחזר את ההצלחה שלו( ושל עוד) בצורה רחבה על ידי קרנות שמחזיקות נתח רציני מהשוק זה עוד לא קרה
וההעובדה - ברקשייר

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
עכשיו ההצלחה נמוגה, אבל ההסברים עדיין תקפים , פתאום "לא בוחנים על סמך ביצועים של כמה שנים "
אז אם לא בוחנים על סמך ביצועים של כמה שנים ,
אף אחד פה לא כתב שלא בוחנים על סמך ביצועים של כמה שנים, ומה שכתבו פה שלא בודקים לפי שנה שנתיים מסוימות.

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
לפי מה את קבעת שבאלטשולר שחם יש משהו אמיתי?
כפי שכתבתי לך הדיון הזה כבר התנהל בפורום כמה וכמה פעמים בעבר.
ואין לי זמן להיכנס לכל הדיון הזה מחדש כשהכל כבר נכתב.
פשוט תעשה חיפוש קצר, ואני מאמינה שתמצא.

אאאא....

משתמש פעיל
וזה אך ורק בגלל שנה וחצי מסוימים מאד, ו3 שנים זה לא ממש טווח ארוך.
תבדקו מי היו המובילים במשך עשרות השנים האחרונות לטווח של 5 שנים, ואם עשרות שנים מוצלחים, אז טעות אחת לא מוחקת את זה שהם מנהלים את הכסף בצורה מקצועית מאד, והם לא סתם בית ההשקעות הגדול בישראל הרבה מאד שנים.
אז אני לא רואה טעם לכתוב את דבריי שוב, אבל בית השקעות שהיה תמיד נחשב למצליח, והיה תמיד מצליח, לא הפך לבית השקעות "לא מצליח" בעקבות שנה מסוימת.
ובשוק ההון הבדיקה לטווח הרבה יותר ארוך, ולא לפי שנה זו או אחרת.
אז כנראה שלא הבנתם את דבריי.
אבל לא כתבתי פה באשכול בשום צורה שעדיף השקעה אקטיבית.
היה פה נידון ספציפי לגבי אלטשולר, [ולא איזה מסלול השקעה עדיף וכדו'] ולזה עניתי.

כולם ניסו מנסים וינסו למתג את עצמם ככה, רק מה לעשות שאלטשולר הוכיחו את עצמם בתחום עשרות שנים מה שהאחרות לא הצליחו להוכיח.
בדקתי באתר גמל נט - מערכת להשוואת קופות גמל כמה התשואות של אלטשולר בהשתלמות מ2007
ורק ב2017 הם היו בראש הרשימה לתשואה 5 שנים.

Screenshot from 2022-12-29 18-17-26.png

Screenshot from 2022-12-29 18-18-08.png

Screenshot from 2022-12-29 18-18-42.png

Screenshot from 2022-12-29 18-19-27.png

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
כפי שכתבתי לך הדיון הזה כבר התנהל בפורום כמה וכמה פעמים בעבר.
ואין לי זמן להיכנס לכל הדיון הזה מחדש כשהכל כבר נכתב.
פשוט תעשה חיפוש קצר, ואני מאמינה שתמצא.
אני מכיר את הפורום היטב
ואני לא זוכר דיון מקיף על אלטשולר כמו האשכול הזה.
בכל אופן חזרתי שוב וחיפשתי שוב ולא מצאתי בכלל דיון בנושא.
מצאתי כמה פעמים שכתבת שאלטשולר טובים וענו לך.
אבל לא ראיתי טענה שמסבירה במה אלטשולר טובים.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
בדקתי באתר גמל נט - מערכת להשוואת קופות גמל כמה התשואות של אלטשולר בהשתלמות מ2007
ורק ב2017 הם היו בראש הרשימה לתשואה 5 שנים.

לא מעניין אותי כ"כ המסלול הכללי או המסלול מניות שלהם ששניהם ללא הכשר ולא רלוונטיים לרוב מוחלט של הציבור החרדי, אני מדברת אך ורק על המסלול "הלכה" שלהם.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אני מכיר את הפורום היטב
ואני לא זוכר דיון מקיף על אלטשולר כמו האשכול הזה.
בכל אופן חזרתי שוב וחיפשתי שוב ולא מצאתי בכלל דיון בנושא.
מצאתי כמה פעמים שכתבת שאלטשולר טובים וענו לך.
אבל לא ראיתי טענה שמסבירה במה אלטשולר טובים.
הפורום נולד עוד לפני שהצטרפת לפרוג, וב"ה גם אז היו פה דיונים פוריים.
וכפי שגם @אהבת עולם כתבה היה פה בהחלט דיונים ארוכים בנושא.
הנה קישורים לכמה מהם.
תתחיל מהאשכול הזה בערך מעמוד 12 יש דיון ע"פ כמה עמודים.
ופה
ופה
ואפשר למצוא עוד, אבל אני מקווה שזה מספיק, ולא תגיד שלא היו נידונים בעניין.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
לא מעניין אותי כ"כ המסלול הכללי או המסלול מניות שלהם ששניהם ללא הכשר ולא רלוונטיים לרוב מוחלט של הציבור החרדי, אני מדברת אך ורק על המסלול "הלכה" שלהם.
הם הכי מעניינים , כי שם אפשר לראות את הביצועים במדויק
אם יש שם מומחי השקעות האליפות צריכה להתבטא בעיקר במסלול מניות

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה